X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tez zakupilam z belli 2 paczki podkladow ale jak piszecie ze nie fajne sa to musze kupic inne :) ja pam pytanie co do butelek bo nie wiem jakie kupic?

iv092n0amkzp6vtf.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    Podpaski poporodowe to dla mnie był horror :/ przeczekałam 3 dni najgorszego krawienia i kupiłam podpaski na noc. Te poporodeowe w ogóle nie są chłonne, wszystko zostaje na zewnątrz :/. Nie wiem czy wszystkie takie są, ale ja miałam podpaski poporodowe z belli- nie polecam.

co do majtek to ja miałam 5 par i okazało się za mało. po wyjściu ze szpitala zakupiłam w aptece takie majtki siateczkowe, które można prać.
    ja mialam te z Belli przy pierwszym porodzie i bylo ok ale tylko w szpitalu ich uzywalam bo potem juz normalne.

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancia77 wrote:
    Kurcze tez zakupilam z belli 2 paczki podkladow ale jak piszecie ze nie fajne sa to musze kupic inne :) ja pam pytanie co do butelek bo nie wiem jakie kupic?
    ja narazie kupilam jedna z Canapol Baby taka 120ml i narazie starczy. szklana jest

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam paczkę belli u paczkę canpola będziemy próbować :)

• kasiakks Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla każdej wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku aby był lepszy od odchodzącego :)

pillow, Lula_w, Ancia77, Blondi22 lubią tę wiadomość

l22ndf9hyq79dbkx.png

rfxgcsqvjrfynkt6.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zakupiłam te mega podpaski z Bella Mama, poniosło mnie bo chyba z 3 opakowania, i 1 opakowanie(w srodku 10szt) ale tych Baby Ono. Zamawiałam na allegro. Majtki siatkowe też. Kurde wole miec zapas. Drogie to nie było :) Okaże się w tzw. praniu ;)

82dox1hp47sulw8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2013, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już też mam prawie całą wyprawke , muszę jeszcze tylko zamówic na allegro zestaw butelek z laktatorem z aventu i kosmetyki ale to juz po nowym roku tak w połowie lutego :)

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:38

Miriam, Ancia77, Blondi22, kotek27, ;oniqa, pasia27 lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no bo te z bella mama są najbardziej popularne i w aptekach te jako pierwsze dają... dlatego mamy je wszystkie ;)

ale ja dokupilam z canpola, są ciensze, lepsze/

Blondi22 lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancia77 wrote:

to jaka butelka to tez powinno zalezec od tego jaki masz (jesli masz) laktator.
    Bo jak z Tomme tippe to dobrze miec i butelki z tej firmy bo ladnie pasuja do tego laktatora.
    jak z aventu to z aventu juz wziac wszystko.

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki plemniczka. Własnie nie mam jeszcze laktatora polozna mowila zeby najlepij kupic po porodzie dlatego sie nie zdecydowałam jeszcze

iv092n0amkzp6vtf.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do podkładów miałam te zwykle co daja w szpitalach 3 paczki a teraz zamówiłam hartmana po przeczytaniu masy pozytywnych opinii i powiem wam, ze absolutnie bez porównia- cieńsze wyprofilowane, z klejem na prawdę wyglądają na najlepsze jakie znalazłam do tej pory.
    Wkładki laktacyjne Lansinoh (też najwięcej pozytywnych opinii) i baby ono plus na noc, te drugie wzięłam z racji , że mam jakieś fobie ze względu na wielkość biustu , choć wcale nie jest powiedziane przecież , że skoro cycki 75 I to będę miałą dużo pokarmu, może być zupełnie odwrotnie.
    No i pytanie do biusciastych- dziewczyny mam mega problem z zakupem stanika do karmienia- wolałabym zaoszcczędzić na brytyjskich markach ( bo 3 staniki to wydatek rzedu min jakiś 400 zł ) i kupić np. za 50 zł szt. jakby się dało ale nie mogę znaleźć nic odpowiedniego rozmiaru, no i obawiam sie, że podczas laktacji mogę się jeszcze powiększyć przecież :/ Jak zmacie jakieś sprawdzone miejsca (głownie mam tu na myśli strony internetowe, chyba, ze któraś też jest ze szczecina) zakupu dużych staników do karmienia w dobrej cenie bedę bardzo wdzięczna.

No i wsiego najlepszego na Nowy ROk :) szybkich, jak najmniej bolesnych rozwiązań :) i zdrowych dużych pociech :)

Effcia28 lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakks wrote:
    dziękuję, tak ja w Bogucicach w piątek mam cesarkę, jak dobrze pójdzie o 11 już powinno być PO :) choć nie wiem czy dotrwam bo dziś czuję się mega źle

Jak tylko będziesz się źle czuć nie czekaj...!!! jedź od razu!

Co do podpasek z belli ja zużyłam 7 paczek + 9 par majtek siateczkowych jakoś wygodnie było mi w tym chodzić chciałam żeby wszystko spływało.

pasia27 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które są już po porodzie a ile mniej więcej to całe oczyszczanie trwa? przeszkadza bardzo? bo mi każda koleżanka itp mówi, że miesiąc na pewno i, że leci jak z kranu...

pasia27 lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Jak tylko będziesz się źle czuć nie czekaj...!!! jedź od razu!

Co do podpasek z belli ja zużyłam 7 paczek + 9 par majtek siateczkowych jakoś wygodnie było mi w tym chodzić chciałam żeby wszystko spływało.
    sporo ja w pierwszej ciazy nie cale 2 paczki zuzylam a potem juz tylko normanlne podpaski. ciekawe jak teraz

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    Dziewczyny, które są już po porodzie a ile mniej więcej to całe oczyszczanie trwa? przeszkadza bardzo? bo mi każda koleżanka itp mówi, że miesiąc na pewno i, że leci jak z kranu...
    chyba zalezy od kobiety. ja np przez 2 dni bardzo krwawilam a potem już normalnie jak podczas okresu a ogolnie lecialo ze mnie jakies 2 tyg a potem juz czysto bylo.

a.png
    a.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:
    Co do podkładów miałam te zwykle co daja w szpitalach 3 paczki a teraz zamówiłam hartmana po przeczytaniu masy pozytywnych opinii i powiem wam, ze absolutnie bez porównia- cieńsze wyprofilowane, z klejem na prawdę wyglądają na najlepsze jakie znalazłam do tej pory.
    Wkładki laktacyjne Lansinoh (też najwięcej pozytywnych opinii) i baby ono plus na noc, te drugie wzięłam z racji , że mam jakieś fobie ze względu na wielkość biustu , choć wcale nie jest powiedziane przecież , że skoro cycki 75 I to będę miałą dużo pokarmu, może być zupełnie odwrotnie.
    No i pytanie do biusciastych- dziewczyny mam mega problem z zakupem stanika do karmienia- wolałabym zaoszcczędzić na brytyjskich markach ( bo 3 staniki to wydatek rzedu min jakiś 400 zł ) i kupić np. za 50 zł szt. jakby się dało ale nie mogę znaleźć nic odpowiedniego rozmiaru, no i obawiam sie, że podczas laktacji mogę się jeszcze powiększyć przecież :/ Jak zmacie jakieś sprawdzone miejsca (głownie mam tu na myśli strony internetowe, chyba, ze któraś też jest ze szczecina) zakupu dużych staników do karmienia w dobrej cenie bedę bardzo wdzięczna.

No i wsiego najlepszego na Nowy ROk :) szybkich, jak najmniej bolesnych rozwiązań :) i zdrowych dużych pociech :)

powiem tak ja na siebie stanikow do karmienia nie znalazlam najwieksze rozmiary jakie sa to 75L i sa za male poprostu dlatego zdecydowalam ze kupie zwykly stanik bawelniany bo po co przeplacac jesli nawet nie wiemy czy i jak dlugo karmic bedziemy

Kocur lubi tę wiadomość

jd7r1di.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wogole takich typowo do karmienia ani w pierwszej ciazy ani teraz nie kupowalam .

Kocur, pasia27 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:

u mnie zaraz m-c styknie i dalej leci :/ co prawda od kilku dni minimalnie ale jednak... mam już dość podpasek :D

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to, że zawsze miałam obfity i ciężki okres ma jakis wpływ na przebieg tego oczyszczania po porodzie?

lprktv73nye615w2.png
‹‹ 1000 1001 1002 1003 1004 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ