X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lece do gina, trzymajcie kciuki by podczas badania wody chlusnęly na lekarza ;)

Miriam, paula22, pillow, juicca, Ancia77, Blondi22, Suzy Lee, Matylda36, kotek27, szczessciara lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla na aparatach sie nie znam ale myśle ze warto pójść do sklepu i popytać sprzedawcę co poleca i kupić taniej na necie :) zależy tez jaki masz tel obecnie mój iphon 5 robi lepsze zdjęcia niz nasz aparat :) i teraz tel robi za aparat a aparat za kurzolap w półce :)

• paula22 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka 3mamy kckiuki;)
    sla.s ja tez się nie znam ale Miriam dobrze radzi;) sprzedawca Ci doradzi i opowie;)

plemniczka lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam ja miałam Xperie x10 8.1 mpix teraz ten tele ma M, a ja mam Sony Xperie J 5 mpix ale mam wrażenie, że mój telefon i tak robi lepsze zdjęcia :D Ale też wiadomo, że telefon nigdy nie da takiego obrazu - bo światło itd. A wiadomo z telefonu się usunie itd. kurde no nie wiem :/
    A co do chodzenia po sklepach to nie mam na to siły przez plecy :/

Plemniczko powodzenia :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla no to macie dobre tel do zdjęć :) cieżko bedzie znaleźć aparat nie drogi ktory bedzie robił lepsze zdjęcia :) może popytaj sie na forach fotograficznych o opinie :)

• Ancia77 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczka 3mamy kciuki :)

iv092n0amkzp6vtf.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    a co ja mam powiedziec... przed ciążą wazylam 56 kg (ciezko wywalczonymi na silowni) a teraz waze 78 kg...22 kg przytylam... nie wiem czy kiedykolwiek wroce do wagi.
    ja od ta ciaze zaczelam z waga 75kg a teraz mam 92kg ;/ 17kg na plusie

w piewszej ciazy zaczelam od 60kg a skonczylam na 84 kg wiec mialam 24kg na plusie ;/

a.png
    a.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko powodzenia :D Oby Twoje słowa się spełniły :D
    Sla ja kupowałam aparat 2 tygodnie temu , bo stary już ledwo zipie, a małe dziecko wiadomo ;D Nie znam sie kompletnie na parametrach, ale po sugestii sprzedawcy wybrałam Nikon CoolPiX i jestem zadowolona . Na razie testuję na moich kotach, bo jest specjalna opcja do robienia zdjęć zwierzętom i wychodzą b. ładne :D
    No i cena bardzo przystępna bo zapłaciłam 219 zł w Euro AGD i w podobnej cenie są chyba też w Realu słyszałam, ale nie wiem dokładnie.

Wczoraj w ogóle dziwna sprawa. Przez chwilę myślałam, ze urodzę :D Wieczorem przez godzinę strasznie dziwnie się czułam- brzuch jak kamień , duży i bardzo twardy. Rysia bardzo dziwnie czułam na samym dole brzucha choć od kilku tygodni raczej interesuje go tylko mój pępek i żebra. Miałam takie silne parcie jakby do dołu, ale nie bolało mnie tylko tak jakby uciskało. Teraz już okej, z tym że jak chce mi sie kupe to aż mnie cały tyłek za przeproszeniem boli :D Tak sobie pomyślałam, że może dziecko pomalutku schodzi w dół? W sumie to nie wiem co o tym myśleć. W piątek mam lekarza to zapytam co tam się dzieje na dole ;)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek27 wrote:
    Dziewczyny ja mam pytanie z innej beczki:
    -ile koszul nocnych spakować do szpitala??
    Rodzi się w swojej, bo orientowałam się na stronie szpitala.
    ja spakowalam 2 bo do porodu daja szpitalna u mnie

kotek27 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    hmm Blondi cos nie ma, a chyba juz zawsze byla. Moze ją ruszylo :)
    hehe jeszcze nie chociarz rano myslalam ze cos sie ruszy bo brzuch napinal sie i strasznie do dolu ciagnal ale do poludnia przeszlo

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja radzę Ci poszperać w internecie na temat aparatów foto ponieważ idąc do sklepu sprzedawcy wciskają towar jaki im zalega w sklepie.
    My mamy Sony Nex 3 i jesteśmy zadowoleni.

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak bede rodzić to dam znac na pewno ;)

jutro mam wizyte u gin mam nadzieje ze powie o jakims juz rozwarciu heeh ;)

pillow, Lula_w, kotek27, Ancia77 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą wagą to masakra, ja przytyłam na razie z 68 do 76 (mam 1,76 wzrostu), w tym kilogram przybył mi od Świąt :D. Nigdy tyle nie ważyłam, ale większość póki co poszła chyba w brzuch, bo na początku ciąży kupiłam sobie spodnie i dalej w nich chodzę, to samo z tunikami. Liczę na to, że zawezmę się i schudnę po porodzie :) Na razie kupiłam piłkę i się rozciągam na niej, bo bolą mnie bardzo pachwiny, na więcej aktywności nie mam już siły, bo ciągle jeszcze chodzę do pracy.
    W ogóle nie mogę uwierzyć, że to już III trymestr, jutro idziemy podejrzeć stwora na USG, 3majcie kciuki, żeby było wszystko ok.
    Sukienki ślubne wszystkie super, moja wyglądała mniej więcej tak:
    http://www.slubnesuknie.com.pl/pearl.html#35
    Była właśnie z tego salonu, ale że braliśmy ślub ponad 4 lata temu, to modele się pozmieniały. Upatrzyłam ją sobie na stronie, przymierzyłam w salonie, ale cena 3600 mnie zabiła. Na szczęście udało się kupić używaną za 800 zł. Bardzo praktyczne okazało się wiązanie gorsetowe, bo tydzień przed ślubem mieliśmy grypę żołądkową i schudłam 5 kilo :D.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    U mnie w szpitalu mówią 2-3 do karmienia plus do porodu niby 1 ale koleżanka radziła mi wziąć do porodu min 2 a nawet 3 bo twierdzi ze spoce sie jak świnia i lepiej miec na zmianę ;)
    Hehe właśnie znając życie, będę spocona jak świnia i się upackam Bóg wie czym... Wazme z 6. Z dwie rozpinane, i reszte mam ale z bez rozpinania tylko rozciągliwe dekoldy w razie co. Muszę nabyc rozpinane. Boję się tego dnia, jak będę zmierzac do szpitala,z samego strachu brzydko mówiąc zrobie kupe. O matko, ciarki mnie przeszły! :/

82dox1hp47sulw8a.png
  • ann21 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała zasneła i mam chwilke czasu ;-0 cały czas tylko na cycu by wisiała, więc tak w niedziele pojechaliśmy do rodziców jak nigdy nic wieczorem zauważyłam ból brzucha pomyślałam że pewnie wzdęcia mam albo pęcherz nie opróżniłam i dlatego boli ale dzisiaj wiem że były to skurcze już w nocy budziłam się co chwila bo brzuch bolał co jakiś czas i nie spokojna byłam jakoś rano 6.01 ubrałam się do kościoła i zjadłam śniadanie nadal brzuch bolał poszłam do wc i zobaczyłam na wkładce dużo śluzu przezroczysty zmieniłam wkładkę i za chwile znów do wc bo mokro miałam patrze śluzu dużo i z krwią myślę chyba czop śluzowy odpadł do tego bóle brzucha nasilały się trwały coraz dłużej i częściej co 5minut patrzyłam na stoper więc wziełam kąpiel i mówie jak nie przejdą to pakujemy się wzięłam ciepło kąpiel i bóle nie przeszły były coraz silniejsze więc dopakowałam torbę i ze łzami w oczach pojechałam do szpitala chciało mi się ryczeć nie z bólu tylko że muszę do szpitala jechać.
    O 10.30 byłam w szpitalu przyjeli mnie najpierw kazali się przebrać w piżamę rzeczy oddać mężowi i torbę wziąć pózniej masa pytań dokumentacji uzupełnienie co ile skurcze 1 ciąża imie męża i takie tam na koniec badanie ktg i tyłeczka rozwarcie na dobre 4cm główka dobrze ułożona po tym przeszłam na sale kolejne ktg co ile skurcze i po badaniu kazali chodzić dużo bóle coraz mocniejsze i silniejsze z krzyża po godz. 15 badanie krocza rozwarcie już na dobre 5-6cm po badaniu kazano wziąść kąpiel na zrelaksowanie i pózniej dostałam zastrzył w udo niby żebym trochę się przespała ale nie chciało mi się spać wręcz przeciwnie byłam taka obojętna chyba był to głupi jaś i po zastrzyku o 17 badanie kolejne rozwacie na 7cm po tym kazano wziąść wodę i telefon i poszłam na porodówke tam spuszczoną mi wody płodowe i dostałam kolejny zastrzyk w tyłek chyba Oksytocyna założoną mi welflon i ktg i zaczął się kryzys rozwacie pełne 10cm skurcze co sek. zero odpoczynku bardziej bolesne nie wiedziałam za co mam się złapać z bólu ugryzłam się w rękę chwile po 17.30 zaczeły się bóle parte bardzo nie przyjemne i parcie w dół mówioną wziść glęboki oddech i przy skurczy przeć słyszałam tylko od położnej rób kupe rób kupe jeszcze chwilę widzieli że sił nie mam już tyle i przy kolejnym skurczu położna położyła mi rękę ma brzuchu i przy tym ucisku mała wyszła na świat o 18.10 od razu polożyli mi ją na piersiach taką brudną i krzyczącą we krwi taka śliczną po tym zabrali ją do badanie i umycia płakała a ja na nią patrzyłam, jeszcze raz miałam skurcz urodziłam łożysko pobrali krew pępowinową połona wzieła igłe zastrzyk ogólny i zaczeła szyć nie czułam jak szyje tylko jak tą nitkę przeciąga ból dostałąm telefon zadzwoniłam do męża że urodziłam że mała cała i zdrowa dostała 9pkt. 1pkt. mniej za krzyk śmiałam się że nie derłą się na cały oddział ;0) chwile póżniej mąż przyjechał wpuścilii go na porodówke mi podaną 3koce strasznie zimno mi było podano ciepło herbatę i po 1.5h przewieżli na sale na noc mało zabrano żebym wypoczeła i wyspała się ale nie zasnełam nie mogłam z tych emocji dopiero nad ranem zasnełam o 7rano przywieżli karolcie i tak jest z nami mąż mie może wzroku oderwać od niej robi cudne miny przez sen najślicznie się usmiecha.
    Po tym wszystkim nie pamiętam tych bóli tylko radość jak położyli mi taką brudną i nie winną kruszynkę kocham ją co dzień mocniej i nie mam jej za złe że noce nie przespane że płacze po prostu ogromnie się ciesze się jest cała i zdrowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2014, 15:27

kotek27, pillow, Miriam, kaaasiaczek_, Marysia0312, maja2024, Ancia77, Matylda36, juicca, Lula_w, paula22, JEDRNA5, plemniczka, haybeauti, inezz, Effcia28, Perełka lubią tę wiadomość

relgh371so6h0sbh.png
    90a75cce97132d97.png
  • ann21 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek27 wrote:
    Hehe właśnie znając życie, będę spocona jak świnia i się upackam Bóg wie czym... Wazme z 6. Z dwie rozpinane, i reszte mam ale z bez rozpinania tylko rozciągliwe dekoldy w razie co. Muszę nabyc rozpinane. Boję się tego dnia, jak będę zmierzac do szpitala,z samego strachu brzydko mówiąc zrobie kupe. O matko, ciarki mnie przeszły! :/
    ja miałam 2 piżamy i szczerzę mąż przywiózł mi kolejne 2 bo 1 cała po porodzie brudna od krwi więc conajmniej 4 muszą być.

relgh371so6h0sbh.png
    90a75cce97132d97.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann super opis porodu. Najważniejsze, że córeczka już jest w Wami cała i zdrowa. Ugryzłaś się z bólu w rękę, ja właśnie jestem przerażona tym że czeka mnie ból, ciekawe jak ja zareaguje.
    Wszystkiego dobrego!

82dox1hp47sulw8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny troszkę zmienie temat:)

Zobaczcie jaki świetny pomysł na zdjęcie

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151812230421744&set=a.309451466743.159113.301853076743&type=1&theater

pillow, aiwlys, Miriam lubią tę wiadomość

• ann21 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek27 wrote:
    Ann super opis porodu. Najważniejsze, że córeczka już jest w Wami cała i zdrowa. Ugryzłaś się z bólu w rękę, ja właśnie jestem przerażona tym że czeka mnie ból, ciekawe jak ja zareaguje.
    Wszystkiego dobrego!
    Dziękujemy ja też się bałam bo też nikt nie wie jak zniesie ból nie którzy krzyczą a nie którzy tłumią w sobie każdy inaczej przechodzi najważniejsze że mała zdrowa i nic więcej się nie liczy a ból od szwu boli mnie do tej pory.

kotek27 lubi tę wiadomość

relgh371so6h0sbh.png
    90a75cce97132d97.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 12:05

‹‹ 1063 1064 1065 1066 1067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ