X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie MAMUŚKI <3

<3 Chciałam się przywitać i równocześnie pochwalić, że wczoraj zaczęłam 3 trymestr <3

5d8278aca9ea1a17gen.jpg

właśnie oglądam porodówkę... <3 Ależ te maluszki są słodziaśne <3
    (fajnie jest trafić na odcinek z ujęciem całego porodu)

tak oglądam i uświadamiam sobie że to już prawie koniec drogi - ten czas tak przeleciał... a ja jeszcze nie jestem gotowa :/
    Czy zdążę się nasycić stanem błogosławionym ???
    ... ostatnio w ciągłym biegu, dni mijają w zabójczym tempie, nawet nie wiem kiedy zasypiam :/

PYTANKO: czy któraś z Was nadal pracuje ??? W którym TC planujecie L4 (a może wykorzystujecie urlop ?? )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 04:46

Kocur, kaaasiaczek_, AISAK, juicca lubią tę wiadomość

• inezz Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2014, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam sie położyć, a tu w toalecie zaskoczenie- plamienie, czy krwawienie - i już całkiem jestem zestresowana.. Czy jechać już, czy czekać aż skurcze będą częściej..?? Dlaczego zaczęłam rodzić, jak wszystkie śpią;)?

kotek27, Effcia28, JEDRNA5, walabia lubią tę wiadomość

km5szbmhlbn8250p.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wszystkie śpią. Ja cierpię na bezsenność i jakoś tu dzisiaj weszłam na ovu i proszę jakie rzeczy się dzieją.

inezz będzie dobrze. Wreszcie przyszedł moment na spotkanie z maluszkiem :-)
    POWODZENIA!!!!!!!!!!!!!!!!

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inezz no ewidentnie się rozkręca. Nie miałbym pojęcia czy już jechać czy jeszcze czekać, może spróbuj poczekać aż skurcze staną się częstsze i regularne.

Ja też nie śpię, zazwyczaj o 5 wstaję zeby zwymiotować i spróbować zamulić żołądek kawałkiem pieczywa. Potem albo powtórka z rozrywki albo zgaga do 8, więc dawno się nie poleniła beztrosko. Teraz na dodatek kaszel i ból oskrzeli mnie wykańcza, więc jest pięknie.

Inezz informuj nas w miarę możliwosci o rozwoju sytuacji. Będzie wszystko dobrze !!! Powodzenia :)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inezz, jak plamisz, to jedź najlepiej na IP, albo do poradni jak masz możliwość. Nie wiesz skąd są te plamienia, a jesteś już tak zaawansowana ciążowo, że nikt zdziwiony nie będzie że przyszłaś się skontrolować. Daj znać oczywiście i się nie denerwuj na zapas:) Może już niedługo będziesz najszczęśliwszą kobietą na świecie:)
    A ja od rana zmartwiona- Mała słabo się porusza:( Trzy kopniaczki na krzyż...:( zaraz jadę do poradni na KTG.... ja już tak bardzo chcę, żeby Mała była na świecie....

kotek27, Effcia28, JEDRNA5 lubią tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inezz, trzymam kciuki, żeby się rozkręciło u Ciebie na dobre.

Kocurku, widzę, że z choróbskiem nie jestem sama. :(

Kocur lubi tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inezz jedź na IP :) Plamienia mogą być oznaką rozwierania się szyjki.
    Może to być bez akcji skurczowej. Jak wiem bywają porody z rozwarciem ale bez akcji skurczowej.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny
    Ja wczoraj miałam wizytkę. Naszczęście wszystko w porządku u mnie i dzidziusia. Wybrałam położną i teraz czekam na spotkanie. 12 lutego ostatnie usg 4d - już nie mogę się doczekać :)
    Ucieszyłam się bo okazało się, że jak na razie jest szansa że będe rodzić naturalnie :)
    Tylko muszę zrobić badania dna oka bo noszę okularki ale myślę, że to nie będzie przeciwwskazaniem :)

Marysia0312, lusia22 lubią tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja dzis wstałam i mam sluz z krwia wiec jedziemy na IP

Blondi22 lubi tę wiadomość

iv092n0amkzp6vtf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inezz Ancia77 trzymam kciuki ja sie ogarniam i idę na usg 3 trymestru do medicover na 10 :) nie mogę sie doczekać no i na 17 kolejne usg 3 trymestru u mojego gin co za dzień co za emocje :) no i zerkniemy co z ta moja szyjka mam nadzieje ze ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 08:37

juicca, kotek27, haybeauti, JEDRNA5 lubią tę wiadomość

• juicca Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancia Inezz to już chyba to ;) Trzymamy kciuki ;)

Miriam kochana to miłego podglądania córci i o 10 i o 17 ;D

Miriam, JEDRNA5 lubią tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Proszę jaki emocjonujący poranek :D
    Ancia, Inezz trzymam kciuki! Zaczyna się :))))))
    Ja dziś na 17tą ktg, trzymajcie kciuki by zapis był prawidłowy :( bo ostatnio w czartek jak pisałam mały się mało ruszał i mało co się nie musiałam wybrac na IP :( Mam nadzieję, że dziś się zreflektuje :)))
    Miłego dnia!

Effcia28, Lalita2710, JEDRNA5 lubią tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy dzisiaj emocjonujący dzień na forum :-)

Akcje się rozkręcają, wizyty, po których czekamy na dobre wieści.
    Ciekawy dzień się zapowiada, chyba dzisiaj ovu ustawię jako stronę główną w kompie :-D

Powodzenia dziewczyny! ;-)

Effcia28, kotek27, JEDRNA5 lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry ja też należę do osób które cierpią na bezsenność :/
    ale nie byłam na ovu bo przez myśl mi nie przeleciało, że może nas być więcej :)
    Pozdrawiam wszystkie które cierpią na bezzesność :)

Miriam i Kotek powodzenia na wizytach :)
    A wszystkim tym które są na IP życzę powodzenia i trzymam kciuki za szybkie porody :)

Miriam lubi tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inezz, Ancia wow, ale rozkręciłyście kolejkę ;) mam nadzieję że pójdzie wam gładko ;) Perełka, jeszcze Ty musisz dołaczyć na porodówkę, tego ci życzę. Wychodzi na to że zostanę sama na placu boju, a za mną zaraz Jedrna;) Ja też chcę tak jak wyyyy ;)

Matylda36, pasia27, kotek27 lubią tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i rozkręcające sie akcje;)

lprktv73nye615w2.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny trzymam kciuki za was, żebyście dzisiaj tuliły już swoje dzieciaczki :-) powodzenia.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ten czas gna :o Już tak niewiele Wam zostało :) Mój termin byłby po jutrze, a tu po jutrze mój Skarb już dwa tygodnie będzie miał <3 Dziewczyny każdej z osobna życzę jak najmniej bolesnego porodu i w miarę szybkiego! Wiadomo za szybko to też nie za dobrze :)

My wczoraj mieliśmy 15 minutowy spacerek, bo +10 stopni, dziś wybieramy się na pół godzinny, bo +15 na termometrze. Mikołajowi chyba odpowiadają te spacerki, bo śpi i ani na chwilę nie kwiknie :D I naprawdę jestem niesamowicie szczęśliwa, że jak na noworodka je, śpi, je i śpi. Oczywiście są i momenty, że wodzi oczkami, nasłuchuje itd. ale jest bardzo grzeczny i mam nadzieje, że tak mu już zostanie :)
    I obalę mit, że spokojna ciąża=spokojne dziecko. Ja całą ciąże zniosłam bardzo nerwowo, ciągły stres, płacze itd. Myślę, że to bardziej jest zależne od trybu życia w ciąży. Ja praktycznie całą spędziłam w łóżku (od 12 tyg) i prędzej to wpływa na dziecko niż spokój itp.

kaaasiaczek_, JEDRNA5, lusia22, Miriam, szczessciara, magdalena lubią tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla.s pierwsze 2 tygodnie życia noworodek z reguły je i pije :D
    Potem zaczyna rozrabiać ;P hihih

Ancia INEZZ I INNE CZEKAMY;)) NA ROZWÓJ AKCJI

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s kochana jak mamusia jest spokojna to maluszek jest spokojny. ja jestem spokojna zrelaksowana i moj misiaczek tez spokojnie a jak mam nerwowy dzien to daje popalic

jd7r1di.png
‹‹ 1148 1149 1150 1151 1152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ