Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musza podac, mozesz im powiedziec ze ich zaskarzysz, bo ustawa mowi jasno o naszym prawie do zzo. Poczytalam sobie :D

1usavcqgvf430wyj.png
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego, co ja wiem ze szkoły rodzenia, to aktualizacja rozporządzenia z lipca 2016 mówi, że jeśli nie ma wsytarczających wskazań medycznych do podania ZZO, istnieją przeciwskazania (np problemy z ciśnieniem, zbyt małe/duże rozwarcie szyjki)lub brakuje anestezjologów w placówce, to szpital ma prawo odmówić podania ZZO..

i w efekcie w moim szpitalu zawsze znajdzie się jakiś powód by go nie podać :P

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekaj no, jak bede miec chwile to znajde aktualny tekst, po za tym nam na szkole mowili zd male rozwarcie jest czesto efektem stresu zwiazanego z bolem wiec podaje sie zzo zeby przyspieszyc proces. To logiczne:D

1usavcqgvf430wyj.png
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie znowu mówili, ze jeśli przy zbyt małym rozwarciu zostanie podane ZZO, to akcja porodowa może zostać zupełnie zahamowana i robi się problem :P

Obawiam się ze jak szpital nie chce podać znieczulenia to zawsze znajdzie jakiś powód :P

W każdym razie ja nie nastawiam się z góry, ze chce znieczulenie, bo wiem ze to cięzki temat w moim szpitalu i znajdą milion powodów zeby go nie podać..

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem na pewno ze pierwsza faze boli chce przeczekac w domu. W domku najlepiej:)

1usavcqgvf430wyj.png
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam taki plan - nie wiem tylko jak to w praktyce wszystko wyjdzie :P

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak podali znieczulenie to rzeczywiście skurcze zaczynały cichnąc, ale dostałam oxytocyne i się rozkręciło fest :D

Myślałam że znieczulenie jest standardem! Mnie w sumie sami na początku zapytali czy będę chciała bo od razu póki bylam w stanie to podpisałam odpowiednie papiery :)

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Molly nie chcesz zmienić szpitala? :P

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiałam się nad tym nie raz, ale położne tam pracujące (poznałam je w szkole rodzenia) to tak kochane kobietki, że boję się gdzie indziej - już się do nich przyzwyczaiłam i nie chce innych.. jak nie będę mogła dać rady to wyślę męża i niech załatwia :P

paola rodzisz?? :D

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola pewnie trafila w termin i wyciska 7 poty na porodowce:D ja wczoraj wyciszalam braxtona-higsa czy jak to sie nazywa, w wannie, myslalam ze skonam! Niech ktos mi powie kto stwierdzil ze sa bezbolesne?! Nie wie o czym gada!

1usavcqgvf430wyj.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza- mam pytanie. Czy twoje dzieciątko było szczepione w pierwszej dobie życia? Jak tak to czy zauważyłaś jakieś dziwne zachowanie? Leciał przed chwila program gdzie dziecko dostało zapalenia mózgu po szczepionce i teraz jest warzywem :/ i cały czas teraz siedze w necie i czytam o tych szczepionkach......

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • kasza Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tami, nawet mnie nie strasz... to jakiś jeden bardzo nieszczęśliwy przypadek... zobacz ile dziennie rodzi się dzieci, są szczepione i wszystko jest ok :) błagam, nie wkrecaj sobie! Julka miała 2 szczepienia i wszystko jest ok :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o szczepienia:D wypłynął w końcu ten temat. Ja bede szczepić, nie dam się opętać ogólnej psychozie jaka się teraz wokół tego dzieje.

1usavcqgvf430wyj.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chce szczepić, to nie podlega w ogóle żadnej watpliwości. Zastanawiam sie jedynie czy nie odroczyć tej pierwszej szczepionki w czasie- sprawdzałam w swojej książeczce zdrowia i pierwsza szczepionkę miałam po 5 miesiącach od narodzin. Tylko cholera co w przypadku jak dziecko bedzie wymagało jakiejs interwencji chirurgicznej zanim ja je zaszczepie?....:/ zanim byłam w ciazy to było dla mnie takie oczywiste- daje tak jak każą i tyle. A teraz jednak troche zaczęłam sie zastanawiać. Moze kupie chociaż we własnym zakresie ta na wzw b ktora nigdy w swoim składzie nie miała rtęci....

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie dokladam sobie strachow i sie nie zastanawiam. Ale jak Ciebie to uspokoi to moze powinnas, dla wlasnego spokoju:) najwazniejsze to robic co podpowiada sumienie, a z kims rozmawialas o tym? Polozna albo lekarze?

1usavcqgvf430wyj.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jeszcze.w sumie nie wiem czy ginekolog bedzie miał o tym jakieś pojęcie czy lepiej udać sie do rodzinnego.

atdcclb1ukdkpfkx.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wierzę lekarzom i jadę standardem :)

Nie dajmy się zwariować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2016, 12:21

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie że paola jest na porodowce :D

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślisz ze tak sie wstrzelila w termin? :D

atdcclb1ukdkpfkx.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby, bo biedna juz nie mogla sie doczekac:D

1usavcqgvf430wyj.png
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ