III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdziunia powiem Ci, że porąbane te położne
Przecież kobiety różnie rodzą... najgorzej jak ktoś podchodzi do tego szablonowo i mu się wydaje, ze wszystko wie. Poród u każdej kobiety może zupełnie inaczej wygladać one chyba najlepiej o tym powinny wiedzieć a nie jeszcze dodatkowy stres dla rodzącej. Najważniejsze, że masz już dzidziusia obok. Oby Ci sie wszystko szybko tak pogoiło i nie bolało zbyt długo.
Matylda36 lubi tę wiadomość
-
blondi małej po prostu musi być bardzo dobrze w twoim brzuszku i się nie spieszy
albo nie chce się pchać w kolejke bo z tego co pamiętam jesteś za sls.s
.
ale wam zazdroszcze że za chwile wasze maleństwa będą z wami, mam nadzieje że te 80 dni u mnie też szybko minie.kotek27, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny przepraszam że mało się udzielam lecz dysk mi padł a szlak mnie trafia jak mam coś z tel napisać bo mi słowa przekręca lub usuwa post już przy końcu
Jutro idę do lekarza z medicoveru po skierowanie na badania krwi moczu i usg i tak sie zastanawiam może powinnam poprosić o usg szyjki żeby sprawdzić czy sie nie pogarsza a może się poprawia ale z drugiej strony czy jest sens zeby jakiś inny gin niż mój tam "grzebał"
a no i jeszcze jdno pytanie jaka jest prawidłowa długość szyjki na moim etapie ciąży bo nigdzie takigo info nie moge znaleźć
Za wszystkie mocno trzymam kciukiczytam na bierząco tylko z odpisywaiem gorzej
Effcia28 lubi tę wiadomość
-
wlasnoe o to chodzi kocur na ktg zadnego skurcza a ja chodzilam po scianach w trakcie. mowie ze mnie boli i ze to jest to ze ja tego dnia urodze a one patrzaly na mnie jak na idiotke kiedy tylko napinalam sie z bolu przy regularnych skurczach ktorych podobno nie bylo. jak widac byly i bolaly i nie da sie twgo pomylic z niczym. dziewczyny ja prawie wrocilam do domu bo panicznie balam sie lezec w tym szpitalu bez celu tylko max mnie przekonal, jakby nie to urodzilabym gdzies miedzy kuchnis a ubikacja bo wystrzelil jak z procy a polozna noe ubrala mawet fartuvha bo nie bylo czadi tak sie potoczylo ekspresowo
magdalena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagdziunia to są właśnie szpitale publiczne
Napisałabym, że współczuje Ci przeżyć, ale koniec końców nie ma czego! Masz Maluszka już przy sobie i życze Wam dużo zdrówka
i czekamy na zdjęcia
Ps. Któraś z dziewczyn też miała niewykrywalne skurcze na ktg mimo bólu. I jakoś inaczej jej lekarz przyłożył, bo były skurcze od krzyża?
U mnie jutro WIELKI DZIEŃ!
Tylko dziś zamierzam posprzątać i poprzesuwać meble, a teraz odczuwam co to znaczy kiedy boli w spojeniu łonowymCiężko mi się aż chodzi i nogi rozkracza
No ale cóż ktoś to musi zrobić, a ja w domu sama więc powolutku sobie to wszystko zrobię, a później kąpiel i "przygotowania" do porodu hihi
No mi pazury muszę zmazać i obciąć - nienawidzę krótkich paznokci.. No ale ważniejszy jest mój malutki Synuś, a nie jakieś tam paznokcie, które odrosną
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 10:55
Miriam, Matylda36, kotek27, Lalita2710, kaaasiaczek_, ;oniqa, lusia22, Elle, asienka28, pillow, magdalena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Przeczytałam sla.s co napisałaś, że jutro wielki dzień u ciebie. I właśnie zdałam sobie sprawę, dopiero teraz hihi, że za 2, 3 tygodnie, ja też tak powiem, a moje maleństwo wreszcie będzie z nami
aiwlys, Effcia28 lubią tę wiadomość
Mama najcudowniejszych skarbów -
nick nieaktualnyMiriam o 7:00 mam być w szpitalu. Muszą mnie przyjąć, później musi mi kroplówka zejść, niestety lewatywa i jak tylko sala będzie wolna to mnie wezmą na cięcie, a wtedy to już chwila. Jak Malutki się urodzi, a ja dostane już swój telefon to postaram się poinformować, albo dam M niech pisze
Miriam, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMiriam dwa miesiące Ci zostały
Ja pamiętam jak u mnie było:
- dopiero połowa
- o 6 miesiąc się zaczyna
- jeszcze 2 miesiące
- miesiąc!
- 3 tygodnie + pare dni
- jeszcze 2 tygodnie..
- no tydzień, jak to się dłuży...
A to już jutro.. A zleciało szybciej niż się spodziewałam. Przynajmniej te 2 ostatnie miesiące. Może też dlatego, że wtedy zaczyna się załatwianie wszystkiego dla dziecka, ciuszki, meble, torba do szpitala i tak zlatujeMiriam, Kocur, magdalena, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Miriam zleci czas zobaczysz, dobrze że masz wszystko pozałatwiane inaczej byś się stresowała
My wczoraj skręciliśmy wózek, brakuję mi tylko parę drobiazgów dla mnie do szpitala.
Wczoraj miałam przedostatnią wizytę u dr diabetolog kazała przyjść za dwa tygodnie na ostatnią wizytę przed porodem, albo jak to stwierdziła
"... już nie zdążę i spotkamy się w szpitalu..."
Nawet zapisała mi zapobiegawczo zalecenia co do cukrzycy po porodzie, jakbym już do niej nie dotarła. Jestem w szoku, że tak naprawdę jak urodzę za 2 tygodnie to będzie okMam nadzieję...
Miriam lubi tę wiadomość
-
haybeauti wrote:MADZIUNIA WIELKIE GRATULACJE - POKAZUJESZ ŻE INTUICJA KOBIETY DUŻO LEPIEJ SIĘ SPRAWDZA NIŻ JAKAŚ APARATURA
Perełka a kiedy mąż wraca? -
Perełka wrote:w piątek wraca...ale na weekend jest tylko na noc, bo ma zjazd na uczelni. Jest jeszcze w poniedziałek i we wtorek na miejscu i znów wyjeżdża do piątku:( Szczerze- to wątpię, że Mała wstrzeli się jak akurat tatuś będzie na miejscu..
-
Witajcie kovhane a ja sobie odpoczywam dalej w szpitalu od wczoraj zauważyłam na wkladce wiecej sluzu jest taki żółty troszke powściągliwy brzuch troche boli i ogoljie bardzo zmeczonamjestem
Sla.s kochana bardzo zazdroszcze jutrzejszego dniakotek27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOniq odpoczywaj dużo bardzo dużo
już niedługo i Ty przytulisz swoją córcie
Dziewczyny a jak to jest z macierzyńskim jakie dokumenty i gdzie sie składa ? I kiedy ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 12:21
;oniqa lubi tę wiadomość
-
haybeuti teoretycznie ma mnie kto zawieźć...kolega męża będzie czekał na tel. no ale w związkuz tym, że nei wiemy kiedy to będzie, to różnie może być- myślę, że w najgorszym wypadku taxi wezmę
do szpitala mam bardzo blisko. No ale sama tam nie dojdę
Tez ciekawa jestem jak jest z tymi dokumentami o których wspomniała Miriam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 12:29