Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla my smoka mamy od 3 tygodnia. Nie mogliśmy jej dobrać tez się dlawila nimi ale jeden z lovi okazał się idealny. Tylko teraz kupilismy taki sam tylko powyżej 3 msca a oba dalej woli tego starego wrrrrrr
    U nas tak jak u paoli wiszenie na cycu i nie mogłam nawet zjeść iść. I na spacerach mega sie sprawdził.

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla ja już tydzień po porodzie poległam i dałam Małemu smoka:P Jak jest wnerwiony to tak go śmiesznie "ciumćka" ze złości że ze smiechu nie mogę :D

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja właśnie po porodzie w szpitalu ze dwa razy ponioniała smoka a teraz nie chce :P próbowałam 4 różnych :)

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza polecam ci smoczek lovi folky. U mnie i u paru osób pomogl

• kasza Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to dzięki, sprawdzę :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 10 października 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wlasnie zaakceptowala lovi tylko. Chroni ponoc odruch ssania. Zobaczymy jak to z tym ciumkaniem bedzie.

Wasze bobasy tez sie tak szybko zmieniaja? Moja rosnie jak szalona. A niedawno byla takim malenkim cudenkiem

1usavcqgvf430wyj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mega się zmienia...ogladam zdjęcia z porodu to jak inne dziecko i co jakiś czas widzę ze sie zmienia właśnie. Niektórzy z rodziny nie widzieli jej msc to mówią ze tak urosla i bardzo sie zmienila

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Niuniusia...az zaczynam sie bac. W ogole dzien mi mija strasznie szybko. Nawet jak nie spi to korzystam z kazdej sekundy zeby chociaz dac buziaka. Bo tatus mi ja kradnie ciagle:p
    Wiecie co? Ostatnio zatesknilam za ciaza;/ juz zapomnialam jak bylo ciezko:p

Wlasnie, jak nasze ciezarne? Kulaja sie?:D

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy jakiś lovi ale jego też odrzuca :)

Oj zmienia się Juleczka bardzo! Ostatnio pokazałam mężowi filmik jak nagrałam ją gdy miała 4 dni, zapytał "kto to?" :D dopiero po chwili zatrybił, że to Julka :D

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieciaki rosną jak na drożdżach ;) sama to widzę chociaż jestem z nią 24h/dobę :P ale ciągle się zastanawiam do kogo jest podobna xD

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze dziecko ponoc zawsze podobne do tatusia:p

1usavcqgvf430wyj.png
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo - jak przeglądam zdjęcia to niedowiary, że na każdym to ten sam Bobasek :P

Ale dziś miałam straszną noc - mały płakał nie wiem dlaczego, po paru minutach się uspokajał, przysypiał i po jakimś czasie znowu płacz :( zrobiłam butlę, bo myśłałam ze niedojedzony po cycu, ale robił parę łyczków, wypluwał i płacz.. byłam bezsilna.. w końcu zasnął i spał 4,5 godziny..

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba słaby dzień, bo i Julka plakala chyba bez powodu az zasnela po północy :(

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla, być może masz rację ale mój T ma ciemne włosy , ja jestem szatynką a młoda pod dziennym światłem ma prawie blond xD mam nadzieję że to po dziadkach :P

Ejjj moja codziennie idzie spać po północy , wcześniej nie ma sił które by ją ululały pięknie do snu ... a dzisiaj to była już tragedia, spać w ogóle nie chciała, a jak już to w wózku ją bujaliśmy bo ciągle się budziła .. no ale w końcu zasnęła i to od razu .. w NASZYM ŁÓŻKU :D :P i jak ja mam się do mojego starego przytulać :D

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • kasza Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny które mają chrzet dziewczynek przed sobą... nie chce ktoraś odkupić naszego ubranka? :)

http://m.fotosik.pl/zdjecie/45222216b56e2e0d

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie tez wystawilam ubranko z chrztu na olx. Moja zasypia od miesiąca o 19 a dzis walka do 22 i w końcu padla przy suszarce. Idziemy niedługo na sesje zdjęciową i juz nie mogę się doczekać :)

Kasza to faktycznie moze nie lubi smoczkow i obędzie się bez.
    Paola jak piszesz o Kindze to jakbym czytała o mojej Kornelii ze dwa miesiące temu. Tak samo i o północy nieraz zasypiala...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 00:08

• Tami Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dnia 10.10.16r przyszedł na świat Wiktor 57 cm i 3690 g. :) Jest zaliczany jeszcze do wczesniaczkow bo rodził się w 36tc i 4 dni. Miałam mega długi poród bo w sobotę o 22 odeszły mi wody i przez prawie 20 godziny miałam skurcze co kilka min a rozwarcie zatrzymało się na 1 palcu. W końcu po tych 20 godzinach zdecydowałam się na oksytocyne bo wiedziałam już że samo rozwarcie się nie zacznie powiększać. Urodziłam sn bez znieczulenia i to był hardcore. Tak się darlam że chyba w całych Katowicach mnie słyszeli:P łącznie od przyjazdu rodzilsam 28 godzin. Moj M był ze mną przez cały poród i nie wiem jak dalabym radę bez niego. A on do teraz nie może wyjść z podziwu że dałam radę małego urodzić w tak strasznych bólach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 06:53

Molly, Ailla, paola89 lubią tę wiadomość

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • kasza Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety :D Tami byłaś mega dzielna! Gratulacje i oczywiście czekamy na zdjęcia :) długi i duży jak na wcześniaka :)
    Jak się czujesz? :)

Tami lubi tę wiadomość

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej gratulacje!!! Bylas bardzo dzielna i możesz być z siebie dumna. Wiktorek to spory facet rzeczywiście jak na wczesniaka jakby jeszcze posiedzial to byloby ciężej urodzić bo więcej by wazyl. Super ze wszystko dobrze sie skonczylo. No to witaj nasza kolejna wspaniala mamusiu <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 11:01

Tami lubi tę wiadomość

• Tami Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) dzisiaj już super :) oddałam małego na noc na noworodki bo nie spałam 3 noce z rzędu i już musiałam odpocząć. Ale miałam łzy w oczach jak wracalam sama do pokoju :( tylko mam problem z laktacja bo nie mam jeszcze mleka tylko sama siare a tutaj mówią że to za mało dla noworodka i go dokarmiają mm :( po jakim czasie pojawiło się u was mleko? :(

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ