III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Blondi ,no bo ciekło ze mnie dość przy karmieniu.
A ja co chwile wymieniałam bo chciałam być świeżo to wiadomo jak podpaski człowiek wymienia:) i w sumie ja je nosiłam przez ok niecałe 1,5 tygodnie potem przeniosłam się na podpaski.
Ja już ponad tydzień temu miałam obkurczoną macice do końca. Bardzo szybko u mnie się wszystko dzieje.
http://parenting.pl/portal/odchody-pologowe
Ja teraz mam brunatno żółte... czyli surowica spływa czy jakoś tak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2013, 17:18
-
Kurcze, Paula też mnie to przeraża właśnie. Ostatnio czytałam w necie, że z dziewczyn nawet 6 tygodni leci
Ja podpasek używałam ostatnio w podstawówce
Tak to cały czas tampony, więc temat oczyszczania się po porodzie jest dla mnie ciężki póki co:/ Mam nadzieję, że nie będzie najgorzej...
-
paula22 wrote:i oprócz tego, że leci to funkcjonowania przez samopoczucie nie zakłóca?
bo chciała bym mieć siły dla dziecka;)
Ja miałam kryzys z 6/7 dobę nie miałam siły już ze zmęczenia...bo ja 3 doby przed porodem nie spałam i 3 dni po ( z powodu dzieci w sali miałam takie 2 dzieci że wyły 24h ...) bo mój syn to śpioszek był ,bardziej hormonalny ale samo że coś tam leci to w niczym ci nie przeszkadza. Przez pierwsze 4 dni bóle brzucha ,bo macica się obkurcza mega... (u mnie były mocne bóle).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2013, 17:51
-
Kocur musimy byc dobrej mysli;) zresztą jak urodzimy wszystko wyjdzie co i jak;)
Lalita ciekawe jak to u mnie będzie i ile kg zgubie przy porodzie i czy dam rade wrócić do wagi jakiej zechce;)
mnie dziś dziewczyny po wizycie i chodzeniu tak bolą jakoś kości i mięśnie okolicy brzucha,pochwy i pachwin, że ustać na 1 nodze nie mogę i przy chodzeniu czuje dyskomfort;/ czy to normalne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2013, 17:52
-
nick nieaktualnyplemniczka wrote:podobno z babyono są fajne, ale ciezko je w moim miescie dostac w aptece stacjonarnej.
Z canpola tez fajne są
Ja mam wiele rzeczy higienicznych i innych dla dzidziusia z babyono, kupowalam na tej stronce, fajne,ze powyzej bodajze 45zł, lub 50zl przesyłka za gratis -
nick nieaktualny
-
Paula odpocznij weź magnez do 35 tygodnia możesz spokojnie brać.
Odpocznij:) wszystko się rozciąga i możesz mieć bóle w pachwinach.
Radziłabym się rozciągać... siadasz na czymś miękkim nogi dajesz (kolana na boki) i przyciągasz stopy do pochwy... i tak 2 razy dziennie.
Ja z babyono mam tylko ręcznik 100x100 taki większy na potemWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2013, 17:58
-
Ancia77 wrote:kurcze mnie dzis cos bardzo brzuch twardnieje leze chodze nawet przy sikaniu zazylam leki mam nadzieje ze przejdzie byle do czwartkowej wizyty mam nadzieje ze nic sie nie dzieje:(
-
Paula lekko możesz na spokojnie chociaż raz dziennie powolutku robić a przynajmniej jak nie teraz to tak od 35 tygodnia.
O kg się nie bój przy karmieniu piersią tak leci waga że szok...
Ja w 1,5 tyg po porodzie byłam na swojej wadzę a przytyłam 12 kg...
4 dni po porodzie jak byłam w domu miałam 9 kg mniej:)
Kotek27 wejź nospe i magnez do 35 tygodnia można spokojnie brać i odpoczywaj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2013, 18:08
kotek27 lubi tę wiadomość
-
Kochane ciężaróweczki i szczęśliwe mamusie życze Wszystkim i Każdej z osobna aby ten nadchodzący rok był jeszcze lepszy od poprzedniego, alby spełniły sie Wasze najskrytsze marzenia
. Te które nie urodziły szybkiego i bezbolesnego porodu a szczęśliwym mamusiom niech Wasze szkraby nie dawały Wam w kość
Miriam, paula22, Lalita2710, Kocur, moni_c, Blondi22, pasia27, plemniczka, Ancia77, inezz, Effcia28, juicca lubią tę wiadomość
-
Co do butelek - ja zamówiłam Avent Natural (bo nie mają tych kółek między butelką a smoczkiem) i mam już laktator z Aventu
A dlaczego magnez można brać tylko do 35tc?
A co z witaminami? Bierzecie do końca, czy do któregoś tygodnia?
Przy okazji: SZCZĘŚLIWEGO W OCZEKIWANIU I MACIERZYŃSTWIE 2014 ROKU!!!Blondi22, paula22, ;oniqa lubią tę wiadomość
-
Paula ćwiczenia mięśni kegla też możesz robić o ile nie robiłaś wcześniej czyli pochwe ściskasz i puszczasz jak przy sikaniu wówczas wszystko się rozciąga i jest elastyczne pomocne przy porodzie... potem wszystko szybciej wraca do siebie itd
Tak siadasz na pośladkach nogi jakby kolana w bok i stopy złączone i przyciągasz złączone stopy do krocza. i tak np 10 powtórzeń i następnego dnia znów. Na spokojnie. Nic na siłe ile możesz.
Inezz tak mówią żeby brać do 35 tygodnia bo magnez powoduje rozkurcz ...
A żeby macice lepiej przygotować na skurcze żeby były lepsze i efektowniejsze mówią żeby brać do 35 tygodnia możesz dłużej...
Ale ja np brałam do 35 tygodnia. Potem przestałam i miałam skurcze przygotowujące do 39 tygodnia i urodziłam 2 dni przed terminem.
Macica była przygotowana i 3 tyg po porodzie była już obkurczona ....Więc to chyba też coś dałoWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2013, 18:16