Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › III trymestr › III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem wam ze chyba myle skurcze ze wzdeciami espumisan mi dupe ratuje bo straszne mam wzdecia lalita w ktorym tyg urodzilas? od ktorego przyspieszalas?

jd7r1di.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synuś na liście otoczony z dwóch stron dwoma na pewno pięknymi kobietami, będzie miał chłopak powodzenie! :D

"*ann21 14 styczeń 2014r CÓRCIA <3
    *plemniczka 20 styczeń 2014r CÓRCIA <3
    *sla.s 23 styczeń 2014r SYNUŚ <3
    *Asi 25 styczeń 2014r CÓRCIA <3
    *Blondi22 26 styczeń 2014r CÓRCIA <3"

Ja dziś się zabieram za pranie ciuszków i powolne pakowanie torby :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2014, 12:58

nick nieaktualny, plemniczka, Blondi22, nick nieaktualny, ;oniqa lubią tę wiadomość

• paula22 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita no własnie w tej okolicy mam takie bóle jak mi się tam napina

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Mój synuś na liście otoczony z dwóch stron dwoma na pewno pięknymi kobietami, będzie miał chłopak powodzenie! :D

"*ann21 14 styczeń 2014r CÓRCIA <3
    *plemniczka 20 styczeń 2014r CÓRCIA <3
    *sla.s 23 styczeń 2014r SYNUŚ <3
    *Asi 25 styczeń 2014r CÓRCIA <3
    *Blondi22 26 styczeń 2014r CÓRCIA <3"

Ja dziś się zabieram za pranie ciuszków i powolne pakowanie torby :)

Będzie miał Mikołaj branie już zresztą ma :D

Lalita2710, nick nieaktualny, Blondi22 lubią tę wiadomość

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:38

;oniqa, Blondi22 lubią tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziunia (ja miałam łykać tego wiesiołka ,na polepszenie elastyczności ,ale byłam w holandi nie kupiłam go i żałuje bo jeszcze by lepiej się rodziło:P jego się bierze od 36 tygodnia)

Wróciłam do Polski w 36 tygodniu i odstawiłam magnez w (35 tyg i 5 dniu)
    - no i zaczełam swoje ćwiczenia intesywniej (bo tak robiłam 3 razy w tyg) teraz robiłam co 2 dzień czyli siadasz w rozkroku z ugiętymi kolanami (jak do tureckiego siedzenia) i przyciągasz stopy do siebie...(żeby rozciągać mirdnice i krocze)
    -skoki na piłce (kołysanie biodrami ,w jednym kierunku i w drugim) do końca porodu:P
    -od 39 tygodnia(późno) zaczełam masaż krocza
    -od 38,5 zaczełam stymulacje brodawek + stymulacje wydzielenia oksytocyny po przez akupunkture :zdjecia_wywolanie_porodu01.jpg
    -współżycie z mężem od 38 tygodnia co 2-3 dzień (tydzień przed porodem odpadł mi część czopa i ost kawałek odpadł mi przy badaniu jak chlustły mi wody płodowe

Blondi22 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Magdziunia (ja miałam łykać tego wiesiołka ,na polepszenie elastyczności ,ale byłam w holandi nie kupiłam go i żałuje bo jeszcze by lepiej się rodziło:P jego się bierze od 36 tygodnia)

Wróciłam do Polski w 36 tygodniu i odstawiłam magnez w (35 tyg i 5 dniu)
    - no i zaczełam swoje ćwiczenia intesywniej (bo tak robiłam 3 razy w tyg) teraz robiłam co 2 dzień czyli siadasz w rozkroku z ugiętymi kolanami (jak do tureckiego siedzenia) i przyciągasz stopy do siebie...(żeby rozciągać mirdnice i krocze)
    -skoki na piłce (kołysanie biodrami ,w jednym kierunku i w drugim) do końca porodu:P
    -od 39 tygodnia(późno) zaczełam masaż krocza
    -od 38,5 zaczełam stymulacje brodawek + stymulacje wydzielenia oksytocyny po przez akupunkture :zdjecia_wywolanie_porodu01.jpg
    -współżycie z mężem od 38 tygodnia co 2-3 dzień (tydzień przed porodem odpadł mi część czopa i ost kawałek odpadł mi przy badaniu jak chlustły mi wody płodowe

może to głupie pytanie ale jak się wykonuje ten masaż krocza?

lprktv73nye615w2.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie;)
    kratulacje dla kolejnej świeżo upieczonej mamusi;)
    Czas szybko leci, czy tylko ja mam takie odczucie?Nie mogę się zebrać z pakowaniem torby, a czuję, jakby coś deptało mi po piętach;)Muszę się zmobilizować.
    Paula, wszystkie Twoje doligliwości są takie jak powinny być w ciąży.Masaż krocza jest fajnie pokazany na stronie www.mamazone.pl-zaglądnij sobie;)
    Ja dziś dostałam olejek i chyba też zacznę masowanko, piłka też dziś przyszła;) ojjj już niedługo...

plemniczka-za chwilę będziesz mamą;)

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje dla kolejnej mamusi:)
    Mam pytanie do Was dziewczyny- czy Wy też tak nieraz macie, że jak głaskacie brzuch w miejscu gdzie wypina się dzieciątko, to macie mniejsze czucie skórne( tak jakby zdrętwiały kawałek skóry na brzuchu)? Mi się to ostatnio zdarza i zastanawiam się, czy to nie jest znak, że niedługo moja skóra nie wytrzyma i pojawią się te nieszczęsne rozstępy....

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mamazone.pl/tv/film,24679,masaz-krocza-przed-porodem.aspx TU masz Paula;))

Parełko ja tak nie miałam... nie pomogę... ale jak czujesz napięcie skóry to smaruj się kremami kilka razy dziennie....

paula22 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perełka, ja mam też podobne odczucia i to możliwe co piszesz, bo jakby nie było podczas wypychania skóra napina się bardzo, ale nic na to nie poradzimy, rozstępy mogą pojawć się też podczasorodu, kiedy brzuch tez się napina i b edziemy przeć.Miejmy nadzieję, że rozstępy nie zdążą siępojawić, w końcu u Ciebie ciąza za tydzień bedzie już donoszona, u mnie za dwa i można rodzić;)

Perełka lubi tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • ann21 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nie mogę uwierzyć ale jestem 1 na liście już;-) jeny nie dawno testowałam a tu już poród. Mnie od wczoraj brzucho boli tak okresowo ale czasami mocniej pare minut trwa i przechodzi i wogóle tam na dole boli chyba mała w kanał rodny wchodzi. Też mnie denerwuje bo ból przechodzi wolałabym żeby mnie wziął i do szpitala a nie poboli i przejdzie coś mała sobie w kulki leci.

;oniqa, Blondi22, juicca lubią tę wiadomość

relgh371so6h0sbh.png
    90a75cce97132d97.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam często zapalenia jakieś więc nie wiem co z tym masażem u mnie będzie;/
    teraz też biorę gynalgin dopochwowo i furaginum doustnie,
    Perełka tez tak czasami mam jak dziecko się wypchnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2014, 14:59

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze maleństwa często maja czkawkę? bo jamam wrażenie że mój synuś ma codziennie.

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dzis boli w lewej pachwinie jak chodze i w podbrzuszu tak sciska jak ide ze musze wtedy zatrzymac sie na chwile

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Czy Wasze maleństwa często maja czkawkę? bo jamam wrażenie że mój synuś ma codziennie.
    moja ma nawet ostatnio po kilka razy dziennie

a.png
    a.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję kolejnej świeżo upieczonej mamusi ;) zdrówka dla Was :)

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Marysia mój Mały też ma prawie codziennie :) Najczęściej po jakiś gazowanych napojach i słodyczach innych niż czekolada :)

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ten czas leci jutro juz 37tyg zaczynam ;) jeszcze 3 tyg

ann21, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak u was z waga bo i mnie juz od 3 tyg taka sama ciagle a zawsze coś przybywalo a przecierz swieta byly i nic nie przytylam

mam 15kg na plusie i pewnie tak zostanie a jeszcze dzis 2 razy do wc biegałam i chyba troche już sie oczyszczam chociarz z kuba tak nie mialam

ale od kilku dni cos i w krzyzu na dole mnie boli i jak na okres tez dzis nawet z minute mnie trzymalo ale przeszlo.

magnezu ani nospy tez juz nie biore

a.png
    a.png
‹‹ ‹ 1017 1018 1019 1020 1021 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ