pomyłka w ocenie płci :) 12 tydzień a połowkowe :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Generalnie pewniej jest oceniać płeć z nagrania a nie po samym zdjęciu USG.Często u jednego dziecka nub wygląda raz na chłopięcy a raz na dziewczęcy (zwłaszcza na początku II trymestru). Rzadko kiedy są idealnie książkowe wyrostki płciowe na zdjęciach z USG
-
madziaha1 wrote:to co zaznaczyłam to coś co jest w tle...u góry krawędź zdjęcia widać cześć drugiej nóżki.. .Tak myślałam że to może pepowina albo rączka
-
K..a..s..i..a wrote:Hej dziewczyny wg mnie nic na zdjęciu nie widać lekarka na prenatalnych stwierdziła że chyba chłopak ale pewności nie ma.
https://zapodaj.net/0f6ab944f43f1.jpg.html
Magda -
nick nieaktualnyTo prawda że 12ty tydzień to wróżenie z fusów. Nam lekarka powiedziała, że najprawdopodobniej będzie to chłopiec przy połówkowym wyszła 100% dziewczynka
Mimo że wiedziałam że nie należy zbytnio przywiązywać się do tego chłopca to i tak się jakoś przywiązałam i dziewczynka okazała się zaskoczeniem
Ja natomiast od początku nie miałam preferencji dotyczących płci więc przestawiłam się szybko
pozdrawiam -
Mi lekarz w 12tc powiedziala,ze na 60-70% dziewczynka. Mam juz corke i od zawsze marzylam o chlopaku, tak samo jak maz. Mam dziewne przeczucie ze to córka bo tak samo czuje sie jak w 1ciazy, moze więcej wymiotuje ale ciagle tli sie we mnie iskierka nadziei, ze ten siusiak sie pojawi.
-
Avvre wrote:Mi lekarz w 12tc powiedziala,ze na 60-70% dziewczynka. Mam juz corke i od zawsze marzylam o chlopaku, tak samo jak maz. Mam dziewne przeczucie ze to córka bo tak samo czuje sie jak w 1ciazy, moze więcej wymiotuje ale ciagle tli sie we mnie iskierka nadziei, ze ten siusiak sie pojawi.
Podobno "pomyłki" częściej zdarzają się w tę stronę: z dziewczynki - chłopak, niż odwrotnie.
Wszystko się może zdarzyć 3 mam kciuki -
Cześć Dziewczyny,
Wczoraj byłam na kolejnym usg (18 tydzień ciązy) i lekarz stwierdził ze jest chłopak mimo, ze w 12 tyg. stwierdził, ze dziewczynka na 95% a w 16 ze na 90% chłopak. Ja jednak wciąż mam przeczucie, ze to jednak jest dziewczynka, ale juz sama nie wiem czy to nie podswiadomosc bo mam juz synka.
Chciałabym Wam pokazac zdjecie z wczorajszego usg ale nie wiem jak sie je tutaj wkleja, pomozecie?
Karina 257 -
karina257 wrote:Cześć Dziewczyny,
Wczoraj byłam na kolejnym usg (18 tydzień ciązy) i lekarz stwierdził ze jest chłopak mimo, ze w 12 tyg. stwierdził, ze dziewczynka na 95% a w 16 ze na 90% chłopak. Ja jednak wciąż mam przeczucie, ze to jednak jest dziewczynka, ale juz sama nie wiem czy to nie podswiadomosc bo mam juz synka.
Chciałabym Wam pokazac zdjecie z wczorajszego usg ale nie wiem jak sie je tutaj wkleja, pomozecie? -
Avvre wrote:A czuje sie Pani podobnie do poprzedniej ciazy? Czy zupelnie inaczej? Wiem co Pani czuje bo mi tez wyrokuja ale druga corke cgoc ja juz przywyklam do tej mysli i szukam plusow
W sumie to czuje sie troche lepiej niz w poprzedniej ciazy, ale nie ma jakiejs wiekszej roznicy. Jedyne co sie zmienilo to w tej mnie odrzucilo od smazonego miesa przez 3 pierwsze miesiace, a w poprzedniej moglam jesc tylko mieso caly czas od poczatku. Wiadomo, ze najwazniejsze zeby bylo cale i zdrowe, ale jednak taka mala iskierka nadziei gdzies jest w glowie ze moze jednak lekarz sie pomylil:) choc imie dla synka juz wybralismy:)Karina 257 -
A ja sama juz nie wiem co myslec, bo najpierw w 13. i 15. tyg dwoje odrebnych lekarzy nie chcialo niczego wyrokowac, a teraz w 19. w zasadzie nie bylo widac.. nic. Ani cipeczki, ani jajek, ani w ogole nic. I najpierw, ze dziewczynka, a potem, ze moze jednak chlopak, a jajeczka zejda pozniej.. no i w zasadzi nadal nic nie wiem. Miala ktoras z Was podobnie?
Dodam, ze dziecko ulozone perfekcyjnie za kazdym razem, ogladane od przodu i od tyluWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 00:37