III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
kotek27 wrote:Miriam zleci czas zobaczysz, dobrze że masz wszystko pozałatwiane inaczej byś się stresowała
My wczoraj skręciliśmy wózek, brakuję mi tylko parę drobiazgów dla mnie do szpitala.
Wczoraj miałam przedostatnią wizytę u dr diabetolog kazała przyjść za dwa tygodnie na ostatnią wizytę przed porodem, albo jak to stwierdziła
"... już nie zdążę i spotkamy się w szpitalu..."
Nawet zapisała mi zapobiegawczo zalecenia co do cukrzycy po porodzie, jakbym już do niej nie dotarła. Jestem w szoku, że tak naprawdę jak urodzę za 2 tygodnie to będzie okMam nadzieję...
kotek ty do tej pory m ierzysz cukier po pare razy dziennie czy na tym etapie co jesteś jest już inaczej, bo u mnie pani diabet. stwierdziła że jak na cukrzyce to cukier mam super i że za jakis tydzień mogłabym mierzyć sobie co drugi dzień. przez ten tydzień tylko dwa razy przekroczyłam 120 ( 122 i 126) i raz miałam równo 120 i to po śniadaniach, później to tak od 86 do 98 i kilka razy powyżej 100. ja w sumie dziennie kłuje się 7 razy. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lusia, tak ja mam nakaz kontrolowania obligatoryjnie! 4 razy dziennie mierze cukier:
-na czczo
-1h po sniadaniu
-1h po obiedzie
-1h po kolacji
Wszystko wpisuje w dzienniczek i później dr patrzy, ewentualnie zwiększa dawke insuliny, jak gdzieś przekracza norme cukier.
Insulinę wstrzykuje z kolei przed sniadaniem, obiadem, kolacja i na noc o 22.
Mimo insuliny, i diety zwieksza mi dawkę ostatnio, ale to podobno normalne.
ehhh -
Perełka wrote:haybeuti teoretycznie ma mnie kto zawieźć...kolega męża będzie czekał na tel. no ale w związkuz tym, że nei wiemy kiedy to będzie, to różnie może być- myślę, że w najgorszym wypadku taxi wezmę
do szpitala mam bardzo blisko. No ale sama tam nie dojdę
Tez ciekawa jestem jak jest z tymi dokumentami o których wspomniała Miriam.Mogę się z tobą założyć
sla.s będę trzymać kciuki jutro za ciebie. Czekamy na infoPerełka lubi tę wiadomość
-
;oniqa wrote:Witajcie kovhane a ja sobie odpoczywam dalej w szpitalu od wczoraj zauważyłam na wkladce wiecej sluzu jest taki żółty troszke powściągliwy brzuch troche boli i ogoljie bardzo zmeczonamjestem
Sla.s kochana bardzo zazdroszcze jutrzejszego dnianigdy nic nie wiadomo.
Może i blondi poruszycie do rozpakowania bo biedactwo pewno jak na szpilkach siedzi;oniqa, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Może Blondi rodzi
Miriam jeśli chodzi o macierzyński, to składasz wniosek w firmie po porodzie, masz na to 14 dni. Do wniosku dołączasz aktu urodzenia dziecka.
Jeśli planujesz roczny urlop macierzyński, możesz złożyc w jednym piśmie, wniosek o urlop macierzyński 20tygodni, o dodatkowy urlop macierzyński, i o urlop rodzicielski. Plus oświadczenie, że ojciec dziecka zrzeka się urlopu rodzicielskiego. Ja złoże takie pismo, 3 w jednym-bo jestem pewna, że nie chce wrócic szybciej.
Można złożyc 3 oddzielne wnioski, jeśli nie jesteś zdecydowana, kiedy chcesz wrocic do pracy.
)
Miriam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Miriam tu linki do dwóch wniosków:
http://e-prawopracy.pl/wp-content/uploads/2013/06/WNIOSEK-O-UDZIELENIE-DODATKOWEGO-URLOPU-MACIERZY%C5%83SKIEGO-I-RODZICIELSKIEGO.pdf
http://asystentbhp.pl/smedia/mainsite/pdf/D-DUMUR.pdf
Mam jeszcze trzecią wersję którą zmodyfikuję pod siebie, ale w wersji Word, chcesz to podaj emaila to Ci podeślęMiriam lubi tę wiadomość
-
O tu znalazłam na podobę taki jak mam w Wordzie
) chyba najlepsza wersja. Można zmodyfikowac pod swoje dane.
Aaa jeszcze oprócz aktu urodzenia dziecka, dołączamy do wniosku zaświadczenie o porodzie (otrzymujemy w szpitalu)
Pozdrawiam
Miriam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny