podrażnienie skóry po depilacji
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak więc pędzę się pochwalić że wyprobowalam męska maszynkę do golenia i co??? Otóż mega zmiana na lepsze krew się nie lała jak wcześniej i praktycznie wcale nic mnie nie szczypało może w końcu skończył się mój dramat z goleniem, najgorzej obawiam się o okolice intymne bo tam jest skóra jeszcze delikatniejsza i pewnie dalej będzie masakra ale najważniejsze że goląc nogi nie cierpialam także polecam zmienić maszynki na męskie
-
nick nieaktualny
-
binka76 wrote:Swoja drogą jest to ciekawe... Czy chodzi o "fason" jakiś dodatek czy co?z tymi maszynkami
-
Tez mam podobny problem. I gole nogi jak musze a okolice intymne to tez juz od swieta. Krew mi leci bo ciagle sie gdzies zatne. Wczesniej tak nie mialam. Ostatnio depilowalam nogi depilatorem i po 2 tygodniach mi prawie wszystko odroslo, kiedys na miesiac starczalo. Strasznie mi w ciazy szybko rosna wloski... Tez tak macie. I jeszcze mi wokol sutkow urosly takie czarne dlugie
-
Polecam Wam na mokro posmarowac noge oliwka i wtedy golic. Fakt maszynka szybko se zapycha tym mazidlem i podczas golenia wielokrotnie trzeba plukac goraca woda ale efekt murowany. Mi podraznienia po takim goleniu nie wystepuja
justa1234 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjusta1234 wrote:A już myślałam że jestem sama z tym problemem ,witaj w klubie drapaczy
Bez kitu, myślałam, że jestem jedyna z tym problemem nóg. Właśnie na wieczór najbardziej mnie swędzą i to po wewnętrznej stronie.
Swędzi mnie też brzuch, ale to skóra się rozciąga. Już myślałam że to cholestaza, ale sobie poczytałam, że ona pojawia się później i zaczyna sie od swędzenia dłoni i stóp.
Ps.Też przerzucę się na męskie golarki.
Aniołek 5*6*28.05.14Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 15:04
justa1234 lubi tę wiadomość
-
Mi ktoś na zmiękczenie włosków na nogach polecił stosowanie do golenia UWAGA... odżywki do włosów...
Wypróbowałam to jeszcze przed ciążą i rzeczywiście przynosi efekt - zmiękczone włoski + dobra męska maszynka z min. 3 ostrzami i jest super. Dobrze też zrobić sobie na nogach peeling przed goleniem - nie robimy sobie ranek na nierównej skórze od ostrej maszynki. Po goleniu u mnie świetnie się sprawdza męskie mleczko po goleniu nivea bez alkoholu. Wszelkie oliwki, sudocrem, krem nivea itp przynosiły odwrotny rezultat. -