kremy przeciw rozstępom
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie z opini przekonał Elancyl krem na rozstępy, podobno świetny przeciw jak i juz na istniejące. Zamówiłam przez neta w zestawie z olejkiem, czekam aż przyjdzie i będę testować. Mam nadzieje że okaże się tak skuteczny jak to opisywały użytkowniczki i juz przy nim zostanę, bo tani nie był. Chociaż wiem ze cena nie jest wyznacznikiem jakości. Zobaczymy.
-
Ja uzywam Bio Oil i Palmers naprzemiennie. Zobaczymy co z tego wyjdzie dalej, bo na razie nie ma niespodzianek.
Kar0lina - ja na piersi używam to samo co do brzuszka, pupy, krzyży i ud
Edycja: Buuu Wyszły mi lekkie rozstępy pod jedną piersią i jeden na lewym pośladku i drugi na drugim pośladku. ŚwietnieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 09:15
-
Ojoj, fiska- a ktory masz tydzien? Ja mam 28 i jak na razie nie mam rozstępów, ale Przyznam ze boje sie ich. Tym bardziej ze smaruje tylko brzuch i piersi.
-
ja używam Pharmaceris M - Macierzyństwo balsam przeciw rozstępom i jak na razie jest okey, ale to dopiero początek II Trymestru,dodatkowo stosuję oliwkęwitam, ja jestem obecnie w 13tyg.2d. ciąży na usg genetyczne jestem zapisana w środę, tylko zastanawiam się , czy w wieku 30 lat robić także test PAPPA ... czy ktoś miał robione USG genetyczne u dr Tamary Michalskiej?
-
A ja w poprzedniej ciąży smarowałam się...ziają, takim kakaowym balsamem w okrągłym pudełku.Nie mam nawet pojedynczego rozstępu, a folgowalam sobie i przytyłam wtedy 26 kg:)letrox 50,polocard, 2x dupek, 2x lut.100mg, clexane 40mg.
Aniołek 6tc 02.2016
Aniołek 5tc 04.2016
-
Ja już przed ciążą miałam rozstępy,mimo że jestem szczupła...Boję się co będzie po...
Używam oliwki dla dzieci.Ponoć ma działanie takie jak drogie kremy..
Jedyne pocieszenie że stare rozstępy są mniej widoczne po oliwce..Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Polecam Palmers i mleczko do ciała Nivea (granatowe). Jeszcze na długo przed ciąża miałam ogromne rozstępy, potem udało mi się schudnąć i stały się mniej widoczne. W tej chwili nie robią mi się na brzuchu i biuście nowe, a stare są praktycznie niewidoczne. Używam na zmianę obu kremów. Ale gdybym rzeczywiście miała wybrać lepszy to były to Palmers.
-
Ja polecam pharmaceris. W pierwszej ciąży stosowałam tylko na brzuch, nie dostalam rozstępów, za to na wszystkich innych partiach, które nie były smarowanie, pojawiły się rozstępy. Dla porównania, w drugiej ciąży stosowałam na wszystkie partie narażone na rozstępy, tj. Brzuch, piersi, uda, pośladki. Tydzień temu urodziłam, nie mam ani jednego rozstepu.
16+2dni - 181g synek? , 20+2dni - 409g synek potwierdzony! , 23+4dni - 654g, 26+2dni - 969g, 27+1dni - 1174g, 31+2dni - 1995g, 35+1dni - 2822g, 38+1dni - 3641g
-
nick nieaktualny
-
Morthith wrote:masło shea i balsam z oleju kokosowego -genialne, nic tak dobrze nie nawilża skóry:) czy rredukuje istniejące rozstęy to nie wiem, bo nie mam, ale za to świetnie nawilża i uelastycznia
Ja robię sama balsam właśnie na bazie masła shea i oleju kokosowego plus kilka innych płynnych olejów (migdałowy, awokado, arganowy, dzika róża)Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Ja używałam od 6 tyg. Ciąży oliwke babyboo zawsze na wieczór a z rana żel ujędrniający do ciała z musteli. Po 35 tyg w ciagu dnia smarowalam się dodatkowo bio oil .
W ciąży nie wyszedł mi nawet jeden rozstep. Dodam że mam tendencję do nich bo po okresie dojrzewania zostały mi krechy na udach od wewnątrz oraz parę na biodrach.
Poza tym geny genami ale w ciąży skóra robi się sucha mocno się rozciąga i nawet jak ktoś nie ma tendencji a nie zadba to rozstępy wyjdą. Wiem że w szkole rodzenia mówią że krem nie pomagają ale nie do końca tak jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 06:44
-
Jutro zaczynamy 19tc, od dwóch tygodni stosuję lotion Babydream z Rossmana. Na chwilę obecną wszystko jest ok - konsystencja mi odpowiada, wydajny, dobrze się wchłania, zapach dla mnie dość neutralny. Wcześniej kupiłam BioOil, ale gdy zaczęłam stosować dwa razy dziennie dostałam w miejscach, na które go stosowałam uczulenia nawet na brodawkach... obecnie żadnych zmian skórnych nie mam