Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • kasza Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja ok 17 mam mniej pokarmu i wtedy daję jej to co ściągnęłam rano, bo ok 6 ściągam po nocy i zawsze kolo 100 ml się zbiera :) codziennie wieczorem piję to piwko Bavaria, jest smaczne i ma 0% a to slod jeczmienny i wg mnie to działa mi na laktację. Albo to tylko placebo :D

Nasz chrzest też nie w trakcie mszy a po :) z tym że na mszy mamy być :P

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza super ze masz w obrocie tylko swoje mleczko caly czas. To najlepszy sposób zeby pobudzić laktacje chyba czyli przystawiać dziecko plus odciągać. U mnie juz tak nie da rady bo jest juz wieksza i złości sie przy piersi kręci, wije bo woli dostać butelkę bo sie przyzwyczaiła. Ale co poradzić...

To tylko u nas tak ze chrzest w trakcie mszy musimy siedzieć w pierwszych ławkach a ja w stresie oby Kornelka spala tylko

Ja właśnie pije Żywca bezalkoholowego choc ma poniżej 0,5% ale nie sadze zeby mala to poczula w nocnym mleczku. Szukalam blisko mnie tej bavarii i tej 0% nigdzie nie ma :/

Kasza w ogóle podziwiam ze o 6 rano jesteś w stanie ściągać mleko :) my obie to śpimy codziennie do 9. A wtedy juz maz w pracy I zaczyna sie nasz maraton I nie man nawet kiedy sciagac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 21:41

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 3 października 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka spala w wozku. Nawet nie nrugnela jak ksiadz polal woda.

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czasem podam mm ale ona wypije dosłownie 20-30 ml, chyba tylko żeby się dopełnić :)
    Niuniusia, to mała przesypia już noc? :) czy budzi się jeszze na karmienie?
    Ta Bavaria jest w Realu, nie wiem w jakiej dzielnicy mieszkasz? :) w innych marketach rzeczywiście chyba nie widzialam, a i z mojego bliskiego reala też szybko zchodzi.. jeszcze jest w Piotrze i Pawle ale to drogi sklep i tam nie opłaca się kupować :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza Kornelia ostatnio malo budzi sie w nocy. Nawet sama ja karmie na śpioch ok 24 i potem 3,4 obudzi sie naje i dalej śpi z nami w łóżku.
    Ale dzis przeszla sama siebie. Zjadła i zasnela o 21. Postanowiłam ze zrobię próbę i nie będę jej budzic aż sama wstanie i wstała....o 6 rano. Najadla sie i dopiero obie wstałyśmy

Ale piersi miałam jak kamienie wiec wole dla świętego spokoju prowadzić mój wcześniejszy nocny tryb

• Molly Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia mam nadzieje, że mój z czasem też zrobi się takim śpioszkiem :P

Jak narazie to róznie to bywa - czasem po każdym karmieniu śpi sobie jak aniołek, a a innym razem (np dziś :P)wstanie sobie o 2, naje się i oczy jak 5 zł i nie ma zamiaru iść w kimę - dzisiaj od 2 do 5 nie spał.. Mamunia wypoczęta dziś jak byk :D

Niuniusia lubi tę wiadomość

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molly przez pierwsze 2 msce moja w dzien spala tylko przy piersi a jak tylko odlozylam to ryk. Chodziłam jak zoombie zdarzylo mi sie nawet plakac z bezradności bo nie miałam kiedy zjeść kanapki. W nocy tez jak wstała to pól biedy ale ona tak jak mówisz oczy jak 5 zl i nie chciała usnac i z godzinę nieraz.

Ale dziewczyny teraz po 3 mscu jest o niebo lepiej! Bawimy sie śmiejemy malutka aż piszczy nieraz. Lapie zabawki w raczki itd. ;)

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasza wrote:
    Ta Bavaria jest w Realu, nie wiem w jakiej dzielnicy mieszkasz? :) w innych marketach rzeczywiście chyba nie widzialam, a i z mojego bliskiego reala też szybko zchodzi.. jeszcze jest w Piotrze i Pawle ale to drogi sklep i tam nie opłaca się kupować :)

Kasza mieszkam pod Warszawa w Ząbkach ale dzięki poszukam w większym hipermarkecie jak będziemy :)

• paola89 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze kilka dni temu miałam pokarm , córka normalnie się najadała i wystarczało, a teraz problem i nei wiem skąd , może dlatego że chce więcej ;/ wczoraj ją przystawiałam co 1,5-2 h żeby coś rozruszać .. w nocy jak się nie budzi to już sama wstaje i ściągam. A właśnie .. jak już mam twarde cycki ( co wcześniej oznaczałao że ściągne duuuużo ) to ściągam ledwo 40 z jednego cyca a czasami i dwóch ... nie rozumiem i wkurza mnie to ...

A Niuniusia moja też się tak rzuca przy cycku, dzisiaj w nocy dałam mm bo godzinę ciągła i dalej była głodna.

Moja dzisiejsza noc to koszmar , spałam może łącznie z 3 h ..

Przynajmniej z bioderkami wszystko ok :).

A Bavaria nie jest przypadkiem w biedrze ? :) tak coś mi się kojarzy

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze odnośnie laktacji.. znajoma ma 11 miesięcznego synka i młody w dzień cycka nie chce ale w nocy potrafi co 1,5 h się upominać i mówi że wtedy ma najwięcej mleka, a w dzień z produkcją ma spokój ...

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola może masz ten kryzys laktacyjny... Ale podobno nie ma co patrzeć na laktator bo dziecko i tak wiecej ściągnie. Ja dzis nie karmilam 4 godziny i mąż wrócił z pracy i zaczelam ściągać zeby na wieczór jej dać to będę wiedziała ile zjadła to ściągnęłam 140 ml z obu. Mysle ze to sporo a mala i tak srednio chce ssac tylko sie właśnie tak rzuca...a kiedys tez sciagalam po 20 ml z kazdej piersi. Próbuj Paola może to kryzys pare dni i wróci mleko ze zdwojona silą.

I super ze bioderka zdrowe!;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 18:49

paola89 lubi tę wiadomość

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 4 października 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryzys jak nic. Mala chce wiecej wiec cyce musza nadazyc. Doradca mi mowil ze najpierw przystawiamy, odbijamy, przystawiamy do drugiej i za 15 min laktator nawet jak piersi puste i tak pare dni az organizm zrozumie ze pitrzeba wiecej!

1usavcqgvf430wyj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza cóż za brzydka pogoda mamy na chrzest brrr...moze sie rozpogodzi choc troche na niedziele. Co u Was mamusie?

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 5 października 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje malenstwo ma chyba skok. Ale czy to juz? To nie za szybko? A Wasze mialy juz?

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Niuniusia masakryczna :( co prawda my chrzcimy w rodzinnym mieście (w Ełku) ale pogoda ma być słaba w całej Polsce :(

A o co chodzi z tymi skokami?

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny , bo moja mała to jeszcze nie ma unormowanego jedzenia, np. dzisiaj cały dzień śpi i w sumie muszę ją budzić na jedzenie a jak już przystawiam to ciągnie kilka min i zasypia. I teraz co mam zrobić, budzić ją na jedzenie i pozwolić jej zjeść ile chce a potem ściągnąć laktatorem czy nie budzić i ściągać laktatorem ?

Ostatnio potrafiła w ciągu dnia urządzić sobie drzemki 20-30 min i potem cały dzień aż do nocy na pełnych obrotach i oczywiście ryk bo była głodna, a dzisiaj to nie wiem co mam z nią zrobić :/

Jej faktycznie macie kiepską pogodę :/ nam się udało w ostatni słoneczny dzień.

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 5 października 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze pogoda tak na nia dziala? Nie wiem ale moja dzis tez zrobila sobie drzemki po 4 h a nie robila tak. Ja bym nie budzila ale moze wpadla w bledne kolo, nie je to cukier jej spada i jest senna.

1usavcqgvf430wyj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasza wrote:
    No Niuniusia masakryczna :( co prawda my chrzcimy w rodzinnym mieście (w Ełku) ale pogoda ma być słaba w całej Polsce :(

Kasza my tez chrzciny w moim rodzimym domu tez okolice Mazur (Szczytno) :)
    skoki hmm sa gdy dziecko uczy sie nagle wiele nowych rzeczy i go to przerasta i poplakuje.

Paola ja bym na twoim miejscu nie budzila niech śpi jesli potrzebuje a po karmieniu sciagalabym laktatorem zeby laktacje pobudzić. Zawsze możesz mleczko zamrozić.

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasza wrote:

Kasza my tez chrzciny w moim rodzimym domu tez okolice Mazur (Szczytno) :)
    skoki hmm sa gdy dziecko uczy sie nagle wiele nowych rzeczy i go to przerasta i poplakuje.

Paola ja bym na twoim miejscu nie budzila niech śpi jesli potrzebuje a po karmieniu sciagalabym laktatorem zeby laktacje pobudzić. Zawsze możesz mleczko zamrozić.

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i Paola u mnie tez na początku tak bylo dwa dni spala w dzien dużo a potem kilka następnych spala w dzien może z godzinę nieraz myślałam jak oba funkcjonuje skoro wcale nie śpi. Jeszcze troche i sie unormuje i u ciebie.

‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ