X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z tego co piszecie, to stwierdzam, że mój mały jest wielkim śpiochem (sporadycznie zdarzy mu się zawalczyć 2-3 godzinki bez spania - najczesciej w nocy mu się to zdarza:P), a poza tym, to albo je albo śpi :P czesm nie mam go nawet kiedy na brzuszku położyć, bo albo świeżo najedzony albo śpi..:(

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 6 października 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski nie wiem czy nie czeka mnie cc... Wiktor chyba ma za duża główkę w stosunku do mojej miednicy i jest prawdopodobieństwo ze sie nie zmieści. Za tydzien kontrola i ewentualne jakieś decyzje. Boje sie o karmienie piersia po cc :(

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 6 października 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie boj sie!:) oksytocyna zadziala, moze warto laktator miec przy sobie i dzialac

1usavcqgvf430wyj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tami jak szybko przystawisz synka to będzie pokarm jak po naturalnym i laktator tez warto wziasc. Co do bólu to sie nie bój jest on mniejszy niż przy porodzie naturalnym. Ja po 3 dobach czułam sie juz super.
    Ja jestem dobrym przykładem bo tez dostałam mleczka w 3 dobie dopiero ale juz ponad 3 msce i karmimy sie dalej. Wiec pokarm na pewno miec będziesz.

Dziewczyny-mamusie czy któraś dostala z Was juz okres?

Molly masz grzeczniutkiego synka;) moja dzis nawet dala mi popalic ciągle chce na ręce a dzis po całym dniu ręce mi odpadają. Ale jak patrzy na mnie swoimi oczkami nie potrafię jej odmówić <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 17:05

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • kasza Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba moja ma skok! :D wczoraj w dzień baaaardzo mało spala a w nocy zasnela dopiero 00.20.... masakra :D

Tami, po cc też przecież są matki karmiące :) ale rzeczywiście, przystawiaj i ciągaj laktatorem :) daj znać jak po wizycie!

Ja okresu jeszcze nie dostałam :)

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 6 października 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie mam laktator elektryczny wiec jak cos to bede działać od razu. Troche byłoby mi przykro gdyby ta cesarka doszła do skutku bo to byłby planowany zabieg i nie miałabym tego elementu zaskoczenia :(

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tami pociesze cie bo ja miałam element zaskoczenia. Po 19 godzinach od odpłynięcia wód zadecydowali o cesarce. Dzis z perspektywy czasu wolałabym iść na nią od razu z uprzedzeniem gdyby wiedziała ze nie dojdzie do porodu naturalnego. Inaczej bym sie przygotowala choćby pod katem samego karmienia a tak to bylam zielona.

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie dobrze Tami, cesarka to nielada wyzwanie dla kobiety i uwazam, ze trudniejszy porod ale kto nie podola jak mama?! A co do karmienia to ja tez laktacje wywolywalam laktatorem bo mala byla leniuszkiem i w 4 dobie w domu dopiero się rozkrecila na dobre. Nie martw sie na zapas, a element zaskoczenia nie zawsze jest dobry:D

Mi maz usypia mala wieczorem bo padam juz kolo 21. Daje jej cycusia i ojciec przejmuje zadanie. Czasem trwa to godzine. Moj ambitny plan ze bedzie sama w lozeczku zasypiac umarl...

1usavcqgvf430wyj.png
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tami trzymam kciuki - wszytsko bęzie dobrze :) a co do karmienia piersią to pamiętaj ze karmi się głową a nie cycem i nie zakładaj z gory najgorszego, a wszystko bedzie jak trzeba.. Mamy o tyle dobrze że zawsze mozemy sie wspomóc laktatorem :) zyczę Ci zeby cyce nie bolały, tak jak mnie na początku :P

Mamusie jak zaopatrujecie swoje Bejbi na zimę?? kombinezony, śpiwory czy kurtki???

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kombinezony i spiworyXD

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę o kombinezonie :) jak będzie mega zina to może i śpiwór

Tami pamietaj żeby wsadzić niemalże całą brodawkę bo jak będzie ssać samego sutka to bieda :( mi nikt na początku tego nie powiedział, tylko w 2 dobie a mała zdążyła mi jednego sutka rozwalić, nie polecam :D

Będzie dobrze! :)

A wiecie... apropos zasypiania wieczorem... ok 19-20 kapiemy, poziej mleko i nie chce spac. A pozniej ok 22-23 kolejne jedzenie i zasypia przy piersi. Ehh i spi z nami :P

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O karmieniu to sie tyle filmików naoglądałam w internecie, ze chyba wiecej sie nie da :P ja juz bym chciała urodzić :/ obojętnie jak. brzuch mi tak masakrycznie przeszkadza juz :( tym bardziej ze naprawdę mam go duży jak na ten tc. I stopy.... Jak u słonicy. Juz zapomniałam jak moja zgrabna nóżka wyglada :/

atdcclb1ukdkpfkx.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślicie ze jak kopla mnie lekko końcówka ładowarki od telefonu w palec to małemu to nie zaszkodziło? Tak uwazam na te kable wszystkie a dzisiaj jak odpinalam telefon to palec mi sie tak głupio otarł i poczułam kopniecie :( nie jakieś mocne ale wiecie.... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 19:51

atdcclb1ukdkpfkx.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 8 października 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno nie zaszkodzi to bobasowi. Nie martw sie. Dobrze jest chroniony:)

1usavcqgvf430wyj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tami mnie tez kopnal lekko prąd w ciąży i na szczęście wszystko bylo ok.

My po chrzcinach. Ufff niunia spala calutka msze a ja trzymałam ja cala msze na prawej ręce prawie mi odpadla ale nie chciałam zmieniać zeby sie nie rozbudzila. Nasz ksiądz nie pozwala wnosić wózków nosidelek itp.
    Impreza sie udala a Kornelcia byla caly dzien mega grzeczna gugala i śmiała sie do gości i w ogóle bylo super. Cieszę sie ze juz po.

Kasza jak wam poszlo?

• kasza Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tami ja się nie znam ale też uważam że nic się nie powinno stać :)

Niuniusia, u nas też już diabełek wygoniony :D
    Chrzest byl po mszy ale na mszy musieliśmy być :) spala caly czas w wozku, na chrzest wzielam ją na rękę to spala, otworzyla oczy tylko na polanie wodą i dalej spala :D później obudzila się na jedzenie. Właściwe byla bardzo grzeczna i cierpliwa, az dziwne bo niemalże kazdy chciał potrzymac a dziewczynki z rodziny to jak z laleczką, głaskały, woziły w wozku :) wieczorem byl mega placz ale to chyba zmęczenie i bolący brzuszek... dostala kropelki, mleczko, kąpiel i pięknie spala :) szkoda mi tylko jej bylo na imprezie bo widac ze zmeczona a kazdy swoje "a gu gu" :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 10:32

Niuniusia lubi tę wiadomość

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 10 października 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i to a gu gu mnie tez wnerwia. I pytania: a moge ja potrzymac? Az mam ochote krzyknac: won!!!! Bo potem my matki z tymi zmeczonymi bobasami zostajemy. Moja jak jest przemeczona to nie zasnie.

Dziewczyny...poleglam...dalam smoka i teraz spi spokojniej. Wczoraj nie spala prawie nic. Wiec dzis podalam i to objawienie. Powiedzcie ze tez dajecie i nie jestem zla matka:(

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej smok to nic złego! :) ja sama probowalam wcisnac nie raz tylko moja się krzywi i wypluwa a jak probuję przytrzymać to się dlawi :D

No a najbardziej mnie wkurzyla wczoraj sytuacja jak jedna z ciotek męża chciała dać do potrzymania swojej 9 letniej córce. Kuzwa to przeciez nie lalka. Powiedzialam ze moze innym razem bo Julka jeszcze nie trzyma sama glowki ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 12:45

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 10 października 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego meza siostra tez ma 9 lat i tez jej nie pozwalam. Przestalam zwracac uwage ze sie to komus moze nie podobac

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia dzięki za rady :)

Ailla ja dałam smoka w drugiej dobie w szpitalu bo tak to by ciągle na cycku wisiała ... ma duży odruch ssania więc wyjścia nie było.

Widzę że dzieciaki spokojnie chrzest przyjęły , ciekawe jakie potem diabełki z nich wyrosną :D

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ