Przyszłe mamy rocznik 89'
-
WIADOMOŚĆ
-
Na pewno dacie rade! Tez bym nie mogla zostawic mojej kruszyny.
Co do kupek raz na 5 dni, moja tez tak ma i wtedy podaje jej herbatke koperkowa i lekko masuje brzuszek pol godziny po i dzis po takim zabiegu kupka byla taka ze caly brzuch umazany:p -
Ailla wrote:Na pewno dacie rade! Tez bym nie mogla zostawic mojej kruszyny.
Co do kupek raz na 5 dni, moja tez tak ma i wtedy podaje jej herbatke koperkowa i lekko masuje brzuszek pol godziny po i dzis po takim zabiegu kupka byla taka ze caly brzuch umazany:p
Próbowałam z herbatką koperkową ale nie chce pić
Ailla jaką konkretnie podajesz herbatkę?? Może musze wyprobować innego producenta -
Molly spróbuj krople Bobotic są bardzo bezpieczne a naprawdę pomagają. Moja też czasem robi kupę co 3-4 dni i wiem że to niby normalne ale widzę czasami że się męczy. I do tego śmierdzące bączki...
Niuniusia czekam na ten magiczny czas ukończenia 3 miesięcy
Ps. My wlasnie bierzemy kredyt na 30 lat oczywiście przy założeniu że wracam do pracy... ale jeszcze nie wiem jak to będzieKto nie boi się wierzyć, że się uda?
Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda..
-
Tami wrote:Dnia 10.10.16r przyszedł na świat Wiktor 57 cm i 3690 g. Jest zaliczany jeszcze do wczesniaczkow bo rodził się w 36tc i 4 dni. Miałam mega długi poród bo w sobotę o 22 odeszły mi wody i przez prawie 20 godziny miałam skurcze co kilka min a rozwarcie zatrzymało się na 1 palcu. W końcu po tych 20 godzinach zdecydowałam się na oksytocyne bo wiedziałam już że samo rozwarcie się nie zacznie powiększać. Urodziłam sn bez znieczulenia i to był hardcore. Tak się darlam że chyba w całych Katowicach mnie słyszeli:P łącznie od przyjazdu rodzilsam 28 godzin. Moj M był ze mną przez cały poród i nie wiem jak dalabym radę bez niego. A on do teraz nie może wyjść z podziwu że dałam radę małego urodzić w tak strasznych bólach.
Wow Tami gratuluje !!! dzielna i silna kobita jesteś ja nie dałam rady po kilku godzinach od momentu jak się skurcze zaczęły a Ty tyle godzin wytrzymałas a jaki synek duży superNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
co do kupek to jak córcia zaczyna się prężyć i widzę że ciśnie to wtedy jej masuje mocniej brzuszek , kurcze nóżki i leci a przynajmniej raz na dzień daje espumisan i floractin ( nie wiem na ile to wszystko skuteczne ale kupa jest przynajmniej raz na dzień )
a moje dziecie od dwóch dni noce przesypia z cycem w buzi bo inaczej nie ma szans na spanie ... w ciągu dnia bardzo ładnie śpi , nawet sama zasypia, ale przychodzi wieczór to księżniczka jest wyspana i żąda uwagi , chce się bawić i ma gdzieś że matka chce spać
np. dzisiaj obudziła się koło 10 , 1,5h zabawy i zaczęła być marudna, położyłam ją, spała do ok. 13 , pojadła i śpi do teraz
Jakieś pomysły żeby skutecznie i szybko dziecko przestawić ?
Niuniusia szkoda że nie udało mi sie zobaczyć fotek córci...
A my dzisiaj dwa miechy konczymyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 15:49
Nasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
Co do kupek to moja robila zawsze raz dziennie ale tez meczyla sie przy niej. Teraz robi raz na 2 dni. Ale jeszcze gorzej sie meczy jak nie może zrobić. Wczesniej dawalam tez espumisan może on troche pomagal.
Kurczę dziewczyny zlapalam katar po ostatnim spacerze z rozpieta kurtka... tylko czekam aż mala dostanie kataru rany...
Glupia matka zarazi dziecko! Zla na siebie jestem.
Paola może wieczorem jej juz nie kladz i pomęcz to może padnie w godzinach kiedy wy idziecie spać.
Ja ze swoja walczę zeby lepiej spala w dzien no juz taka jest ze 30 minut więcej nie pośpi. I godzinę sie pobawi i znów zmęczona. Probuje zeby nauczyla sie spać rzadziej a dluzej ale ciężko...wczoraj wieczorem tez usnęła dopiero o 22 tez jakos kiepsko zasypia ostatnio cos sie przestawila a juz tak dobrze spala.
I taka drzemka 30 minut to ledwo zjem kanapkę i wyjmę naczynia ze zmywarki i juz słyszę nie śpi ehhh ale liczę ze nauczy sie kiedys.
Dziewczyny jak moja gada i guga niedługo i wasze będą. Normalnie rozmawiam z nią w jej języku z pól godziny a ona odpowiada guga grucha itdKornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Ailla piona! moja to samo, ewentualnie w wozku na spacerze czy w foteliku w samochodzie
Wiecie co? Moja nie lubi byc noszona w tej pozycji fasolki, tylko jak glowka na ramieniu. Od malego tak ma a w takiej pozycji to zero szans na spanieKto nie boi się wierzyć, że się uda?
-
Niuniusia Twoja jest najstarsza to na pewno jest super kontaktowa zdjęcie jest tak słodkie ze niezly maly slodziak gadulka z niej moja od jakiegos czasu gada "aguuu" i "auuu" i piszczy lubi jak się z nią gada i ten bezzebny uśmiech
Niuniusia lubi tę wiadomość
Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
-
Moja w takim burito właśnie usypia ale jest to męczące bo trzeba po rękach nosić tysiac razy dziennie. Teraz jeszcze sobie życzy żebym jej szumiala do uszka i tak zasypia albo ewentualnie suszarka...Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Widzę, że jeśli chodzi o spanie, to jak narazie nie mam co narzekać - spi ładnie i w nocy (chociaż jak dla mnie to i tak mało:P) i w dzień (zasnął dziś na spacerze o 14.30 i śpi do teraz).
Mój Synko też niedawno zaczął sobie przesłodko gugać i śmiesznie wykrzykiwać jak dopomina się posiłku Nie mogę się doczekać kiedy zacznie się śmiać w głos narazie rozsyła tylko niewinne uśmieszki
Trochę jest leniuszkiem jeśli chodzi o leżenie na brzuszku - uwali się na boku i ciumka łapkę, aż w końcu zaśnie i tyle z jego gimnastyki nie wiem już jak go motywować do ćwiczeń
Niunisia Twoja Kruszynka przesłodka
Niuniusia lubi tę wiadomość
-
Molly, moja też miewa chwile że po położeniu na brzuszek średnio chce się jej podnosić ten łebek motywuję ją kolorową grzechotką - pokazuję jej, hałasuje i przesuwam tak by wodziła wzrokiem i podniosła głowę. Czasem działa
Molly lubi tę wiadomość
Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
-
Cześć dziewczyny my poznajemy sie Wiktorek juz ładnie ssie pierś, czasem śmieje sie ze rzuca sie na nia jak tygrys tylko mam wrażenie ze w lewej piersi mam mniej mleka i wolniej ta pierś sie napełnia.... Bede musiała poczytać jak pobudzić w tej piersi laktację. Jak na razie pije Femaltiker i kupiłam sobie herbatkę dla karmiących z Hipp. W szpitalu polecali mi herbatki z herbapolu bo podobno działają- zaopatrze sie tez w taka jedna moj aniołek tylko je i spi w ogóle jest bardzo takim spokojnym i tolerancyjnym dzieckiem. Bardzo mało płacze. Kąpiele lubi, a ostatnio jak niechcący zachlapalam mu oczka to tylko sie skrzywił mam nadzieje ze taki charakter mu zostanie we wtorek idziemy na sesje noworodkowa
Dziewczyny przez jaka stronkę wklejacie fotki tutaj na forum? Ja jakoś nie umiem tego zrobić
A o myciu dziubolka w środku kawałkiem pieluchy tetrowej tez słyszałam na szkole rodzenia. Ja mojemu nie myje i póki co nie widze tam żadnego nalotu ani nic. -
I dziewczyny, mam zamontowany monitor oddechu i i juz 2 razy mi sie alarm włączył jak mały był w łóżeczku zawsze z takim zawałem leciałam do tego łóżeczka ze cieżko mi ocenić czy to był fałszywy alarm czy faktycznie Wiktor jakieś bezdechy łapie
-
Tami moze byc np. Fotosik.pl trxeba dodac zdjęcie i wkleić na forum link. Czekamy na foto wiktorka
Ja podziwiam za używanie monitora oddechu bo ja bym zwariował a jakby mi takie falszywe alarmy robil , ciekawe na ile jest czuly moze maly westchnal a on juz się wlacza.Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Jak to milo słyszeć ze Wiktorek tylko je i śpi ja jak sobie przypomnę to moja spała ale tylko i wyłącznie przy piersi nie mogłam sie na krok oddalić a teraz juz za tym tesknie bo teraz sie jej odwidzialo i poza noca i porankiem wcale nie chce ssać cycorkaKornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Oj Tami... z tym monitorem to ktos Wam polecił jego kupno czy sami? Można zawału dostać przy takich akcjach! Ale maluchy mają tak nieregularny oddech że zdarzają się bezdechy. Ale o ile trwają max 8 sekund to jest to norma - tak slyszałam
Niuniusia, szkoda że nie chcce w dzień jesc piersi... ciekawe dlaczego tak jest?
Moja jakby rzadziej je ostatnio. Zamiast 15 razy na dobę to 10 cieszy mnie to że potrafi na dłużej się najeśćKto nie boi się wierzyć, że się uda?