Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Nadmierny przyrost wagi w II trymestrze.
Odpowiedz

Nadmierny przyrost wagi w II trymestrze.

Oceń ten wątek:
  • szpilka1985 Debiutantka

Wysłany: 23 marca 2018, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczęłam właśnie 23 tydzień i waga u lekarza pokazała 55 kg, a startowałam od 48, czyli +7 kg. Nawet zapytałam, czy to nie za dużo, ale gin stanowczo zaprzeczył. W sumie poza brzuchem nie widzę tego wzrostu wagi,nie przeżywam też każdego kilograma i waże się jedynie na wizytach. Jakoś to zrzuce

• Izabela82 Debiutantka

Wysłany: 4 marca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą 58 kg/165 cm. Praca średnio ruchliwa, 3 x w tygodniu fitness, 5 posiłków dziennie. Pierwszy trymestr przypadł na okres świąteczno-noworoczny, urlop, czyli luz i jedzenie, potem przyszły mdłości od rana do wieczora i tylko przekąszanie niwelowało nudności, plus zawroty głowy i złe samopoczucie- przeleżałam 6 tygodni, ruchu niewiele - no i w 14 tyg. ciąży + 5kg! W 15 tyg wróciły siły życiowe i ustąpiły mdłości, powróciłam do normalnych czynności, a że kocham jeść to powiedziałam sobie, że nie będę niczego sobie odmawiać, tyle, że wszystko z umiarem. Nie mam ochoty na słodycze, więc jak mam napad głodu, to wybieram np. plasterek sera żółtego;) No i codziennie ćwiczę zestawy dla ciężarnych - dzisiaj 19 tydzień i w sumie +6 kg od początku:) Nie wiem co będzie dalej i mam w nosie ile przytyję, ale mam wrażenie, że podstawa to racjonalne żywienie i ruch.

wiki2, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ