Masa ciała
-
WIADOMOŚĆ
-
ja na chwilę obecną 16 tydzień mam 4 kg na plusie
i szczerze?? to nie wyścigi, która mniej przytyje
każda z nas mimo zdrowego i racjonalnego odżywania tyje różnie
ja się nie martwię, bo tak musi być i lekarz nie mówi, że to źle, jedynie co to powiedziała, że mam pilnowac wagi gdyby za wolno lub w ogóle nie rosła, bo to oznacza jakieś problemy.
Głowy do góry, mój mąż twierdzi, że zgubie po ciążyale nie daję sobie pofolgować, aby nie pobić rekordu wagi
Rozsądek, rozsądek i jeszcze raz rozsądek mamuśki!Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualny
-
ja mam skończone 19 tygodni - i wazę 53 kg, kurde martwię się że za mało ;/ przytyłam ok 3 kg. Lekarz mówi że na razie nie ma powodów do obaw bo rozmiary dzidziusia są jak najbardziej ok. Ale mówi że mam zadbać o dietę, spróbować trochę więcej jeść, a za miesiąc jak się spotkamy ma nadzieję że będę miała kolejne +2 kg na plusie, bo wypada żebym chociaż 10 przytyła, a idealnie by było 14 kg
Magic lubi tę wiadomość
-
Ja też się zamartwiałam, że za mało ważę (dziś na wadze 50,8 kg, przed ciążą 51 kg, po I trymestrze 48kg). Dzisiaj na wizycie podzieliłam się swoimi wątpliwościami z lekarką, a ona mnie ochrzaniła, że powinnam się cieszyć. Twierdzi, że jeśli dziecko przybiera prawidłowo na wadze (a waży już 200g, 17+4 tc), moje wyniki badań są prawidłowe, to nie ma powodów do niepokoju. No i dodała, że po 20 tyg kiedy już nie ma mdłości (ja wymiotowałam do 16 tyg) i mija wstręt do jedzenia, waga szybko idzie w górę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 15:12
dojrzała, dziks_power lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnielka wrote:Ja też się zamartwiałam, że za mało ważę (dziś na wadze 50,8 kg, przed ciążą 51 kg, po I trymestrze 48kg). Dzisiaj na wizycie podzieliłam się swoimi wątpliwościami z lekarką, a ona mnie ochrzaniła, że powinnam się cieszyć. Twierdzi, że jeśli dziecko przybiera prawidłowo na wadze (a waży już 200g, 17+4 tc), moje wyniki badań są prawidłowe, to nie ma powodów do niepokoju. No i dodała, że po 20 tyg kiedy już nie ma mdłości (ja wymiotowałam do 16 tyg) i mija wstręt do jedzenia, waga szybko idzie w górę.
Drobne kobiety, rodzą drobne dzieci. Oficjalnie kobiety poniżej 50kg rodzą przez cc (tak w szkole rodzenia lekarz mówił), ale miał kobiety rodzące normalnie (dziecko proporcjonalnie miało dobre wymiary). Ale mdłości gnębią mnie i w 34 tyg. dziecko dopiero ok. 30tyg. podskoczyło na wadze i rozpycha się. -
Dojrzała, współczuję mdłości na tym etapie. A Ty też raczej z tych drobnych? Ile przytyłaś do 34 tc?
Ja mam nadzieję, że faktycznie moje dziecko nie okaże się 5kg klocuszkiemJa co prawda jestem drobna, 157 cm wzrostu, ale mój mąż 92kg i 187 cm. A jak się urodził, to ważył prawie 5 kg! Chyba bym takiego porodu nie przeżyła!
-
Moja waga wyjsciowa przed ciaza to 48 kg, teraz jestem w 26 tyg i waze 55kg, duzo zalezy od naszej diety.To jest moja druga ciaza i przyznam sie szczerze ,ze w tej ciazy zaczelam zwracac wiekasza uwage na produkty ,ktore spozywam ,poniewaz w pierwszej ciazy przytylam +20kg a wage wyjciowa mialam ta sama co w tej, niezalowalam sobie codziennej porcji lodow w ilosci 1litra dziennie i to mnie strasznie zgubilo, teraz juz wiem ze przekaski w postaci slodyczy maja oplakane skutki dla nas mam ,a wiec zamiast slodyczy teraz przekaski w postaci owocow, smoothie ,pozdrawiam xxxKamila
-
Hej
Jestem w pierwszej ciąży, właśnie zaczęłam 24 tydzień, moja waga wyjściowa to 56 kg przy wzroście 170 cm, teraz ważę 60 kg i wydaje mi się że jest ok. Dziecko podobno duże, na usg połówkowym wg pomiarów było już 1,5 tygodnia do przodu
(w 20 tyg ważyło 430g) A po mnie niewiele widać że jestem w ciąży, mam nieduży okrąglutki brzuszek - taką piłeczkę
Wogólę nie miałam mdłości i wymiotów, więc od samego początku jem wszystko na co mam ochotę, w rozsądnych ilościach oczywiście
Nie znamy jeszcze płci bo dzidzia skutecznie się przed nami ukrywa... Pozdrawiam!
-
jeśli przed ciążą miało się prawidłowe BMI to powinno się przybrać ok 12 kg. Panie z niedowagą trochę więcej, panie z nadwagą mniej. Trzeba pamiętać że dziecko + wody płodowe, łożysko, powiększony biust + inne płyny ustrojowe to ok 9 kg. Dla prawidłowego rozwoju malucha powinno się mieć jeszcze ok 3 kg zapasu, czy tak na prawdę już po porodzie powinniśmy mieć max ok 3 więcej niż przed ciążą. Karmiąc piersią te 3 kg zniknie w przeciągu 2-3 tygodni. Cała reszta nam po porodzie zostanie. Dlatego jedzmy dla dwojga a nie za dwoje.
U mnie 23 tydzień - + 4 kg. Ważę 55 kg. -
Witajcie, ja przed ciąża 65, po obżarstwie po 10 tyg.bylo już 68. Teraz 13 tydz.i mam 70, cholerka sporo!
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
U mnie waga wyjściowa 46 kg, teraz pełne 25 tygodni i 5,5kg do przodu. Oczywiście uważam na to co jem- jak przed ciążą, więc moja dieta nie uległa dużej zmianie- zero słodyczy (tylko raz na jakiś czas pozwalam sobie na małe co nieco jak mam taką ochotę- a raczej kiedy mała Maja ma 😉), chleb ciemny, sery, chude mięso i nabiał. Moja dziewczyna rośnie i rozwija się dobrze i wszystkie parametry moje i jej są w normie. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy 😘
-
nick nieaktualny