III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMój synuś na liście otoczony z dwóch stron dwoma na pewno pięknymi kobietami, będzie miał chłopak powodzenie!
"*ann21 14 styczeń 2014r CÓRCIA
*plemniczka 20 styczeń 2014r CÓRCIA
*sla.s 23 styczeń 2014r SYNUŚ
*Asi 25 styczeń 2014r CÓRCIA
*Blondi22 26 styczeń 2014r CÓRCIA"
Ja dziś się zabieram za pranie ciuszków i powolne pakowanie torbyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2014, 12:58
Miriam, plemniczka, Blondi22, szczessciara, ;oniqa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysla.s wrote:Mój synuś na liście otoczony z dwóch stron dwoma na pewno pięknymi kobietami, będzie miał chłopak powodzenie!
"*ann21 14 styczeń 2014r CÓRCIA
*plemniczka 20 styczeń 2014r CÓRCIA
*sla.s 23 styczeń 2014r SYNUŚ
*Asi 25 styczeń 2014r CÓRCIA
*Blondi22 26 styczeń 2014r CÓRCIA"
Ja dziś się zabieram za pranie ciuszków i powolne pakowanie torby
Będzie miał Mikołaj branie już zresztą maLalita2710, aiwlys, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
Magdziunia (ja miałam łykać tego wiesiołka ,na polepszenie elastyczności ,ale byłam w holandi nie kupiłam go i żałuje bo jeszcze by lepiej się rodziło:P jego się bierze od 36 tygodnia)
Wróciłam do Polski w 36 tygodniu i odstawiłam magnez w (35 tyg i 5 dniu)
- no i zaczełam swoje ćwiczenia intesywniej (bo tak robiłam 3 razy w tyg) teraz robiłam co 2 dzień czyli siadasz w rozkroku z ugiętymi kolanami (jak do tureckiego siedzenia) i przyciągasz stopy do siebie...(żeby rozciągać mirdnice i krocze)
-skoki na piłce (kołysanie biodrami ,w jednym kierunku i w drugim) do końca porodu:P
-od 39 tygodnia(późno) zaczełam masaż krocza
-od 38,5 zaczełam stymulacje brodawek + stymulacje wydzielenia oksytocyny po przez akupunkture :
-współżycie z mężem od 38 tygodnia co 2-3 dzień (tydzień przed porodem odpadł mi część czopa i ost kawałek odpadł mi przy badaniu jak chlustły mi wody płodoweBlondi22 lubi tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:Magdziunia (ja miałam łykać tego wiesiołka ,na polepszenie elastyczności ,ale byłam w holandi nie kupiłam go i żałuje bo jeszcze by lepiej się rodziło:P jego się bierze od 36 tygodnia)
Wróciłam do Polski w 36 tygodniu i odstawiłam magnez w (35 tyg i 5 dniu)
- no i zaczełam swoje ćwiczenia intesywniej (bo tak robiłam 3 razy w tyg) teraz robiłam co 2 dzień czyli siadasz w rozkroku z ugiętymi kolanami (jak do tureckiego siedzenia) i przyciągasz stopy do siebie...(żeby rozciągać mirdnice i krocze)
-skoki na piłce (kołysanie biodrami ,w jednym kierunku i w drugim) do końca porodu:P
-od 39 tygodnia(późno) zaczełam masaż krocza
-od 38,5 zaczełam stymulacje brodawek + stymulacje wydzielenia oksytocyny po przez akupunkture :
-współżycie z mężem od 38 tygodnia co 2-3 dzień (tydzień przed porodem odpadł mi część czopa i ost kawałek odpadł mi przy badaniu jak chlustły mi wody płodowe
może to głupie pytanie ale jak się wykonuje ten masaż krocza? -
witajcie;)
kratulacje dla kolejnej świeżo upieczonej mamusi;)
Czas szybko leci, czy tylko ja mam takie odczucie?Nie mogę się zebrać z pakowaniem torby, a czuję, jakby coś deptało mi po piętach;)Muszę się zmobilizować.
Paula, wszystkie Twoje doligliwości są takie jak powinny być w ciąży.Masaż krocza jest fajnie pokazany na stronie www.mamazone.pl-zaglądnij sobie;)
Ja dziś dostałam olejek i chyba też zacznę masowanko, piłka też dziś przyszła;) ojjj już niedługo...
plemniczka-za chwilę będziesz mamą -
gratulacje dla kolejnej mamusi:)
Mam pytanie do Was dziewczyny- czy Wy też tak nieraz macie, że jak głaskacie brzuch w miejscu gdzie wypina się dzieciątko, to macie mniejsze czucie skórne( tak jakby zdrętwiały kawałek skóry na brzuchu)? Mi się to ostatnio zdarza i zastanawiam się, czy to nie jest znak, że niedługo moja skóra nie wytrzyma i pojawią się te nieszczęsne rozstępy.... -
perełka, ja mam też podobne odczucia i to możliwe co piszesz, bo jakby nie było podczas wypychania skóra napina się bardzo, ale nic na to nie poradzimy, rozstępy mogą pojawć się też podczasorodu, kiedy brzuch tez się napina i b edziemy przeć.Miejmy nadzieję, że rozstępy nie zdążą siępojawić, w końcu u Ciebie ciąza za tydzień bedzie już donoszona, u mnie za dwa i można rodzić
Perełka lubi tę wiadomość
-
witam nie mogę uwierzyć ale jestem 1 na liście już
jeny nie dawno testowałam a tu już poród. Mnie od wczoraj brzucho boli tak okresowo ale czasami mocniej pare minut trwa i przechodzi i wogóle tam na dole boli chyba mała w kanał rodny wchodzi. Też mnie denerwuje bo ból przechodzi wolałabym żeby mnie wziął i do szpitala a nie poboli i przejdzie coś mała sobie w kulki leci.
;oniqa, Blondi22, juicca lubią tę wiadomość
-
ja mam często zapalenia jakieś więc nie wiem co z tym masażem u mnie będzie;/
teraz też biorę gynalgin dopochwowo i furaginum doustnie,
Perełka tez tak czasami mam jak dziecko się wypchnieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2014, 14:59
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
a jak u was z waga bo i mnie juz od 3 tyg taka sama ciagle a zawsze coś przybywalo a przecierz swieta byly i nic nie przytylam
mam 15kg na plusie i pewnie tak zostanie a jeszcze dzis 2 razy do wc biegałam i chyba troche już sie oczyszczam chociarz z kuba tak nie mialam
ale od kilku dni cos i w krzyzu na dole mnie boli i jak na okres tez dzis nawet z minute mnie trzymalo ale przeszlo.
magnezu ani nospy tez juz nie biore