kremy przeciw rozstępom
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama_Daria wrote:Hej, ja stosuję Elancyl od 7 tc. Nie jest za tłusty, ładnie pachnie i fajnie się wchłania. Może i jest drogi, ale bardzo wydajny. Jestem w 18tc i wciąż mam 1 opakowanie:) Czasem o nim zapominam, ale myślę, że też duże znaczenie mają tutaj predyspozycje genetyczne jak piszą inne dziewczyny.
Ja nic nie stosowałam, nawet zwykłego balsamu. Normalnie biorę prysznic, wycieram się i już. Mam aktualnie +20 kg na liczniku i wyglądam jakbym połknęła piłkę lekarską - nie mam ani jednego rozstępu.
Znajoma w ciąży ma +8 kg i smaruje się kremem marki luksusowej za kilka stówek, a cała jest pokryta rozstępami - dół brzucha, uda, a nawet pupa!
Teraz już wiem, że to wszystko genetyka. -
Zastanawiam się nad zakupem jakiegoś dobrego kremu/balsamu/oliwki a nie mam zielonego pojęcia co wybrać. Jestem mega chudzielcem 17 tydzień startuje a u mnie waga 40 kg, brzuszek już się krągli skóry zbyt wiele u mnie nie ma więc muszę zacząć działać szybko! Dzięki za Wasze opinie, jeszcze dzisiaj lecę coś kupić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 13:36
-
Miśka_S wrote:Zastanawiam się nad zakupem jakiegoś dobrego kremu/balsamu/oliwki a nie mam zielonego pojęcia co wybrać. Jestem mega chudzielcem 17 tydzień startuje a u mnie waga 40 kg, brzuszek już się krągli skóry zbyt wiele u mnie nie ma więc muszę zacząć działać szybko! Dzięki za Wasze opinie, jeszcze dzisiaj lecę coś kupić.
-
Ja używam balsamu i oliwki firmy Mustela. Oliwka jak to oliwka, potrzebuje czasu na wchłonięcie, ale balsam wchłania się szybko i nie pozostawia uczucia lepkości. Cena jednak niemala.
Balsamu używam na dzień, a oliwki na wieczór.
Endometrioza - usuwana laparoskopowo XII 2016
Miesniaki na macicy / starania o dzidzię od 3 lat
Punkcja: 16 II 2018 / udany transfer: 21 II 2018 -
Ja uzywam balsamów Palmers - przekonuje mnie fajny skład i zapach (ja lubie masło kakaowe).
Fajnie sie rozprowadzaja, szybko wchłaniaja, a skóra po nich jest mieciutka i gładka. Nawet jak sie nie ma rozstępów to ja wole smarowac, bo sie nie napina, nie przesusza i nie swędzi (a to moze czasem dokuczac).
Jak dla mnie cena do zaakceptowania, wiec teraz czasem smaruje sie tym cała po kapieli -
U mnie brak rozstępów, od początku używam Palmersa. Na noc mam tłuste masło na brzuch, ciężko się rozsmarowuje ale pozostawia fajne nawilżenie na długo. Na dzień zwykły lotion na brzuch, no i na piersi też jakiś specjalny balsam.
Może i nie ma to znaczenia, ale skóra nie jest sucha, nie swędzi właśnie i pięknie pachnie. Takie chwile przyjemności dla ciała
-
Gosiaczek1509 wrote:Ja używam na przemian jak sobie przypomnę olejek babydream fur mama z Rossmanna, oraz balsam z tej serii, ale raczej nie będę mieć rozstępów bo moja mama i siostra nie miały.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 08:07
-
Natalia1984 nie smaruje się codziennie bo mam tez inne balsamy, które muszę wykończyć. Wydaje mi się, że nie powinno się popadać w paranoje z tymi kosmetykami, bo okaże się zaraz, że nic nie można. A już lepiej nie myśleć co jest w żywności, a zima smog trujący. Umieszczam linka do artykułu jaki znalazłam czego nie wolno :
https://canpolbabies.com/pl/porady/porada/mothers/15/2599-niebezpieczne-kosmetyki-w-ciazy
Nawet jest tam dezodorant wymieniony, a to już dla mnie przesada.
Aniołek 9tc (*) 10.02.2017
Kochany synuś Sebastian 07.12.2018 :*:*:*
-
W 1 ciąży palmers i teraz jestem wierna. Zapach nie powala, albo mnie już obrzydł, ale skóra rzeczywiście jest dlugo nawilzona. Stosuje tylko wieczorem po prysznicu.
KlaudiaRbn lubi tę wiadomość
Synek na świecie, córeczka w brzuszku - szczęścia rok po roku -
MiMiMI wrote:W 1 ciąży palmers i teraz jestem wierna. Zapach nie powala, albo mnie już obrzydł, ale skóra rzeczywiście jest dlugo nawilzona. Stosuje tylko wieczorem po prysznicu.
Tez uzywam i zgadzam sie mega dobry i dla mnie nawet zapach fajny
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie ❤️
* mama dwóch Aniołków [*][*] 2015 6t, 2016 11t
* mutacja MTHFR i PAI1 -
Cześć, ja używałam nie kremu, a olejku- bio oil. Olejek super się sprawdza, już po 2 tygodniach widziałam postępy, a po 3 miesiącach moje rozstępy bledły i przy okazji cera się nawilżyła. Mogę uznać go za jeden z lepszych. Ma również przyjemny zapach, jest wydajny i sądzę, że cena warta wartości produktu, ponieważ nie jest drogi, a pomaga. Mam nadzieje, że mogłam pomóc.Ewelona33
-
Szyszunia 89 wrote:A mnie straszni eswędzi skora... nogi, uda, przedramiona... i na dodatek jakas pokrzywka na przedramionach... myslicie ze to swedzenie jest od rozstepow?
Jesli chodzi o rozstepy- uzywalam i uzywam i teraz ziajki z serii mamma mia oraz zwyklej oliwki po kapieli.
-
Gosiaczek1509 wrote:Natalia1984 nie smaruje się codziennie bo mam tez inne balsamy, które muszę wykończyć. Wydaje mi się, że nie powinno się popadać w paranoje z tymi kosmetykami, bo okaże się zaraz, że nic nie można. A już lepiej nie myśleć co jest w żywności, a zima smog trujący. Umieszczam linka do artykułu jaki znalazłam czego nie wolno :
https://canpolbabies.com/pl/porady/porada/mothers/15/2599-niebezpieczne-kosmetyki-w-ciazy
Nawet jest tam dezodorant wymieniony, a to już dla mnie przesada.
Bzdura z tym, że nic nie można. Ja używam wszystkiego normalnie tylko z dobrym naturalnym składem. Płynów do higieny intymnej, maseł do ciała (polecam Nacomi), kremów do stóp i rąk, szamponu. W dzisiejszej dobie dostępu do informacji trochę wstyd nie wiedzieć i mimo wszystko smarować siebie i dziecko chemią typu SLS, SLES, parabeny, oleje mineralne. Te wszystkie wasze Ziajki, Nivea, Johnsony to istne koszmarki zawierające w składzie całą tablicę Mendelejewa. Uwierz, że jest mnóstwo kosmetyków ze świetnym składem, które kosztują mniej niż te rossmannowskie. Wystarczy trochę poczytać i się dowiedzieć a skóra z pewnością się odwdzięczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 11:20