X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miriam kochanie nie denerwuj sie niepotrzebny stres. najwazniejsze ze jest wszystko ok:-*

jd7r1di.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann21 wrote:
    Dziewczyny też macie rozstępy? ja pomimo smarowania oliwko i innymi specyfikami i tak mam na biuście udach i ostatnio nawet na brzuszku czy one nie zginą?

Ann ja nie mam ani jednego rozstepu, ale od początku 2 razy dziennie smaruje sie Biooilem. I niedosc ze nie mam zadnego nowego, to stare mi poznikaly!
    Ja wiec gorąco polecam ten olejek.

Co do tego czy znikna to jezeli bedziesz czekala az zrobią sie stare to male sznase by znikly, trzeba odrazu dzialac.

No i ja przytylam bardzo duzo w ciazy bo az 21 kg, mam nadzieje ze pozbede sie kg po porodzie

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam kurde najwazniejsze ze to sprawdzili. A zachowali sie paskudnie faktycznie nie dając wyjasnic.

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    miriam daj znac co tam bo az sie zmartwilam.

dziewczyny powiedzcie mi jeszcze jaki to wiesiolek w kapsulkach czy jak?

tak w kapsulkach, ja od 3 dni lykam.

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    lalita kochana jestes dziekuje:-*
    madzia to nie jest powiedziane ja smaruue 2-3razy dziennie od 2 miesiaca przestalam na 4dni jak lezalam w szpitalu a juz w 2dnien pobytu zaczely wychodzic wiec naprawde jak maja wyjsc to wyjda

Ja już to tłumaczyłam ,ale zawsze napiszę jeszcze raz...;))

W naszym organizmie w ciąży wzrasta poziom kortyzolu( wytwarzany przez kore nadnerczy) kortyzol powoduję osłabienie włókien elastynowych i kolagenowych... Kortyzol jest hormonem stresu... więc może mały stres w szpitalu i wówczas mogło się stać że zaczeły wychodzić.
    Aby zmniejszyć poziom kortyzolu trzeba spożywać kwasy dha:) kwas dha zmniejsza poziom kortyzolu ;)

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Ja już to tłumaczyłam ,ale zawsze napiszę jeszcze raz...;))

W naszym organizmie w ciąży wzrasta poziom kortyzolu( wytwarzany przez kore nadnerczy) kortyzol powoduję osłabienie włókien elastynowych i kolagenowych... Kortyzol jest hormonem stresu... więc może mały stres w szpitalu i wówczas mogło się stać że zaczeły wychodzić.
    Aby zmniejszyć poziom kortyzolu trzeba spożywać kwasy dha:) kwas dha zmniejsza poziom kortyzolu ;)
    o a ja co drugi dzien polykam tabletke z kwasami DHA moze dlatego tez nie wyszedl mi zaden rozstep... chodz przeciez nie powiedziane ze jeszcze sie nie pokazaą... oby nie

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko : ja też co 2 dzień łykałam:D

Mi wyszły 3 po każdej stronie brzucha z boku każdy po ok 1 cm ,4 dni po porodzie i już znikają :)

dqprepoku4out2uw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ma reguły ja od 20 tyg łykam witaminy łącznie z DHA, a rozstępy mam na bokach i udach.

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Plemniczko : ja też co 2 dzień łykałam:D

Mi wyszły 3 po każdej stronie brzucha z boku każdy po ok 1 cm ,4 dni po porodzie i już znikają :)
    po porodzie dopiero sie pokazaly?
    ojoj a mialam nadzieje ze skoro nie mam do tej pory to moze juz nie bede miala,

Lalita czy uwazasz ze uciskanie na ten dolek miedzy palcem wskazujacym a kciukiem przyspiesza porod? ile minut dziennie masowalas ten punkt?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczka jak tam sie czujesz ?

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    po porodzie dopiero sie pokazaly?
    ojoj a mialam nadzieje ze skoro nie mam do tej pory to moze juz nie bede miala,

Lalita czy uwazasz ze uciskanie na ten dolek miedzy palcem wskazujacym a kciukiem przyspiesza porod? ile minut dziennie masowalas ten punkt?
    tez sie zastanawiam nad ty punktem bo nigdy nie slyszalam o tym ale np jak podczas mycie dotykam sutkow albo brzuch myje takimi okreznymi ruchami to odrazu twardnieje

a.png
    a.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    Plemniczka jak tam sie czujesz ?
    czuje sie dzisiaj w miare. Co jakis czas poboli mnie jak na @ i przestaje. Do tego jak wstaje z kanapy to boli mnie krocze i kuje. No i jak masuje sutki tow tym czasie skurcz mnie lapie nie bolesny i przechodzi.

Blondi22 lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może ja walnięta byłam :D ale ja pierw tak uciskałam brodawki 2-3 minuty tak jak na laktacje... potem siedziałam patrzałam na tv... i uciskałam ten punkt w sumie głównie w lewej ręce:P jakoś tak prawom ręką ciągle...
    I kilkanaście razy dziennie , ja panicznie nie chciałam urodzić po terminie bo bałam się że dziecko bedzie większe :P

Ale ogólnie robiłam to jak mi się przypomniało to nie tak że siedziałam nad tym non stop ,bo wiadomo obowiązki domowe pranie sprzątanie obiad i drzemki:P

Blondi jak polewsz prysznicem brzuch i twardnieje tzn że macica się stawia i ćwiczy i taki możesz mieć efekt:)

dqprepoku4out2uw.png

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    czuje sie dzisiaj w miare. Co jakis czas poboli mnie jak na @ i przestaje. Do tego jak wstaje z kanapy to boli mnie krocze i kuje. No i jak masuje sutki tow tym czasie skurcz mnie lapie nie bolesny i przechodzi.
    mnie dzis wlasnie tam na dole jak tez dzis kłuło przez jakies 5 min i czulam mala jak by sie pchala tam

a.png
    a.png
  • inezz Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKs Gratulacje!!

Miriam Co za ludzie na tej izbie.. Ale bym ich zjechała Wrr
    Najważniejsze, że nic wam nie jest

Dziewczyny, ja już zapomniałam jaki fajny jest ten ostatni miesiąc;)Czuje się jak słoń, wyglądam jak słoń i ciągle rosnę! Na plusie będę miała jakieś 15kg i teraz mocno się pilnuje żeby za dużo nie przytyć, żeby znów na końcówce nie napuchnąć jak hipopotam;) Mierzę też codziennie ciśnienie, bo w poprzedniej ciąży miałam na końcówce za wysokie i musiałam łykać tabletki.
    A w ogóle to boję się jak ch.. ra! Jak dzisiaj zobaczyłam w końcu ustanawoone łóżeczko i cały kącik dla Małej, to mnie ciarki przeszły, jak ja dam radę sama z dwójką, bo mój M ma pracę wyjazdową..Normalnie cykora załapałam.

km5szbmhlbn8250p.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Dziewczyny może ja walnięta byłam :D ale ja pierw tak uciskałam brodawki 2-3 minuty tak jak na laktacje... potem siedziałam patrzałam na tv... i uciskałam ten punkt w sumie głównie w lewej ręce:P jakoś tak prawom ręką ciągle...
    I kilkanaście razy dziennie , ja panicznie nie chciałam urodzić po terminie bo bałam się że dziecko bedzie większe :P

Ale ogólnie robiłam to jak mi się przypomniało to nie tak że siedziałam nad tym non stop ,bo wiadomo obowiązki domowe pranie sprzątanie obiad i drzemki:P

Blondi jak polewsz prysznicem brzuch i twardnieje tzn że macica się stawia i ćwiczy i taki możesz mieć efekt:)
    tak myslałam he w ciagu dnia tez tak mam z kilka razy i w nocy tez
    czyli to dobry objaw .

a.png
    a.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lalita ja od 24tyg biore dha biore codziennie w sumie bo zadnych innych wit nie biore mam idealne wyniki i wogole mi to nie pomoglo:-( az tyle stresu chyba nie mialam w tym szpitalu. nie wiem jak to dziala ale to roznie bywa chyba nie tylko o tedha chodzi

jd7r1di.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziunia mnie bóg oszczędził bo ja miałam przed ciążą na piersiach ,pupie udach, i z tyłu łydek...

dqprepoku4out2uw.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja cala ciaze smarowalam palmersem i biooil na zmiane i mimo duzego brzucha nie mialam ani jednego rozstepu,niestety po cesarce gdy brzuch opadl i nie mialam jal sie smarowac kilka dni,wyszlo mi kilka rozstepow po obu stronach brzucha i pod pepkiem,a taka bylam szczesliwa...poki cp smaruje nadal bio oil poki sa swieze,moze zbledna

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może coś doradzicie na zaparcia?

relg3e5ejn8hl19k.png
‹‹ 1019 1020 1021 1022 1023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ