WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancia77 wrote:
    plemniczka to tez brałas luteine jak robilas to badanie? i do kiedy brałas? bo mnie zost tabletek jeszcze na 2 dni i lekarz kazal juz nie brac tylko sam magnez do wizyty czyli do 23.01 i nie wiem czy nie za wczesnie kazal mi to odstawic
    wiesz mi luteine wlączyl dopiero w 35 tygodniu bo szyjka sie skrocila i juz na palec rozwarla i abym nie urodzila jeszcze dal mi luteine, nospe i magnez.

Odstawilam to w skonczonym 37 tygodniu. Ale jakos do tej pory nie urodzilam... wiec spokojnie pewnie moglam wcale nie brac... nie sądze ze za szybko Ci to chce lekarz odstawic. Za tydzien masz ciaze donoszoną juz.
    No i akurat tak sie zlozylo ze bralam luteine jak robilam GBS.

No ja bym juz na noc i rano nie wziela luteiny przed badaniem, a jak zrobisz rano badanie to wtedy sobie ja wes.

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A uciskasz to miejsce między palcami?? (przestań sutki masować na jeden dzień niech odpoczną).
    zdjecia_wywolanie_porodu01.jpg

p.s herbaty nie piłam więc nie wiem czy działa.
    Ale ostatnie kilka dni jadłam ananas co 2 dzień jadłam od 30 listopada do 5 grudnia ,urodziłam 8 ,ale to uciskanie ręki robiłam non stop

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm a po ile minut mam to uciskac? i to raczej pewnie skurczy nie spowoduje... bo ja nie mam skurczy.

Ty urodzilas w terminie czy po?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchaj siedzisz przez tv i uciskasz to miejsca tyle ile możesz ,rytmicznie naciskaj jak w rytm muzyki....
    Jak sprzątasz coś robisz to zajmij się tym co robisz...
    Jak znów siadasz to rób to. ciężko i określić ile
    Ja zaczęłam to robić po 38tyg... urodziłam dokładnie w 40tygodniu. (7 grudnia był 39tydzień i 6 dzień) i niedziela 8 grudnia 40 tydzień ,a formalnie według usg miałam termin na 8 grudnia ,a według miesiączki na 10 grudnia.

Ja jeszcze kilka dni wchodziłam po schodach co 2 schodek...

Ja panicznie bałam się urodzić po terminie bo bałam się że będzie dziecko jeszcze większe i go nie urodzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2014, 13:38

dqprepoku4out2uw.png

• Ancia77 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    wiesz mi luteine wlączyl dopiero w 35 tygodniu bo szyjka sie skrocila i juz na palec rozwarla i abym nie urodzila jeszcze dal mi luteine, nospe i magnez.

Odstawilam to w skonczonym 37 tygodniu. Ale jakos do tej pory nie urodzilam... wiec spokojnie pewnie moglam wcale nie brac... nie sądze ze za szybko Ci to chce lekarz odstawic. Za tydzien masz ciaze donoszoną juz.
    No i akurat tak sie zlozylo ze bralam luteine jak robilam GBS.

No ja bym juz na noc i rano nie wziela luteiny przed badaniem, a jak zrobisz rano badanie to wtedy sobie ja wes.

Dzieki :)

iv092n0amkzp6vtf.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko tu piszę o tych masowanych miejsach i innych..
    Te miejsca powodują wywołanie oksycotyny - skurczy

http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/Gdy-minal-termin-porodu.html

plemniczka, Blondi22 lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki lalita... sama pewnie jeszcze pamietasz jakie meczące byly te ostatnie dni... to oczekiwanie...

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita a ty mowilas ze czop Ci odszedl tydzien przed porodem ( ten pierwszy najwiekszy kawalek) czy dobrze pamietam? mi jutro mija tydzien od odejscia jego... moze tez niebawem cos ruszy. Zreszta jutro mam wizyte u gina, to moze cos wiecej powie...

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znajomej czop odszedl 2tyg przed terminem a 1,5tyg po zrobili jej cesarke bo oksytocyna nie dzialala

jd7r1di.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    znajomej czop odszedl 2tyg przed terminem a 1,5tyg po zrobili jej cesarke bo oksytocyna nie dzialala
    to mnie pocieszylas heh

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) a dziś moje dzieciątko jest ruchliwe rączki wsadza mi pod żebra , usiedzieć nie umiem ;P

MIłego dnia dziewczyny i szybkiego rozwiązania dla Plemniczki , magdziuni ;)

plemniczka lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko , mi w 3 częściach odchodził ja widziałam tylko 2 kawałki...
    3 odpadł podczas badnia 8 grudnia i wtedy wody chlustły.

Magdziunia nie strasz ją :D niech mąż ci zrobi masaż tak jak na tych zdjęciach... też powinno coś pobudzić.

Wiesz formalnie mówią że jeśli czop odpadnie nie powinno być seksu. Bo wtedy mogą bakterie się dostać. Ja ost seks miałam właśnie w sob rano wieczorem odpadł czop i tydzień nic nie robiliśmy tzn ja robiłam to wszystko co ci mówię + ciągłe skakanie na piłce;P ale to od 36 tygodnia non stop

dqprepoku4out2uw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po fatalnej nocy. Tak źle jeszcze chyba u mnie nie było. Wczoraj od rana Mały był tak mało aktywny, że wieczorem kiedy dłuższy czas się nie ruszał chciałam jechać na IP. Krzyże chciało mi rozwalić, brzuch twardy i bolał jak na @, palce u rąk ledwo zgnałam, ból sięgał mi aż do kolan od pleców.. Wzięłam nospe więc brzuch trochę puścił i czułam, że Malutki zaczął się bardziej intensywniej kręcić. O 3;30 chodziłam po pokoju, bo nie mogłam wytrzymać jeszcze napiłam się coli i Mały zaczął kopać co też nie dało mi zasnąć :/ I tak do godziny 8 rano. W akcie desperacji położyłam się na podłodze i.. zasnęłam :o Mimo, że mam twarde łóżko, podłoga okazała się lepsza na plecy :) Wstałam po godzinie.. Przeniosłam się na łóżko jak M je opuścił i zasnęłam. Fatalna noc. Pierwsza tak okropna i mam nadzieje, że ostatnia.

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla.S kochana ty masz cc.. jak bd źle się czuć to jedź do szpitala wcześniej... Bo jak zacznie się akcja porodowa to wtedy gorzej.
    Skoro masz planowaą cc

dqprepoku4out2uw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita tak tylko, że wiesz jak to jest w szpitalach.. Pojadę, zbadają mnie, choćby nic poważnego się nie działo zostawią na oddziale, a ja śluz mam normalny, krew mi nie leci, skurczy nie mam, po prostu moje cholerne plecy dają o sobie znać - co już miało miejsce przed ciążą. We wtorek mam wizytę u mojej gin więc przeleże te 2 dni i zobaczymy co będzie na wizycie. Do szpitala wybiorę się kiedy już nie będzie mi nic pomagało.

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedna sla.s strasznie mi przykro ja też mam bóle krzyża masakra dzisiaj po śniadaniu musiałam znów iśc spać przed chwilką wstałam :) a mała znów się mega pręży strasznie to boli :(

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca wrote:
    Hej ;) a dziś moje dzieciątko jest ruchliwe rączki wsadza mi pod żebra , usiedzieć nie umiem ;P

MIłego dnia dziewczyny i szybkiego rozwiązania dla Plemniczki , magdziuni ;)
    ja tez już chce w najblizszych dnaich sie rozpakowac he ;)

juicca, kotek27, ;oniqa lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na szczęście tylko nóżkami sobie jeździ po brzuchu, ale nad ranem jak próbowałam zasnąć wpychał mi pupe na żebra.

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    biedna sla.s strasznie mi przykro ja też mam bóle krzyża masakra dzisiaj po śniadaniu musiałam znów iśc spać przed chwilką wstałam :) a mała znów się mega pręży strasznie to boli :(
    moja tez sie strasznie prezy chyba jej bardzo ciasno tam . mogla by wyjsc w tym tyg już ;)

u mylam korytarz na klatce schodowej i normalnie az mnie sciskalo w brzuchu co chwila twardy ale jak przestaje cos robić to przechodzi albo zadziej sa te skurcze

a.png
    a.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancia77 wrote:
    dziewczyny mam pytanie do tych ktore robily juz gbs czy mozna zrobic badanie jak sie bierze luteine dopochwowo ?
    ja biorę luteinę dopochwowo i miałam pobierany wymaz na gbs jakiś miesiąc temu nie cały- po prostu w dniu pobrania rano nie brałam luteiny, a wzięłam ją po powrocie do domu:) i tak z teoretycznego punktu widzenia luteina nie może zaburzyć wyniku badania, bo przecież nie zawiera bakterii paciorkowca:P

3jvzzbmhcbd62wxk.png
‹‹ 1055 1056 1057 1058 1059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ