III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja również życzę wszystkim Mamom wszystkiego co najlepsze, przede wszystkim cierpliwości i duuużo siły.Nadchodzący rok, będzie dla nas wszystkich rokiem wielkich wyzwań, sprawdzianów, ale i ogromnej radości z naszych pociech;)
Ancia77, juicca, paula22, Blondi22, Miriam, plemniczka, pillow, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Kochane cięzaróweczki
Szczęśliwego Nowego Roku ,życzę aby szczęsliwie donosić nasze maluszki do terminu , a potem szybkiego w miarę bezbolesnego porodu
Spełnienia marzeń !!!!!!!!!!
Ancia77, paula22, Blondi22, Miriam, plemniczka, pasia27, pillow, ;oniqa, Effcia28 lubią tę wiadomość
-
ann21 wrote:Też ostatnio zaopatrzyłam się w wodę w razie czego ale blondi spokojnie jeszcze czasu troche nam zostało lepiej być ze stycznia niż z grudnia;-) chociaż Ty to szybciej urodzisz 2 ciąża wiadomo szybciej przebiega niż 1
Życze wszystkim przyszłym mamusiom bezbolesnych i bez komplikacji porodów żeby maluszki zdrowo się rozwijały i rosły;-) -
ann21 wrote:Aha blondi22 mówiłaś coś o wypychaniu się dziecka ja ostatnio to zauważyłam u siebie myślałam że mała ma mało już miejsca i się wypycha nawet nie przeszło mi przez myśl że mogą to być skurcze. Fakt trochę boli jak się zacznie wypychać ale chwile i przechodzi.
w pierwszej mialam wogole skurcze jakie kolwiek nawet te najmniejsze dopiero kilka dni przed porodem a teraz juz dużo wczesniej
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySuzy Lee wrote:Miriam - Close Parents i Milovia - to są bardo dobre wielorazowki, ale i bardzo drogie. Do tego trzeba dokupić dużo wkładów, bo zakładasz dziecku po 2-3 na raz czasami. Zależy czy na po domu w dzien, czy na noc, czy w gosci. Do tego papierki jednorazowe na kupe do pieluchy, proszki... sporo tego. A na pierwszy miesiac i tak bym poczekala i używała jednorazowek... zesralabym sie z praniem inaczej, bo mauch robił przy kazdym przewijaniu kupe...
Zastanow sie dobrze z Quinny! Nie daj sie zwieźć tylko ładnym wyglądem, bo to może być potem Twoje przeklenstwo jak ci przyjdzie zjechać wózkiem z gładkiego chodnika.
Właśnie sie zastanawiam nad milovia cena nie jest kusząca ale wole tyle zapłacić i miec porządne a nie jakiś badziew który po jakimś czasie rzuce w kat i i tak kupię innena pierwszy miesiąc planuje jednorazowki mam już zakupione zreszta
-
nick nieaktualnyjuicca wrote:no tak ale wózek to jeden zakup , a ja całą apteczke dla małego , do siebie rzeczy , pieluchy tetrowe butelki itp....hihihi
a nawet irytuje sie tym ze idziemy do sklepu cos kupić dla małej i wychodzę z pustymi rekami bo już mam
dziś ze sklepu wyszłam z kolejna paczka pieluch bo już nie wiedziałam co wziąć a Czarek chciał cos jeszcze w starym roku kupić
pasia27 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny chyba się już zgubiłam w tych zakupach;|
kupiłam dziś mleczko i szampon z Hipp
Sudocrem 60gr, patyczki higieniczne, krem ochronny przed wiatrem i zimnem Babydream, puder i lotion z Babydream. Co jeszcze dokupić? zagubiłam się też ile już mi potrzeba i jakich wkładów poporodowych, majtek siateczkowych.
Co wy kupujecie i ile? -
a no wiadomo ze pieluchy, chusteczki nawilzone, platki kosmetyczne, sol fizjologiczna, proszek do prania, octenisept lub spirytus do pepka.
Ach no i jeszcze dla mnie dodatkowo tantum rosa, lub plyn do higieny intymnej taki po porodzie, podpaski, wkladki laktacyjne,moni_c lubi tę wiadomość
-
Podpaski poporodowe to dla mnie był horror
przeczekałam 3 dni najgorszego krawienia i kupiłam podpaski na noc. Te poporodeowe w ogóle nie są chłonne, wszystko zostaje na zewnątrz
. Nie wiem czy wszystkie takie są, ale ja miałam podpaski poporodowe z belli- nie polecam.
co do majtek to ja miałam 5 par i okazało się za mało. po wyjściu ze szpitala zakupiłam w aptece takie majtki siateczkowe, które można prać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2013, 15:30
-
ja też byłam przerażona że nie mam nic dla małej z wyprawki, ale szybko nadrobiłam.art higieniczne i zaopatrzenie apteczki, laktator i rzeczy dla m nie do porodu zamówiłam jednego wieczoru przez internet.ubranka to dwa wyjazdy na zakupy, zamówiliśmy łóżeczko.zostały mi jeszcze pojedyńcze rzeczy, ale m.in również wózek-u mnie chyba bedzie xlander z nowej kolekcji
pasia27 lubi tę wiadomość
-
Paula ja mialam te bella mama i to sa mega duuuuuze padpachy...ale z majtkami siatkowymi bylo luzik..i tak je mialam tylko w szpitalu bo w domu zwykle podpaski.
Do higieny uzywalam szarego mydla jelenia w kostce i psikalam octeniseptem i spoko bo wszystko sie elegancko szybko zagoilo.
5ppdkladow poporodowych w zupelnosci starcxy tzn wykorzystalam 3w szpitalu a 2w domu do przewijania malego i do wietrzenia dupki.
Tantum rosa mam zaszetki do tej pory nie uzyte bo eh czasu nie bylo jakos hehe
Do dupki malego bepanthen jest ok i bardzo wydajny
No wkladki laktacyjne z rosmana polecam 30szt za 6zl
Gaziki jalowe do przemywania pepka i oczkow duuuuzo lepiej miec