Zgaga - sposoby
-
WIADOMOŚĆ
-
Dla mnie najlepszy i najtańszy sposób na zgagę (a co najważniejsze zdrowy) to wypicie pół łyżeczki sody oczyszczonej wymieszanej w małej ilości (ok. pół szklanki wody lub mniej). Uprzedzam smak jest niezbyt dobry, bardzo słony, ale przełykasz szybko i problem jak ręką odjął. Po wypiciu możesz mieć odczucie że buzuje Ci w brzuchu, ale szybko przechodzi. Sprawdź działa, ja stosuję od początku ciąży ))
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja już nie mogę z tą zgagą !!!!!! Oszaleję a najgorzej jest jak się np. schylę wtedy aż kwas podchodzi mi do gardła ! Tak mnie pali przełyk że aż na wymioty mnie bierze. Migdały nie pomagają, mleko pomaga, ale na chwilkę. Co do sody to chyba spróbuję bo już nie wiem co stosować !
-
topa42 wrote:Ja już nie mogę z tą zgagą !!!!!! Oszaleję a najgorzej jest jak się np. schylę wtedy aż kwas podchodzi mi do gardła ! Tak mnie pali przełyk że aż na wymioty mnie bierze. Migdały nie pomagają, mleko pomaga, ale na chwilkę. Co do sody to chyba spróbuję bo już nie wiem co stosować !
Ech możemy podać sobie rękę- ja już codziennie mam zgagę A Rennie brałaś? -
topa42 wrote:Ja już nie mogę z tą zgagą !!!!!! Oszaleję a najgorzej jest jak się np. schylę wtedy aż kwas podchodzi mi do gardła ! Tak mnie pali przełyk że aż na wymioty mnie bierze. Migdały nie pomagają, mleko pomaga, ale na chwilkę. Co do sody to chyba spróbuję bo już nie wiem co stosować !
Ja mam to samo, od początku ciąży, codziennie, też niezależnie co zjem, a kwas podchodzi do gardła, nawet jak się nie schylam:( -
dziewczyny, ja osobiście polecam migdały, po zjedzeniu garści migdałów przechodzi mi niemalże natychmiast. Podobno mleko jest niekoniecznie dobrym rozwiązaniem, ponieważ w pierwszym odczuciu pomaga w pozbyciu się zgagi, ale w ogólnym rozrachunku mleko i produkty nabiałowe tylko ją nasilają. Żródło: jakaś kolejna mądra pozycja z książek dla ciężarówek
-
nick nieaktualny