X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek27 wrote:
    Miriam zleci czas zobaczysz, dobrze że masz wszystko pozałatwiane inaczej byś się stresowała :)
    My wczoraj skręciliśmy wózek, brakuję mi tylko parę drobiazgów dla mnie do szpitala.
    Wczoraj miałam przedostatnią wizytę u dr diabetolog kazała przyjść za dwa tygodnie na ostatnią wizytę przed porodem, albo jak to stwierdziła
    "... już nie zdążę i spotkamy się w szpitalu..."
    Nawet zapisała mi zapobiegawczo zalecenia co do cukrzycy po porodzie, jakbym już do niej nie dotarła. Jestem w szoku, że tak naprawdę jak urodzę za 2 tygodnie to będzie ok :) Mam nadzieję...

kotek ty do tej pory m ierzysz cukier po pare razy dziennie czy na tym etapie co jesteś jest już inaczej, bo u mnie pani diabet. stwierdziła że jak na cukrzyce to cukier mam super i że za jakis tydzień mogłabym mierzyć sobie co drugi dzień. przez ten tydzień tylko dwa razy przekroczyłam 120 ( 122 i 126) i raz miałam równo 120 i to po śniadaniach, później to tak od 86 do 98 i kilka razy powyżej 100. ja w sumie dziennie kłuje się 7 razy.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Good news! :D Mam do odebrania wyniki GBS! :) Więc ogarnę co mam do roboty i się przejdę :)

Miriam, Perełka, magdalena lubią tę wiadomość

• Makcza Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla.s, trzymam kciuki. Czyli jutro koło południa będzie już po wszystkim? Koniecznie wrzuć info, najszybciej, jak dasz radę.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I daj szybko znać jak wyniki :)

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia, tak ja mam nakaz kontrolowania obligatoryjnie! 4 razy dziennie mierze cukier:
    -na czczo
    -1h po sniadaniu
    -1h po obiedzie
    -1h po kolacji
    Wszystko wpisuje w dzienniczek i później dr patrzy, ewentualnie zwiększa dawke insuliny, jak gdzieś przekracza norme cukier.
    Insulinę wstrzykuje z kolei przed sniadaniem, obiadem, kolacja i na noc o 22.
    Mimo insuliny, i diety zwieksza mi dawkę ostatnio, ale to podobno normalne.
    ehhh

82dox1hp47sulw8a.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni nie biorę magnezu i twardnieję mi brzuch. Wizyta u gin po jutrze...

82dox1hp47sulw8a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za odpowiedź, czyli jeszcze może się u mnie zmienić ;-( no nic zobaczymy jak będzie póżniej.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka wrote:
    haybeuti teoretycznie ma mnie kto zawieźć...kolega męża będzie czekał na tel. no ale w związkuz tym, że nei wiemy kiedy to będzie, to różnie może być- myślę, że w najgorszym wypadku taxi wezmę:P do szpitala mam bardzo blisko. No ale sama tam nie dojdę:P
    Tez ciekawa jestem jak jest z tymi dokumentami o których wspomniała Miriam.
    Zawsze możesz poprosić taksówkarza, żeby ci poniósł walizkę (nie ma co się wstydzić). Mówię ci dzidziuś poczeka na tatusia zobaczysz :) Mogę się z tobą założyć :)

sla.s będę trzymać kciuki jutro za ciebie. Czekamy na info :)

Perełka lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    Witajcie kovhane a ja sobie odpoczywam dalej w szpitalu od wczoraj zauważyłam na wkladce wiecej sluzu jest taki żółty troszke powściągliwy brzuch troche boli i ogoljie bardzo zmeczonamjestem

Sla.s kochana bardzo zazdroszcze jutrzejszego dnia :)
    ;oniqa nie bądz taka pewna może ty sla.s wyprzedzisz :) nigdy nic nie wiadomo.

Może i blondi poruszycie do rozpakowania bo biedactwo pewno jak na szpilkach siedzi

;oniqa, Blondi22 lubią tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam zazdroszcze tego trzeciego trymestru

relganli3wx3d6wm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi cos dziś milczy może coś się ruszyło

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati1980 wrote:
    Zleci ci tak szybko że się nie zdążysz obrócić:)

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati1980 wrote:
    zanim się obejrzysz będzie 3 trymestr już bliżej niż dalej :)

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może Blondi rodzi :)

Miriam jeśli chodzi o macierzyński, to składasz wniosek w firmie po porodzie, masz na to 14 dni. Do wniosku dołączasz aktu urodzenia dziecka.
    Jeśli planujesz roczny urlop macierzyński, możesz złożyc w jednym piśmie, wniosek o urlop macierzyński 20tygodni, o dodatkowy urlop macierzyński, i o urlop rodzicielski. Plus oświadczenie, że ojciec dziecka zrzeka się urlopu rodzicielskiego. Ja złoże takie pismo, 3 w jednym-bo jestem pewna, że nie chce wrócic szybciej.
    Można złożyc 3 oddzielne wnioski, jeśli nie jesteś zdecydowana, kiedy chcesz wrocic do pracy.

:))

Miriam lubi tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paciorkowców beta-hemolizujących grupy B (GBS) - nie wyhodowano :)

Lalita2710, Effcia28, Martynika, Miriam, kotek27, Kocur, asienka28, juicca, magdalena, Marysia0312, Blondi22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla no to piękny wynik :)

Kotek a gdzhe mogę znaleźć wzory tych wniosków ?

• moni_c Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla.s powodzenia jutro :). Nie brak Ci takiego elementu zaskoczenia? Mi by brakowało... ;)

Dziewczyny pamiętam jak byłyście w 30, 25 tc a tu już prawie końcówka :D

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam tu linki do dwóch wniosków:
    http://e-prawopracy.pl/wp-content/uploads/2013/06/WNIOSEK-O-UDZIELENIE-DODATKOWEGO-URLOPU-MACIERZY%C5%83SKIEGO-I-RODZICIELSKIEGO.pdf

http://asystentbhp.pl/smedia/mainsite/pdf/D-DUMUR.pdf

Mam jeszcze trzecią wersję którą zmodyfikuję pod siebie, ale w wersji Word, chcesz to podaj emaila to Ci podeślę :)

Miriam lubi tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tu znalazłam na podobę taki jak mam w Wordzie :)) chyba najlepsza wersja. Można zmodyfikowac pod swoje dane.
    Aaa jeszcze oprócz aktu urodzenia dziecka, dołączamy do wniosku zaświadczenie o porodzie (otrzymujemy w szpitalu)
    Pozdrawiam

Miriam lubi tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze a mnie 12 dni przed cc złapał mega katar - złapałam od starszego synka....

Natalia lubi tę wiadomość

‹‹ 1107 1108 1109 1110 1111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ