X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr pomyłka w ocenie płci :) 12 tydzień a połowkowe :)
Odpowiedz

pomyłka w ocenie płci :) 12 tydzień a połowkowe :)

Oceń ten wątek:
  • Leira Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w szoku, bo mi lekarka na prenantalnych powiedziała, że na jej oko syn, ale narządów nie było widać (nie wiem więc skąd ta opinia - przeczucie, intuicja, czy też coś zobaczyła, ale nie powiedziała? ;) ). Na połówkowych, inny lekarz powiedział mi, że po budowie pęcherza moczowego widzi, że syn (!), a potem dopiero szukał siusiora, żeby mi pokazać, bo nie wierzyłam (tak chciałam córkę).

Całe życie marzyłam, żeby była córka, albo 3, syna nie chciałam, a teraz, jakby ktoś mi powiedział, że jednak córka to bym się chyba zapłakała, tak się już do mojego Patrika przyzwyczaiłam, więc mam nadzieję, że nie będzie niespodzianek przy porodzie :)

Werka921, Hedgehog lubią tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Mamachlopaczkow Nowa

Wysłany: 24 lutego 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslicie ze w 17tc moga narzady wygladac jeszcze podobnie ? CZy juz nie ma szans . Mi w 17 tc powiedzial ze raczej chlopiec bo moedzy nozkami cos wisi, ale nie dal 100% . Faktycznie ja tez to widzialam . Za 2 tygodnie polowkowe u innego lekarza. Myslicie ze mam szanse na dziewczynke ?

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamachlopaczkow, wyżej ktoś pisał, że nawet w 18tc były pomyłki w stosunku, do połówkowego,które potwierdzało płeć. Takze pomyłki się zdarzają też na tym dalszym etapie ;)

3i492n0agf4rykt3.png
  • szarlota Nowa

Wysłany: 25 lutego 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narządy płciowe kształtują się po 14 tygodniu, wcześniej widoczny jest tzw. wyrostek płciowy, którego kształt, ułożenie i wielkość mogą już sugerować płeć :)
    Dobry specjalista od usg zazwyczaj jest już w stanie ocenić płeć na jego podstawie ale nadal nie ma 100% pewności (coś, co wygląda na chłopięce może okazać się jednak dziewczynki ;)) Im później tym wiarygodniej :)
    a czasem przecież do końca nie wiadomo, jeśli maluch nie współpracuje!

:)
  • Leira Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamachlopaczkow wrote:
    Myslicie ze w 17tc moga narzady wygladac jeszcze podobnie ? CZy juz nie ma szans . Mi w 17 tc powiedzial ze raczej chlopiec bo moedzy nozkami cos wisi, ale nie dal 100% . Faktycznie ja tez to widzialam . Za 2 tygodnie polowkowe u innego lekarza. Myslicie ze mam szanse na dziewczynke ?

Dopóki się nie urodzi maluch to zawsze masz 50% szans na dziewczynkę :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Mamachlopaczkow Nowa

Wysłany: 26 lutego 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiesz po tym co widzialam na usg jakos ciezko mi uwierzyc ze to moze byc dziewczynka :-) no ale coz mam dwoch wspanialych synow , trzeci tez bedzie cudowny :-) Leira Ty kogo nosisz pod serduszkiem ?

• Leira Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamachlopaczkow wrote:
    No wiesz po tym co widzialam na usg jakos ciezko mi uwierzyc ze to moze byc dziewczynka :-) no ale coz mam dwoch wspanialych synow , trzeci tez bedzie cudowny :-) Leira Ty kogo nosisz pod serduszkiem ?

Ja mam mieć synka :)
    U nas na czerwcówkach głównie dziewuszki zamieniały się w chłopców, ale uwaga: był jeden przypadek cudownej przemiany syna w córkę :)

Wszystko przez to, że narządy rozrodcze w 12-13 tyg wyglądają niemalże identycznie - u chłopców zaczyna wystawać siusior, a u dziewczynek wargi sromowe, konia z rzędem temu kto będzie miał 100% pewności co to za płeć. Lekarze na prenantalnych mówią płeć z zastrzeżeniem, że może się zmienić bo po prostu każdemu dziecku coś tam wystaje :D

U mnie lekarka z certyfikatem powiedziała, że na jej oko chłopak, ale pewności nie daje, bo narządy się dopiero kształtują.

Na połówkowych potwierdzili mi chłopca, widoczny był siusior i jądra, więc nie ma o czym gadać :) Po tym co ja widziałam na USG mojego Patrika to nie może być mowy o pępowinie bo widzisz dziecko od dupki strony i wisi siusior a po bokach jądra, wątpię, żeby pępowina mogła imitować jedno i drugie, chociaż pewnie takie przypadki się zdarzają ;)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Mamachlopaczkow Nowa

Wysłany: 26 lutego 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz mamy deoch chlopaczkow wiec marzyla sie dziewczynka, ale chyba nie mamy szans ;-)

• Leira Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamachlopaczkow wrote:
    My juz mamy deoch chlopaczkow wiec marzyla sie dziewczynka, ale chyba nie mamy szans ;-)

Dowiesz się na połówkowych, ale nawet jak trzeci chłopak to fajnie, mój M. ma dwóch braci i tak jak oni się kochają i wspierają to naprawdę długo szukać, poza tym mój M. jest najmłodszy z rodzeństwa i jest tak kochanym i wrażliwym człowiekiem, że nie wiem czy znam chociaż jedną dziewczynę z takim dobrym charakterem. Różnica u Ciebie będzie tylko taka, że będziesz mieć trzecie kochane dziecko, które będzie chodzić w spodniach, a nie w kieckach :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Mamachlopaczkow Nowa

Wysłany: 26 lutego 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Absolutnie moi chlopcy sa cudowni i w zyciu nie zamienilabym ich na dziewczynki :-) sa grzeczni wrazliwi . Jak sie glebiej nad tym zastanawiam to wydaje mi sie ze ogromny wplyw i presje wywiera na mnie otoczenie , oczekiwania bliskich . Ciagle mowia o dziewczynce , ze trzecie bedzie dziewczynka . Jasne fajnie byloby miec tez corke , ale najbardziej zalezy mi zeby dziecko bylo zdrowe , a czy bedzie chlopcem czy dziewczynka to sie okaze mam nadzieje na polowkowym :-) Tobie gratuluje rowniez synka - to oczka w glowie mam :-) ale i tatusiow tez :-)

• Edziorro Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na prenatalnych byłam w 13t0d, na moje pytanie dotyczące płci padła odpowiedź, że to jeszcze za wcześnie :( Jutro kolejna wizyta 17t4d i mam nadzieję, że w końcu się dowiem :)

hashi, levothyroxine 37.5mg
    1cs
    oar83e3kx7q1e7jy.png
  • Malwa09 Znajoma

Wysłany: 14 marca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na prenatalnych 1 trymestru mówili ze chłopiec a teraz 17 tydzień i mówi lekarz ze dziewczynka :). A już się nastawiłam na chłopca hahaha.

Wiktoria2909 lubi tę wiadomość

Malwa09
  • Karolcia91 Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na usg genetycznym lekarka uzała, że wyrostek płciowy jest tak ułożony, ze w każdą stronę może iść ;p. W zeszłym tygodniu (skończony 15tc) stwierdziła, że na 99% będie dziewczyna :D. ZObaczymy za 3 tygodnie czy potwierdzi się na kolejnej wizycie :)

Aniołek 12tc [*]- wrzesień 2017
    0d1y3e3kskzr7fqw.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział w 13 TC że na 80% dziewczynka. Czekam teraz na dalsze wizyty co się okaże :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • gilmoregirl Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 12 tc lekarz stwierdził, że raczej będzie chłopak, natomiast na połówkowych w 20 tc ewidentnie wyszła dziewczynka :D Także w tę stronę to też się zmienia.

Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
    Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na prenatalnych w 13tc mówił lekarz że chłopak, w 17 tc mówi że jednak dziewczynka- 9 maja mam połówkowe- zobaczymy co wtedy usłyszę :)

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz na genetycznym przepowiedział dziewczynkę. Pewnie niedługo okazę sie czy miał rację. W moim przypadku byłaby to czwarta. Przyjęłam na spokojnie. Dajcie znać dziewczyny czy u was prognoza się zmieniła.

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • rybkunia Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pierwszej ciązy lekarz mowił ze 80 % dziewczynka, na połówkowych wyszedł chłopczyk. Teraz jestem w drugiej ciązy i w 12 tc powiedzieli mi ze chłopczyk, a teraz w 15 ze dziewczynka? ale nie na 100% wiec sie nie nastawiam.
    Widze, ze za kazdym razme jest na odwrót :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz od 11t6 lekarka na prenatalnych powiedziała ze dziewczynka, potem w 14t moj lekarz potwierdzil i teraz ba polowkowych tez dziewczynka. Dziwne te pomylki. To nawet ja juz w tym 12tygodniu ze zdjecia po wyrostku plciowym widzialam dziewczynke:P

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekarz w 13 tyg stwierdził synka, no i rzeczywiście synka urodziłam :) Teraz też miałam pierwsze prenatalne i mówi , że 99% , że 3 syn :P Hehe

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
‹‹ 21 22 23 24 25
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ