Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Łożysko
Odpowiedz

Łożysko

Oceń ten wątek:
  • Nats Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    W poniedziałek miałam USG polowkowe i niestety lekarz stwierdził, że mam nisko polozone lozysko. Znajduje się ono 7mm od ujscia szyjki, a powinno być przynajmniej 2 cm :(
    Lekarz narazie zakazał wspolzyc przynajmniej do kolejnej wizyty i powiedział, że się podniesie.
    Dodam, ze nie mam plamien, krwawien ani nic z tych rzeczy.
    Czy jest duża szansa, że się podniesie? Czy któraś była z Was w takiej sytuacji?

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats ja miałam też nisko położone na połówkowym, potem brzeżne przodujące, a teraz przodujące, w moim przypadku na dzień dzisiejszy czyli 30 tydzień nie podniosło się lekarz we wtorek mi mówił że już się nie podniesie u mnie i że za 7-8 tyg cięcie, ale u wielu dziewczyn się podniosło więc ciężko powiedzieć, przestrzegaj zakazu współżycia i zobaczysz co dalej. Dodam, że u mnie też nie ma krwawień ani plamień i mam nadzieję że tak zostanie :)

1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ