III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie MAMUŚKI
Chciałam się przywitać i równocześnie pochwalić, że wczoraj zaczęłam 3 trymestr
właśnie oglądam porodówkę...Ależ te maluszki są słodziaśne
(fajnie jest trafić na odcinek z ujęciem całego porodu)
tak oglądam i uświadamiam sobie że to już prawie koniec drogi - ten czas tak przeleciał... a ja jeszcze nie jestem gotowa
Czy zdążę się nasycić stanem błogosławionym ???
... ostatnio w ciągłym biegu, dni mijają w zabójczym tempie, nawet nie wiem kiedy zasypiam
PYTANKO: czy któraś z Was nadal pracuje ??? W którym TC planujecie L4 (a może wykorzystujecie urlop ?? )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 04:46
Kocur, kaaasiaczek_, AISAK, juicca lubią tę wiadomość
-
Chciałam sie położyć, a tu w toalecie zaskoczenie- plamienie, czy krwawienie - i już całkiem jestem zestresowana.. Czy jechać już, czy czekać aż skurcze będą częściej..?? Dlaczego zaczęłam rodzić, jak wszystkie śpią
?
kotek27, Effcia28, JEDRNA5, walabia lubią tę wiadomość
-
Inezz no ewidentnie się rozkręca. Nie miałbym pojęcia czy już jechać czy jeszcze czekać, może spróbuj poczekać aż skurcze staną się częstsze i regularne.
Ja też nie śpię, zazwyczaj o 5 wstaję zeby zwymiotować i spróbować zamulić żołądek kawałkiem pieczywa. Potem albo powtórka z rozrywki albo zgaga do 8, więc dawno się nie poleniła beztrosko. Teraz na dodatek kaszel i ból oskrzeli mnie wykańcza, więc jest pięknie.
Inezz informuj nas w miarę możliwosci o rozwoju sytuacji. Będzie wszystko dobrze !!! Powodzenia -
Inezz, jak plamisz, to jedź najlepiej na IP, albo do poradni jak masz możliwość. Nie wiesz skąd są te plamienia, a jesteś już tak zaawansowana ciążowo, że nikt zdziwiony nie będzie że przyszłaś się skontrolować. Daj znać oczywiście i się nie denerwuj na zapas:) Może już niedługo będziesz najszczęśliwszą kobietą na świecie:)
A ja od rana zmartwiona- Mała słabo się porusza:( Trzy kopniaczki na krzyż...zaraz jadę do poradni na KTG.... ja już tak bardzo chcę, żeby Mała była na świecie....
kotek27, Effcia28, JEDRNA5 lubią tę wiadomość
-
Hej, dziewczyny
Ja wczoraj miałam wizytkę. Naszczęście wszystko w porządku u mnie i dzidziusia. Wybrałam położną i teraz czekam na spotkanie. 12 lutego ostatnie usg 4d - już nie mogę się doczekać
Ucieszyłam się bo okazało się, że jak na razie jest szansa że będe rodzić naturalnie
Tylko muszę zrobić badania dna oka bo noszę okularki ale myślę, że to nie będzie przeciwwskazaniemMarysia0312, lusia22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyInezz Ancia77 trzymam kciuki ja sie ogarniam i idę na usg 3 trymestru do medicover na 10
nie mogę sie doczekać no i na 17 kolejne usg 3 trymestru u mojego gin co za dzień co za emocje
no i zerkniemy co z ta moja szyjka mam nadzieje ze ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 08:37
juicca, kotek27, haybeauti, JEDRNA5 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry,
Proszę jaki emocjonujący poranek
Ancia, Inezz trzymam kciuki! Zaczyna się)))))
Ja dziś na 17tą ktg, trzymajcie kciuki by zapis był prawidłowybo ostatnio w czartek jak pisałam mały się mało ruszał i mało co się nie musiałam wybrac na IP
Mam nadzieję, że dziś się zreflektuje
))
Miłego dnia!Effcia28, Lalita2710, JEDRNA5 lubią tę wiadomość
-
Mamy dzisiaj emocjonujący dzień na forum
Akcje się rozkręcają, wizyty, po których czekamy na dobre wieści.
Ciekawy dzień się zapowiada, chyba dzisiaj ovu ustawię jako stronę główną w kompie
Powodzenia dziewczyny!
Effcia28, kotek27, JEDRNA5 lubią tę wiadomość
Mama najcudowniejszych skarbów -
Dzień Dobry ja też należę do osób które cierpią na bezsenność
ale nie byłam na ovu bo przez myśl mi nie przeleciało, że może nas być więcej
Pozdrawiam wszystkie które cierpią na bezzesność
Miriam i Kotek powodzenia na wizytach
A wszystkim tym które są na IP życzę powodzenia i trzymam kciuki za szybkie porodyMiriam lubi tę wiadomość
-
Inezz, Ancia wow, ale rozkręciłyście kolejkę
mam nadzieję że pójdzie wam gładko
Perełka, jeszcze Ty musisz dołaczyć na porodówkę, tego ci życzę. Wychodzi na to że zostanę sama na placu boju, a za mną zaraz Jedrna;) Ja też chcę tak jak wyyyy
Matylda36, pasia27, kotek27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle ten czas gna :o Już tak niewiele Wam zostało
Mój termin byłby po jutrze, a tu po jutrze mój Skarb już dwa tygodnie będzie miał
Dziewczyny każdej z osobna życzę jak najmniej bolesnego porodu i w miarę szybkiego! Wiadomo za szybko to też nie za dobrze
My wczoraj mieliśmy 15 minutowy spacerek, bo +10 stopni, dziś wybieramy się na pół godzinny, bo +15 na termometrze. Mikołajowi chyba odpowiadają te spacerki, bo śpi i ani na chwilę nie kwiknieI naprawdę jestem niesamowicie szczęśliwa, że jak na noworodka je, śpi, je i śpi. Oczywiście są i momenty, że wodzi oczkami, nasłuchuje itd. ale jest bardzo grzeczny i mam nadzieje, że tak mu już zostanie
I obalę mit, że spokojna ciąża=spokojne dziecko. Ja całą ciąże zniosłam bardzo nerwowo, ciągły stres, płacze itd. Myślę, że to bardziej jest zależne od trybu życia w ciąży. Ja praktycznie całą spędziłam w łóżku (od 12 tyg) i prędzej to wpływa na dziecko niż spokój itp.kaaasiaczek_, JEDRNA5, lusia22, Miriam, szczessciara, magdalena lubią tę wiadomość