X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Szyjka macicy
Odpowiedz

Szyjka macicy

Oceń ten wątek:
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mierzoną od początku ciąży na każdej wizycie.

Emisia lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • hanails Koleżanka

Wysłany: 25 lipca, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkopię trochę wątek ;)

Na I prenatalnych wyszła mi długość szyjki 2,98cm i ryzyko porodu przedwczesnego 1:122.

Czy ktoś w was mial podobnie, czy jest szansa ze szyjka nie będzie sie dalej skracać i wszystko będzie w porządku?

Wizytę mam 4.08, a lekarz wykonujący badanie nic nie powiedział.

Jestem w 14 tygodniu aktualnie i nadal normalnie chodzę do pracy. Chciałabym jeszcze przynajmniej caly sierpień chodzić.
    Natomiast czy taka szyjka moze byc wskazaniem do zwolnienia lekarskiego ? Pracę mam siedzaca przed komputerem.

Oczywiście wiem że na wszystkie te pytania odpowie lekarz, pytam jedynie o wasze ewentualne doświadczenia.

👦31 👧32

6CS:
    17.05 ⏸️ 9dpo
    18.05 ⏸️ 10 dpo, betaHCG 15,7 mIU/ml
    21.05 13 dpo, betaHCG 122 mIU/ml, progesteron 52,4 ng/ml
    29.05 betaHCG 3318 mIU/ml, progesteron 30,3 ng/ml
    09.06 betaHCG 39431 mIU/ml, progesteron 29 ng/ml
    09.06 1 wizyta - jest ❤️
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hanails wrote:
    Odkopię trochę wątek ;)

Na I prenatalnych wyszła mi długość szyjki 2,98cm i ryzyko porodu przedwczesnego 1:122.

Czy ktoś w was mial podobnie, czy jest szansa ze szyjka nie będzie sie dalej skracać i wszystko będzie w porządku?

Wizytę mam 4.08, a lekarz wykonujący badanie nic nie powiedział.

Jestem w 14 tygodniu aktualnie i nadal normalnie chodzę do pracy. Chciałabym jeszcze przynajmniej caly sierpień chodzić.
    Natomiast czy taka szyjka moze byc wskazaniem do zwolnienia lekarskiego ? Pracę mam siedzaca przed komputerem.

Oczywiście wiem że na wszystkie te pytania odpowie lekarz, pytam jedynie o wasze ewentualne doświadczenia.

Ja przy podobnej długości szyjki poszłam na zwolnienie, również praca przed komputerem. Naczytalam sie ze siedzac jest większy ucisk na szyjkę. Od tego czasu, a poszłam w 15tc szyjka sie na szczęście nie skróciła ale biorę progesteron dopochwowo od 12tc, magnez kilka razy dziennie i nukleotydy.

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb

⏸️ 11dpo, 22.03
    21.07 2prenatalne 🩷
    20.08 -> wizyta

Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹

~neoparin 40, aspirin Cardio 100, euthyrox 75, utrogestan

preg.png
‹‹ 4 5 6 7 8
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ