X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia zazdroszcze ze masz juz maluszka ze soba też tak chce ale malutka sidzi i nie chce wyjsc ;)

a.png
    a.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziunia super gratulację, w sumie poród szybki w Twoim przypadku no i fajowo że masz już dziecie przy sobie, czujesz się spełniona i szczęśliwa:)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziunia powiem Ci, że porąbane te położne :P Przecież kobiety różnie rodzą... najgorzej jak ktoś podchodzi do tego szablonowo i mu się wydaje, ze wszystko wie. Poród u każdej kobiety może zupełnie inaczej wygladać one chyba najlepiej o tym powinny wiedzieć a nie jeszcze dodatkowy stres dla rodzącej. Najważniejsze, że masz już dzidziusia obok. Oby Ci sie wszystko szybko tak pogoiło i nie bolało zbyt długo.

Matylda36 lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondi małej po prostu musi być bardzo dobrze w twoim brzuszku i się nie spieszy ;-) albo nie chce się pchać w kolejke bo z tego co pamiętam jesteś za sls.s :-).
    ale wam zazdroszcze że za chwile wasze maleństwa będą z wami, mam nadzieje że te 80 dni u mnie też szybko minie.

kotek27, Blondi22 lubią tę wiadomość

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam że mało się udzielam lecz dysk mi padł a szlak mnie trafia jak mam coś z tel napisać bo mi słowa przekręca lub usuwa post już przy końcu :/ Jutro idę do lekarza z medicoveru po skierowanie na badania krwi moczu i usg i tak sie zastanawiam może powinnam poprosić o usg szyjki żeby sprawdzić czy sie nie pogarsza a może się poprawia ale z drugiej strony czy jest sens zeby jakiś inny gin niż mój tam "grzebał"
    a no i jeszcze jdno pytanie jaka jest prawidłowa długość szyjki na moim etapie ciąży bo nigdzie takigo info nie moge znaleźć :(

Za wszystkie mocno trzymam kciuki <3 czytam na bierząco tylko z odpisywaiem gorzej

Effcia28 lubi tę wiadomość

• magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnoe o to chodzi kocur na ktg zadnego skurcza a ja chodzilam po scianach w trakcie. mowie ze mnie boli i ze to jest to ze ja tego dnia urodze a one patrzaly na mnie jak na idiotke kiedy tylko napinalam sie z bolu przy regularnych skurczach ktorych podobno nie bylo. jak widac byly i bolaly i nie da sie twgo pomylic z niczym. dziewczyny ja prawie wrocilam do domu bo panicznie balam sie lezec w tym szpitalu bez celu tylko max mnie przekonal, jakby nie to urodzilabym gdzies miedzy kuchnis a ubikacja bo wystrzelil jak z procy a polozna noe ubrala mawet fartuvha bo nie bylo czadi tak sie potoczylo ekspresowo

magdalena lubi tę wiadomość

jd7r1di.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziunia to są właśnie szpitale publiczne :/ Napisałabym, że współczuje Ci przeżyć, ale koniec końców nie ma czego! Masz Maluszka już przy sobie i życze Wam dużo zdrówka :) <3 i czekamy na zdjęcia :)
    Ps. Któraś z dziewczyn też miała niewykrywalne skurcze na ktg mimo bólu. I jakoś inaczej jej lekarz przyłożył, bo były skurcze od krzyża? :)

U mnie jutro WIELKI DZIEŃ! <3 <3
    Tylko dziś zamierzam posprzątać i poprzesuwać meble, a teraz odczuwam co to znaczy kiedy boli w spojeniu łonowym :/ Ciężko mi się aż chodzi i nogi rozkracza :/ No ale cóż ktoś to musi zrobić, a ja w domu sama więc powolutku sobie to wszystko zrobię, a później kąpiel i "przygotowania" do porodu hihi :) No mi pazury muszę zmazać i obciąć - nienawidzę krótkich paznokci.. No ale ważniejszy jest mój malutki Synuś, a nie jakieś tam paznokcie, które odrosną :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 10:55

Miriam, Matylda36, kotek27, Lalita2710, kaaasiaczek_, ;oniqa, lusia22, Elle, asienka28, pillow, magdalena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla ale Ci zazdroszczę :) oo której masz CC?

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam sla.s co napisałaś, że jutro wielki dzień u ciebie. I właśnie zdałam sobie sprawę, dopiero teraz hihi, że za 2, 3 tygodnie, ja też tak powiem, a moje maleństwo wreszcie będzie z nami ;-)

aiwlys, Effcia28 lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam o 7:00 mam być w szpitalu. Muszą mnie przyjąć, później musi mi kroplówka zejść, niestety lewatywa i jak tylko sala będzie wolna to mnie wezmą na cięcie, a wtedy to już chwila. Jak Malutki się urodzi, a ja dostane już swój telefon to postaram się poinformować, albo dam M niech pisze :D

Miriam, Blondi22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde przeżywam to jak to ja bym miała rodzić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam dwa miesiące Ci zostały :) Ja pamiętam jak u mnie było:
    - dopiero połowa
    - o 6 miesiąc się zaczyna
    - jeszcze 2 miesiące
    - miesiąc!
    - 3 tygodnie + pare dni
    - jeszcze 2 tygodnie..
    - no tydzień, jak to się dłuży...
    A to już jutro.. A zleciało szybciej niż się spodziewałam. Przynajmniej te 2 ostatnie miesiące. Może też dlatego, że wtedy zaczyna się załatwianie wszystkiego dla dziecka, ciuszki, meble, torba do szpitala i tak zlatuje :)

Miriam, Kocur, magdalena, Blondi22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wszystko mam załatwione z takich rzeczy jak ciuszki melbe torba wózek eh chyba za wczesnie sie za to zabralam i teraz jeszcze nakaz leżakowania i bedzie się pewnie dłużyć chociaż mam nadzieje że zleci ekspresem jak piszesz :)

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla.s to już jutro <3 Będę trzymac kciuki, i odezwij się jak tylko znajdziesz chwilę i dojdziesz do siebie :)
    Zazdroszczę, że wiesz kiedy spotkasz się z synkiem, możesz się jak najlepiej do tego przygotować :))))

82dox1hp47sulw8a.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam zleci czas zobaczysz, dobrze że masz wszystko pozałatwiane inaczej byś się stresowała :)
    My wczoraj skręciliśmy wózek, brakuję mi tylko parę drobiazgów dla mnie do szpitala.
    Wczoraj miałam przedostatnią wizytę u dr diabetolog kazała przyjść za dwa tygodnie na ostatnią wizytę przed porodem, albo jak to stwierdziła
    "... już nie zdążę i spotkamy się w szpitalu..."
    Nawet zapisała mi zapobiegawczo zalecenia co do cukrzycy po porodzie, jakbym już do niej nie dotarła. Jestem w szoku, że tak naprawdę jak urodzę za 2 tygodnie to będzie ok :) Mam nadzieję...

Miriam lubi tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    MADZIUNIA WIELKIE GRATULACJE - POKAZUJESZ ŻE INTUICJA KOBIETY DUŻO LEPIEJ SIĘ SPRAWDZA NIŻ JAKAŚ APARATURA :)

Perełka a kiedy mąż wraca?
    w piątek wraca...ale na weekend jest tylko na noc, bo ma zjazd na uczelni. Jest jeszcze w poniedziałek i we wtorek na miejscu i znów wyjeżdża do piątku:( Szczerze- to wątpię, że Mała wstrzeli się jak akurat tatuś będzie na miejscu..

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka wrote:
    w piątek wraca...ale na weekend jest tylko na noc, bo ma zjazd na uczelni. Jest jeszcze w poniedziałek i we wtorek na miejscu i znów wyjeżdża do piątku:( Szczerze- to wątpię, że Mała wstrzeli się jak akurat tatuś będzie na miejscu..
    Perełka a w razie co to ma kto cie zawieść do szpitala? Mąż dotrze prędzej czy później. Bądź spokojna

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kovhane a ja sobie odpoczywam dalej w szpitalu od wczoraj zauważyłam na wkladce wiecej sluzu jest taki żółty troszke powściągliwy brzuch troche boli i ogoljie bardzo zmeczonamjestem

Sla.s kochana bardzo zazdroszcze jutrzejszego dnia :)

kotek27 lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oniq odpoczywaj dużo bardzo dużo :) już niedługo i Ty przytulisz swoją córcie ;)

Dziewczyny a jak to jest z macierzyńskim jakie dokumenty i gdzie sie składa ? I kiedy ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 12:21

;oniqa lubi tę wiadomość

• Perełka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeuti teoretycznie ma mnie kto zawieźć...kolega męża będzie czekał na tel. no ale w związkuz tym, że nei wiemy kiedy to będzie, to różnie może być- myślę, że w najgorszym wypadku taxi wezmę:P do szpitala mam bardzo blisko. No ale sama tam nie dojdę:P
    Tez ciekawa jestem jak jest z tymi dokumentami o których wspomniała Miriam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 12:29

3jvzzbmhcbd62wxk.png
‹‹ 1106 1107 1108 1109 1110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ