X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie MAMUŚKI <3

<3 Chciałam się przywitać i równocześnie pochwalić, że wczoraj zaczęłam 3 trymestr <3

5d8278aca9ea1a17gen.jpg

właśnie oglądam porodówkę... <3 Ależ te maluszki są słodziaśne <3
    (fajnie jest trafić na odcinek z ujęciem całego porodu)

tak oglądam i uświadamiam sobie że to już prawie koniec drogi - ten czas tak przeleciał... a ja jeszcze nie jestem gotowa :/
    Czy zdążę się nasycić stanem błogosławionym ???
    ... ostatnio w ciągłym biegu, dni mijają w zabójczym tempie, nawet nie wiem kiedy zasypiam :/

PYTANKO: czy któraś z Was nadal pracuje ??? W którym TC planujecie L4 (a może wykorzystujecie urlop ?? )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 04:46

Kocur, kaaasiaczek_, AISAK, juicca lubią tę wiadomość

• inezz Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2014, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam sie położyć, a tu w toalecie zaskoczenie- plamienie, czy krwawienie - i już całkiem jestem zestresowana.. Czy jechać już, czy czekać aż skurcze będą częściej..?? Dlaczego zaczęłam rodzić, jak wszystkie śpią;)?

kotek27, Effcia28, JEDRNA5, walabia lubią tę wiadomość

km5szbmhlbn8250p.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wszystkie śpią. Ja cierpię na bezsenność i jakoś tu dzisiaj weszłam na ovu i proszę jakie rzeczy się dzieją.

inezz będzie dobrze. Wreszcie przyszedł moment na spotkanie z maluszkiem :-)
    POWODZENIA!!!!!!!!!!!!!!!!

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inezz no ewidentnie się rozkręca. Nie miałbym pojęcia czy już jechać czy jeszcze czekać, może spróbuj poczekać aż skurcze staną się częstsze i regularne.

Ja też nie śpię, zazwyczaj o 5 wstaję zeby zwymiotować i spróbować zamulić żołądek kawałkiem pieczywa. Potem albo powtórka z rozrywki albo zgaga do 8, więc dawno się nie poleniła beztrosko. Teraz na dodatek kaszel i ból oskrzeli mnie wykańcza, więc jest pięknie.

Inezz informuj nas w miarę możliwosci o rozwoju sytuacji. Będzie wszystko dobrze !!! Powodzenia :)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inezz, jak plamisz, to jedź najlepiej na IP, albo do poradni jak masz możliwość. Nie wiesz skąd są te plamienia, a jesteś już tak zaawansowana ciążowo, że nikt zdziwiony nie będzie że przyszłaś się skontrolować. Daj znać oczywiście i się nie denerwuj na zapas:) Może już niedługo będziesz najszczęśliwszą kobietą na świecie:)
    A ja od rana zmartwiona- Mała słabo się porusza:( Trzy kopniaczki na krzyż...:( zaraz jadę do poradni na KTG.... ja już tak bardzo chcę, żeby Mała była na świecie....

kotek27, Effcia28, JEDRNA5 lubią tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inezz, trzymam kciuki, żeby się rozkręciło u Ciebie na dobre.

Kocurku, widzę, że z choróbskiem nie jestem sama. :(

Kocur lubi tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inezz jedź na IP :) Plamienia mogą być oznaką rozwierania się szyjki.
    Może to być bez akcji skurczowej. Jak wiem bywają porody z rozwarciem ale bez akcji skurczowej.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny
    Ja wczoraj miałam wizytkę. Naszczęście wszystko w porządku u mnie i dzidziusia. Wybrałam położną i teraz czekam na spotkanie. 12 lutego ostatnie usg 4d - już nie mogę się doczekać :)
    Ucieszyłam się bo okazało się, że jak na razie jest szansa że będe rodzić naturalnie :)
    Tylko muszę zrobić badania dna oka bo noszę okularki ale myślę, że to nie będzie przeciwwskazaniem :)

Marysia0312, lusia22 lubią tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja dzis wstałam i mam sluz z krwia wiec jedziemy na IP

Blondi22 lubi tę wiadomość

iv092n0amkzp6vtf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inezz Ancia77 trzymam kciuki ja sie ogarniam i idę na usg 3 trymestru do medicover na 10 :) nie mogę sie doczekać no i na 17 kolejne usg 3 trymestru u mojego gin co za dzień co za emocje :) no i zerkniemy co z ta moja szyjka mam nadzieje ze ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 08:37

juicca, kotek27, haybeauti, JEDRNA5 lubią tę wiadomość

• juicca Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancia Inezz to już chyba to ;) Trzymamy kciuki ;)

Miriam kochana to miłego podglądania córci i o 10 i o 17 ;D

Miriam, JEDRNA5 lubią tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Proszę jaki emocjonujący poranek :D
    Ancia, Inezz trzymam kciuki! Zaczyna się :))))))
    Ja dziś na 17tą ktg, trzymajcie kciuki by zapis był prawidłowy :( bo ostatnio w czartek jak pisałam mały się mało ruszał i mało co się nie musiałam wybrac na IP :( Mam nadzieję, że dziś się zreflektuje :)))
    Miłego dnia!

Effcia28, Lalita2710, JEDRNA5 lubią tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy dzisiaj emocjonujący dzień na forum :-)

Akcje się rozkręcają, wizyty, po których czekamy na dobre wieści.
    Ciekawy dzień się zapowiada, chyba dzisiaj ovu ustawię jako stronę główną w kompie :-D

Powodzenia dziewczyny! ;-)

Effcia28, kotek27, JEDRNA5 lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry ja też należę do osób które cierpią na bezsenność :/
    ale nie byłam na ovu bo przez myśl mi nie przeleciało, że może nas być więcej :)
    Pozdrawiam wszystkie które cierpią na bezzesność :)

Miriam i Kotek powodzenia na wizytach :)
    A wszystkim tym które są na IP życzę powodzenia i trzymam kciuki za szybkie porody :)

Miriam lubi tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inezz, Ancia wow, ale rozkręciłyście kolejkę ;) mam nadzieję że pójdzie wam gładko ;) Perełka, jeszcze Ty musisz dołaczyć na porodówkę, tego ci życzę. Wychodzi na to że zostanę sama na placu boju, a za mną zaraz Jedrna;) Ja też chcę tak jak wyyyy ;)

Matylda36, pasia27, kotek27 lubią tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i rozkręcające sie akcje;)

lprktv73nye615w2.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny trzymam kciuki za was, żebyście dzisiaj tuliły już swoje dzieciaczki :-) powodzenia.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ten czas gna :o Już tak niewiele Wam zostało :) Mój termin byłby po jutrze, a tu po jutrze mój Skarb już dwa tygodnie będzie miał <3 Dziewczyny każdej z osobna życzę jak najmniej bolesnego porodu i w miarę szybkiego! Wiadomo za szybko to też nie za dobrze :)

My wczoraj mieliśmy 15 minutowy spacerek, bo +10 stopni, dziś wybieramy się na pół godzinny, bo +15 na termometrze. Mikołajowi chyba odpowiadają te spacerki, bo śpi i ani na chwilę nie kwiknie :D I naprawdę jestem niesamowicie szczęśliwa, że jak na noworodka je, śpi, je i śpi. Oczywiście są i momenty, że wodzi oczkami, nasłuchuje itd. ale jest bardzo grzeczny i mam nadzieje, że tak mu już zostanie :)
    I obalę mit, że spokojna ciąża=spokojne dziecko. Ja całą ciąże zniosłam bardzo nerwowo, ciągły stres, płacze itd. Myślę, że to bardziej jest zależne od trybu życia w ciąży. Ja praktycznie całą spędziłam w łóżku (od 12 tyg) i prędzej to wpływa na dziecko niż spokój itp.

kaaasiaczek_, JEDRNA5, lusia22, Miriam, szczessciara, magdalena lubią tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla.s pierwsze 2 tygodnie życia noworodek z reguły je i pije :D
    Potem zaczyna rozrabiać ;P hihih

Ancia INEZZ I INNE CZEKAMY;)) NA ROZWÓJ AKCJI

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s kochana jak mamusia jest spokojna to maluszek jest spokojny. ja jestem spokojna zrelaksowana i moj misiaczek tez spokojnie a jak mam nerwowy dzien to daje popalic

jd7r1di.png
‹‹ 1148 1149 1150 1151 1152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ