Łożysko przodujące
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
ja już tu pisałam na tym wątku więc początek historii jest. Na dzień dzisiejszy łożysko daleko od szyjki na ścianie tylnej. U Ciebie macica też jeszcze dużo urośnie więc masz duże szanse, że łożysko pójdzie w górę. Trzymam kciuki!
08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
Dzien dobry
Ja się wczoraj dowiedziałam że łożysko styka się z wewnętrznym ujsciem szyjki macicy Ale ma jeszcze czas żeby się podnieść. Mam funkcjonować normalnie i czekać grzecznie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 17:10
-
nick nieaktualnyNo hej, ja miałam usg 2 tygodnie temu w 22tygodniu I powiedziano mi, że łożysko calkowicie zakrywa ujście więc będę miała powtórne usg w 33tyg, tj 29.04 dopiero. Mieszkam w UK więc kazano mi się skonsultowac z położną, na co ona stwierdzila jedynie, że u 80% kobiet łożysko się podnosi, więc mam żyć normalnie, tylko nie latać samolotem bo w razie krwawienia muszę jak najszybciej dojechać do szpitala. Jedyne co mnie martwi to bóle podbrzusza, ale nie wiem czy to ma związek, a następna wizyta u położnej za tydzień.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witajcie
Szczęśliwie wątek ucichl, ale w razie gdyby któraś z Was spotkała "przyjemność" podejrzenia łożyska przodujacego, to moje początkowo brzeznie przodujace stało się w końcu centralnie przodujące, przykrylo całe ujście szyjki macicy. I nagle, po dwóch tygodniach, unioslo się o 10cm (!), stając się znowu brzeznie przodujące, aż w końcu całkowicie "poszło" na tylną ścianę. Aktualnie czekam na poród, zaraz będę w 37tc
Miałam jedno krwawienie ok 18tc podczas karmienia piersią starszaka. Musiałam po tym incydencie zakończyć kp.
Pozdrawiam -
Casjopea wrote:Witajcie
Szczęśliwie wątek ucichl, ale w razie gdyby któraś z Was spotkała "przyjemność" podejrzenia łożyska przodujacego, to moje początkowo brzeznie przodujace stało się w końcu centralnie przodujące, przykrylo całe ujście szyjki macicy. I nagle, po dwóch tygodniach, unioslo się o 10cm (!), stając się znowu brzeznie przodujące, aż w końcu całkowicie "poszło" na tylną ścianę. Aktualnie czekam na poród, zaraz będę w 37tc
Miałam jedno krwawienie ok 18tc podczas karmienia piersią starszaka. Musiałam po tym incydencie zakończyć kp.
Pozdrawiam26 tydzień. A Tobie w którym tygodniu tak spektakularnie się uniosło?
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
Widzę, że wątek umarł śmiercią naturalną jednak wasze historie dają mi dużo nadziei. Ja trafiłam do szpitala w 19 tc z lekkim krwawieniem, stwierdzono łożysko centralnie przodujące. Zastanawiam się czy mogłam sobie sama to zrobić. Od jakichś 4 dni miałam takie straszne zaparcia, brzuch mnie już od tego strasznie bolał i niestety próbując sobie jakoś ulżyć dość mocno parłam. Dzisiaj mam badanie kontrolne i wypis. Mam nadzieję że choć trochę się cofnęło...Starania o drugie dzieciątko czas start! 😍
01.2025 r. - długi protokół
03.02.2025 r. - punkcja: 6🥚, pobrane 2, zapłodnione 1 - 4BB
08.02.2025 r. - transfer
17.02.2025 (9 dpt) - beta 55,1 mlU/ml
19.02.2025 (11 dpt) - beta 225 mlU/ml -
AliceJ wrote:Widzę, że wątek umarł śmiercią naturalną jednak wasze historie dają mi dużo nadziei. Ja trafiłam do szpitala w 19 tc z lekkim krwawieniem, stwierdzono łożysko centralnie przodujące. Zastanawiam się czy mogłam sobie sama to zrobić. Od jakichś 4 dni miałam takie straszne zaparcia, brzuch mnie już od tego strasznie bolał i niestety próbując sobie jakoś ulżyć dość mocno parłam. Dzisiaj mam badanie kontrolne i wypis. Mam nadzieję że choć trochę się cofnęło...