WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Łożysko
Odpowiedz

Łożysko

Oceń ten wątek:
  • Nats Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    W poniedziałek miałam USG polowkowe i niestety lekarz stwierdził, że mam nisko polozone lozysko. Znajduje się ono 7mm od ujscia szyjki, a powinno być przynajmniej 2 cm :(
    Lekarz narazie zakazał wspolzyc przynajmniej do kolejnej wizyty i powiedział, że się podniesie.
    Dodam, ze nie mam plamien, krwawien ani nic z tych rzeczy.
    Czy jest duża szansa, że się podniesie? Czy któraś była z Was w takiej sytuacji?

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats ja miałam też nisko położone na połówkowym, potem brzeżne przodujące, a teraz przodujące, w moim przypadku na dzień dzisiejszy czyli 30 tydzień nie podniosło się lekarz we wtorek mi mówił że już się nie podniesie u mnie i że za 7-8 tyg cięcie, ale u wielu dziewczyn się podniosło więc ciężko powiedzieć, przestrzegaj zakazu współżycia i zobaczysz co dalej. Dodam, że u mnie też nie ma krwawień ani plamień i mam nadzieję że tak zostanie :)

1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ