Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr podrażnienie skóry po depilacji
Odpowiedz

podrażnienie skóry po depilacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak więc pędzę się pochwalić że wyprobowalam męska maszynkę do golenia i co??? Otóż mega zmiana na lepsze :-D krew się nie lała jak wcześniej i praktycznie wcale nic mnie nie szczypało :-D może w końcu skończył się mój dramat z goleniem, najgorzej obawiam się o okolice intymne bo tam jest skóra jeszcze delikatniejsza i pewnie dalej będzie masakra :-( ale najważniejsze że goląc nogi nie cierpialam :-D także polecam zmienić maszynki na męskie ;-)

• zakocona Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie mówiłam :P? Powinnaś nam dziękować :D

justa1234 lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoja drogą jest to ciekawe... Czy chodzi o "fason" jakiś dodatek czy co?z tymi maszynkami

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    binka76 wrote:
    Swoja drogą jest to ciekawe... Czy chodzi o "fason" jakiś dodatek czy co?z tymi maszynkami
    Mój najdroższy coś mi tłumaczył że niby męski zarost jest twardszy i ich maszynki są jakościowo lepsze bo musi im dobrze zarost zbierać a kobiecy zarost jest bardziej miękki i nie musimy mieć takiej ostrej maszynki jak faceci ;-) ja mam dużo męskich hormonów i moje kłaczki są ciemne i twarde :-P

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam podobny problem. I gole nogi jak musze a okolice intymne to tez juz od swieta. Krew mi leci bo ciagle sie gdzies zatne. Wczesniej tak nie mialam. Ostatnio depilowalam nogi depilatorem i po 2 tygodniach mi prawie wszystko odroslo, kiedys na miesiac starczalo. Strasznie mi w ciazy szybko rosna wloski... Tez tak macie. I jeszcze mi wokol sutkow urosly takie czarne dlugie

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wokół sutków też mam kłaczki ale ja już je miałam przed ciążą ;-) może mamy za dużo męskich hormonów ;-) używaj męskiej golarki zamiast damskiej ;-) ja wyprobowalam i wiem,że to pomaga na zaciecia i podrażnienia ;-)

• Aguska_021087 Znajoma

Wysłany: 7 lipca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam Wam na mokro posmarowac noge oliwka i wtedy golic. Fakt maszynka szybko se zapycha tym mazidlem i podczas golenia wielokrotnie trzeba plukac goraca woda ale efekt murowany. Mi podraznienia po takim goleniu nie wystepuja

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    A już myślałam że jestem sama z tym problemem ,witaj w klubie drapaczy :-)

Bez kitu, myślałam, że jestem jedyna z tym problemem nóg. Właśnie na wieczór najbardziej mnie swędzą i to po wewnętrznej stronie.
    Swędzi mnie też brzuch, ale to skóra się rozciąga. Już myślałam że to cholestaza, ale sobie poczytałam, że ona pojawia się później i zaczyna sie od swędzenia dłoni i stóp.

Ps.Też przerzucę się na męskie golarki.

0d1ydqk3167dk83a.png

Aniołek 5*6*28.05.14

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 15:04

• Tova33 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ktoś na zmiękczenie włosków na nogach polecił stosowanie do golenia UWAGA... odżywki do włosów...
    Wypróbowałam to jeszcze przed ciążą i rzeczywiście przynosi efekt - zmiękczone włoski + dobra męska maszynka z min. 3 ostrzami i jest super. Dobrze też zrobić sobie na nogach peeling przed goleniem - nie robimy sobie ranek na nierównej skórze od ostrej maszynki. Po goleniu u mnie świetnie się sprawdza męskie mleczko po goleniu nivea bez alkoholu. Wszelkie oliwki, sudocrem, krem nivea itp przynosiły odwrotny rezultat.

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ