WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek dziękuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może Blondi już rodzi postanowiła wyprzedzić Sla :) bo taka cisza az nie podobna do niej :)

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka28 wrote:
    kurcze a mnie 12 dni przed cc złapał mega katar - złapałam od starszego synka....
    To odpoczywaj... zdrówka dla Ciebie i synusia

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Magdziunia to są właśnie szpitale publiczne :/ Napisałabym, że współczuje Ci przeżyć, ale koniec końców nie ma czego! Masz Maluszka już przy sobie i życze Wam dużo zdrówka :) <3 i czekamy na zdjęcia :)
    Ps. Któraś z dziewczyn też miała niewykrywalne skurcze na ktg mimo bólu. I jakoś inaczej jej lekarz przyłożył, bo były skurcze od krzyża? :)

U mnie jutro WIELKI DZIEŃ! <3 <3
    Tylko dziś zamierzam posprzątać i poprzesuwać meble, a teraz odczuwam co to znaczy kiedy boli w spojeniu łonowym :/ Ciężko mi się aż chodzi i nogi rozkracza :/ No ale cóż ktoś to musi zrobić, a ja w domu sama więc powolutku sobie to wszystko zrobię, a później kąpiel i "przygotowania" do porodu hihi :) No mi pazury muszę zmazać i obciąć - nienawidzę krótkich paznokci.. No ale ważniejszy jest mój malutki Synuś, a nie jakieś tam paznokcie, które odrosną :)

sla.s trzymam kciuki za jutro ważny dzień :) Ty uważaj z tym przesuwaniem tych mebli. no pazurki nie są najważniejsze ale rozbawiłaś mnie;)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla.S ja nie miałam pomalowane ,ale bardzo krótkich też nie miałam... ja małego nigdy nie podrapałam on sam siebie pare razy.
    Ważne abyś pomalowanych nie miała ,spiłuj je tak by nie chaczyły. Jeśli lubisz dłuższe paznokcie.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jeszcze mam pyt. odnośnie urlopu macierzyńskiego.
    Ja planuje iść na roczny macierzyński a potem na rodzicielski.Wykorzystać wszystko na maksa. Mam umowe o prace na czas nieokreslony. Jaką opcję jest najkorzystniej wybrać?

urlop macierzyński
    100% podstawy wymiaru;
    urlop rodzicielski
    60% podstawy wymiaru

czy

cały okres korzystania z ww. uprawnień
    80% podstawy wymiaru

Aha i jakie dokładnie kryteria musze spełniac aby korzystac z urlopu rodziecielskiego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 19:00

• Perełka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek27 wrote:
    Może Blondi rodzi :)

Miriam jeśli chodzi o macierzyński, to składasz wniosek w firmie po porodzie, masz na to 14 dni. Do wniosku dołączasz aktu urodzenia dziecka.
    Jeśli planujesz roczny urlop macierzyński, możesz złożyc w jednym piśmie, wniosek o urlop macierzyński 20tygodni, o dodatkowy urlop macierzyński, i o urlop rodzicielski. Plus oświadczenie, że ojciec dziecka zrzeka się urlopu rodzicielskiego. Ja złoże takie pismo, 3 w jednym-bo jestem pewna, że nie chce wrócic szybciej.
    Można złożyc 3 oddzielne wnioski, jeśli nie jesteś zdecydowana, kiedy chcesz wrocic do pracy.

:))

Kotek, a jak to jest jak ma się umowę na czas określony- moja kończy się w czerwcu i nie wiem, jak to będzie, a też wiem, że chciałabym na rok . To też do pracodawcy te wnioski? czy do ZUSU, czy jak? Bardzo proszę o odpowiedź. I też bym prosiła o wniosek w wordzie jeśli oczywiście się zgodzisz.

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    wlasnoe o to chodzi kocur na ktg zadnego skurcza a ja chodzilam po scianach w trakcie. mowie ze mnie boli i ze to jest to ze ja tego dnia urodze a one patrzaly na mnie jak na idiotke kiedy tylko napinalam sie z bolu przy regularnych skurczach ktorych podobno nie bylo. jak widac byly i bolaly i nie da sie twgo pomylic z niczym. dziewczyny ja prawie wrocilam do domu bo panicznie balam sie lezec w tym szpitalu bez celu tylko max mnie przekonal, jakby nie to urodzilabym gdzies miedzy kuchnis a ubikacja bo wystrzelil jak z procy a polozna noe ubrala mawet fartuvha bo nie bylo czadi tak sie potoczylo ekspresowo
    mialam tak samo w pierwszej ciazy. skuercze na ktg nie zapisywaly sie a ja jes czulam

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Blondi cos dziś milczy może coś się ruszyło
    e tam nic a nic chociarz jak dziś chodze to czasami tak mnie sciska w brzuchu ze az sciany musze sie przytrzymac ale już nie wiem czy to brzuch twardnieje czy to mala tak sie wypina . bo wogole dziś od rana starsznie szaleje w brzuszku odpycha sie kopie i pcha glowke na dol .

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro mam ktg o 10 ide ale nie wiem ktora bede w kolejce dam znac po ;)

;oniqa, Effcia28 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi będziemy czekać na wieści:) ja mam KTG we wtorek:)

Blondi22 lubi tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka wrote:
    Blondi będziemy czekać na wieści:) ja mam KTG we wtorek:)
    jak dotrwasz ;)

ja to tylko nie chce po terminie rodzic bo juz meczy mnie to czekanie i wogole zmeczona już jestem

Effcia28, Perełka lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • inezz Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wreszcie...

Antena od neta mi zamarzła i nie mogłam cały dzień wejść na żadną stronę:(

Ale do rzeczy.
    Magdziunia Ale musieli być wszyscy zdziwieni tą szybką akcją. Szkoda tylko, że osoby, które powinny być gotowe na wszystko- tak nie działają. Najważniejsze, że masz synka przy sobie i możecie się sobą już cieszyć. Jeszcze raz moje gratulacje!!

Sla.S Trzymam kciuki za jutro:) Ja bym chyba nie spała;)

Blondi Wyobraź sobie, że termin masz za 2 tygodnie i wtedy obudzisz się w pewnej chwili z myślą: to już? :)

km5szbmhlbn8250p.png
  • inezz Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby się nastawiam, że mogę urodzić nawet za 3 tygodnie, ale i tak im bliżej lutego - czuję coraz większy stres. Na razie mam nadzieję na dobre wieści na wizycie w piątek. Grunt, że mimo nerwów, nie zależy mi żeby szybciej urodzić , bo się niepotrzebnie nie nakręcam.

Powiedzcie mi dziewczyny 'z końcówki' jak odczuwacie ruchy? Moja córcia z pewnością do dużych nie należy, ale i tak czuję głównie wypychanie i przeciąganie. A jak śpi, to jak suseł;)

km5szbmhlbn8250p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inezz ja mam nadzieje, że zasnę :D

• pillow Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 12:06

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również życzę powodzenia, na pewno to emocjonujące mieć przed sobą taki wielki dzień :)

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Inezz ja mam nadzieje, że zasnę :D
    trzymam kciuki bardzo mocno:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla.s jutro Twój wielki dzień :) powodzenia :)

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka wrote:
    Kotek, a jak to jest jak ma się umowę na czas określony- moja kończy się w czerwcu i nie wiem, jak to będzie, a też wiem, że chciałabym na rok . To też do pracodawcy te wnioski? czy do ZUSU, czy jak? Bardzo proszę o odpowiedź. I też bym prosiła o wniosek w wordzie jeśli oczywiście się zgodzisz.
    Perełka, Nie wiem jak to jest jak masz na określony, ja mam na stałe i tylko w tym temacie się orientuje, więc nie pomogę :( bo nie chce namieszac, dopytaj kadrową powinna Ci udzielic informacji.
    A wniosek możesz skopiowac i edytowac najlepsza moim zdaniem jest ta wersja :) (zieloną czcionką):

http://www.babyboom.pl/forum/marzec-2014-f522/urlop-rodzicielski-i-urlop-macierzynski-krok-po-kroku-68741/

Perełka lubi tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
‹‹ 1108 1109 1110 1111 1112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ