X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem wam ze chyba myle skurcze ze wzdeciami espumisan mi dupe ratuje bo straszne mam wzdecia lalita w ktorym tyg urodzilas? od ktorego przyspieszalas?

jd7r1di.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synuś na liście otoczony z dwóch stron dwoma na pewno pięknymi kobietami, będzie miał chłopak powodzenie! :D

"*ann21 14 styczeń 2014r CÓRCIA <3
    *plemniczka 20 styczeń 2014r CÓRCIA <3
    *sla.s 23 styczeń 2014r SYNUŚ <3
    *Asi 25 styczeń 2014r CÓRCIA <3
    *Blondi22 26 styczeń 2014r CÓRCIA <3"

Ja dziś się zabieram za pranie ciuszków i powolne pakowanie torby :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2014, 12:58

Miriam, plemniczka, Blondi22, szczessciara, ;oniqa lubią tę wiadomość

• paula22 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita no własnie w tej okolicy mam takie bóle jak mi się tam napina

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Mój synuś na liście otoczony z dwóch stron dwoma na pewno pięknymi kobietami, będzie miał chłopak powodzenie! :D

"*ann21 14 styczeń 2014r CÓRCIA <3
    *plemniczka 20 styczeń 2014r CÓRCIA <3
    *sla.s 23 styczeń 2014r SYNUŚ <3
    *Asi 25 styczeń 2014r CÓRCIA <3
    *Blondi22 26 styczeń 2014r CÓRCIA <3"

Ja dziś się zabieram za pranie ciuszków i powolne pakowanie torby :)

Będzie miał Mikołaj branie już zresztą ma :D

Lalita2710, aiwlys, Blondi22 lubią tę wiadomość

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:38

;oniqa, Blondi22 lubią tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziunia (ja miałam łykać tego wiesiołka ,na polepszenie elastyczności ,ale byłam w holandi nie kupiłam go i żałuje bo jeszcze by lepiej się rodziło:P jego się bierze od 36 tygodnia)

Wróciłam do Polski w 36 tygodniu i odstawiłam magnez w (35 tyg i 5 dniu)
    - no i zaczełam swoje ćwiczenia intesywniej (bo tak robiłam 3 razy w tyg) teraz robiłam co 2 dzień czyli siadasz w rozkroku z ugiętymi kolanami (jak do tureckiego siedzenia) i przyciągasz stopy do siebie...(żeby rozciągać mirdnice i krocze)
    -skoki na piłce (kołysanie biodrami ,w jednym kierunku i w drugim) do końca porodu:P
    -od 39 tygodnia(późno) zaczełam masaż krocza
    -od 38,5 zaczełam stymulacje brodawek + stymulacje wydzielenia oksytocyny po przez akupunkture :zdjecia_wywolanie_porodu01.jpg
    -współżycie z mężem od 38 tygodnia co 2-3 dzień (tydzień przed porodem odpadł mi część czopa i ost kawałek odpadł mi przy badaniu jak chlustły mi wody płodowe

Blondi22 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Magdziunia (ja miałam łykać tego wiesiołka ,na polepszenie elastyczności ,ale byłam w holandi nie kupiłam go i żałuje bo jeszcze by lepiej się rodziło:P jego się bierze od 36 tygodnia)

Wróciłam do Polski w 36 tygodniu i odstawiłam magnez w (35 tyg i 5 dniu)
    - no i zaczełam swoje ćwiczenia intesywniej (bo tak robiłam 3 razy w tyg) teraz robiłam co 2 dzień czyli siadasz w rozkroku z ugiętymi kolanami (jak do tureckiego siedzenia) i przyciągasz stopy do siebie...(żeby rozciągać mirdnice i krocze)
    -skoki na piłce (kołysanie biodrami ,w jednym kierunku i w drugim) do końca porodu:P
    -od 39 tygodnia(późno) zaczełam masaż krocza
    -od 38,5 zaczełam stymulacje brodawek + stymulacje wydzielenia oksytocyny po przez akupunkture :zdjecia_wywolanie_porodu01.jpg
    -współżycie z mężem od 38 tygodnia co 2-3 dzień (tydzień przed porodem odpadł mi część czopa i ost kawałek odpadł mi przy badaniu jak chlustły mi wody płodowe

może to głupie pytanie ale jak się wykonuje ten masaż krocza?

lprktv73nye615w2.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie;)
    kratulacje dla kolejnej świeżo upieczonej mamusi;)
    Czas szybko leci, czy tylko ja mam takie odczucie?Nie mogę się zebrać z pakowaniem torby, a czuję, jakby coś deptało mi po piętach;)Muszę się zmobilizować.
    Paula, wszystkie Twoje doligliwości są takie jak powinny być w ciąży.Masaż krocza jest fajnie pokazany na stronie www.mamazone.pl-zaglądnij sobie;)
    Ja dziś dostałam olejek i chyba też zacznę masowanko, piłka też dziś przyszła;) ojjj już niedługo...

plemniczka-za chwilę będziesz mamą;)

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje dla kolejnej mamusi:)
    Mam pytanie do Was dziewczyny- czy Wy też tak nieraz macie, że jak głaskacie brzuch w miejscu gdzie wypina się dzieciątko, to macie mniejsze czucie skórne( tak jakby zdrętwiały kawałek skóry na brzuchu)? Mi się to ostatnio zdarza i zastanawiam się, czy to nie jest znak, że niedługo moja skóra nie wytrzyma i pojawią się te nieszczęsne rozstępy....

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mamazone.pl/tv/film,24679,masaz-krocza-przed-porodem.aspx TU masz Paula;))

Parełko ja tak nie miałam... nie pomogę... ale jak czujesz napięcie skóry to smaruj się kremami kilka razy dziennie....

paula22 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perełka, ja mam też podobne odczucia i to możliwe co piszesz, bo jakby nie było podczas wypychania skóra napina się bardzo, ale nic na to nie poradzimy, rozstępy mogą pojawć się też podczasorodu, kiedy brzuch tez się napina i b edziemy przeć.Miejmy nadzieję, że rozstępy nie zdążą siępojawić, w końcu u Ciebie ciąza za tydzień bedzie już donoszona, u mnie za dwa i można rodzić;)

Perełka lubi tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • ann21 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nie mogę uwierzyć ale jestem 1 na liście już;-) jeny nie dawno testowałam a tu już poród. Mnie od wczoraj brzucho boli tak okresowo ale czasami mocniej pare minut trwa i przechodzi i wogóle tam na dole boli chyba mała w kanał rodny wchodzi. Też mnie denerwuje bo ból przechodzi wolałabym żeby mnie wziął i do szpitala a nie poboli i przejdzie coś mała sobie w kulki leci.

;oniqa, Blondi22, juicca lubią tę wiadomość

relgh371so6h0sbh.png
    90a75cce97132d97.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam często zapalenia jakieś więc nie wiem co z tym masażem u mnie będzie;/
    teraz też biorę gynalgin dopochwowo i furaginum doustnie,
    Perełka tez tak czasami mam jak dziecko się wypchnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2014, 14:59

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze maleństwa często maja czkawkę? bo jamam wrażenie że mój synuś ma codziennie.

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dzis boli w lewej pachwinie jak chodze i w podbrzuszu tak sciska jak ide ze musze wtedy zatrzymac sie na chwile

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Czy Wasze maleństwa często maja czkawkę? bo jamam wrażenie że mój synuś ma codziennie.
    moja ma nawet ostatnio po kilka razy dziennie

a.png
    a.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję kolejnej świeżo upieczonej mamusi ;) zdrówka dla Was :)

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Marysia mój Mały też ma prawie codziennie :) Najczęściej po jakiś gazowanych napojach i słodyczach innych niż czekolada :)

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ten czas leci jutro juz 37tyg zaczynam ;) jeszcze 3 tyg

ann21, szczessciara lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak u was z waga bo i mnie juz od 3 tyg taka sama ciagle a zawsze coś przybywalo a przecierz swieta byly i nic nie przytylam

mam 15kg na plusie i pewnie tak zostanie a jeszcze dzis 2 razy do wc biegałam i chyba troche już sie oczyszczam chociarz z kuba tak nie mialam

ale od kilku dni cos i w krzyzu na dole mnie boli i jak na okres tez dzis nawet z minute mnie trzymalo ale przeszlo.

magnezu ani nospy tez juz nie biore

a.png
    a.png
‹‹ 1017 1018 1019 1020 1021 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ