III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
moni_c wrote:Podpaski poporodowe to dla mnie był horror
przeczekałam 3 dni najgorszego krawienia i kupiłam podpaski na noc. Te poporodeowe w ogóle nie są chłonne, wszystko zostaje na zewnątrz
. Nie wiem czy wszystkie takie są, ale ja miałam podpaski poporodowe z belli- nie polecam.
co do majtek to ja miałam 5 par i okazało się za mało. po wyjściu ze szpitala zakupiłam w aptece takie majtki siateczkowe, które można prać. -
Ancia77 wrote:Kurcze tez zakupilam z belli 2 paczki podkladow ale jak piszecie ze nie fajne sa to musze kupic inne
ja pam pytanie co do butelek bo nie wiem jakie kupic?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ancia77 wrote:Kurcze tez zakupilam z belli 2 paczki podkladow ale jak piszecie ze nie fajne sa to musze kupic inne
ja pam pytanie co do butelek bo nie wiem jakie kupic?
to jaka butelka to tez powinno zalezec od tego jaki masz (jesli masz) laktator.
Bo jak z Tomme tippe to dobrze miec i butelki z tej firmy bo ladnie pasuja do tego laktatora.
jak z aventu to z aventu juz wziac wszystko.
-
Co do podkładów miałam te zwykle co daja w szpitalach 3 paczki a teraz zamówiłam hartmana po przeczytaniu masy pozytywnych opinii i powiem wam, ze absolutnie bez porównia- cieńsze wyprofilowane, z klejem na prawdę wyglądają na najlepsze jakie znalazłam do tej pory.
Wkładki laktacyjne Lansinoh (też najwięcej pozytywnych opinii) i baby ono plus na noc, te drugie wzięłam z racji , że mam jakieś fobie ze względu na wielkość biustu , choć wcale nie jest powiedziane przecież , że skoro cycki 75 I to będę miałą dużo pokarmu, może być zupełnie odwrotnie.
No i pytanie do biusciastych- dziewczyny mam mega problem z zakupem stanika do karmienia- wolałabym zaoszcczędzić na brytyjskich markach ( bo 3 staniki to wydatek rzedu min jakiś 400 zł ) i kupić np. za 50 zł szt. jakby się dało ale nie mogę znaleźć nic odpowiedniego rozmiaru, no i obawiam sie, że podczas laktacji mogę się jeszcze powiększyć przecieżJak zmacie jakieś sprawdzone miejsca (głownie mam tu na myśli strony internetowe, chyba, ze któraś też jest ze szczecina) zakupu dużych staników do karmienia w dobrej cenie bedę bardzo wdzięczna.
No i wsiego najlepszego na Nowy ROkszybkich, jak najmniej bolesnych rozwiązań
i zdrowych dużych pociech
Effcia28 lubi tę wiadomość
-
kasiakks wrote:dziękuję, tak ja w Bogucicach w piątek mam cesarkę, jak dobrze pójdzie o 11 już powinno być PO
choć nie wiem czy dotrwam bo dziś czuję się mega źle
Jak tylko będziesz się źle czuć nie czekaj...!!! jedź od razu!
Co do podpasek z belli ja zużyłam 7 paczek + 9 par majtek siateczkowych jakoś wygodnie było mi w tym chodzić chciałam żeby wszystko spływało.pasia27 lubi tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:Jak tylko będziesz się źle czuć nie czekaj...!!! jedź od razu!
Co do podpasek z belli ja zużyłam 7 paczek + 9 par majtek siateczkowych jakoś wygodnie było mi w tym chodzić chciałam żeby wszystko spływało. -
paula22 wrote:Dziewczyny, które są już po porodzie a ile mniej więcej to całe oczyszczanie trwa? przeszkadza bardzo? bo mi każda koleżanka itp mówi, że miesiąc na pewno i, że leci jak z kranu...
-
Kocur wrote:Co do podkładów miałam te zwykle co daja w szpitalach 3 paczki a teraz zamówiłam hartmana po przeczytaniu masy pozytywnych opinii i powiem wam, ze absolutnie bez porównia- cieńsze wyprofilowane, z klejem na prawdę wyglądają na najlepsze jakie znalazłam do tej pory.
Wkładki laktacyjne Lansinoh (też najwięcej pozytywnych opinii) i baby ono plus na noc, te drugie wzięłam z racji , że mam jakieś fobie ze względu na wielkość biustu , choć wcale nie jest powiedziane przecież , że skoro cycki 75 I to będę miałą dużo pokarmu, może być zupełnie odwrotnie.
No i pytanie do biusciastych- dziewczyny mam mega problem z zakupem stanika do karmienia- wolałabym zaoszcczędzić na brytyjskich markach ( bo 3 staniki to wydatek rzedu min jakiś 400 zł ) i kupić np. za 50 zł szt. jakby się dało ale nie mogę znaleźć nic odpowiedniego rozmiaru, no i obawiam sie, że podczas laktacji mogę się jeszcze powiększyć przecieżJak zmacie jakieś sprawdzone miejsca (głownie mam tu na myśli strony internetowe, chyba, ze któraś też jest ze szczecina) zakupu dużych staników do karmienia w dobrej cenie bedę bardzo wdzięczna.
No i wsiego najlepszego na Nowy ROkszybkich, jak najmniej bolesnych rozwiązań
i zdrowych dużych pociech
powiem tak ja na siebie stanikow do karmienia nie znalazlam najwieksze rozmiary jakie sa to 75L i sa za male poprostu dlatego zdecydowalam ze kupie zwykly stanik bawelniany bo po co przeplacac jesli nawet nie wiemy czy i jak dlugo karmic bedziemyKocur lubi tę wiadomość
-
paula22 wrote:Dziewczyny, które są już po porodzie a ile mniej więcej to całe oczyszczanie trwa? przeszkadza bardzo? bo mi każda koleżanka itp mówi, że miesiąc na pewno i, że leci jak z kranu...
u mnie zaraz m-c styknie i dalej lecico prawda od kilku dni minimalnie ale jednak... mam już dość podpasek