Nadciśnienie w ciąży ..
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny.
Mi zaczelo tez dokuczac ciśnienie.w pierwszej ciąży tez miałam podwyzszone a momentami wysokie.Jestem w 17 tyg i u lekarza 2 razy miałam 150/90 a na ostatniej wizycie 137/80.
Dzis z kolei 90/65 i odczuwam duszności.
Nieraz jak mierze to wszystko w porządku 120/60 lub 110/60 .
A nieraz potrafi podskoczyć.lekarz nie przepisał mu jak narazie żadnych lekow
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGagaga, też to mam w domu ciśnienie raczej niskie (dziś np. 105/70), na wizycie szybuje w górę. Aż wczoraj zaniosłam mój ciśnieniomierz do porównania z ciśnieniomierzem w gabinecie, bo myślałam, że może zaniża, ale oba pokazały 145/90. Mam prowadzić dzienniczek pomiarów (rano i wieczorem) i gdyby takie skoki były częstsze, to wtedy zgłosić się szybko na wizytę, ale jeśli to tylko efekt stresu przed badaniami, to nic nie będziemy z tym robić.
Gagaga lubi tę wiadomość
-
Mnie tez niepokoi to ze na wizycie często mam podwyższone ostatnio 140/80 a w domu juz 117/80 np dzis...mam nadzieje ze to bialy fartuch na mnie tak działa. Do tego wysoki puls w spoczynku 100/min ale kardiolog tłumaczy to wypadaniem platka zastawki mitralnej które mam no i podobno ciąża bo puls wysoki w ciazy to norma. Jeszcze3 msce mam nadzieje ze ciśnienie będzie stabilne juz bez leków. Trzymam kciuki także za Wasze niskie cisnienia
kamenkaa lubi tę wiadomość
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Niuniusia wrote:Mnie tez niepokoi to ze na wizycie często mam podwyższone ostatnio 140/80 a w domu juz 117/80 np dzis...mam nadzieje ze to bialy fartuch na mnie tak działa. Do tego wysoki puls w spoczynku 100/min ale kardiolog tłumaczy to wypadaniem platka zastawki mitralnej które mam no i podobno ciąża bo puls wysoki w ciazy to norma. Jeszcze3 msce mam nadzieje ze ciśnienie będzie stabilne juz bez leków. Trzymam kciuki także za Wasze niskie cisnienia
oj to Ty masz ładne ja nie pamietam kiedy bym miała 117 .......
ponizej 130 nie spadam ...... -
A bierzesz jakies leki? Ja mam podwyższone tylko jak się zdenerwuje, zmęczę kub widzę lekarza...od ciśnienia leki w ciazy wiele kobiet bierze. Ja tylko się boje ze jak zawiozą mnie na porodowke to stres na mnie działa tak ze ciśnienie rośnie i serce szalenie bije i ze w tej mojej panice skończy sie cc. Niby jestem na to przygotowana i staram się jakos luzowac ale mimo wszystko jestem panikara.Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
oczywiście że biore przecież pisałam jak załozyłam ten wątek
bedzie dobrze
U Ciebie moim zdaniem jest ok nie masz nadciśnienia tylko jak widzisz lekarza
takie cisnienie jak TY masz to jest wzorowe!!!
Ja sie lecze na nadciśnienie to roznica miec je wyższe po normalnym odpoczynku... -
Niuniusia wrote:Spoko nie czytałam całego wątku. To życzę zdrówka a ja się uspokajam pocieszyłaś mnie, że nie potrzebnie panikuję
no niestety mi teraz w 3try skacze maxxymalnie mocno czasem do 150 dobijam
i to na lekach eh
boje sie ze jak bedzie porod to mi mega podskoczy ..
-
Wtedy pewnie cesarskie cięcie, najważniejsze żeby dzidzie szczęśliwie przyszly na świat. Nie wiem jak niektóre kobiety w chwili porodu mogą mieć prawidłowe ciśnienie...ja obawiam sie że ze stresu skoczy mi tez duzo.
kamenkaa lubi tę wiadomość
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]