kremy przeciw rozstępom
-
WIADOMOŚĆ
-
Stosuję Elancyl od 4msca, ale nieregularnie. Obecnie 34tc i druga tubka w użyciu (w aptece ziko w promocji było 89zł za 2 tubki, a pani farmaceutka zachwalała). Na razie nie mam żadnego rozstępu (+14kg), ale dam znać po porodzie. Wrażliwym momentem na rozstępy jest obniżenie się brzucha, a to u mnie jeszcze nie nastąpiło.
Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
Widzę, że często o piszecie o kremie elancyl, a fajny ma skład? Tzn chodzi mi o to czy nie ma jakichś parabenow albo innych mocnych konserwantów. Póki co używam oliwki hipp mama sanfit, olejku arganowego z Nacomi i musu z Nacomi z masłem shea, ale trochę przeszkadza mi To, że wsiąkają w ubrania i szukam kremu o fajnym składzie.
-
Najlepiej poproś w aptece o kilka próbek takich kremów. Ja w ten sposób odrzuciłam jeden z kremów -podobno super zachwalany przez klientki - tylko z tego powodu, że mi zapach nie podchodził (jakiś waniliowy, czekoladowy czy inne masło shea). Ale próbki to super sposób żeby wybrać coś dla siebie.
Składu elancylu nie napiszę bo na tubce jest tyle, że zawiera wit E i olejek z krokosza brawierskiego (safflower)(taki bliskowschodni aster).pippi lubi tę wiadomość
-
Super wątek! Długo zastanawiałam się, co mogę używać w ciąży, by zmniejszyć ryzyko powstania rozstępów. Zdecydowałam się na nawilżanie zwykłą oliwką dla dzieci. Stosuję od 2 miesiąca (prawie) codziennie wieczorem. W 4 mies brzuszek wyraźnie się widocznił, czasami czułam swędzenie skóry, ale póki co nie mam rozstępów.
Możecie polecić coś do stosowania na dzień? Myślę, że oliwka raz dziennie to moze być za mało...
Koleżanka powiedziała mi, że też stosowała tylko oliwkę dla dzieci i starała się dużo pić, by mieć nawodniony organizm.
Ja jednak potrzebuję też Waszej porady, czym mogłabym smarować brzunio rano? -
U mnie cuda zdzialal pamlers -balsam oraz krem do brzucha, startowalam z nadwaga w ciazy przybylo 14 kg, a na brzuchu tylko kilka rozstepow, ktore pojawily sie dopiero pod koniec ciazy.A na poczatku ciazy stary rozstepy zupelnie sie wybielily.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
kamenkaa wrote:Ja używam krem "DZIDZIUŚ" Na rozstępy u mnie się sprawdza rewelacyjnie do tego czasem zwykla oliwką bambino się smaruje
Zwykła oliwka dla dzieci najlepsza (taka co zawiera olej z migdalow)! Po prysznicu na mokrą skóre i owinąc się folia spozywcza (mozna tak chodzic pol dnia). W pierwszej ciazy zero rozstepow a bylo 20 kg na plusie. Teraz w drugiej tez ok. Tylko ważne zeby to robic codziennie. Zuzylam hektolitry oliwki ale bylo warto i wyszlo niedrogo -
Ja najpierw używałam tłustych kremów (takich do masażu) na brzuch, później tylko olejek migdałowy - rano i wieczorem po kąpieli. Po ciąży nie mam żadnego rozstępu, chociaż trochę się ich spodziewałam - jestem szczupła i urósł mi tylko brzuch a z okresu dojrzewania też mam kilka rozstępów na udach od szybkiego wzrostu.
-
madzialenka84 wrote:U mnie cuda zdzialal pamlers -balsam oraz krem do brzucha, startowalam z nadwaga w ciazy przybylo 14 kg, a na brzuchu tylko kilka rozstepow, ktore pojawily sie dopiero pod koniec ciazy.A na poczatku ciazy stary rozstepy zupelnie sie wybielily.
-
Ja także używam palmers. Przed ciążą uzywałam zwykłej serii i na prawdę fajnie nawilżał i ujędrniał ciało, wiec zaufam ich serii dla kobiet w ciaży . Na razie brzuszka jeszcze nie mam, ale skórka jest ładnie nawilżonaAniołek 12tc [*]- wrzesień 2017
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja stosuję oliwkę przeciw rozstępom- tak się nazywa z tołpa i jest naprawde fajna. szybko się wchłania ale i zostawia taką lekko tłustą warstwe na skórze, jednak nie przechodzi to na ciuchy. pięknie delikatnie pachnie. dużo lepsza niz oliwka z lirene bede mama
-
Ja od drugiego miesiąca ciąży stosuje bio oil wieczorami a w dzień mustelle. Do tego w ciągu dnia też smaruję brzuch i dupa - w 9 miesiącu pojawiły się rozstępy wiadomo, lepiej smarować niż nic nie robić, ale to chyba serio zależy od genetycznych uwarunkowań...
-
Hej, ja stosuję Elancyl od 7 tc. Nie jest za tłusty, ładnie pachnie i fajnie się wchłania. Może i jest drogi, ale bardzo wydajny. Jestem w 18tc i wciąż mam 1 opakowanie:) Czasem o nim zapominam, ale myślę, że też duże znaczenie mają tutaj predyspozycje genetyczne jak piszą inne dziewczyny.Mama_Daria