Przyszłe mamy rocznik 89'
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja ok 17 mam mniej pokarmu i wtedy daję jej to co ściągnęłam rano, bo ok 6 ściągam po nocy i zawsze kolo 100 ml się zbiera codziennie wieczorem piję to piwko Bavaria, jest smaczne i ma 0% a to slod jeczmienny i wg mnie to działa mi na laktację. Albo to tylko placebo
Nasz chrzest też nie w trakcie mszy a po z tym że na mszy mamy byćKto nie boi się wierzyć, że się uda?
Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda..
-
Kasza super ze masz w obrocie tylko swoje mleczko caly czas. To najlepszy sposób zeby pobudzić laktacje chyba czyli przystawiać dziecko plus odciągać. U mnie juz tak nie da rady bo jest juz wieksza i złości sie przy piersi kręci, wije bo woli dostać butelkę bo sie przyzwyczaiła. Ale co poradzić...
To tylko u nas tak ze chrzest w trakcie mszy musimy siedzieć w pierwszych ławkach a ja w stresie oby Kornelka spala tylko
Ja właśnie pije Żywca bezalkoholowego choc ma poniżej 0,5% ale nie sadze zeby mala to poczula w nocnym mleczku. Szukalam blisko mnie tej bavarii i tej 0% nigdzie nie ma
Kasza w ogóle podziwiam ze o 6 rano jesteś w stanie ściągać mleko my obie to śpimy codziennie do 9. A wtedy juz maz w pracy I zaczyna sie nasz maraton I nie man nawet kiedy sciagacWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 21:41
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
A czasem podam mm ale ona wypije dosłownie 20-30 ml, chyba tylko żeby się dopełnić
Niuniusia, to mała przesypia już noc? czy budzi się jeszze na karmienie?
Ta Bavaria jest w Realu, nie wiem w jakiej dzielnicy mieszkasz? w innych marketach rzeczywiście chyba nie widzialam, a i z mojego bliskiego reala też szybko zchodzi.. jeszcze jest w Piotrze i Pawle ale to drogi sklep i tam nie opłaca się kupowaćKto nie boi się wierzyć, że się uda?
Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda..
-
Kasza Kornelia ostatnio malo budzi sie w nocy. Nawet sama ja karmie na śpioch ok 24 i potem 3,4 obudzi sie naje i dalej śpi z nami w łóżku.
Ale dzis przeszla sama siebie. Zjadła i zasnela o 21. Postanowiłam ze zrobię próbę i nie będę jej budzic aż sama wstanie i wstała....o 6 rano. Najadla sie i dopiero obie wstałyśmy
Ale piersi miałam jak kamienie wiec wole dla świętego spokoju prowadzić mój wcześniejszy nocny trybKornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Niuniusia mam nadzieje, że mój z czasem też zrobi się takim śpioszkiem
Jak narazie to róznie to bywa - czasem po każdym karmieniu śpi sobie jak aniołek, a a innym razem (np dziś )wstanie sobie o 2, naje się i oczy jak 5 zł i nie ma zamiaru iść w kimę - dzisiaj od 2 do 5 nie spał.. Mamunia wypoczęta dziś jak byk
Niuniusia lubi tę wiadomość
-
Molly przez pierwsze 2 msce moja w dzien spala tylko przy piersi a jak tylko odlozylam to ryk. Chodziłam jak zoombie zdarzylo mi sie nawet plakac z bezradności bo nie miałam kiedy zjeść kanapki. W nocy tez jak wstała to pól biedy ale ona tak jak mówisz oczy jak 5 zl i nie chciała usnac i z godzinę nieraz.
Ale dziewczyny teraz po 3 mscu jest o niebo lepiej! Bawimy sie śmiejemy malutka aż piszczy nieraz. Lapie zabawki w raczki itd.Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
kasza wrote:Ta Bavaria jest w Realu, nie wiem w jakiej dzielnicy mieszkasz? w innych marketach rzeczywiście chyba nie widzialam, a i z mojego bliskiego reala też szybko zchodzi.. jeszcze jest w Piotrze i Pawle ale to drogi sklep i tam nie opłaca się kupować
Kasza mieszkam pod Warszawa w Ząbkach ale dzięki poszukam w większym hipermarkecie jak będziemy
[/url]
jeszcze kilka dni temu miałam pokarm , córka normalnie się najadała i wystarczało, a teraz problem i nei wiem skąd , może dlatego że chce więcej ;/ wczoraj ją przystawiałam co 1,5-2 h żeby coś rozruszać .. w nocy jak się nie budzi to już sama wstaje i ściągam. A właśnie .. jak już mam twarde cycki ( co wcześniej oznaczałao że ściągne duuuużo ) to ściągam ledwo 40 z jednego cyca a czasami i dwóch ... nie rozumiem i wkurza mnie to ...
A Niuniusia moja też się tak rzuca przy cycku, dzisiaj w nocy dałam mm bo godzinę ciągła i dalej była głodna.
Moja dzisiejsza noc to koszmar , spałam może łącznie z 3 h ..
Przynajmniej z bioderkami wszystko ok .
A Bavaria nie jest przypadkiem w biedrze ? tak coś mi się kojarzyNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
jeszcze odnośnie laktacji.. znajoma ma 11 miesięcznego synka i młody w dzień cycka nie chce ale w nocy potrafi co 1,5 h się upominać i mówi że wtedy ma najwięcej mleka, a w dzień z produkcją ma spokój ...Nasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r.
-
Paola może masz ten kryzys laktacyjny... Ale podobno nie ma co patrzeć na laktator bo dziecko i tak wiecej ściągnie. Ja dzis nie karmilam 4 godziny i mąż wrócił z pracy i zaczelam ściągać zeby na wieczór jej dać to będę wiedziała ile zjadła to ściągnęłam 140 ml z obu. Mysle ze to sporo a mala i tak srednio chce ssac tylko sie właśnie tak rzuca...a kiedys tez sciagalam po 20 ml z kazdej piersi. Próbuj Paola może to kryzys pare dni i wróci mleko ze zdwojona silą.
I super ze bioderka zdrowe!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 18:49
paola89 lubi tę wiadomość
[/url]
dziewczyny , bo moja mała to jeszcze nie ma unormowanego jedzenia, np. dzisiaj cały dzień śpi i w sumie muszę ją budzić na jedzenie a jak już przystawiam to ciągnie kilka min i zasypia. I teraz co mam zrobić, budzić ją na jedzenie i pozwolić jej zjeść ile chce a potem ściągnąć laktatorem czy nie budzić i ściągać laktatorem ?
Ostatnio potrafiła w ciągu dnia urządzić sobie drzemki 20-30 min i potem cały dzień aż do nocy na pełnych obrotach i oczywiście ryk bo była głodna, a dzisiaj to nie wiem co mam z nią zrobić
Jej faktycznie macie kiepską pogodę nam się udało w ostatni słoneczny dzień.
Nasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
kasza wrote:No Niuniusia masakryczna co prawda my chrzcimy w rodzinnym mieście (w Ełku) ale pogoda ma być słaba w całej Polsce
A o co chodzi z tymi skokami?
skoki hmm sa gdy dziecko uczy sie nagle wiele nowych rzeczy i go to przerasta i poplakuje.
Paola ja bym na twoim miejscu nie budzila niech śpi jesli potrzebuje a po karmieniu sciagalabym laktatorem zeby laktacje pobudzić. Zawsze możesz mleczko zamrozić.
[/url]
kasza wrote:No Niuniusia masakryczna co prawda my chrzcimy w rodzinnym mieście (w Ełku) ale pogoda ma być słaba w całej Polsce
A o co chodzi z tymi skokami?
skoki hmm sa gdy dziecko uczy sie nagle wiele nowych rzeczy i go to przerasta i poplakuje.
Paola ja bym na twoim miejscu nie budzila niech śpi jesli potrzebuje a po karmieniu sciagalabym laktatorem zeby laktacje pobudzić. Zawsze możesz mleczko zamrozić.
[/url]
Aaa i Paola u mnie tez na początku tak bylo dwa dni spala w dzien dużo a potem kilka następnych spala w dzien może z godzinę nieraz myślałam jak oba funkcjonuje skoro wcale nie śpi. Jeszcze troche i sie unormuje i u ciebie.
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda!