Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › III trymestr › III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze sie odezwałas bo sie martwimy ale oni Cie męczą :( do środy to jeszcze tyle czasu bądź dzielna

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    Witajcie dzisiaj usłyszałam konkrety dostaje prowokacjemw zastrzykach 3 razy dziennie i tabletke dzisiaj i jutro jak to nie pomoże ti nie urodze do środy do 12:00 to bede miała cesarke

Nie kończyłam medycyny, ale dla mnie to już przegięcie, że tyle czasu Cię męczą. To jakiś cyrk nie szpital, a personel to chyba sumienia nie ma, eh, zdenerwowałam się.
    Trzymaj się Ty nasza dzielna mamusiu. Bardzo mocno Cię wspieramy.

;oniqa lubi tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oniqa 3maj sie tam dzielna jestes !!! a ja dzis od rana mam prawie cały czas twardnienia brzucha jeszcze tak nie miałam troszke sie boje czy wszystko ok

;oniqa lubi tę wiadomość

iv092n0amkzp6vtf.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Oniq trzymam kciuki już bliżej niz dalej :)

Co do rozstepow to smarowalam sie na zmianę bio oil i oliwka z rossmana i było ok dopóki nie złapalam tego Rota wirusa i tej nocy tak mnie popwkalam ze szok uda az do kolan nerki na brzuchu nic lekarz powiedział ze to z wysiłku gdy mięśnie spinalam i zeby nastawic sie na to ze podczas porodu bedzie tak samo albo i gorzej taka moja natura podobno :/ moja mama miała to samo ale jej wszystko poznikalo wiec tym sie pocieszam d

Miriam, nie wiem, czy dobrze zrozumiałam (coś Ci tel. chyba poprzestawiał) - czy rozstępy wyszły Ci w trakcie jednej nocy?

;oniqa lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancia, może się zaczyna? ;)

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza nic mi tel nie przedstawił nie stety przez jedna noc wyszły mi i to nie małe :(

Na nerkach, na wewnętrznej stronie ud zewnętrznej stronie ud az do kolan pod kolanami pupie :( brzuch tylko ostał mi sie bez no ale walczę z nimi mascia ze sluzu slimaka i nadal oliwkami sie smakuje zobaczymy co bedzie :) najwyżej tak jak napisałam wcześniej zakupie pianke do nurkowania na wakacje :)

• Ancia77 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    Ancia, może się zaczyna? ;)
    Nie sadze :) a ty nie masz takich twardnien? albo kłuć w dole brzucha nawet jak sie dzidzia rusza? ja mam wrazenie czuje malego jak sie rusza nawet w tyłku:)

iv092n0amkzp6vtf.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    cześć dziewczyny;)

jesli chodzi o tantum rosa to ja kupiłam tez irygator, bez niego ciezko byloby zastosowac ten specyfik

u moniki było tez wysokie cisnienie, starzejace się łóżysko i tego co pamiętam mała ilość wód.mam nadzieje ze to wszzysytko szybko sie skonczy bo i ja już się tym stresuje...

perełka, zobacz- DOKONAŁAŚ CUDU ;) jeszcze chwila i przedstawisz nam swój mały cud ;)

Ancia, Inezz ciekawe kiedy u was zacznie cos sie dziac, u mnie raz, dwa razy dziennie twardnienie brzucha i dalej nic...

Kochana co do tatnum rosa różne sa opinie jedni mówią żeby za głęboko nie wsadzać i nie za mocno polewać.
    Bez irygatora też da się ogarnąć.

WIele kobiet bierze butelkę 0,5 liitra robi roztwór dziurki w korku i leży polewa się pochwe.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita co do tego Tantum rosa to też zakupię same saszetki, i wyszukam sama jakiś rozpylacz. Czytałam też o octenisept, to można na ranę krocza, i pępuszek dziecka podobno...

Im bliżej tym mam 100 pytań do....

Kocurku ale Cie rozłożyło :( przykro mi, dbaj o siebie, oby szybko minęło to przeziębienie...

A Oniqa Ty powinnaś dostać order za cierpliwość, ja bym chyba na zawał tam zeszła!! Trzymamy kciuki, i czekamy na dobre wieści!!! Już bliżej jak dalej!

Kocur lubi tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancia77 wrote:
    Nie sadze :) a ty nie masz takich twardnien? albo kłuć w dole brzucha nawet jak sie dzidzia rusza? ja mam wrazenie czuje malego jak sie rusza nawet w tyłku:)
    Ancia ja też Małą czuję w tyłku niemalże- tak nisko już jest...i wtedy to boli, bo mam wrażenie, że się tam wbija, ale zaciskam zęby i cieszę się, ze się porusza:P

Effcia28 lubi tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oniqa, jesteś naprawdę bardzo dzielna- już niewiele zostało...trzymam kciuki, żeby wszystko szybko i szczęśliwie się skończyło;)

;oniqa lubi tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Perełka troszke mnie uspokoiłas :)

Perełka lubi tę wiadomość

iv092n0amkzp6vtf.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur :) no najlepiej mówię ci ja butelką polewałam. Dawałam podkład pod tyłek. nogi rozkładałam polewałam letnim roztworem i leżałam z otwartą raną żeby się goiło i taką butelkę ponad pół butelki=1 saszetka tantum rosa. I to robiłam x2 dziennie.
    I z tego co się orientuję max 5 dni można to robić.

Oniqa ,mam nadzieję że nawet jeśli podają ci oxy to nie masz skurczy żeby cie nie wymęczyło jak mnie;/ tyle dni przez nie nie spałam...

;oniqa lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może i macie rację z tym tantum rosa, ja spróbuję z irygatorem, jak będzie żle szło, to pokombinuję inaczej ;)

Ancia, czuję mała też podobnie jak TY, ale tylko czasami.Mam wrażenie że wierci sobie dziurkę do wyjścia hehe ;) ale twardnień praktycznie nie mam.1/2 razy dziennie.

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

• inezz Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jedyne twardnienia jakie czuję, to jak się Mała wypycha. Więc nie mam porównania.. A kłucia to normalka. Też mi się wydaje, że córcia jest nisko. Ciekawe jak długo może tak być?

km5szbmhlbn8250p.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inezz, w naszym przypadku, to nie dłużej niż 3 tygodnie hehe ;")

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wizycie, jutro pierwsze ktg, Mała ma juz 3700g !!! I dalej rosnie, rozwarcie na 1 palec, szyjka zgładzona,
    zaczęłam mieć stresika :)

Kocur, Martynika, lusia22, Matylda36, Perełka, ;oniqa, inezz, Ancia77, kotek27, nick nieaktualny, MariaAntonina, juicca, kaaasiaczek_, Effcia28, nick nieaktualny, magdalena, Blondi22 lubią tę wiadomość

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane za wsparcie i miłe słowa

nick nieaktualny, inezz, kotek27, nick nieaktualny, juicca, Matylda36, nick nieaktualny, Perełka, Kocur, nick nieaktualny, magdalena, Blondi22 lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oniqa wchodzę i czytam co u Ciebie długo to trwa ale jeszcze troszkę i będziesz miała dzieciątko przy sobie.Serdecznie Cię pozdrawiam :)

;oniqa lubi tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • inezz Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2014, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie nikt o tej porze mi nie odpisze, ale musiałam wstać, bo chyba mnie bierze.. Wieczorem założyłam sobie Macmiror i obudziły mnie ok 3 dziwne bóle, jak na @ i promieniujące do krzyża. Czasem miewałam bóle przy zmianie pozycji jak spałam ale wstałam do wc, a tam niespodzianka- brązowa wydzielina, razem z rozpuszczoną globulką. Bóle póki co powtarzają się co 15-30 min i nie przechodzą mimo zmiany pozycji. Wcześniej nic mnie nie bolało i teraz cała jestem zestresowana, czy to już..
    Dziewczyny, trzymajcie kciuki. Mam pietra jak 150

Kocur, nick nieaktualny, juicca, doris85, pillow, lusia22, Martynika, walabia lubią tę wiadomość

km5szbmhlbn8250p.png
‹‹ ‹ 1147 1148 1149 1150 1151 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ