X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tez zakupilam z belli 2 paczki podkladow ale jak piszecie ze nie fajne sa to musze kupic inne :) ja pam pytanie co do butelek bo nie wiem jakie kupic?

iv092n0amkzp6vtf.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    Podpaski poporodowe to dla mnie był horror :/ przeczekałam 3 dni najgorszego krawienia i kupiłam podpaski na noc. Te poporodeowe w ogóle nie są chłonne, wszystko zostaje na zewnątrz :/. Nie wiem czy wszystkie takie są, ale ja miałam podpaski poporodowe z belli- nie polecam.

co do majtek to ja miałam 5 par i okazało się za mało. po wyjściu ze szpitala zakupiłam w aptece takie majtki siateczkowe, które można prać.
    ja mialam te z Belli przy pierwszym porodzie i bylo ok ale tylko w szpitalu ich uzywalam bo potem juz normalne.

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancia77 wrote:
    Kurcze tez zakupilam z belli 2 paczki podkladow ale jak piszecie ze nie fajne sa to musze kupic inne :) ja pam pytanie co do butelek bo nie wiem jakie kupic?
    ja narazie kupilam jedna z Canapol Baby taka 120ml i narazie starczy. szklana jest

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam paczkę belli u paczkę canpola będziemy próbować :)

• kasiakks Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla każdej wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku aby był lepszy od odchodzącego :)

pillow, Lula_w, Ancia77, Blondi22 lubią tę wiadomość

l22ndf9hyq79dbkx.png

rfxgcsqvjrfynkt6.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zakupiłam te mega podpaski z Bella Mama, poniosło mnie bo chyba z 3 opakowania, i 1 opakowanie(w srodku 10szt) ale tych Baby Ono. Zamawiałam na allegro. Majtki siatkowe też. Kurde wole miec zapas. Drogie to nie było :) Okaże się w tzw. praniu ;)

82dox1hp47sulw8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2013, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już też mam prawie całą wyprawke , muszę jeszcze tylko zamówic na allegro zestaw butelek z laktatorem z aventu i kosmetyki ale to juz po nowym roku tak w połowie lutego :)

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:38

Miriam, Ancia77, Blondi22, kotek27, ;oniqa, pasia27 lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no bo te z bella mama są najbardziej popularne i w aptekach te jako pierwsze dają... dlatego mamy je wszystkie ;)

ale ja dokupilam z canpola, są ciensze, lepsze/

Blondi22 lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancia77 wrote:

to jaka butelka to tez powinno zalezec od tego jaki masz (jesli masz) laktator.
    Bo jak z Tomme tippe to dobrze miec i butelki z tej firmy bo ladnie pasuja do tego laktatora.
    jak z aventu to z aventu juz wziac wszystko.

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki plemniczka. Własnie nie mam jeszcze laktatora polozna mowila zeby najlepij kupic po porodzie dlatego sie nie zdecydowałam jeszcze

iv092n0amkzp6vtf.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do podkładów miałam te zwykle co daja w szpitalach 3 paczki a teraz zamówiłam hartmana po przeczytaniu masy pozytywnych opinii i powiem wam, ze absolutnie bez porównia- cieńsze wyprofilowane, z klejem na prawdę wyglądają na najlepsze jakie znalazłam do tej pory.
    Wkładki laktacyjne Lansinoh (też najwięcej pozytywnych opinii) i baby ono plus na noc, te drugie wzięłam z racji , że mam jakieś fobie ze względu na wielkość biustu , choć wcale nie jest powiedziane przecież , że skoro cycki 75 I to będę miałą dużo pokarmu, może być zupełnie odwrotnie.
    No i pytanie do biusciastych- dziewczyny mam mega problem z zakupem stanika do karmienia- wolałabym zaoszcczędzić na brytyjskich markach ( bo 3 staniki to wydatek rzedu min jakiś 400 zł ) i kupić np. za 50 zł szt. jakby się dało ale nie mogę znaleźć nic odpowiedniego rozmiaru, no i obawiam sie, że podczas laktacji mogę się jeszcze powiększyć przecież :/ Jak zmacie jakieś sprawdzone miejsca (głownie mam tu na myśli strony internetowe, chyba, ze któraś też jest ze szczecina) zakupu dużych staników do karmienia w dobrej cenie bedę bardzo wdzięczna.

No i wsiego najlepszego na Nowy ROk :) szybkich, jak najmniej bolesnych rozwiązań :) i zdrowych dużych pociech :)

Effcia28 lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakks wrote:
    dziękuję, tak ja w Bogucicach w piątek mam cesarkę, jak dobrze pójdzie o 11 już powinno być PO :) choć nie wiem czy dotrwam bo dziś czuję się mega źle

Jak tylko będziesz się źle czuć nie czekaj...!!! jedź od razu!

Co do podpasek z belli ja zużyłam 7 paczek + 9 par majtek siateczkowych jakoś wygodnie było mi w tym chodzić chciałam żeby wszystko spływało.

pasia27 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które są już po porodzie a ile mniej więcej to całe oczyszczanie trwa? przeszkadza bardzo? bo mi każda koleżanka itp mówi, że miesiąc na pewno i, że leci jak z kranu...

pasia27 lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Jak tylko będziesz się źle czuć nie czekaj...!!! jedź od razu!

Co do podpasek z belli ja zużyłam 7 paczek + 9 par majtek siateczkowych jakoś wygodnie było mi w tym chodzić chciałam żeby wszystko spływało.
    sporo ja w pierwszej ciazy nie cale 2 paczki zuzylam a potem juz tylko normanlne podpaski. ciekawe jak teraz

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    Dziewczyny, które są już po porodzie a ile mniej więcej to całe oczyszczanie trwa? przeszkadza bardzo? bo mi każda koleżanka itp mówi, że miesiąc na pewno i, że leci jak z kranu...
    chyba zalezy od kobiety. ja np przez 2 dni bardzo krwawilam a potem już normalnie jak podczas okresu a ogolnie lecialo ze mnie jakies 2 tyg a potem juz czysto bylo.

a.png
    a.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:
    Co do podkładów miałam te zwykle co daja w szpitalach 3 paczki a teraz zamówiłam hartmana po przeczytaniu masy pozytywnych opinii i powiem wam, ze absolutnie bez porównia- cieńsze wyprofilowane, z klejem na prawdę wyglądają na najlepsze jakie znalazłam do tej pory.
    Wkładki laktacyjne Lansinoh (też najwięcej pozytywnych opinii) i baby ono plus na noc, te drugie wzięłam z racji , że mam jakieś fobie ze względu na wielkość biustu , choć wcale nie jest powiedziane przecież , że skoro cycki 75 I to będę miałą dużo pokarmu, może być zupełnie odwrotnie.
    No i pytanie do biusciastych- dziewczyny mam mega problem z zakupem stanika do karmienia- wolałabym zaoszcczędzić na brytyjskich markach ( bo 3 staniki to wydatek rzedu min jakiś 400 zł ) i kupić np. za 50 zł szt. jakby się dało ale nie mogę znaleźć nic odpowiedniego rozmiaru, no i obawiam sie, że podczas laktacji mogę się jeszcze powiększyć przecież :/ Jak zmacie jakieś sprawdzone miejsca (głownie mam tu na myśli strony internetowe, chyba, ze któraś też jest ze szczecina) zakupu dużych staników do karmienia w dobrej cenie bedę bardzo wdzięczna.

No i wsiego najlepszego na Nowy ROk :) szybkich, jak najmniej bolesnych rozwiązań :) i zdrowych dużych pociech :)

powiem tak ja na siebie stanikow do karmienia nie znalazlam najwieksze rozmiary jakie sa to 75L i sa za male poprostu dlatego zdecydowalam ze kupie zwykly stanik bawelniany bo po co przeplacac jesli nawet nie wiemy czy i jak dlugo karmic bedziemy

Kocur lubi tę wiadomość

jd7r1di.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wogole takich typowo do karmienia ani w pierwszej ciazy ani teraz nie kupowalam .

Kocur, pasia27 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:

u mnie zaraz m-c styknie i dalej leci :/ co prawda od kilku dni minimalnie ale jednak... mam już dość podpasek :D

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to, że zawsze miałam obfity i ciężki okres ma jakis wpływ na przebieg tego oczyszczania po porodzie?

lprktv73nye615w2.png
‹‹ 1000 1001 1002 1003 1004 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ