Kiedy a zwolnienie L4
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny! Powiedzcie mi proszę jaka kwote wynagrodzenia będę otrzymywać na l4? Otóż jestem na umowie o pracę i mam podstawę + premie. Wiem ze l4 z powodu ciąży jest płatne 100%, ale dostane sama podstawę czy podstawę z premiami wyliczone poprzez srednia z ostatnich miesięcy?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
wydaje mi się tak czy siak powinnas mieć ja wliczoną do średniej. Dziwne. ja miałam pierdyliard róznych dodatków i wszystko weszło do średniej. ale ja mam nieogarniętych pracodawców wiec może przez to.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 15:47
21.10.2015 Leon -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa od 7 tygodni jestem na zwolnieniu i dostaję nawet więcej niż zwykłą pęsję jestem nauczycielem i miałam w ostatnim roku dużo nadgodzin i ZUS sporo mi potrącał a teraz jak mam średnią z 12 m-cy to mam nie odliczany fragment składek bo to jest okres nieskładkowy więc mi większe netto wychodzi niż wcześniej jak podatek jest pobierany od dochodu to wlicza sie w średnią a jak nie to znaczy że dostaje się tą premię "pod stołem" i z tego lipa. Ja co miesiąc miałam nadgodziny ale różnie to wychodziło bo raz 300zł a czasem 600zł wiec mam uśrednione i jest fajnie
-
Hej, a jak to jest z urlopem. Przechodzę właśnie na L4, na którym zostanę do rozwiązania. Razem z rocznym macierzyńskim nie będzie mnie w pracy prawie 1,5 roku. Ale zostało mi jeszcze 9 dniu urlopu wypoczynkowego. Zastanawiam się czy będę mogła go wykorzystać po powrocie?
-
Raczej zapłacą ekwiwalent, chociaż w mojej poprzedniej ciąży po prostu doliczyli mi dbi urlopu do czasu mojej nieobecności (czyli 1,5roku nieobecności + 9 dni urlopu zaległego).31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Madzia35 wrote:Hej, a jak to jest z urlopem. Przechodzę właśnie na L4, na którym zostanę do rozwiązania. Razem z rocznym macierzyńskim nie będzie mnie w pracy prawie 1,5 roku. Ale zostało mi jeszcze 9 dniu urlopu wypoczynkowego. Zastanawiam się czy będę mogła go wykorzystać po powrocie?
U mnie w pracy doliczaja, pracodawca nie chce wyplacac ekwiwalentu. Po powrocie z macierzynskiego najpierw wykorzystuje sie zalegly urlop.Starania od 01.2020
2021 /2022 Przewlekle zapalenie endometrium, usuniety polip
3 histeroskopie, biopsja, 2 antybiotykoterapie
Pazdziernik 2022 planowane IUI, zamiast tego niespodzianka i 2 kreski
Termin: czerwiec 2023, bedzie coreczka! -
Madzia35 wrote:Hej, a jak to jest z urlopem. Przechodzę właśnie na L4, na którym zostanę do rozwiązania. Razem z rocznym macierzyńskim nie będzie mnie w pracy prawie 1,5 roku. Ale zostało mi jeszcze 9 dniu urlopu wypoczynkowego. Zastanawiam się czy będę mogła go wykorzystać po powrocie?
9 dni plus to co będzie za rok nieobecności 20 lub 26 dni zależy od stażu i du 😁
Dwojaczki ♂️♀️ 2023
Wspólnie z mężem mamy 6 dzieci, a od maja będzie Nas o dwoje więcej 😅
-