X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr pomyłka w ocenie płci :) 12 tydzień a połowkowe :)
Odpowiedz

pomyłka w ocenie płci :) 12 tydzień a połowkowe :)

Oceń ten wątek:
  • Wesołek Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avre, wcale bym się nie obraziła, gdyby i u mnie był chłop;) Liczę, że do 20 tc już będzie wiadomo;)

img-200520160775.png
    mkl0rmi.png
  • AggaS Znajoma

Wysłany: 19 września 2017, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez pomylka, w 12tc dziewczynka, w 20 na 100% chlopak ;)

34bwyx8dm6jhpuof.png
    er3mt5odd297vkcl.png
  • Wesołek Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,mam pytanie. Czy to jest możliwe,aby w 16tc nie było już wyrostka płciowego? Czyli takie puste miejsce między nóżkami. To jakby oznaczało dziewczynkę,ale czy na tym etapie może nie być wyrostka?

img-200520160775.png
    mkl0rmi.png
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołek wrote:
    Witajcie.
    Na prenatalnym w 12 tc, lekarz powiedział, że będzie u mnie prawdopodobnie córka, bo a'la siusiak skierowany jest w linii prostej, natomiast u chlopca do góry.
    Słyszałyście o tym?

Tak, w tym tygodniu wyrostki wyglądają tak samo, tylko, że żeński jest poziomo a męski skierowany w górę.

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaliczyłam podobną historię.

W 12tc pani doktor "nie dała sobie ręki uciąć", ale obstawiała dziewczynkę. Na połówkowych okazało się, że będzie chłopak. Lekarz powiedział nam podczas badania, że w 12tc to bardziej wróżenie niż ocena.

Z Ramziego i wyrostka płciowego też wychodziła u nas dziewczynka - tak obstawiały dziewczyny na grupie na FB. No cóż, nie sprawdziło się ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 22:23

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Carisma Koleżanka

Wysłany: 9 października 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na badaniach prenatalnych w 13 tygodniu (12+2) lekarz na 90% określił płeć - chłopak. W 16 tygodniu (15+4) moja ginekolog potwierdziła na 100%, że synek :)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszą mnie wpisy, że czasami chlopcy zmieniaja sie na dziewczynki. Wiem, że wszystko zalezy od sprzetu lekarza. U mnie raczej chlopiec, a marzymy o dziewczynce. Ale przeczytalam caly watek i mam jeszcze nadzieje :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Carisma Koleżanka

Wysłany: 12 października 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba nie tyle wynika ze sprzętu lekarza co z faktu, że czasem pojawia się przerośnięta łechtaczka, która może wskazywać na chłopca przez jakiś czas, bo wygląda tak samo jak męski dzyndzelek :p ;) Tak mi mówił lekarz na prenatalnych w 13 tygodniu.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carisma wrote:
    To chyba nie tyle wynika ze sprzętu lekarza co z faktu, że czasem pojawia się przerośnięta łechtaczka, która może wskazywać na chłopca przez jakiś czas, bo wygląda tak samo jak męski dzyndzelek :p ;) Tak mi mówił lekarz na prenatalnych w 13 tygodniu.

To mi daje nadzieje! ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmi, ja mam podobnie. W 13 tygodniu na prenatalnych lekarz powiedział, że na 80% dziewczynka. Koleżance się sprawdziło, bratowej też. Marzyliśmy o chłopcu, ale potem już nastawiliśmy się, że będzie córeczka. Dziś na zwykłym USG lekarz stwierdził, że w takim razie dziewczynce coś wyrosło :) Ale byłam zaskoczona. Nie wiem czemu w rodzinie wszyscy obstawiali dziewczynkę, a mama zaczęła nawet kupować różowe ubranka, choć prosiłam, żeby się wstrzymała. Za tydzień połówkowe. Ciekawe, czy wersja z chłopcem się potwierdzi, czy jednak była to tylko pępowina....to jednak zwykłe USG, a nie dokładne 3D. Mąż oczywiście liczy na to, że zostanie chłopiec. Ja czekam z niecierpliwością na którekolwiek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 19:53

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Karolinuszka Debiutantka

Wysłany: 13 października 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w środę na USG mój lekarz powiedział, że być może chłopiec. Ale od razu zastrzegł, że na razie bardziej zgaduje. Ale przy kolejnej wizycie i USG połówkowym już będzie wiadomo.

Nasze maleństwo xnw4dqk3b8bv93k7.png
  • Mayolin Ekspertka

Wysłany: 13 października 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 13 tyg. lekarz na prenatalnych stwierdził, że na 70% dziewczynka. W 21 tyg. ten sam lekarz na połówkowych potwierdził swoją tezę, ale już na 100%. Jest możliwe określenie płci bardzo wcześnie, ale potrzebne jest bardzo dobre USG.

f2w3flw16652lysf.png
  • malinofsky Debiutantka

Wysłany: 18 października 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamy, nie wiem czy doszło do pomyłki bo połówkowe mam za tydzień ale w prenatalnym w 12 tyg coś dyndało :) ale bez przesądzania, w. 16 tygodniu lekarz najpierw powiedział że chłopak a potem że nie wie, że równie dobrze może być dziewuszka bo maluszek skrzyżował nogi... teraz czekam na połówkowe. Trochę się już nastawiłam na chłopca i czuję się zawieszona, z chęcią oddałabym się mocy zakupów. Myślałam żeby pójść do innego lekarza ale obiecałam tż że pójdziemy razem i tazem poznamy już mam nadzieję płeć...

Vetmom
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinofsky wrote:
    Witam wszystkie mamy, nie wiem czy doszło do pomyłki bo połówkowe mam za tydzień ale w prenatalnym w 12 tyg coś dyndało :) ale bez przesądzania, w. 16 tygodniu lekarz najpierw powiedział że chłopak a potem że nie wie, że równie dobrze może być dziewuszka bo maluszek skrzyżował nogi... teraz czekam na połówkowe. Trochę się już nastawiłam na chłopca i czuję się zawieszona, z chęcią oddałabym się mocy zakupów. Myślałam żeby pójść do innego lekarza ale obiecałam tż że pójdziemy razem i tazem poznamy już mam nadzieję płeć...
    Daj znac po polowkowych, jestem ciekawa czy teoretyczny fifrok moze sie jeszcze zmienic na niefifroka :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • kajax Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od wczoraj ewidentnie chłopak. W moim mężu tliła się jeszcze nadzieją że NIFTY się pomyliło, ale jednak wyszło na moje :)

Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
    Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
    Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jednak chłopak, na 100%. Widziałam dowody :) Mąż przeszczęśliwy. Ja też się bardzo cieszę, bo z maluchem o.k. Mówiłam mamie, żeby nie kupowała jeszcze różowych ubranek, to nie. Uparła się, że będzie córka i koniec. Teraz będzie musiała coś z nimi zrobić :) Ale była w szoku, jak połowa rodziny.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • malinofsky Debiutantka

Wysłany: 26 października 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś 20tydz + 6 dni i doktor twierdzi, że fifrok jest i że jest chłopak i rzeczywiście na kilka sekund się fifrok ukazał, tak więc fifrok pozostał fifrokiem choc moje dziecko to wstydzioszek ;) 12 tyd - chlopak, 16 tydz - ? 20 tydz - chlopak.

Vetmom
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak będzie u mnie, we wtorek miałam prenatalne-na 95procent dziewczynka a dziś miałem kontrolna wizytę u ginekologa i "raczej chłopak". Cóż trzeba uzbroić się w cierpliwość

• Wesołek Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh..W obecnej ciąży nie było już pomyłki,co w poprzedniej.
    W 12,5 tc prawdopodobnie dziewczynka, 19tc- dziewczynka i połówkowe- dziewczynka;)
    Więc mąż będzie rodzynkiem;)

img-200520160775.png
    mkl0rmi.png
  • pipimała Nowa

Wysłany: 9 stycznia 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo jest ktoś tutaj ? :- )

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ