X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • kasza Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja ok 17 mam mniej pokarmu i wtedy daję jej to co ściągnęłam rano, bo ok 6 ściągam po nocy i zawsze kolo 100 ml się zbiera :) codziennie wieczorem piję to piwko Bavaria, jest smaczne i ma 0% a to slod jeczmienny i wg mnie to działa mi na laktację. Albo to tylko placebo :D

Nasz chrzest też nie w trakcie mszy a po :) z tym że na mszy mamy być :P

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza super ze masz w obrocie tylko swoje mleczko caly czas. To najlepszy sposób zeby pobudzić laktacje chyba czyli przystawiać dziecko plus odciągać. U mnie juz tak nie da rady bo jest juz wieksza i złości sie przy piersi kręci, wije bo woli dostać butelkę bo sie przyzwyczaiła. Ale co poradzić...

To tylko u nas tak ze chrzest w trakcie mszy musimy siedzieć w pierwszych ławkach a ja w stresie oby Kornelka spala tylko

Ja właśnie pije Żywca bezalkoholowego choc ma poniżej 0,5% ale nie sadze zeby mala to poczula w nocnym mleczku. Szukalam blisko mnie tej bavarii i tej 0% nigdzie nie ma :/

Kasza w ogóle podziwiam ze o 6 rano jesteś w stanie ściągać mleko :) my obie to śpimy codziennie do 9. A wtedy juz maz w pracy I zaczyna sie nasz maraton I nie man nawet kiedy sciagac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 21:41

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 3 października 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka spala w wozku. Nawet nie nrugnela jak ksiadz polal woda.

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czasem podam mm ale ona wypije dosłownie 20-30 ml, chyba tylko żeby się dopełnić :)
    Niuniusia, to mała przesypia już noc? :) czy budzi się jeszze na karmienie?
    Ta Bavaria jest w Realu, nie wiem w jakiej dzielnicy mieszkasz? :) w innych marketach rzeczywiście chyba nie widzialam, a i z mojego bliskiego reala też szybko zchodzi.. jeszcze jest w Piotrze i Pawle ale to drogi sklep i tam nie opłaca się kupować :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza Kornelia ostatnio malo budzi sie w nocy. Nawet sama ja karmie na śpioch ok 24 i potem 3,4 obudzi sie naje i dalej śpi z nami w łóżku.
    Ale dzis przeszla sama siebie. Zjadła i zasnela o 21. Postanowiłam ze zrobię próbę i nie będę jej budzic aż sama wstanie i wstała....o 6 rano. Najadla sie i dopiero obie wstałyśmy

Ale piersi miałam jak kamienie wiec wole dla świętego spokoju prowadzić mój wcześniejszy nocny tryb

• Molly Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia mam nadzieje, że mój z czasem też zrobi się takim śpioszkiem :P

Jak narazie to róznie to bywa - czasem po każdym karmieniu śpi sobie jak aniołek, a a innym razem (np dziś :P)wstanie sobie o 2, naje się i oczy jak 5 zł i nie ma zamiaru iść w kimę - dzisiaj od 2 do 5 nie spał.. Mamunia wypoczęta dziś jak byk :D

Niuniusia lubi tę wiadomość

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molly przez pierwsze 2 msce moja w dzien spala tylko przy piersi a jak tylko odlozylam to ryk. Chodziłam jak zoombie zdarzylo mi sie nawet plakac z bezradności bo nie miałam kiedy zjeść kanapki. W nocy tez jak wstała to pól biedy ale ona tak jak mówisz oczy jak 5 zl i nie chciała usnac i z godzinę nieraz.

Ale dziewczyny teraz po 3 mscu jest o niebo lepiej! Bawimy sie śmiejemy malutka aż piszczy nieraz. Lapie zabawki w raczki itd. ;)

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasza wrote:
    Ta Bavaria jest w Realu, nie wiem w jakiej dzielnicy mieszkasz? :) w innych marketach rzeczywiście chyba nie widzialam, a i z mojego bliskiego reala też szybko zchodzi.. jeszcze jest w Piotrze i Pawle ale to drogi sklep i tam nie opłaca się kupować :)

Kasza mieszkam pod Warszawa w Ząbkach ale dzięki poszukam w większym hipermarkecie jak będziemy :)

• paola89 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze kilka dni temu miałam pokarm , córka normalnie się najadała i wystarczało, a teraz problem i nei wiem skąd , może dlatego że chce więcej ;/ wczoraj ją przystawiałam co 1,5-2 h żeby coś rozruszać .. w nocy jak się nie budzi to już sama wstaje i ściągam. A właśnie .. jak już mam twarde cycki ( co wcześniej oznaczałao że ściągne duuuużo ) to ściągam ledwo 40 z jednego cyca a czasami i dwóch ... nie rozumiem i wkurza mnie to ...

A Niuniusia moja też się tak rzuca przy cycku, dzisiaj w nocy dałam mm bo godzinę ciągła i dalej była głodna.

Moja dzisiejsza noc to koszmar , spałam może łącznie z 3 h ..

Przynajmniej z bioderkami wszystko ok :).

A Bavaria nie jest przypadkiem w biedrze ? :) tak coś mi się kojarzy

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze odnośnie laktacji.. znajoma ma 11 miesięcznego synka i młody w dzień cycka nie chce ale w nocy potrafi co 1,5 h się upominać i mówi że wtedy ma najwięcej mleka, a w dzień z produkcją ma spokój ...

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola może masz ten kryzys laktacyjny... Ale podobno nie ma co patrzeć na laktator bo dziecko i tak wiecej ściągnie. Ja dzis nie karmilam 4 godziny i mąż wrócił z pracy i zaczelam ściągać zeby na wieczór jej dać to będę wiedziała ile zjadła to ściągnęłam 140 ml z obu. Mysle ze to sporo a mala i tak srednio chce ssac tylko sie właśnie tak rzuca...a kiedys tez sciagalam po 20 ml z kazdej piersi. Próbuj Paola może to kryzys pare dni i wróci mleko ze zdwojona silą.

I super ze bioderka zdrowe!;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 18:49

paola89 lubi tę wiadomość

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 4 października 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryzys jak nic. Mala chce wiecej wiec cyce musza nadazyc. Doradca mi mowil ze najpierw przystawiamy, odbijamy, przystawiamy do drugiej i za 15 min laktator nawet jak piersi puste i tak pare dni az organizm zrozumie ze pitrzeba wiecej!

1usavcqgvf430wyj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza cóż za brzydka pogoda mamy na chrzest brrr...moze sie rozpogodzi choc troche na niedziele. Co u Was mamusie?

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 5 października 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje malenstwo ma chyba skok. Ale czy to juz? To nie za szybko? A Wasze mialy juz?

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Niuniusia masakryczna :( co prawda my chrzcimy w rodzinnym mieście (w Ełku) ale pogoda ma być słaba w całej Polsce :(

A o co chodzi z tymi skokami?

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny , bo moja mała to jeszcze nie ma unormowanego jedzenia, np. dzisiaj cały dzień śpi i w sumie muszę ją budzić na jedzenie a jak już przystawiam to ciągnie kilka min i zasypia. I teraz co mam zrobić, budzić ją na jedzenie i pozwolić jej zjeść ile chce a potem ściągnąć laktatorem czy nie budzić i ściągać laktatorem ?

Ostatnio potrafiła w ciągu dnia urządzić sobie drzemki 20-30 min i potem cały dzień aż do nocy na pełnych obrotach i oczywiście ryk bo była głodna, a dzisiaj to nie wiem co mam z nią zrobić :/

Jej faktycznie macie kiepską pogodę :/ nam się udało w ostatni słoneczny dzień.

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 5 października 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze pogoda tak na nia dziala? Nie wiem ale moja dzis tez zrobila sobie drzemki po 4 h a nie robila tak. Ja bym nie budzila ale moze wpadla w bledne kolo, nie je to cukier jej spada i jest senna.

1usavcqgvf430wyj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasza wrote:
    No Niuniusia masakryczna :( co prawda my chrzcimy w rodzinnym mieście (w Ełku) ale pogoda ma być słaba w całej Polsce :(

Kasza my tez chrzciny w moim rodzimym domu tez okolice Mazur (Szczytno) :)
    skoki hmm sa gdy dziecko uczy sie nagle wiele nowych rzeczy i go to przerasta i poplakuje.

Paola ja bym na twoim miejscu nie budzila niech śpi jesli potrzebuje a po karmieniu sciagalabym laktatorem zeby laktacje pobudzić. Zawsze możesz mleczko zamrozić.

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasza wrote:

Kasza my tez chrzciny w moim rodzimym domu tez okolice Mazur (Szczytno) :)
    skoki hmm sa gdy dziecko uczy sie nagle wiele nowych rzeczy i go to przerasta i poplakuje.

Paola ja bym na twoim miejscu nie budzila niech śpi jesli potrzebuje a po karmieniu sciagalabym laktatorem zeby laktacje pobudzić. Zawsze możesz mleczko zamrozić.

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i Paola u mnie tez na początku tak bylo dwa dni spala w dzien dużo a potem kilka następnych spala w dzien może z godzinę nieraz myślałam jak oba funkcjonuje skoro wcale nie śpi. Jeszcze troche i sie unormuje i u ciebie.

‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ