Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr pomyłka w ocenie płci :) 12 tydzień a połowkowe :)
Odpowiedz

pomyłka w ocenie płci :) 12 tydzień a połowkowe :)

Oceń ten wątek:
  • igusia Znajoma

Wysłany: 22 lipca 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie pewniej jest oceniać płeć z nagrania a nie po samym zdjęciu USG.Często u jednego dziecka nub wygląda raz na chłopięcy a raz na dziewczęcy (zwłaszcza na początku II trymestru). Rzadko kiedy są idealnie książkowe wyrostki płciowe na zdjęciach z USG :)

• igusia Znajoma

Wysłany: 22 lipca 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziaha1 wrote:
    to co zaznaczyłam to coś co jest w tle...u góry krawędź zdjęcia widać cześć drugiej nóżki.. .Tak myślałam że to może pepowina albo rączka
    Na zdjęciu dziecko jest w rozkroku, zdjęcie zrobione od dołu (od pupy) - idealne do oceny płci na tym etapie.

• igusia Znajoma

Wysłany: 22 lipca 2017, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    można wpisać w wyszukiwarkę np. potty shot baby boy/girl 17 week i porównać sobie :)

• madziaha1 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2017, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już porównywalam i ten siusiak na naszym usg wygląda raczej jak coś odrębnego

Magda
  • madziaha1 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać nóżki w rozkroku...pozniej czarne tło i siusiak ...na zdjęciach w necie wygląda to inaczej

Magda
  • K..a..s..i..a Debiutantka

Wysłany: 23 lipca 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wg mnie nic na zdjęciu nie widać lekarka na prenatalnych stwierdziła że chyba chłopak ale pewności nie ma.

https://zapodaj.net/0f6ab944f43f1.jpg.html

• madziaha1 Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K..a..s..i..a wrote:
    Hej dziewczyny wg mnie nic na zdjęciu nie widać lekarka na prenatalnych stwierdziła że chyba chłopak ale pewności nie ma.

https://zapodaj.net/0f6ab944f43f1.jpg.html
    Faktycznie na zdjęciu nie widać więc pozostaje cierpliwie czekać na potwierdzenie...ja sama mam wątpliwości tymbardziej że intuicja podpowiada mi inaczej...

Magda
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda że 12ty tydzień to wróżenie z fusów. Nam lekarka powiedziała, że najprawdopodobniej będzie to chłopiec :) przy połówkowym wyszła 100% dziewczynka :P

Mimo że wiedziałam że nie należy zbytnio przywiązywać się do tego chłopca to i tak się jakoś przywiązałam i dziewczynka okazała się zaskoczeniem ;)

Ja natomiast od początku nie miałam preferencji dotyczących płci więc przestawiłam się szybko :)

pozdrawiam

• Avvre Debiutantka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz w 12tc powiedziala,ze na 60-70% dziewczynka. Mam juz corke i od zawsze marzylam o chlopaku, tak samo jak maz. Mam dziewne przeczucie ze to córka bo tak samo czuje sie jak w 1ciazy, moze więcej wymiotuje ale ciagle tli sie we mnie iskierka nadziei, ze ten siusiak sie pojawi.

8599yx8dfxitqw4o.png
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avvre wrote:
    Mi lekarz w 12tc powiedziala,ze na 60-70% dziewczynka. Mam juz corke i od zawsze marzylam o chlopaku, tak samo jak maz. Mam dziewne przeczucie ze to córka bo tak samo czuje sie jak w 1ciazy, moze więcej wymiotuje ale ciagle tli sie we mnie iskierka nadziei, ze ten siusiak sie pojawi.

Podobno "pomyłki" częściej zdarzają się w tę stronę: z dziewczynki - chłopak, niż odwrotnie.
    Wszystko się może zdarzyć ;) 3 mam kciuki

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 18 tygodniu lekarz na 80% obstawiał chłopaka...w 20 i 22tc kolejny lekarz stwierdził na 100% dziewczynkę...

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • karina257 Debiutantka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Wczoraj byłam na kolejnym usg (18 tydzień ciązy) i lekarz stwierdził ze jest chłopak mimo, ze w 12 tyg. stwierdził, ze dziewczynka na 95% a w 16 ze na 90% chłopak. Ja jednak wciąż mam przeczucie, ze to jednak jest dziewczynka, ale juz sama nie wiem czy to nie podswiadomosc bo mam juz synka.
    Chciałabym Wam pokazac zdjecie z wczorajszego usg ale nie wiem jak sie je tutaj wkleja, pomozecie?

Karina 257
  • karina257 Debiutantka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://bellybestfriend.pl/cms/File/usg_gallery/1a289628960ece1b86269f62a75308d3.jpg

Karina 257
  • Avvre Debiutantka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karina257 wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    Wczoraj byłam na kolejnym usg (18 tydzień ciązy) i lekarz stwierdził ze jest chłopak mimo, ze w 12 tyg. stwierdził, ze dziewczynka na 95% a w 16 ze na 90% chłopak. Ja jednak wciąż mam przeczucie, ze to jednak jest dziewczynka, ale juz sama nie wiem czy to nie podswiadomosc bo mam juz synka.
    Chciałabym Wam pokazac zdjecie z wczorajszego usg ale nie wiem jak sie je tutaj wkleja, pomozecie?
    A czuje sie Pani podobnie do poprzedniej ciazy? Czy zupelnie inaczej? Wiem co Pani czuje bo mi tez wyrokuja ale druga corke cgoc ja juz przywyklam do tej mysli i szukam plusow

8599yx8dfxitqw4o.png
  • dotidd Debiutantka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 09:08

w4sq3e3kx1ubp4h5.png
    mhsvj44jjovqxu58.png
    Roksanka[*] 28 tydz.
  • karina257 Debiutantka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avvre wrote:
    A czuje sie Pani podobnie do poprzedniej ciazy? Czy zupelnie inaczej? Wiem co Pani czuje bo mi tez wyrokuja ale druga corke cgoc ja juz przywyklam do tej mysli i szukam plusow

W sumie to czuje sie troche lepiej niz w poprzedniej ciazy, ale nie ma jakiejs wiekszej roznicy. Jedyne co sie zmienilo to w tej mnie odrzucilo od smazonego miesa przez 3 pierwsze miesiace, a w poprzedniej moglam jesc tylko mieso caly czas od poczatku. Wiadomo, ze najwazniejsze zeby bylo cale i zdrowe, ale jednak taka mala iskierka nadziei gdzies jest w glowie ze moze jednak lekarz sie pomylil:) choc imie dla synka juz wybralismy:)

Karina 257
  • Avvre Debiutantka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK, tak jak pisałam, w 12tc usłtszałam, ze raczej dziewczynka, dziś 16tc+1d ze na 150% chłopak. Jestem przeszcześliwa choc musze poczekać do połówkowego, aby moja radość była pełna.. zobaczymy!! ;)

8599yx8dfxitqw4o.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sama juz nie wiem co myslec, bo najpierw w 13. i 15. tyg dwoje odrebnych lekarzy nie chcialo niczego wyrokowac, a teraz w 19. w zasadzie nie bylo widac.. nic. Ani cipeczki, ani jajek, ani w ogole nic. I najpierw, ze dziewczynka, a potem, ze moze jednak chlopak, a jajeczka zejda pozniej.. no i w zasadzi nadal nic nie wiem. Miala ktoras z Was podobnie?
    Dodam, ze dziecko ulozone perfekcyjnie za kazdym razem, ogladane od przodu i od tylu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 00:37

• Wesołek Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Na prenatalnym w 12 tc, lekarz powiedział, że będzie u mnie prawdopodobnie córka, bo a'la siusiak skierowany jest w linii prostej, natomiast u chlopca do góry.
    Słyszałyście o tym?

Larissa90 lubi tę wiadomość

img-200520160775.png
    mkl0rmi.png
  • Avvre Debiutantka

Wysłany: 3 września 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez to slyszalam i na tej podstawie tez uslyszalam ze dziewczynka. Tu chodzi o wyrostek plciowy, ale w 17tc lekarz uznal ze chlopak

8599yx8dfxitqw4o.png
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ