Szyjka macicy
-
WIADOMOŚĆ
-
mama_z_groszkiem wrote:ej, laski, ja mam kolosalnie długą - 48mm, a u mojej siostry fizjologiczna dlugosc to 25mm wiec chyba nie ma reguly ?
Nie ma reguły jednak jeśli ma ona 4 cm i w b.krótkim czasie zaczyna mieć 2cm to już ma znaczenie dlatego tak ważne jest jej mierzenie od początku -
Galanea wrote:Podobno norma to od 2,5cm do 5cm. Więc może być taka uroda, jeśli nic się z nią nie dzieje
moja wynosi 5,5 cm, to znaczy ze jest poza normą ? hehe
Nie slyszalam aby szyjka miala miec normę, ta górną
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 21:10
-
Tusia84 wrote:Mozesz sie ze mna podzielic i oddac z 1 cm
No wlasnie moja mama na poczatku ciazy miala ja podwiązywana, balam sie czy nie bede miec tego samego, ale u mnie ponoc mega dluga, tylko mam nadzieje, ze to sie nie zmieni...mozliwe, ze sie wdalam w babcie, bo mama miala ponoc zupelnie inne dolegliwosci ciazowe niz ja -
Ja już po wizycie, poprosiłam o zmierzenie i okazało się, że szyjka ma 4,46 a nie 30 mm tak jak na IP zmierzono, także się uspokoiłam, ale na twardnienia oprócz magnezu dostałam luteinę, lekarka powiedziała by nospę tylko sporadycznie, bo oprócz rozluźniania mięśni macicy, może się przyczynić do rozluźniania szyjki a co za tym idzie skracania
-
Paula_29 wrote:Ja już po wizycie, poprosiłam o zmierzenie i okazało się, że szyjka ma 4,46 a nie 30 mm tak jak na IP zmierzono, także się uspokoiłam, ale na twardnienia oprócz magnezu dostałam luteinę, lekarka powiedziała by nospę tylko sporadycznie, bo oprócz rozluźniania mięśni macicy, może się przyczynić do rozluźniania szyjki a co za tym idzie skracania
Pauluś to dobra info
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:No cieszę się bardzo:) uspokoiłam się bo już się bałam tych 30 mm
Ale będę musiała się upomnieć co jakiś czas o zmierzenie
KOtek ja bede chyba co wizyte mowic, aby mierzyla mi ja... na wszelki wypadekPaula_29 lubi tę wiadomość