X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze sie odezwałas bo sie martwimy ale oni Cie męczą :( do środy to jeszcze tyle czasu bądź dzielna

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    Witajcie dzisiaj usłyszałam konkrety dostaje prowokacjemw zastrzykach 3 razy dziennie i tabletke dzisiaj i jutro jak to nie pomoże ti nie urodze do środy do 12:00 to bede miała cesarke

Nie kończyłam medycyny, ale dla mnie to już przegięcie, że tyle czasu Cię męczą. To jakiś cyrk nie szpital, a personel to chyba sumienia nie ma, eh, zdenerwowałam się.
    Trzymaj się Ty nasza dzielna mamusiu. Bardzo mocno Cię wspieramy.

;oniqa lubi tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oniqa 3maj sie tam dzielna jestes !!! a ja dzis od rana mam prawie cały czas twardnienia brzucha jeszcze tak nie miałam troszke sie boje czy wszystko ok

;oniqa lubi tę wiadomość

iv092n0amkzp6vtf.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Oniq trzymam kciuki już bliżej niz dalej :)

Co do rozstepow to smarowalam sie na zmianę bio oil i oliwka z rossmana i było ok dopóki nie złapalam tego Rota wirusa i tej nocy tak mnie popwkalam ze szok uda az do kolan nerki na brzuchu nic lekarz powiedział ze to z wysiłku gdy mięśnie spinalam i zeby nastawic sie na to ze podczas porodu bedzie tak samo albo i gorzej taka moja natura podobno :/ moja mama miała to samo ale jej wszystko poznikalo wiec tym sie pocieszam d

Miriam, nie wiem, czy dobrze zrozumiałam (coś Ci tel. chyba poprzestawiał) - czy rozstępy wyszły Ci w trakcie jednej nocy?

;oniqa lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancia, może się zaczyna? ;)

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza nic mi tel nie przedstawił nie stety przez jedna noc wyszły mi i to nie małe :(

Na nerkach, na wewnętrznej stronie ud zewnętrznej stronie ud az do kolan pod kolanami pupie :( brzuch tylko ostał mi sie bez no ale walczę z nimi mascia ze sluzu slimaka i nadal oliwkami sie smakuje zobaczymy co bedzie :) najwyżej tak jak napisałam wcześniej zakupie pianke do nurkowania na wakacje :)

• Ancia77 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    Ancia, może się zaczyna? ;)
    Nie sadze :) a ty nie masz takich twardnien? albo kłuć w dole brzucha nawet jak sie dzidzia rusza? ja mam wrazenie czuje malego jak sie rusza nawet w tyłku:)

iv092n0amkzp6vtf.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    cześć dziewczyny;)

jesli chodzi o tantum rosa to ja kupiłam tez irygator, bez niego ciezko byloby zastosowac ten specyfik

u moniki było tez wysokie cisnienie, starzejace się łóżysko i tego co pamiętam mała ilość wód.mam nadzieje ze to wszzysytko szybko sie skonczy bo i ja już się tym stresuje...

perełka, zobacz- DOKONAŁAŚ CUDU ;) jeszcze chwila i przedstawisz nam swój mały cud ;)

Ancia, Inezz ciekawe kiedy u was zacznie cos sie dziac, u mnie raz, dwa razy dziennie twardnienie brzucha i dalej nic...

Kochana co do tatnum rosa różne sa opinie jedni mówią żeby za głęboko nie wsadzać i nie za mocno polewać.
    Bez irygatora też da się ogarnąć.

WIele kobiet bierze butelkę 0,5 liitra robi roztwór dziurki w korku i leży polewa się pochwe.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita co do tego Tantum rosa to też zakupię same saszetki, i wyszukam sama jakiś rozpylacz. Czytałam też o octenisept, to można na ranę krocza, i pępuszek dziecka podobno...

Im bliżej tym mam 100 pytań do....

Kocurku ale Cie rozłożyło :( przykro mi, dbaj o siebie, oby szybko minęło to przeziębienie...

A Oniqa Ty powinnaś dostać order za cierpliwość, ja bym chyba na zawał tam zeszła!! Trzymamy kciuki, i czekamy na dobre wieści!!! Już bliżej jak dalej!

Kocur lubi tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancia77 wrote:
    Nie sadze :) a ty nie masz takich twardnien? albo kłuć w dole brzucha nawet jak sie dzidzia rusza? ja mam wrazenie czuje malego jak sie rusza nawet w tyłku:)
    Ancia ja też Małą czuję w tyłku niemalże- tak nisko już jest...i wtedy to boli, bo mam wrażenie, że się tam wbija, ale zaciskam zęby i cieszę się, ze się porusza:P

Effcia28 lubi tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oniqa, jesteś naprawdę bardzo dzielna- już niewiele zostało...trzymam kciuki, żeby wszystko szybko i szczęśliwie się skończyło;)

;oniqa lubi tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Perełka troszke mnie uspokoiłas :)

Perełka lubi tę wiadomość

iv092n0amkzp6vtf.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur :) no najlepiej mówię ci ja butelką polewałam. Dawałam podkład pod tyłek. nogi rozkładałam polewałam letnim roztworem i leżałam z otwartą raną żeby się goiło i taką butelkę ponad pół butelki=1 saszetka tantum rosa. I to robiłam x2 dziennie.
    I z tego co się orientuję max 5 dni można to robić.

Oniqa ,mam nadzieję że nawet jeśli podają ci oxy to nie masz skurczy żeby cie nie wymęczyło jak mnie;/ tyle dni przez nie nie spałam...

;oniqa lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może i macie rację z tym tantum rosa, ja spróbuję z irygatorem, jak będzie żle szło, to pokombinuję inaczej ;)

Ancia, czuję mała też podobnie jak TY, ale tylko czasami.Mam wrażenie że wierci sobie dziurkę do wyjścia hehe ;) ale twardnień praktycznie nie mam.1/2 razy dziennie.

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

• inezz Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jedyne twardnienia jakie czuję, to jak się Mała wypycha. Więc nie mam porównania.. A kłucia to normalka. Też mi się wydaje, że córcia jest nisko. Ciekawe jak długo może tak być?

km5szbmhlbn8250p.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inezz, w naszym przypadku, to nie dłużej niż 3 tygodnie hehe ;")

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wizycie, jutro pierwsze ktg, Mała ma juz 3700g !!! I dalej rosnie, rozwarcie na 1 palec, szyjka zgładzona,
    zaczęłam mieć stresika :)

Kocur, Martynika, lusia22, Matylda36, Perełka, ;oniqa, inezz, Ancia77, kotek27, szczessciara, MariaAntonina, juicca, kaaasiaczek_, Effcia28, Marysia0312, magdalena, Blondi22 lubią tę wiadomość

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane za wsparcie i miłe słowa

Miriam, inezz, kotek27, szczessciara, juicca, Matylda36, JEDRNA5, Perełka, Kocur, Marysia0312, magdalena, Blondi22 lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oniqa wchodzę i czytam co u Ciebie długo to trwa ale jeszcze troszkę i będziesz miała dzieciątko przy sobie.Serdecznie Cię pozdrawiam :)

;oniqa lubi tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • inezz Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2014, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie nikt o tej porze mi nie odpisze, ale musiałam wstać, bo chyba mnie bierze.. Wieczorem założyłam sobie Macmiror i obudziły mnie ok 3 dziwne bóle, jak na @ i promieniujące do krzyża. Czasem miewałam bóle przy zmianie pozycji jak spałam ale wstałam do wc, a tam niespodzianka- brązowa wydzielina, razem z rozpuszczoną globulką. Bóle póki co powtarzają się co 15-30 min i nie przechodzą mimo zmiany pozycji. Wcześniej nic mnie nie bolało i teraz cała jestem zestresowana, czy to już..
    Dziewczyny, trzymajcie kciuki. Mam pietra jak 150

Kocur, Marysia0312, juicca, doris85, pillow, lusia22, Martynika, walabia lubią tę wiadomość

km5szbmhlbn8250p.png
‹‹ 1147 1148 1149 1150 1151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ