III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
inezz wrote:Co do butelek - ja zamówiłam Avent Natural (bo nie mają tych kółek między butelką a smoczkiem) i mam już laktator z Aventu
A dlaczego magnez można brać tylko do 35tc?
A co z witaminami? Bierzecie do końca, czy do któregoś tygodnia?
Przy okazji: SZCZĘŚLIWEGO W OCZEKIWANIU I MACIERZYŃSTWIE 2014 ROKU!!! -
Lalita2710 wrote:Paula ćwiczenia mięśni kegla też możesz robić o ile nie robiłaś wcześniej czyli pochwe ściskasz i puszczasz jak przy sikaniu wówczas wszystko się rozciąga i jest elastyczne pomocne przy porodzie... potem wszystko szybciej wraca do siebie itd
Tak siadasz na pośladkach nogi jakby kolana w bok i stopy złączone i przyciągasz złączone stopy do krocza. i tak np 10 powtórzeń i następnego dnia znów. Na spokojnie. Nic na siłe ile możesz.
Inezz tak mówią żeby brać do 35 tygodnia bo magnez powoduje rozkurcz ...
A żeby macice lepiej przygotować na skurcze żeby były lepsze i efektowniejsze mówią żeby brać do 35 tygodnia możesz dłużej...
Ale ja np brałam do 35 tygodnia. Potem przestałam i miałam skurcze przygotowujące do 39 tygodnia i urodziłam 2 dni przed terminem.
Macica była przygotowana i 3 tyg po porodzie była już obkurczona ....Więc to chyba też coś dało
to poćwicze mięśnie Kegla jeśli mają mi pomóc;) Tylko ciekawe czy ja dobrze będę je robić -
No ja juz uzylam tych podpach wielkich jak wody odeszly i jak czekalam na badania w szpitalu itp.poza tym jak lezalam juz na porodowym lozu to mialam miedzy nogami to no bo wody i sisiu z bolu bylo 2razy eh do podpachy haha chlop moj podawal mi nowe ciagle
A polog trwal 7tyg tzn lecialo mocno tydzien a pozniej delikatnie i zwykle podpachy ale nic nie bolalo jak w okres..jedyne co to jak maly ssal to wtedy sie wszystko obkurcza i brzuch bolal tzn klucia w macicy.
Stanik do karmienia uzywalam chwile a tak to normalny i wkladki.
A ha.warto cwiczyc te kegla miesnie przed i po porodzie zeby wszystko szybciutko wrocilo do normyBlondi22 lubi tę wiadomość
-
tak zachęcacie do ćwiczeń, że na pewno spróbuje bo widze, że się przydają
a do porodu chyba szybko mi zleci.
Lalita tak świeżo i dziewczęco wyglądasz;)
kolor włosów naturalny?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2013, 19:11
pasia27 lubi tę wiadomość
-
Wiesz co Paula ja mam naturalny ciemny blond/jasny brąz.
W każdym wieku miałam różny ,jak byłam niemowlakiem miałam nawet blondpotem mi ciemniał ciemniał... potem w wieku 15 lat do 18 roku miałam blond farbowany...https://www.facebook.com/photo.php?fbid=394306512830&l=4938c99bd9
I tak 4 lata temu wróciłam do ciemniejszy ,ale ja tak mieszam raz ciemna czekolada raz ciepły złoty brąz.. ale farbuje sam odrost z reguły i lekko przeciągam na resztę włosów.
Paula nigdy nie wiem czy pomagają czy nie ,ale warto spróbować może akurat pomogą i np w ogóle nie bd musiała mieć nacinanego krocza... albo natną ci tak jak mi 2 cm...Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2013, 19:24
-
Witam was kochane mamusie i przyszłe mamusie wszystkiego najlepszego w Nowym Roku !!! My moze dzis wyjdziemy do domku jesli badania małej beda ok wiec trzymajcie za nas kciuki.
plemniczka, kotek27, Ancia77, Blondi22, Miriam, pasia27, paula22, Kaja, Matylda36, ;oniqa lubią tę wiadomość