X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie u neurologa dziecięcego i Kornelia nie ma wzmożonego napięcia mięśniowego jak podejrzewala pediatra.
    Neurolog ja zbadała i mówi ze okaz zdrowia luzniutkie ma raczki i nóżki. A glowke do tylu przekrzywia jak się złości i pokazala nam inna pozycje i mamy jej nie nosić w pionie to podobno minie.

I dużo leżenia na brzuszku a na pewno za pare tygodni będzie ciągną glowke do siadu. Mówi ze każde dziecko rozwija sie we własnym tempie. Lekarka ta pracuje w CZD i tam mówi ze sie śmieją z tego wzmożonego napięcia bo podobno większości dzieciom to wmawiają bo i fizjoterapeuci musza z czegos zyc

Ailla, paola89 lubią tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • kasza Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oja! Po pierwsze bardzo się cieszę Niuniusia, że wszystko jest dobrze i że mała jest zdrowa jak ryba :) i że nie musisz się stresować! Po drugie to dobra wiadomość dla mnie, bo Julka w złości też czasem wygina głowę do tyłu i jak widać, wcale to nie musi oznaczać problemów neurologicznych! Eh... i jak tu ufać lekarzom! Dobrze że trafiliście do dobrego fachowca a nie naciągacza!

Niuniusia lubi tę wiadomość

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza no bardzo sie cieszę. Pomyliłam sie babka pracuje w Dziecięcym na Niekłanskiej a nie w centrum zdrowia. Mówila ze jak będziemy ja dobrze nosić czyli przodem do świata to ten nawyk minie. A na podnoszenie glowy do siadu ma jeszcze kupe czasu. A malej ta pozycja bardzo pasuje wszystko widzi i sie cieszy jak szalona hehe

W przyszla niedziele chrzciny. A wy macie juz terminy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 09:34

• kasza Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto wiedzieć :)

My też chrzcimy 9.10 :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak fajnie :) my mieliśmy we wrześniu ale nie dogadaliśmy sie z księdzem i padlo na październik. A akurat 9 października mąż ma 30 urodziny wiec mamy 2 okazje w jednym dniu :)

kasza lubi tę wiadomość

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 1 października 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidia ma chrzest jutro. Zapowada sie niezle zamieszanie.

Dziewczyny jak dlugo krwawilyscie po porodzie. Bo mi 4 tydzien idzie i czuje sie zle:/. Cos jest chyba nie tak. I strasznie swedzi nie skora na glowie i szyji. Sypie sie:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 22:33

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to też szybko :)

Ja miałam najpierw mega krwawienie, później mniejsze a na koncu plamienie, wszystko razem trwało 28 dni... a może powinnaś odwiedzić lekarza :(

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 1 października 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi tez sie konczylo a dzis od nowa i to taka intensywna czerwienia:/

1usavcqgvf430wyj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla ja tez miałam takie powroty. Tzn. Po 3 tygodniach juz cisza i sucho i każdy sie dziwił ze tak szybko mi przestalo krwawić a po kilku dniach znów sie zaczęlo. I w końcu plamienie na koniec i trwalo to łącznie z 7 tygodni zanim juz nie bylo nawet plamki.
    Teraz ciekawa jestem kiedy pojawi sie okres oby nie prędko. Ostatnio miałam rocznicę bez okresu. Cudowny czas :D

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 2 października 2016, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hyhy, no brak okresu to najwiekszy pozytyw ciazy!:D

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, brak okresu przez 9 miesięcy to dobra sprawa ale polog nadrabia ten czas ze zdwojoną siłą :D

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 2 października 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grunt ze Skarby mamy przy sobie. My po chrzcie. Mloda wykonczona. Kazdy ja szarpal na rece. Ja tez pada. Ide spatkac! Dobrych snow!

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oja, wlasnie tego się obawiam też u nas :( ..
    Mam nadzieję, że impreza się udała :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 3 października 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udala ale to noszenie wykonczylo bobaska. Juz mialam dosyc wszystkich. My robilismy u tesciow w domu bi maja wielki salon. Na catering na 40 osob poszlo 1800 zl i zostalo tyle jedzenia ze do wielkanocy starczy...
    Roczek robie w knajpie!

1usavcqgvf430wyj.png
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:)
    My chrzest robimy dopiero w grudniu (moja siostra mieszka w Holandii i nie może wcześniej przyjechać) - nasz Pyszczunio będzie miał już skończone 4 miechy wtedy :D

Niuniusia mój jak się wkurzy, to też wygina głowę do tyłu i cały się napina i pręży - myślałam caly czas ze to normalne :)

Dziewczyny - pytanie za 100 punktów - jak pierwszy seks po porodzie?? Ja wczoraj miałam pierwszą konfrontację z moim i musiałam się wycofać, bo bolało ;/

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla a jak malutka spala w kosciele? My juz za tydzień i obawiam sie ze mala będzie płakać w kościele. W domu zeby ja uśpić to zawijam ja w rozek lub kocyk i nosze na rękach. I jest na tyle madra ze jak usiądę to ona to czuje i musze wstawać. I tak ponoszę z 10 minut i potem już w łóżeczku śpi dalej. Ale oby nie chciała żebym z nią chodzila po kościele :D

My robimy tez w domu moim rodzinnym. I ja z moją mamą wszystko we dwie gotujemy na 15 osób. Ale będzie roboty kurdeee. A tesciowa mieszkakilka kilometrów dalej a nawet nie raczy spytac czy nam pomoc skoro lepiej na gotowe przyjechać ehhh.

Molly u nas bylo ok ale pewnie dlatego ze nie urodziła naturalnie ostatecznie. Choc przyznam ze po porodzie w ogóle nie mam ochoty, mąż tez jakos nie naciska i tak żyjemy teraz życiem Kornelci a wszystko inne zeszlo na bok. Ale pasuje mi to :)

PS. Myślicie o kolejnym dzidziulku?? O synkach a Molly o córeczce ?? :) bo ja baaardzo ostatnio. Kornelia juz jest spokojniejsza niż na poczatku, przeszly kolki itp. I znów jestem wypoczęta i mysle ze za 2 lata to dobry moment.

• kasza Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze chrzciny na 39 osób ale w knajpie, więc pół biedy :)
    Właśnie boję się tego targania jej i że to ją mocno wymęczy i zdenerwuje :( co do kościoła to też ciężko mi powiedzieć jak to będzie ale trochę się stresuję. .. moja zasypia głównie przy piersi albo w wózku, pod warunkiem że jest najedzona :) jestem ciekawa jak to będzie wyglądało!

Molly, co do seksu to rzecz ja miałam mega stresa a nawet człowiek nie może wypić dla rozluźnienia :P to było kilka dni temu i może to zabrzmi strasznie ale myslalam ze będzie gorzej. Tzn. rzeczywiście na początku trochę bolało i powiedzialam to mężowi i jakoś delikatnie poszło a potem to z gorki :D no ale mięśnie Kegla nie są w pełni sprawne...

Niuniusia, myślimy cały czas kiedy bedzie dobry moment i oboje się zgadzamy co do tego że fajnie by było jeszcze przed moją 30 :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla wrote:
    A masc majerankowa pod nosek probowalas Paola?

nie próbowałam , wszystko co jej podaje to musi być przepisane przez lekarza , sama nie mogę nic podać.

Niuniusia super ze wszystko ok :) !

A my mieliśmy chrzciny 1 października :P tylko udzielenie chrztu bez mszy :P więc poszło szybko i sprawnie bo córcia spała przez ten czas.
    Impreze robiliśmy w knajpie, goście też wybujali młodą ale starałam się nie pilnować ich bo by mnie tam zjedli ...

Jutro idziemy na usg bioderek, mam nadzieję że wszystko ok .
    W piątek się dowiemy czy pediatra pozwoli nam ją zaszczepić.

Jeszcze od kilku dni walczę z laktacją ... chcę karmić a nie mam czym :/

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do dziecka to my podobnie jak Kasza :P no ale zobaczymy za rok jak to będzie ;)

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola mam to samo co ty co do laktacji. W weekend w ciagu dnia podalam juz 3 butle mm po 100 ml. I dziecko spokojne bo najedzone. Wiem ze wtedy pokarm będzie zanikal ale u nas to juz chyba inaczej nie można. Próbowałam wszystkiego a mala ciągle poplakiwala z niedojedzenia. Póki co karmie kilka razy w dzien na przemian z podawaniem mm. No i w nocy mam najwiecej mleka wiec nawet w połowie chce żeby jadla moje. Ale za pare miesięcy pewnie calkowicie przejdziemy na mm. Juz wystarczająco wylalam łez z powodu pokarmu wiec juz sie tym nie przejmuje. 3 msce byla na piersi teraz troche pól na pól i pasuje mi tak.

‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ