III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja po wizycie, na KTG tętno prawidłowe, Mała spała i ruchów praktycznie nie było- ale położna przyszła, potrząsnęła brzuchem i po chwili zaczely się ruchy. Skurczy nie zarejestrowano. Rozwarcie na palec ( albo na cm- nie pamiętam dokładnie). Następna wizyta za tydzień. Także nic się nie dzieje.
Marysia0312, lusia22, JEDRNA5, Matylda36, kotek27, kaaasiaczek_, magdalena, Miriam lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
o kurczę ale się dzieje dziewczyny trzymam kciuki za wasze wizyty no i być może za dzisiejsze porody
ja dziś kończę II trymestr i się zadomowię na tym wątku
zresztą podczytuję Was non stop bo ciekawie tutaj! buziaki pogoda przepiękna trzeba jakiś spacerek sobie urządzić
-
nick nieaktualnyJa już po jednym usg mała waży 1911 gram i dziś nazwalam ja "kluskiem" bo obstawiajam 1700 a tu prawie 2 kg wszystko z nią ok wymiary prawidłowe glowka na 33 tydzień brzuszek i nóżki idealnie na 32 tydzień i 1 dzień szyjki mi nie sprawdzał to sprawdze na wizycie o 17 jestem ciekawa czy pomiary o 17 bedą takie same
a mała już glowka do dołu ustawiona
a teraz idę kończyć zupke ogorkowa
Matylda36, Kocur, paula22, kaaasiaczek_, Marysia0312, JEDRNA5, juicca, szczessciara, Natalia, Perełka, magdalena, kotek27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
sla.s wrote:Ale ten czas gna :o Już tak niewiele Wam zostało
Mój termin byłby po jutrze, a tu po jutrze mój Skarb już dwa tygodnie będzie miał
Dziewczyny każdej z osobna życzę jak najmniej bolesnego porodu i w miarę szybkiego! Wiadomo za szybko to też nie za dobrze
My wczoraj mieliśmy 15 minutowy spacerek, bo +10 stopni, dziś wybieramy się na pół godzinny, bo +15 na termometrze. Mikołajowi chyba odpowiadają te spacerki, bo śpi i ani na chwilę nie kwiknieI naprawdę jestem niesamowicie szczęśliwa, że jak na noworodka je, śpi, je i śpi. Oczywiście są i momenty, że wodzi oczkami, nasłuchuje itd. ale jest bardzo grzeczny i mam nadzieje, że tak mu już zostanie
I obalę mit, że spokojna ciąża=spokojne dziecko. Ja całą ciąże zniosłam bardzo nerwowo, ciągły stres, płacze itd. Myślę, że to bardziej jest zależne od trybu życia w ciąży. Ja praktycznie całą spędziłam w łóżku (od 12 tyg) i prędzej to wpływa na dziecko niż spokój itp. -
nick nieaktualnymilola86 wrote:Ja tez dziś KTG w szpitalu. Jedrna, ty jak idziesz na KTG to tez musisz przez izbę przyjęć dostać się na oddział?
tak mi wczoraj na wizycie lekarz kazał, zgłosić się na IP zadzwonić do niego - bo ma dyżur, on powie babeczkom,żeby zrobiły mi ktg i potem ma zejść omówić ze mną zapis
ja pierwszy raz, to jestem taka zielona -
nick nieaktualny
-
Ja po ktg, zapis prawidłowy uff
)
I po wizycie u diabetologa już ostatniej, cukry nie spadają, czyli organizm się jeszcze nie szykuje do porodu-tak stwierdziła pani dr.
Piątek znów ktg plus gin usg.
Miriam super wieści, mam nadzieję, że z szyją też ok.
Blondi Izunia śliczna taka okrąglutką ma główkę, cała jest cudna))
kaaasiaczek_, kaaasiaczek_, magdalena, JEDRNA5, Blondi22 lubią tę wiadomość