X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Szyjka macicy
Odpowiedz

Szyjka macicy

Oceń ten wątek:
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mierzoną od początku ciąży na każdej wizycie.

Emisia lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • hanails Koleżanka

Wysłany: 25 lipca, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkopię trochę wątek ;)

Na I prenatalnych wyszła mi długość szyjki 2,98cm i ryzyko porodu przedwczesnego 1:122.

Czy ktoś w was mial podobnie, czy jest szansa ze szyjka nie będzie sie dalej skracać i wszystko będzie w porządku?

Wizytę mam 4.08, a lekarz wykonujący badanie nic nie powiedział.

Jestem w 14 tygodniu aktualnie i nadal normalnie chodzę do pracy. Chciałabym jeszcze przynajmniej caly sierpień chodzić.
    Natomiast czy taka szyjka moze byc wskazaniem do zwolnienia lekarskiego ? Pracę mam siedzaca przed komputerem.

Oczywiście wiem że na wszystkie te pytania odpowie lekarz, pytam jedynie o wasze ewentualne doświadczenia.

👦31 👧32

6CS:
    17.05 ⏸️ 9dpo
    18.05 ⏸️ 10 dpo, betaHCG 15,7 mIU/ml
    21.05 13 dpo, betaHCG 122 mIU/ml, progesteron 52,4 ng/ml
    29.05 betaHCG 3318 mIU/ml, progesteron 30,3 ng/ml
    09.06 betaHCG 39431 mIU/ml, progesteron 29 ng/ml
    09.06 1 wizyta - jest ❤️
‹‹ 4 5 6 7 8
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ