X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Szyjka macicy
Odpowiedz

Szyjka macicy

Oceń ten wątek:
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mierzoną od początku ciąży na każdej wizycie.

Emisia lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • hanails Koleżanka

Wysłany: 25 lipca, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkopię trochę wątek ;)

Na I prenatalnych wyszła mi długość szyjki 2,98cm i ryzyko porodu przedwczesnego 1:122.

Czy ktoś w was mial podobnie, czy jest szansa ze szyjka nie będzie sie dalej skracać i wszystko będzie w porządku?

Wizytę mam 4.08, a lekarz wykonujący badanie nic nie powiedział.

Jestem w 14 tygodniu aktualnie i nadal normalnie chodzę do pracy. Chciałabym jeszcze przynajmniej caly sierpień chodzić.
    Natomiast czy taka szyjka moze byc wskazaniem do zwolnienia lekarskiego ? Pracę mam siedzaca przed komputerem.

Oczywiście wiem że na wszystkie te pytania odpowie lekarz, pytam jedynie o wasze ewentualne doświadczenia.

👦31 👧32

6CS:
    17.05 ⏸️ 9dpo
    18.05 ⏸️ 10 dpo, betaHCG 15,7 mIU/ml
    21.05 13 dpo, betaHCG 122 mIU/ml, progesteron 52,4 ng/ml
    29.05 betaHCG 3318 mIU/ml, progesteron 30,3 ng/ml
    09.06 betaHCG 39431 mIU/ml, progesteron 29 ng/ml
    09.06 1 wizyta - jest ❤️
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hanails wrote:
    Odkopię trochę wątek ;)

Na I prenatalnych wyszła mi długość szyjki 2,98cm i ryzyko porodu przedwczesnego 1:122.

Czy ktoś w was mial podobnie, czy jest szansa ze szyjka nie będzie sie dalej skracać i wszystko będzie w porządku?

Wizytę mam 4.08, a lekarz wykonujący badanie nic nie powiedział.

Jestem w 14 tygodniu aktualnie i nadal normalnie chodzę do pracy. Chciałabym jeszcze przynajmniej caly sierpień chodzić.
    Natomiast czy taka szyjka moze byc wskazaniem do zwolnienia lekarskiego ? Pracę mam siedzaca przed komputerem.

Oczywiście wiem że na wszystkie te pytania odpowie lekarz, pytam jedynie o wasze ewentualne doświadczenia.

Ja przy podobnej długości szyjki poszłam na zwolnienie, również praca przed komputerem. Naczytalam sie ze siedzac jest większy ucisk na szyjkę. Od tego czasu, a poszłam w 15tc szyjka sie na szczęście nie skróciła ale biorę progesteron dopochwowo od 12tc, magnez kilka razy dziennie i nukleotydy.

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb

⏸️ 11dpo, 22.03
    21.07 2prenatalne 🩷
    20.08 -> wizyta

Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹

~neoparin 40, aspirin Cardio 100, euthyrox 75, utrogestan

preg.png
‹‹ 4 5 6 7 8
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ