pomyłka w ocenie płci :) 12 tydzień a połowkowe :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja byłam w szoku, bo mi lekarka na prenantalnych powiedziała, że na jej oko syn, ale narządów nie było widać (nie wiem więc skąd ta opinia - przeczucie, intuicja, czy też coś zobaczyła, ale nie powiedziała? ). Na połówkowych, inny lekarz powiedział mi, że po budowie pęcherza moczowego widzi, że syn (!), a potem dopiero szukał siusiora, żeby mi pokazać, bo nie wierzyłam (tak chciałam córkę).
Całe życie marzyłam, żeby była córka, albo 3, syna nie chciałam, a teraz, jakby ktoś mi powiedział, że jednak córka to bym się chyba zapłakała, tak się już do mojego Patrika przyzwyczaiłam, więc mam nadzieję, że nie będzie niespodzianek przy porodzieWerka921, Hedgehog lubią tę wiadomość
-
Myslicie ze w 17tc moga narzady wygladac jeszcze podobnie ? CZy juz nie ma szans . Mi w 17 tc powiedzial ze raczej chlopiec bo moedzy nozkami cos wisi, ale nie dal 100% . Faktycznie ja tez to widzialam . Za 2 tygodnie polowkowe u innego lekarza. Myslicie ze mam szanse na dziewczynke ?
-
Narządy płciowe kształtują się po 14 tygodniu, wcześniej widoczny jest tzw. wyrostek płciowy, którego kształt, ułożenie i wielkość mogą już sugerować płeć
Dobry specjalista od usg zazwyczaj jest już w stanie ocenić płeć na jego podstawie ale nadal nie ma 100% pewności (coś, co wygląda na chłopięce może okazać się jednak dziewczynki ) Im później tym wiarygodniej
a czasem przecież do końca nie wiadomo, jeśli maluch nie współpracuje!
-
Mamachlopaczkow wrote:Myslicie ze w 17tc moga narzady wygladac jeszcze podobnie ? CZy juz nie ma szans . Mi w 17 tc powiedzial ze raczej chlopiec bo moedzy nozkami cos wisi, ale nie dal 100% . Faktycznie ja tez to widzialam . Za 2 tygodnie polowkowe u innego lekarza. Myslicie ze mam szanse na dziewczynke ?
Dopóki się nie urodzi maluch to zawsze masz 50% szans na dziewczynkę -
Mamachlopaczkow wrote:No wiesz po tym co widzialam na usg jakos ciezko mi uwierzyc ze to moze byc dziewczynka no ale coz mam dwoch wspanialych synow , trzeci tez bedzie cudowny Leira Ty kogo nosisz pod serduszkiem ?
Ja mam mieć synka
U nas na czerwcówkach głównie dziewuszki zamieniały się w chłopców, ale uwaga: był jeden przypadek cudownej przemiany syna w córkę
Wszystko przez to, że narządy rozrodcze w 12-13 tyg wyglądają niemalże identycznie - u chłopców zaczyna wystawać siusior, a u dziewczynek wargi sromowe, konia z rzędem temu kto będzie miał 100% pewności co to za płeć. Lekarze na prenantalnych mówią płeć z zastrzeżeniem, że może się zmienić bo po prostu każdemu dziecku coś tam wystaje
U mnie lekarka z certyfikatem powiedziała, że na jej oko chłopak, ale pewności nie daje, bo narządy się dopiero kształtują.
Na połówkowych potwierdzili mi chłopca, widoczny był siusior i jądra, więc nie ma o czym gadać Po tym co ja widziałam na USG mojego Patrika to nie może być mowy o pępowinie bo widzisz dziecko od dupki strony i wisi siusior a po bokach jądra, wątpię, żeby pępowina mogła imitować jedno i drugie, chociaż pewnie takie przypadki się zdarzają -
Mamachlopaczkow wrote:My juz mamy deoch chlopaczkow wiec marzyla sie dziewczynka, ale chyba nie mamy szans
Dowiesz się na połówkowych, ale nawet jak trzeci chłopak to fajnie, mój M. ma dwóch braci i tak jak oni się kochają i wspierają to naprawdę długo szukać, poza tym mój M. jest najmłodszy z rodzeństwa i jest tak kochanym i wrażliwym człowiekiem, że nie wiem czy znam chociaż jedną dziewczynę z takim dobrym charakterem. Różnica u Ciebie będzie tylko taka, że będziesz mieć trzecie kochane dziecko, które będzie chodzić w spodniach, a nie w kieckach -
Absolutnie moi chlopcy sa cudowni i w zyciu nie zamienilabym ich na dziewczynki sa grzeczni wrazliwi . Jak sie glebiej nad tym zastanawiam to wydaje mi sie ze ogromny wplyw i presje wywiera na mnie otoczenie , oczekiwania bliskich . Ciagle mowia o dziewczynce , ze trzecie bedzie dziewczynka . Jasne fajnie byloby miec tez corke , ale najbardziej zalezy mi zeby dziecko bylo zdrowe , a czy bedzie chlopcem czy dziewczynka to sie okaze mam nadzieje na polowkowym Tobie gratuluje rowniez synka - to oczka w glowie mam ale i tatusiow tez
-
U mnie na usg genetycznym lekarka uzała, że wyrostek płciowy jest tak ułożony, ze w każdą stronę może iść ;p. W zeszłym tygodniu (skończony 15tc) stwierdziła, że na 99% będie dziewczyna . ZObaczymy za 3 tygodnie czy potwierdzi się na kolejnej wizycieAniołek 12tc [*]- wrzesień 2017
-
U mnie w 12 tc lekarz stwierdził, że raczej będzie chłopak, natomiast na połówkowych w 20 tc ewidentnie wyszła dziewczynka Także w tę stronę to też się zmienia.Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020 -
w pierwszej ciązy lekarz mowił ze 80 % dziewczynka, na połówkowych wyszedł chłopczyk. Teraz jestem w drugiej ciązy i w 12 tc powiedzieli mi ze chłopczyk, a teraz w 15 ze dziewczynka? ale nie na 100% wiec sie nie nastawiam.
Widze, ze za kazdym razme jest na odwrót -
nick nieaktualnyU mnie juz od 11t6 lekarka na prenatalnych powiedziała ze dziewczynka, potem w 14t moj lekarz potwierdzil i teraz ba polowkowych tez dziewczynka. Dziwne te pomylki. To nawet ja juz w tym 12tygodniu ze zdjecia po wyrostku plciowym widzialam dziewczynke:P