Łożysko
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam. Czy ktos ma tak jak ja? Łożysko z przodu, niskoschodzące ?
Nie spytałam lekarza będąc na prenatalnych, zobaczyłam dopiero w domu na rozpisce. W niecie sa rożne opinie na ten temat jedni pisza o poronieniach inni o krwawieniach, a jeszcze inni ze donosili ciaze.
Czy ktos ma tak jak ja ? Co na to lekarz ?
Ja do tego lekarza idę na następne prenatalne w 30 tc dopiero. A moj prowadzący lekarz mówił mi tylko o tym ze łożysko jest z przodu nigdy nie mówił ze jest nisko schodzące. -
Ja mam nisko osadzone łożysko. Raczej nic ci z tego powodu nie grozi, powinno ci sie podnieść do końca ciąży na właściwe miejsce. Moje w 16 tc było bardzo nisko, teraz jest wyżej ale dalej jeszcze nie na swoim prawidłowym miejscu. W miarę rozrastania sie macicy pójdzie w gore. A to ze masz łożysko z przodu to jedynie możesz czuć słabiej ruchy płodu. I tyle
adrenalina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej
Ja też mam nisko łożysko i lekarz mówił żeby nie współżyć , ale na razie nie panikuję bo może jeszcze się podniesie. A czy nisko osadzone to nie jest właśnie przodujące?
gdzieś taką informację znalazłam, ale nie wiem czy to prawda?
Pozdrawiam -
Wydaje mi sie ze to dwie inne sprawy, jak sie dowiedziałam o tym to przeczesywalam rożne fora i tam dziewczyny miały podzielone na łożysko nisko osadzone, na przodujące i osobno na nisko osadzone i przodujące a co do wspołżycia fakt. Mi lekarz powiedział ze mam nie szaleć, ale ja zrezygnowałam całkowicie. W końcu to tylko kilka miesiący
-
Wczoraj bolał mnie brzuch w nocy jak na okres. Ale przespałam.
Dzis obudziłam sie z tym samym bólem, lyknelam rozkurczowa tabletkę SCOPOLAN i chyba przechodzi.
Jak potrwa to dluzej myślicie ze jechać na IP ? W necie pisza ze to moze byc normalne w tym tc bo szybko rośnie macica i dziecko. Juz sama nie wiem. -
Moim zdaniem oczywiście ze jechac! Moze to nic groźnego a może cos sie dzieje. Placisz składki nfz oni od tego sa żeby sprawdzić czy wszystko ok. A ty będziesz spać spokojnieKornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Brzuch moze bolec od infekcji- mnie tak bolał. zaczęłam brać leki to i ból przeszedł. Jedz, ja tez kiedyś byłam na samym poczatku ciąży bo miałam grzybice i jak wkładałam globulke to taka większa ilośc śluzu sie wylała dosłownie ze mnie i sie wystraszyłam. Pojechałam, pobadali (ale z jakim podejściem to moze nie będę opisywać) i powiedzieli ze to przez infekcje są takie mega wodniste upławy. Wiec mnie to uspokoiło. Lepiej jechać z pierdoła niż pozniej żałować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 14:04
-
Jeszcze nie pojechałam bo mi przeszło. Nic ze mnie nie leci póki co. Ale jsk znow cos poczuje to pojadę.
Tylko kurde juz sie denerwuje na sama mysl bo byłam w tamtym roku na IP ( nie będąc w ciazy ) to mnie ignorowali.
Jak teraz by tak było to napisze skargę. Dodam ze u mnie w miasteczku nie ma ginekologicznej IP. wiec musza mnie położyć do szpitala by lekarz raczył do mnie zajrzeć. Nie ma opcji ze zejdzie powie ze jest ok i puści do domu a ginekologiczna izbę przyjęć mam od siebie 30 km i nie wiem czy nie lepiej by było tam od razu do szpitala jechać. Bo jak było to normalne i nic sie nie dzieje to chociaz do domu wypuszcza. -
Powiedzcie mi dziewczyny, czy wyznacznikiem nisko osadzonego łożyska są nisko odczuwalne ruchy dziecka? Bo ja kopniaki mojego czuje w 90% tylko na dole brzucha. Na palcach jednej ręki moge policzyć kiedy kopnął w okolicy pępka.... Będę na kolejnej wizycie to zapytam, ale ciekawią mnie wasze doświadczenia.
-
Może to oznaczać, że macice masz nisko. Ja tak miałam, trafiłam do szpitala bo miałam lekkie skurcze i lekarz mi powiedział, że mam macice na 25 tydzień a ja byłam w 27. Nie chce straszyć. Mi synek kopał nisko a okazało się, że miałam małą ilość wód płodowych i dlatego nie miał jak pójść w górę. Ale uzupełnili je kroplówkami i od razu jego ruchliwość się poprawiła i poszedł w górę, także lepiej to skonsultować z lekarzem. Jednak u Ciebie to dopiero 21 tydzień, także może to jeszcze tak ma być, bo macica w górę idzie w późniejszym okresie.
-
Jutro mam polowkowe to pewnie tam sie dowiem szczegolow odnosnie lozyska i wod. Zapisze sobie pytania aby nie zapomniec... Cos ta ciaza nie jest dla mnie laskawa. Jakas dziwna infekcja, rozwarcie, problemy z facetem... Ehhh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 12:08
-
Dam na pewno badanie mam na 17:30 No moj tez mi tak mowil, 3 tyg temu na wizycie to łożysko było wyżej ale intak nie na swoim miejscu. Nie wiem czy kształt brzucha tez moze o czymś świadczyć, ale ja mam tak niziutko ten brzuch. Nie taki idący od góry, taki okrągły, tylko od góry taki mniejszy i na dole bach brzuchol
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 19:20
-
Tami, mam podobny kształt brzucha do twojego. Taki pęczek mi wybiło na dole, a u góry, pod piersiami nic mi się nie zaokrągla. Jestem w 16 tc i nadal łożysko na przedniej ścianie oraz nisko ułożone. Położna zupełnie spokojnie mówiła, że to normalne i w 9 na 10 przypadkach łożysko się podnosi wraz z postępem ciąży. Zobaczymy czy u mnie się podniesie. To moja pierwsza ciąża
-
Jestem juz po badaniu ale nie jestem jakoś specjalnie zadowolona z lekarza ktory je wykonywał. to był ten typ co cholera wie czy żartuje czy po prostu sie ch..owo do ciebie odezwał na następne ide juz do kogos innego. A co do łożyska to dalej jest nisko na tylnej ścianie i moze sie niby podnieść do 30 tc. To był cały jego wywód na temat łożyska.... Jestem mega niezadowolona z badania. Jutro ide do swojego to sie go dokładniej wypytam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 20:33