X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo123 wrote:
    Dziewczyny może coś doradzicie na zaparcia?
    czopki eva-q. :)

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny wkroczyłam już w 3 trymestr więc chciałabym do Was dołączyć:)

;oniqa, Miriam, Lula_w, milola86, Perełka, Matylda36, juicca, Lalita2710, Iwo123 lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie niedzielnie. kozgo czesc, zapraszamy.

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina to po biooil jest duza szansa ze jeszcze znikną

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy serdeczne kozgo :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kogo hejo witaj :)

Iwo mi pomagają tarte jabłka i sliwka z gerbera :)

A tak pozatym to witam sie z rana :) ta noc była koszmarna było mi niedobrze odbijalo mi sie ajaxem zasnąć nie mogłam brzuch mi trwardnoal ale już jest lepiej wieczorem dxwonilam jeszcze do swojego gin zeby sie upewnić czy napewno nic mi nie bedzie po tym moim drinku bo nie mogłam sie uspokoić czy oby napewno na IP mieli racje powiedział ze jeżeli to niewielka ilośc to nic mi nie bedzie uspokoiłam sie trochę

• paula22 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miriam całe szczęście, że nic sie poważnego nie stało.
    ale na IP potraktowali Cie fatalnie;/

lprktv73nye615w2.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, ale miałaś przeżycie... nie dosć, ze sama byłaś w stresie to jeszcze Ci dołożyli na IP. Ja po swoich przeżyciach ze szpitalami przed porodem już całkowice straciłam wiarę w służbę zdrowia.

Ja u siebie właśnie zauważyłam rozstępy na brzuchu, nie wiem kiedy to wyszło ;/ Co prawda 3 kreski, ale zawsze kolejna partia do zwalczania ;)

miłego dzionka :D

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • inezz Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja:)

Co do rozstępów, to pamiętam, że w pierwszej ciaży dłuuugo nie miałam. Chyba dopiero pojawiło się coś w 9 miesiącu. A teraz poza tymi starymi też jeszcze nic nie zauważyłam. Być może skóra jest już na tyle rozciągnięta, że nie popęka;)

km5szbmhlbn8250p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No po prostu polska służba zdrowia to tragedia czasami się zastanawiam czy oni tam za darmo za kare pracują bo tak się zachowują :/ coraz częściej zastanawiam się nad porodem w prywatnym szpitalu no ale kurde te pieniążki jednak wolała bym wydać na Lily niż na poród muszę to przemyśleć ... Niby mam rodzić na Praskim gdzie mój gin jest ordynatorem i zapewnia mnie że tam jest dobra opieka itp ale to drugi koniec warszawy czy ja tam dojadę :? Szpital w Piasecznie będę omijać wielkim łukiem ale tam wczoraj miałam najbliżej ....
    Właśnie z męzem rozmawiałam dzwonił że już wyjechali z Angli i jutro będzie opowiedziałam mu wczorajszą historie to ten zamiast powiedzieć coś miłego czy pocieszyć że bedzie dobrze to na mnie nawrzeszczał i zapytał się czy jestem normalna i że sprzątaniem łazienki to on się zajmuje żebym niewdychała tych płynów a ja nie dość że się nawdychałam to jeszcze sobie gulnełam
    :/ kurde chciałam dobrze żeby było czysto to źle no przykro mi się zrobiło :(

moni_c ja też kilka dni temu zauważyłam rozstępy ale na udach ale to pewnie przez to że zapominam ich smarować :/ brzuszek tak a uda już hmm zapomina mi się pocieszam się tym że jak w liceum porobiły mi się straszne rostępy na piersiach tak teraz nie ma po nich śladu mam nadzieje że teraz będzie tak samo :) no i krem ze śluzu slimaka pójdzie w ruch :)

• ann21 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Nina to po biooil jest duza szansa ze jeszcze znikną

Witam i ja w niedzielny ponury poranek.U nas deszcz od rana;-( Ten bio oil można kupić w aptece czy w drogerii też otrzymam?w ogóle ile miej więcej kosztuje?

relgh371so6h0sbh.png
    90a75cce97132d97.png
  • ann21 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam współczucia ale takie są realia naszej służby zdrowia kobietę w ciąży mają za nic. Też nie za prędko tam się wybiorę jak będę mięć już poważne skurcze chyba że przechodzę ale oby nie. Tam są tacy nie mili ludzie że pracują chyba za karę.

relgh371so6h0sbh.png
    90a75cce97132d97.png
  • ann21 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam rozstępy w gimnazjum jakoś tak i też mi znikły a miałam na udach sporo ale zainwestuje w ten bio oil zobaczymy efekty.

relgh371so6h0sbh.png
    90a75cce97132d97.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miriam nie stresuj sie faceci tak maja martwia sie o nas i o dzieci mi sie tez wiecznie obrywa bo sprzatam bo wieszam firanki ostatnio szafke przesowalam. maz mnie opiernicza a hormony teraz mam strasznie ze zaraz ppacz ze ja sie staram robie chce czysto ladnie srutututu i jeszcze opierd.l za to dostaje wtedy przeprasza bo nie ma wyjscia ostatnio starsznie wyje za byle go.no. masakra.
    obudzil mnie straszny bol @ myslalam ze nie usiedze. a w nocy skurcze sie zdarzyly dziwie sie ze tak szybko wszystko lapie jak 4dni temu odstawilam magnez. ale jeszcze tylko tydzien i maly moze wyskakiwac od dzis zaczynam starania o latwy porod z poradami lality:-P

Ilona, Ancia77 lubią tę wiadomość

jd7r1di.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia ale ci zazdroszcze finiszu :D ja zauważyłam że od jakiegoś tygodnia cały czas bym płakała cały czas robi mi się przykro oj oby wytrwać jeszcze te 12 tyg

• milola86 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, co do tego czy zdążysz dojechać na drugi koniec wawy to bym się nie martwiła.Pierworódki baaaaaaardzo rzadko miewają szybkie porody niestety.Rozmawiałam z zaprzyjaźnionym ginem, który zapraszał mnie na poród do swojego szpitala oddalonego o 60 km, mówię że nie wiem czy dojadę, on na to że jak się zacznie to spokojnie przejechałabym i 200 km;) Sama rozważałam poród w w Warszawie oddalonej o 100 km;)

Miriam, Lalita2710 lubią tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi to mój gin mówił ale ja boje się korków :D haha przejechanie puławską w godzinach szczytu to jest tragedia wiec ja ładnie proszę moją córcie zacznij się wykluwać w nocy :D

• milola86 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak byłoby najlepiej;) też chciałabym rodzić nocą, nie ma odwiedzających, ruch jest mniejszy, ale to nie my wybieramy godzinę;)

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możemy tylko ładnie prosić maluszki a czy sie mam posłuchaja to sie okaże :)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli porody są dziedziczne to ja będę musiała się sprężać bo i moja mana i siostra rodziły w tempie ekspresowym hehe.

Ja smaruję się mustella 2 razy dziennie uda, brzuch i piersi narazie jest dobrze zobaczymy jak dalej będzie. Wczoraj skręciliśmy komodę i przewijak u Tymka w pokoiku więc miałam gdzie pochować rzeczy z siatek i takiego bałaganu już nie ma. Niestety od wczoraj wieczora boli mnie gardło, masakra więc katuje się wodą z solą, mlekiem z miodem, wodą z imbirem cytryna i sokiem malinowym i mąż jeszxze syrop z cebuli robi heh
    W zeszłym roku miałam 3 razy ostre zapalenie gardła i mam nadzieję że to nie to:(

Miriam lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 1020 1021 1022 1023 1024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ