Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Tami! Twarzdzielka z Ciebie :D dużo zdrówka dla Ciebie i Wiktorka <3

Tami lubi tę wiadomość

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie położne mówiły że jeszcze 2 tyg i już bym go nie urodziła bo byłby z duży.

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • kasza Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli dobrze wyszło :)

U mnie pierwsze karmienie to niby siara chociaż ja nie wiem czy cokolwiek poleciało..później chyba z 15h Julka spala i mowily ze to normalne. Potem bylo przystawianie ale chyba za wiele nie leciało bo się denerwowala i raz dostala mm a pozniej wisiala na piersi niemalże caly dzien i ciumķala... nastepnego dnia w domu juz karmilam ale jadla bardzo czesto i dlugo. Dopiero po jakims czasie zaczęło lecieć normalnie :)
    Probuj odciagac laktatorem :) to Ci pobudzi

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko że Wiktorka bardzo ciężko nakłonić też do jedzenia. Przed chwilą np odpuścilam bo przez 40 min starałam się przy piersi go jakoś docucic. Fakt że ma nasilona żółtaczkę jak się dziś okazało i chyba będzie naświetlany. Tylko martwię się bo jadł ostatnio koło 9 rano i nie wiem co teraz :( spróbuję za jakąś godzinę znowu....

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • kasza Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytaj personel, oni pomogą i podpowiedzą :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 13 października 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestawiają mi go ale on taki leniuszek strasznie... ma nasilona żółtaczkę i od dzisiaj musi być cały czas pod lampami i dostaję go tylko na karmienie :( może przez tą żółtaczkę taki senny bardzo... Wiktor jest zaliczany do wczesniaczkow bo rodził się w 36 tc i lekarze mówili że może tak być że ta żółtaczka będzie mocniejsza. Tak więc do domku najwcześniej wyjdziemy sobota/niedziela.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 12:29

atdcclb1ukdkpfkx.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 13 października 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze w dniu porodu było to że ja dosłownie 2 godziny przed odejściem wód spakowałam sobie torbę do szpitala :D ręka Boża mnie prowadziła wtedy :D

Molly, Ailla, kasza, Niuniusia, paola89 lubią tę wiadomość

atdcclb1ukdkpfkx.png
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że zdążyłaś - ja pakowałam po odejściu wód o 3 w nocy :P Mnie niestety ręka Boża nie poprowadziła :D

Tami lubi tę wiadomość

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robiłyście morfologię swoim Bobasom?? Chciałabym skonsultować wyniki :)

Niuniusia lubi tę wiadomość

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 13 października 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Tami! Bez znieczulenia to hardcore rzeczywiscie jest! Mi zaczelo leciec mleko w 3 dobie, ale tez dokarmiali a nie chcialam. Nie bylo potrzeby. Dlugo spi bo ta zoltaczka go meczy. Wrocicie do domu to wszystko sie ulozy. A jak sie czujesz?

1usavcqgvf430wyj.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 13 października 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mam mleko :P a już się bałam że nie będę miała czym karmić ;) właśnie szybko doszłam do siebie. Urodziłam o 2 w nocy,o 3 trafiłam do sali a o 7 zaraz dostałam Wiktorka do sali. I pielęgniarki dziwily się że tak dobrze się ruszam zaraz po porodzie :) fakt że dupa mnie bolała i całe ciało w środku jakbym jakaś poobijana wewnątrz była,ale trzeba było się zająć dzieckiem. Panie mówiły że niektóre ledwo co nogami ruszają bo boli i one boją się nadwyrezac.... teraz już mam 4 dobę i już jest naprawdę bardzo dobrze. Ciekawe Kiedy do domu wrócimy :) mam nadzieję że jutro ostatni dzień lamp będzie i w sobotę pójdziemy do domku :)

Niuniusia lubi tę wiadomość

atdcclb1ukdkpfkx.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz jaki zuch z Ciebie:)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wygladają języczki Waszych Bobasków?? Bo mój ma taki biały nalot od połowy języczka - nie weim czy to od mleczka czy pleśniawki :/

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od mleczka :) raz jedna położna mówiła mi że to doskonałe środowisko dla pleśniawek i że raz dziennie trzeba przemyć: pieluchę tetrową na palec, zamoczyć w przegotowanej wodzie i wyczyścić język. Raz próbowałam, średnio to możliwe :) z racji że nikt inny mi nie zwrócił na to uwagi (a przecież pediatra zaglądał do buzi), olałam to :) myślę, że nie ja jedyna :D

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 14 października 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze slysze zeby myc. Co za glupota. Ludzie to maja pomysly

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie :D

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie myje. Lekki nalot z mleczka tez nieraz widziałam. Ale tak samo pediatra ogląda i nic nie mówi to chyba ok.

Dziewczyny byliśmy dzis na sesji foto zdjęcia są piękne. Wam tez polecam swietna pamiątka

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 15 października 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcemy zobaczyc chociaz jedno!

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę zrobić taką sesję na pół roczku :)
    Będziemy wdzięczne za pokazanie chociaż jednego :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robiliśmy w 11 dobie życia Bobaska - średnio chciał współpracować, ale fotki i tak super <3 wspaniała pamiątka :) polecam!

atdcpx9i1fej5hn5.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ