X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Nadmierny przyrost wagi w II trymestrze.
Odpowiedz

Nadmierny przyrost wagi w II trymestrze.

Oceń ten wątek:
  • szpilka1985 Debiutantka

Wysłany: 23 marca 2018, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczęłam właśnie 23 tydzień i waga u lekarza pokazała 55 kg, a startowałam od 48, czyli +7 kg. Nawet zapytałam, czy to nie za dużo, ale gin stanowczo zaprzeczył. W sumie poza brzuchem nie widzę tego wzrostu wagi,nie przeżywam też każdego kilograma i waże się jedynie na wizytach. Jakoś to zrzuce

• Izabela82 Debiutantka

Wysłany: 4 marca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą 58 kg/165 cm. Praca średnio ruchliwa, 3 x w tygodniu fitness, 5 posiłków dziennie. Pierwszy trymestr przypadł na okres świąteczno-noworoczny, urlop, czyli luz i jedzenie, potem przyszły mdłości od rana do wieczora i tylko przekąszanie niwelowało nudności, plus zawroty głowy i złe samopoczucie- przeleżałam 6 tygodni, ruchu niewiele - no i w 14 tyg. ciąży + 5kg! W 15 tyg wróciły siły życiowe i ustąpiły mdłości, powróciłam do normalnych czynności, a że kocham jeść to powiedziałam sobie, że nie będę niczego sobie odmawiać, tyle, że wszystko z umiarem. Nie mam ochoty na słodycze, więc jak mam napad głodu, to wybieram np. plasterek sera żółtego;) No i codziennie ćwiczę zestawy dla ciężarnych - dzisiaj 19 tydzień i w sumie +6 kg od początku:) Nie wiem co będzie dalej i mam w nosie ile przytyję, ale mam wrażenie, że podstawa to racjonalne żywienie i ruch.

wiki2, Natka1985 lubią tę wiadomość

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ