Tydzień, a płeć :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa się dowiedziałam w 12+6 że będzie chłopak na 80-90% doktorek się zabezpiecza przed możliwością zmiany, później 14+4 inny lekarz spytał się czy znam płeć oznajmiłam że coś tam wiem, no i on również potwierdził że to synek. No i na ostatniej wizycie 16+3 mój lekarz na pytanie czy dalej ptaszek jest nakierował się tam gdzie ptaszek powinnien być i stwierdził że nic nie widzi bo jest pępowina. Ale powiedział że jak 2 razy powiedział że jest to chyba dalej jest Czekamy na kolejną wizytę i zobaczymy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 14:30
-
_izunia_ wrote:Ja dowiedziałam się właśnie dzisiaj 17t 0d czyli początek 18 tygodnia, że będzie CHŁOPAK Ciekawe czy tak zostanie
U nas było w 13i5 że dziewczynka bez potwierdzenia 100% rzecz jasna.
No i w 21 tc ten sam doktorek potwierdził na 100% dziewuszke.
Z czego paru innych tydzień później w szpitalu powiedziało to samo.
Na 3D nie było siusiaka, to na pewno już nie dorósł_izunia_ lubi tę wiadomość
29.06.2016 🩷
25.09.2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
gratuluje mamom, co poznały już płeć swojego Dzidziusia .
Słuchajcie, czy na USG 3D szybciej lekarz zauważy płeć dziecka niż na zwykłym USG?
Chodzi o to, że mój lekarz prowadzący robi USG połówkowe, ale sprzęt ma tylko na 2d i do tego średniej jakości i położna powiedziała, że z płcią dziecka to przed 30 tc nie ma co liczyć u Pana doktora.
Zastanawiam się czy jest sensowne zapisać się jakoś niedługo do lekarza innego jedynie na badanie usg 3d bez tego całego badania połówkowego, które zrobi mój lekarz.
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
To chyba zależy od umiejętności lekarza, a nie od 2d czy 3d. U mnie na zwykłym czarno białym usg w 11t5d ciąży lekarz FMF powiedział, że to dziewczynka. Moja ginka w 14t2d stwierdziła, że się nie podejmie potwierdzenia, ale w 18t2d już potwierdziła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 20:17
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Ja też myślę że od umiejętności i doświadczenia lekarza, ale też dobrego sprzętu. U nas lekarka nie widziała nic 'wiszącego', ale mówi że ewentualnie mógł się gdzieś schować, zawinąć. Ale trochę poprzestawiała widok, dzidzia ruszyła nóżką i na 2d pokazała, że oo i tu jest pipka:)
-
Patutka wrote:W 17 tc narządy są ukształtowane. Ala siusiak u dziewczynek już się wchłonął. Więc o ile to nie pępowina będzie syn.
U nas było w 13i5 że dziewczynka bez potwierdzenia 100% rzecz jasna.
No i w 21 tc ten sam doktorek potwierdził na 100% dziewuszke.
Z czego paru innych tydzień później w szpitalu powiedziało to samo.
Na 3D nie było siusiaka, to na pewno już nie dorósł
Pewnie dlatego nie chciała nic sugerować w 12tc i mówiła że zobaczymy na badaniu połówkowym. W tym 17tc badała mnie bardziej ginekologicznie a głowicę usg przyłożyła na chwilkę żeby zobaczyć serduszko po czym zapytała czy już wiemy co, powiedziałam że ostatnio było za wcześnie. Przyłożyła głowicę od strony pupy no i dwie nóżki a po środku siusiaczek To napewno chłopak. Mąż od początku mówił, że Krzyś -
Gratulacje Dziewczyny!
U mnie moja Mama na samym początku powiedziała, że ma przeczucie, że będzie dwóch chłopaków I rzeczywiście - lekarz w 19 tygodniu, 4 dniu potwierdził płeć naszych bliźniaków - będą chłopcyewelia lubi tę wiadomość
Stay positive! -
W 12t2d lekarz bez watpliwości powiedział, ze chłopak.
Wczoraj, w 15t4d inna lekarz, bez sugestii z naszej strony tez powiedziała, ze chłopak.
Celowalismy w chłopaka, wiwc sie cieszymy z tych wieściWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 15:21
-
Cześć dziewczyny ja jestem kompletnoe rozbita. W 12tyg lekrz na prenatalnych powiedział, że coś widzie między nóżkami ale, że jeszcze może się wszystko zmienić w 21 tyg byłam u swojego lekarza na NFZ i mówi, że na 90% dziewczynka ale daje 90% bo ma nóżki w kolankach złaczone. Bardzo się usiedzyłam mam już cudnego synk 3 letniego i córka była moim małym marzeniem:)
We wr byłam prywatnie na połówkowych czyli równo tydzień po wizycie na NFz i lekarz zrezzta uznawany za bardzo dobrego od razu mówi, że chłopak... Zaniemówiłam.
Pokazał siusiaka.
Zastanawiam się tylko czemu lekarz tydzień szybciej dał mi aż 90% na dziewczynke.... Najgorsze to taka huśtawka.
Zobaczymy przy następnej wizycie ale raczej bie ma sznas już na córeczke:) będzie drugi synuśKlodi -
Klodi, faktycznie mógł dać mniej % na dziewczynkę, ale jakby nie patrzeć ostrzegł Cię, że maluch zasłania kolankami i to nie jest stuprocentowa pewność. Ja byłam tylko na jednym usg połówkowym (w 13tyg nawet nie było szans, żeby przymierzyć się do określenia płci, bo mała włożyła sobie pępowinę między nogi) i babeczka od razu powiedziała, że będzie dziewczyna, bez najmniejszego zająknięcia, potem pokazała usg i faktycznie siurka ani jąderek nie było widać. A u Ciebie jednak były wahania. Chociaż mój kolega miał taką sytuację, że prawie do samego końca mu mówili, że będzie dziewczyna a jednak zmienili zdanie na ostatnim usg.. Więc chyba lepiej w Twoim przypadku, że teraz to wyszło.