III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
ann21 wrote:Dziewczyny też macie rozstępy? ja pomimo smarowania oliwko i innymi specyfikami i tak mam na biuście udach i ostatnio nawet na brzuszku czy one nie zginą?
Ann ja nie mam ani jednego rozstepu, ale od początku 2 razy dziennie smaruje sie Biooilem. I niedosc ze nie mam zadnego nowego, to stare mi poznikaly!
Ja wiec gorąco polecam ten olejek.
Co do tego czy znikna to jezeli bedziesz czekala az zrobią sie stare to male sznase by znikly, trzeba odrazu dzialac.
No i ja przytylam bardzo duzo w ciazy bo az 21 kg, mam nadzieje ze pozbede sie kg po porodzie -
magdziunia111123 wrote:lalita kochana jestes dziekuje:-*
madzia to nie jest powiedziane ja smaruue 2-3razy dziennie od 2 miesiaca przestalam na 4dni jak lezalam w szpitalu a juz w 2dnien pobytu zaczely wychodzic wiec naprawde jak maja wyjsc to wyjda
Ja już to tłumaczyłam ,ale zawsze napiszę jeszcze raz...)
W naszym organizmie w ciąży wzrasta poziom kortyzolu( wytwarzany przez kore nadnerczy) kortyzol powoduję osłabienie włókien elastynowych i kolagenowych... Kortyzol jest hormonem stresu... więc może mały stres w szpitalu i wówczas mogło się stać że zaczeły wychodzić.
Aby zmniejszyć poziom kortyzolu trzeba spożywać kwasy dha:) kwas dha zmniejsza poziom kortyzolu -
Lalita2710 wrote:Ja już to tłumaczyłam ,ale zawsze napiszę jeszcze raz...
)
W naszym organizmie w ciąży wzrasta poziom kortyzolu( wytwarzany przez kore nadnerczy) kortyzol powoduję osłabienie włókien elastynowych i kolagenowych... Kortyzol jest hormonem stresu... więc może mały stres w szpitalu i wówczas mogło się stać że zaczeły wychodzić.
Aby zmniejszyć poziom kortyzolu trzeba spożywać kwasy dha:) kwas dha zmniejsza poziom kortyzolu -
nick nieaktualny
-
Lalita2710 wrote:Plemniczko : ja też co 2 dzień łykałam:D
Mi wyszły 3 po każdej stronie brzucha z boku każdy po ok 1 cm ,4 dni po porodzie i już znikają
ojoj a mialam nadzieje ze skoro nie mam do tej pory to moze juz nie bede miala,
Lalita czy uwazasz ze uciskanie na ten dolek miedzy palcem wskazujacym a kciukiem przyspiesza porod? ile minut dziennie masowalas ten punkt? -
plemniczka wrote:po porodzie dopiero sie pokazaly?
ojoj a mialam nadzieje ze skoro nie mam do tej pory to moze juz nie bede miala,
Lalita czy uwazasz ze uciskanie na ten dolek miedzy palcem wskazujacym a kciukiem przyspiesza porod? ile minut dziennie masowalas ten punkt? -
Blondi22 wrote:Plemniczka jak tam sie czujesz ?
Blondi22 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny może ja walnięta byłam
ale ja pierw tak uciskałam brodawki 2-3 minuty tak jak na laktacje... potem siedziałam patrzałam na tv... i uciskałam ten punkt w sumie głównie w lewej ręce:P jakoś tak prawom ręką ciągle...
I kilkanaście razy dziennie , ja panicznie nie chciałam urodzić po terminie bo bałam się że dziecko bedzie większe
Ale ogólnie robiłam to jak mi się przypomniało to nie tak że siedziałam nad tym non stop ,bo wiadomo obowiązki domowe pranie sprzątanie obiad i drzemki:P
Blondi jak polewsz prysznicem brzuch i twardnieje tzn że macica się stawia i ćwiczy i taki możesz mieć efekt:) -
plemniczka wrote:czuje sie dzisiaj w miare. Co jakis czas poboli mnie jak na @ i przestaje. Do tego jak wstaje z kanapy to boli mnie krocze i kuje. No i jak masuje sutki tow tym czasie skurcz mnie lapie nie bolesny i przechodzi.
-
KasiaKs Gratulacje!!
Miriam Co za ludzie na tej izbie.. Ale bym ich zjechała Wrr
Najważniejsze, że nic wam nie jest
Dziewczyny, ja już zapomniałam jaki fajny jest ten ostatni miesiąc;)Czuje się jak słoń, wyglądam jak słoń i ciągle rosnę! Na plusie będę miała jakieś 15kg i teraz mocno się pilnuje żeby za dużo nie przytyć, żeby znów na końcówce nie napuchnąć jak hipopotam;) Mierzę też codziennie ciśnienie, bo w poprzedniej ciąży miałam na końcówce za wysokie i musiałam łykać tabletki.
A w ogóle to boję się jak ch.. ra! Jak dzisiaj zobaczyłam w końcu ustanawoone łóżeczko i cały kącik dla Małej, to mnie ciarki przeszły, jak ja dam radę sama z dwójką, bo mój M ma pracę wyjazdową..Normalnie cykora załapałam. -
Lalita2710 wrote:Dziewczyny może ja walnięta byłam
ale ja pierw tak uciskałam brodawki 2-3 minuty tak jak na laktacje... potem siedziałam patrzałam na tv... i uciskałam ten punkt w sumie głównie w lewej ręce:P jakoś tak prawom ręką ciągle...
I kilkanaście razy dziennie , ja panicznie nie chciałam urodzić po terminie bo bałam się że dziecko bedzie większe
Ale ogólnie robiłam to jak mi się przypomniało to nie tak że siedziałam nad tym non stop ,bo wiadomo obowiązki domowe pranie sprzątanie obiad i drzemki:P
Blondi jak polewsz prysznicem brzuch i twardnieje tzn że macica się stawia i ćwiczy i taki możesz mieć efekt:)
czyli to dobry objaw . -
lalita ja od 24tyg biore dha biore codziennie w sumie bo zadnych innych wit nie biore mam idealne wyniki i wogole mi to nie pomoglo:-( az tyle stresu chyba nie mialam w tym szpitalu. nie wiem jak to dziala ale to roznie bywa chyba nie tylko o tedha chodzi
-
A ja cala ciaze smarowalam palmersem i biooil na zmiane i mimo duzego brzucha nie mialam ani jednego rozstepu,niestety po cesarce gdy brzuch opadl i nie mialam jal sie smarowac kilka dni,wyszlo mi kilka rozstepow po obu stronach brzucha i pod pepkiem,a taka bylam szczesliwa...poki cp smaruje nadal bio oil poki sa swieze,moze zbledna