Masa ciała
-
WIADOMOŚĆ
-
ja na chwilę obecną 16 tydzień mam 4 kg na plusie i szczerze?? to nie wyścigi, która mniej przytyje każda z nas mimo zdrowego i racjonalnego odżywania tyje różnie ja się nie martwię, bo tak musi być i lekarz nie mówi, że to źle, jedynie co to powiedziała, że mam pilnowac wagi gdyby za wolno lub w ogóle nie rosła, bo to oznacza jakieś problemy.
Głowy do góry, mój mąż twierdzi, że zgubie po ciąży ale nie daję sobie pofolgować, aby nie pobić rekordu wagi
Rozsądek, rozsądek i jeszcze raz rozsądek mamuśki!Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualny
-
ja mam skończone 19 tygodni - i wazę 53 kg, kurde martwię się że za mało ;/ przytyłam ok 3 kg. Lekarz mówi że na razie nie ma powodów do obaw bo rozmiary dzidziusia są jak najbardziej ok. Ale mówi że mam zadbać o dietę, spróbować trochę więcej jeść, a za miesiąc jak się spotkamy ma nadzieję że będę miała kolejne +2 kg na plusie, bo wypada żebym chociaż 10 przytyła, a idealnie by było 14 kg
Magic lubi tę wiadomość
-
Ja też się zamartwiałam, że za mało ważę (dziś na wadze 50,8 kg, przed ciążą 51 kg, po I trymestrze 48kg). Dzisiaj na wizycie podzieliłam się swoimi wątpliwościami z lekarką, a ona mnie ochrzaniła, że powinnam się cieszyć. Twierdzi, że jeśli dziecko przybiera prawidłowo na wadze (a waży już 200g, 17+4 tc), moje wyniki badań są prawidłowe, to nie ma powodów do niepokoju. No i dodała, że po 20 tyg kiedy już nie ma mdłości (ja wymiotowałam do 16 tyg) i mija wstręt do jedzenia, waga szybko idzie w górę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 15:12
dojrzała, dziks_power lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnielka wrote:Ja też się zamartwiałam, że za mało ważę (dziś na wadze 50,8 kg, przed ciążą 51 kg, po I trymestrze 48kg). Dzisiaj na wizycie podzieliłam się swoimi wątpliwościami z lekarką, a ona mnie ochrzaniła, że powinnam się cieszyć. Twierdzi, że jeśli dziecko przybiera prawidłowo na wadze (a waży już 200g, 17+4 tc), moje wyniki badań są prawidłowe, to nie ma powodów do niepokoju. No i dodała, że po 20 tyg kiedy już nie ma mdłości (ja wymiotowałam do 16 tyg) i mija wstręt do jedzenia, waga szybko idzie w górę.
Drobne kobiety, rodzą drobne dzieci. Oficjalnie kobiety poniżej 50kg rodzą przez cc (tak w szkole rodzenia lekarz mówił), ale miał kobiety rodzące normalnie (dziecko proporcjonalnie miało dobre wymiary). Ale mdłości gnębią mnie i w 34 tyg. dziecko dopiero ok. 30tyg. podskoczyło na wadze i rozpycha się. -
Dojrzała, współczuję mdłości na tym etapie. A Ty też raczej z tych drobnych? Ile przytyłaś do 34 tc?
Ja mam nadzieję, że faktycznie moje dziecko nie okaże się 5kg klocuszkiem Ja co prawda jestem drobna, 157 cm wzrostu, ale mój mąż 92kg i 187 cm. A jak się urodził, to ważył prawie 5 kg! Chyba bym takiego porodu nie przeżyła! -
Moja waga wyjsciowa przed ciaza to 48 kg, teraz jestem w 26 tyg i waze 55kg, duzo zalezy od naszej diety.To jest moja druga ciaza i przyznam sie szczerze ,ze w tej ciazy zaczelam zwracac wiekasza uwage na produkty ,ktore spozywam ,poniewaz w pierwszej ciazy przytylam +20kg a wage wyjciowa mialam ta sama co w tej, niezalowalam sobie codziennej porcji lodow w ilosci 1litra dziennie i to mnie strasznie zgubilo, teraz juz wiem ze przekaski w postaci slodyczy maja oplakane skutki dla nas mam ,a wiec zamiast slodyczy teraz przekaski w postaci owocow, smoothie ,pozdrawiam xxxKamila
-
Hej Jestem w pierwszej ciąży, właśnie zaczęłam 24 tydzień, moja waga wyjściowa to 56 kg przy wzroście 170 cm, teraz ważę 60 kg i wydaje mi się że jest ok. Dziecko podobno duże, na usg połówkowym wg pomiarów było już 1,5 tygodnia do przodu (w 20 tyg ważyło 430g) A po mnie niewiele widać że jestem w ciąży, mam nieduży okrąglutki brzuszek - taką piłeczkę Wogólę nie miałam mdłości i wymiotów, więc od samego początku jem wszystko na co mam ochotę, w rozsądnych ilościach oczywiście Nie znamy jeszcze płci bo dzidzia skutecznie się przed nami ukrywa... Pozdrawiam!
-
jeśli przed ciążą miało się prawidłowe BMI to powinno się przybrać ok 12 kg. Panie z niedowagą trochę więcej, panie z nadwagą mniej. Trzeba pamiętać że dziecko + wody płodowe, łożysko, powiększony biust + inne płyny ustrojowe to ok 9 kg. Dla prawidłowego rozwoju malucha powinno się mieć jeszcze ok 3 kg zapasu, czy tak na prawdę już po porodzie powinniśmy mieć max ok 3 więcej niż przed ciążą. Karmiąc piersią te 3 kg zniknie w przeciągu 2-3 tygodni. Cała reszta nam po porodzie zostanie. Dlatego jedzmy dla dwojga a nie za dwoje.
U mnie 23 tydzień - + 4 kg. Ważę 55 kg. -
Witajcie, ja przed ciąża 65, po obżarstwie po 10 tyg.bylo już 68. Teraz 13 tydz.i mam 70, cholerka sporo!
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
U mnie waga wyjściowa 46 kg, teraz pełne 25 tygodni i 5,5kg do przodu. Oczywiście uważam na to co jem- jak przed ciążą, więc moja dieta nie uległa dużej zmianie- zero słodyczy (tylko raz na jakiś czas pozwalam sobie na małe co nieco jak mam taką ochotę- a raczej kiedy mała Maja ma 😉), chleb ciemny, sery, chude mięso i nabiał. Moja dziewczyna rośnie i rozwija się dobrze i wszystkie parametry moje i jej są w normie. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy 😘
-
nick nieaktualny