pomyłka w ocenie płci :) 12 tydzień a połowkowe :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wesołek wrote:Witajcie.
Na prenatalnym w 12 tc, lekarz powiedział, że będzie u mnie prawdopodobnie córka, bo a'la siusiak skierowany jest w linii prostej, natomiast u chlopca do góry.
Słyszałyście o tym?
Tak, w tym tygodniu wyrostki wyglądają tak samo, tylko, że żeński jest poziomo a męski skierowany w górę.
-
Ja też zaliczyłam podobną historię.
W 12tc pani doktor "nie dała sobie ręki uciąć", ale obstawiała dziewczynkę. Na połówkowych okazało się, że będzie chłopak. Lekarz powiedział nam podczas badania, że w 12tc to bardziej wróżenie niż ocena.
Z Ramziego i wyrostka płciowego też wychodziła u nas dziewczynka - tak obstawiały dziewczyny na grupie na FB. No cóż, nie sprawdziło sięWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 22:23
-
To chyba nie tyle wynika ze sprzętu lekarza co z faktu, że czasem pojawia się przerośnięta łechtaczka, która może wskazywać na chłopca przez jakiś czas, bo wygląda tak samo jak męski dzyndzelek :p Tak mi mówił lekarz na prenatalnych w 13 tygodniu.
-
Carisma wrote:To chyba nie tyle wynika ze sprzętu lekarza co z faktu, że czasem pojawia się przerośnięta łechtaczka, która może wskazywać na chłopca przez jakiś czas, bo wygląda tak samo jak męski dzyndzelek :p Tak mi mówił lekarz na prenatalnych w 13 tygodniu.
To mi daje nadzieje! ;p
-
Marmi, ja mam podobnie. W 13 tygodniu na prenatalnych lekarz powiedział, że na 80% dziewczynka. Koleżance się sprawdziło, bratowej też. Marzyliśmy o chłopcu, ale potem już nastawiliśmy się, że będzie córeczka. Dziś na zwykłym USG lekarz stwierdził, że w takim razie dziewczynce coś wyrosło Ale byłam zaskoczona. Nie wiem czemu w rodzinie wszyscy obstawiali dziewczynkę, a mama zaczęła nawet kupować różowe ubranka, choć prosiłam, żeby się wstrzymała. Za tydzień połówkowe. Ciekawe, czy wersja z chłopcem się potwierdzi, czy jednak była to tylko pępowina....to jednak zwykłe USG, a nie dokładne 3D. Mąż oczywiście liczy na to, że zostanie chłopiec. Ja czekam z niecierpliwością na którekolwiek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 19:53
-
Witam wszystkie mamy, nie wiem czy doszło do pomyłki bo połówkowe mam za tydzień ale w prenatalnym w 12 tyg coś dyndało ale bez przesądzania, w. 16 tygodniu lekarz najpierw powiedział że chłopak a potem że nie wie, że równie dobrze może być dziewuszka bo maluszek skrzyżował nogi... teraz czekam na połówkowe. Trochę się już nastawiłam na chłopca i czuję się zawieszona, z chęcią oddałabym się mocy zakupów. Myślałam żeby pójść do innego lekarza ale obiecałam tż że pójdziemy razem i tazem poznamy już mam nadzieję płeć...Vetmom
-
malinofsky wrote:Witam wszystkie mamy, nie wiem czy doszło do pomyłki bo połówkowe mam za tydzień ale w prenatalnym w 12 tyg coś dyndało ale bez przesądzania, w. 16 tygodniu lekarz najpierw powiedział że chłopak a potem że nie wie, że równie dobrze może być dziewuszka bo maluszek skrzyżował nogi... teraz czekam na połówkowe. Trochę się już nastawiłam na chłopca i czuję się zawieszona, z chęcią oddałabym się mocy zakupów. Myślałam żeby pójść do innego lekarza ale obiecałam tż że pójdziemy razem i tazem poznamy już mam nadzieję płeć...
-
U mnie od wczoraj ewidentnie chłopak. W moim mężu tliła się jeszcze nadzieją że NIFTY się pomyliło, ale jednak wyszło na mojeWojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10 -
U nas też jednak chłopak, na 100%. Widziałam dowody Mąż przeszczęśliwy. Ja też się bardzo cieszę, bo z maluchem o.k. Mówiłam mamie, żeby nie kupowała jeszcze różowych ubranek, to nie. Uparła się, że będzie córka i koniec. Teraz będzie musiała coś z nimi zrobić Ale była w szoku, jak połowa rodziny.
-
Dziś 20tydz + 6 dni i doktor twierdzi, że fifrok jest i że jest chłopak i rzeczywiście na kilka sekund się fifrok ukazał, tak więc fifrok pozostał fifrokiem choc moje dziecko to wstydzioszek 12 tyd - chlopak, 16 tydz - ? 20 tydz - chlopak.Vetmom
-
nick nieaktualny