III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Ancia77 wrote:plemniczka to tez brałas luteine jak robilas to badanie? i do kiedy brałas? bo mnie zost tabletek jeszcze na 2 dni i lekarz kazal juz nie brac tylko sam magnez do wizyty czyli do 23.01 i nie wiem czy nie za wczesnie kazal mi to odstawic
Odstawilam to w skonczonym 37 tygodniu. Ale jakos do tej pory nie urodzilam... wiec spokojnie pewnie moglam wcale nie brac... nie sądze ze za szybko Ci to chce lekarz odstawic. Za tydzien masz ciaze donoszoną juz.
No i akurat tak sie zlozylo ze bralam luteine jak robilam GBS.
No ja bym juz na noc i rano nie wziela luteiny przed badaniem, a jak zrobisz rano badanie to wtedy sobie ja wes.
-
A uciskasz to miejsce między palcami?? (przestań sutki masować na jeden dzień niech odpoczną).
p.s herbaty nie piłam więc nie wiem czy działa.
Ale ostatnie kilka dni jadłam ananas co 2 dzień jadłam od 30 listopada do 5 grudnia ,urodziłam 8 ,ale to uciskanie ręki robiłam non stop -
Słuchaj siedzisz przez tv i uciskasz to miejsca tyle ile możesz ,rytmicznie naciskaj jak w rytm muzyki....
Jak sprzątasz coś robisz to zajmij się tym co robisz...
Jak znów siadasz to rób to. ciężko i określić ile
Ja zaczęłam to robić po 38tyg... urodziłam dokładnie w 40tygodniu. (7 grudnia był 39tydzień i 6 dzień) i niedziela 8 grudnia 40 tydzień ,a formalnie według usg miałam termin na 8 grudnia ,a według miesiączki na 10 grudnia.
Ja jeszcze kilka dni wchodziłam po schodach co 2 schodek...
Ja panicznie bałam się urodzić po terminie bo bałam się że będzie dziecko jeszcze większe i go nie urodzę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2014, 13:38
-
plemniczka wrote:wiesz mi luteine wlączyl dopiero w 35 tygodniu bo szyjka sie skrocila i juz na palec rozwarla i abym nie urodzila jeszcze dal mi luteine, nospe i magnez.
Odstawilam to w skonczonym 37 tygodniu. Ale jakos do tej pory nie urodzilam... wiec spokojnie pewnie moglam wcale nie brac... nie sądze ze za szybko Ci to chce lekarz odstawic. Za tydzien masz ciaze donoszoną juz.
No i akurat tak sie zlozylo ze bralam luteine jak robilam GBS.
No ja bym juz na noc i rano nie wziela luteiny przed badaniem, a jak zrobisz rano badanie to wtedy sobie ja wes.
Dzieki
-
Lalita a ty mowilas ze czop Ci odszedl tydzien przed porodem ( ten pierwszy najwiekszy kawalek) czy dobrze pamietam? mi jutro mija tydzien od odejscia jego... moze tez niebawem cos ruszy. Zreszta jutro mam wizyte u gina, to moze cos wiecej powie...
-
Hej
a dziś moje dzieciątko jest ruchliwe rączki wsadza mi pod żebra , usiedzieć nie umiem ;P
MIłego dnia dziewczyny i szybkiego rozwiązania dla Plemniczki , magdziuniplemniczka lubi tę wiadomość
-
Plemniczko , mi w 3 częściach odchodził ja widziałam tylko 2 kawałki...
3 odpadł podczas badnia 8 grudnia i wtedy wody chlustły.
Magdziunia nie strasz jąniech mąż ci zrobi masaż tak jak na tych zdjęciach... też powinno coś pobudzić.
Wiesz formalnie mówią że jeśli czop odpadnie nie powinno być seksu. Bo wtedy mogą bakterie się dostać. Ja ost seks miałam właśnie w sob rano wieczorem odpadł czop i tydzień nic nie robiliśmy tzn ja robiłam to wszystko co ci mówię + ciągłe skakanie na piłce;P ale to od 36 tygodnia non stop -
nick nieaktualnyWitam po fatalnej nocy. Tak źle jeszcze chyba u mnie nie było. Wczoraj od rana Mały był tak mało aktywny, że wieczorem kiedy dłuższy czas się nie ruszał chciałam jechać na IP. Krzyże chciało mi rozwalić, brzuch twardy i bolał jak na @, palce u rąk ledwo zgnałam, ból sięgał mi aż do kolan od pleców.. Wzięłam nospe więc brzuch trochę puścił i czułam, że Malutki zaczął się bardziej intensywniej kręcić. O 3;30 chodziłam po pokoju, bo nie mogłam wytrzymać jeszcze napiłam się coli i Mały zaczął kopać co też nie dało mi zasnąć
I tak do godziny 8 rano. W akcie desperacji położyłam się na podłodze i.. zasnęłam :o Mimo, że mam twarde łóżko, podłoga okazała się lepsza na plecy
Wstałam po godzinie.. Przeniosłam się na łóżko jak M je opuścił i zasnęłam. Fatalna noc. Pierwsza tak okropna i mam nadzieje, że ostatnia.
-
nick nieaktualnyLalita tak tylko, że wiesz jak to jest w szpitalach.. Pojadę, zbadają mnie, choćby nic poważnego się nie działo zostawią na oddziale, a ja śluz mam normalny, krew mi nie leci, skurczy nie mam, po prostu moje cholerne plecy dają o sobie znać - co już miało miejsce przed ciążą. We wtorek mam wizytę u mojej gin więc przeleże te 2 dni i zobaczymy co będzie na wizycie. Do szpitala wybiorę się kiedy już nie będzie mi nic pomagało.
-
juicca wrote:Hej
a dziś moje dzieciątko jest ruchliwe rączki wsadza mi pod żebra , usiedzieć nie umiem ;P
MIłego dnia dziewczyny i szybkiego rozwiązania dla Plemniczki , magdziunijuicca, kotek27, ;oniqa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
;oniqa wrote:biedna sla.s strasznie mi przykro ja też mam bóle krzyża masakra dzisiaj po śniadaniu musiałam znów iśc spać przed chwilką wstałam
a mała znów się mega pręży strasznie to boli
u mylam korytarz na klatce schodowej i normalnie az mnie sciskalo w brzuchu co chwila twardy ale jak przestaje cos robić to przechodzi albo zadziej sa te skurcze -
Ancia77 wrote:dziewczyny mam pytanie do tych ktore robily juz gbs czy mozna zrobic badanie jak sie bierze luteine dopochwowo ?