III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Marysia Gdybym liczyła to już dawno zeszłabym z nerwów..
Naprawdę długo ruchy były nieregularne, o różnych porach i właściwie tak jest do teraz- jedne dni Mała ma bardziej aktywne niż inne. Grunt,żeby zwracać uwagę W OGÓLE. Jakąś tam regularność, czy pory aktywności da się wychwycić.
Marysia0312 lubi tę wiadomość
-
Marysia ja też nie liczę ruchów, ani nie zapisuje. Po porostu przez cały dzień zwracam uwagę czy mały się rusza. Jak długo nie czuję ruchów wtedy obserwuję się baczniej. Ostatnio w nocy synek szaleje, śpię dosyć twardo, jak przekręcam się z boku na bok, dopiero się orientuję że w brzuchu buszuje
Ciekawe jak tam Oniqa... Się biedna wyczekaMarysia0312 lubi tę wiadomość
-
Kotek mam to samo. Nigdy nie liczyłam, ale się obserwuję w ciągu dnia, np. kiedy się obudzę to wiem, ze mały zaraz zacznie kręcić dupką, albo jak coś mnie zaniepokoi to kilka łyków coli i zazwyczaj go to budzi
Cały dzień myślę o tym jak tam Oniqa się trzyma. Bardzo już wymęczyli oby poród poszedł dość gładko.
Co do rozstępów- u mnie kompletnie nic. Samarowałam dużo na początku ciąży teraz już wyłącznie jak mnie zaswędzi skóra. Witamin całą ciążę nie brałam i nie będę brała. Tylko jak leciało mi w dół bardzo mocno żelazo to je uzupełniałam przez ok. miesiąc, ale wszystko staram się stabilizować wyłącznie przemyślaną dietą. I mam nadzieję, ze to zadziała w przypadku skóry. Spuchłam porządnie, nie mówię tylko o brzuchu, ale od tygodnia czy dwóch mam nogi jak baleronyna szczęście też brak rozstępów. Jedynie na tyłku i udach celulit, ale to miałam przed ciążą.
Bierze mnie przeziębienie cholera na razie katar, kaszel i ból oskrzelina samym finiszu jeszcze takie cuda - niedobrze. Mąż mnie zaraził, bo go coś rozbiera. Poproszę o jakieś sposoby najlepiej domowe i sprawdzone no i czy jak mnie bardziej rozbierze to myślicie, że można wziąć jakieś leki?
-
wiecie co lekarz mi kazał liczyć ruchy płodu na 3 godziny minimum 10 ruchów czy Wam też dali takie zalecenia ?
szczerze Wam powiem,że ja lepiej czułam ruchy jak nie musiałam tego robić teraz aby się wsłuchuję i schizy łapie jak się nie rusza
Moja córcia rusza się bardziej w godzinach 15-16 i potem zaczyna szaleć od 21-22 tak do północy
Dziś spakowałam wreszcie torbę do szpitala
Doczytałam że była o tym mowa dzisiajWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 22:44
Kocur lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKocur mleko z miodem masłem i czosnkiem obrzydliwe ale u mnie działa no i napar z majeranku łyzeczka majeranku na szklankę wody zalać odcedzic wypić jak mnie na początku gdzieś ok 13 tyg rozłożyła choroba i poszłam do lekarza to pozwolił paracetamol na gorączkę wapno i wit c i rutinoscorbin nic wiecej
Kocur lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jeśli chodzi o rozstępy, to na to wpływa wiele czynników. Także na moje nie ma co się doszukiwać. I lalita ma rację, i reszta dziewczyn też. Jedno jest pewne - nie mamy na to 100% wpływu. Możemy jedynie zwiększać bądź zmniejszać prawdopodobieństwo. Mnie dziś krocze mocno ciągnie i biodra bolą. Jak wstałam, a raczej starałam się wstać z popołudniowej drzemki, to miałam problem by na nogach się utrzymać- dopiero po chwili biodra spełniły swą funkcje. Jest coraz ciężej...A nie wiadomo ile jeszcze to potrwa. Jestem już tym zmęczona. Zaraz pora snu, a ja wiem, że noc jak zwykle będzie ciężka, bo będę parę razy wstawać siusiu, i za każdym razem będę miała problem aby skulac się z łóżka. Ehh...Ale narzekam... dobrze że już niedługo spotkam się z Małą
Okres aktywności mojej małej przypada właśnie na teraz między innymitakże szaleje na całego i mocno wbija się w krocze i pupę.
Effcia28 lubi tę wiadomość
-
Tak Perełko żebyś wiedziała.
Ja miałam np na piersiach przed ciążą , moja waga zawsze była od 53 kg 58kg , Potem 60kg z powodu duphastony przytyłam...
Więc formalnie nie miałam nigdy drastycznych spadków wagi ,a jednak one się pojawiły. W ciąży starałam się jeść ryby + tabl z dha ale też nie codziennie...
Kremowałam oliwkowałam i nic nowego nie wyszło.
Pare dni po porodzie po 3 mini z każdej strony brzucha...
Perełko czekamy:)) na Ciebie -
Właśnie spojrzałam na mój suwak...aż niemożliwe...dotrwalam do 40-tego tygodnia, wow
A z tymi rozstępami pytałam kiedyś lekarza medycyny estetycznej, dość dobrze zaznajomionego w temacie i opowiedział mi o nich. Mniej więcej spuentowal to w ten sposób, że jak mamy je mieć to je mieć będziemy. Stąd moje wnioski.Matylda36, kotek27, Ancia77, Miriam, milola86, Iwo123, szczessciara, Kaja lubią tę wiadomość
-
Perełka no już 40 tydzień ciąży u Ciebie, coraz bliżej do szczęśliwego finału
))) SUPER!!
U mnie na suwaku prawie 37 tydzień, też nie mogę uwierzyc ;o
Tak bardzo chcę, by już ta ciąża skończyła się pomyślnie i wszyscy żyli długo i szczęśliwie))
ps. wczoraj późnym wieczorem gdy próbowałam już zasnąc, naszły mnie takie mdłości, lekki skurcz brzucha i musiałam na wc. Napiłam się wody i na szczęście przeszło zasnęłam. Ech trochę się zestresowałam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 08:25
Perełka, Effcia28 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Ja juz tez jestem zmeczona cieżko mi sie chodzi , spi eh i jestem stale złaa najgorsze jest to ze nic sie nie dzieje . Perełka kiedy idziesz do lekarza?
Kotek 27 u mnie w szpitalu tez trzeba miec tantum rosa albo prawdziwe szare mydło ja brałam z irygatoremkotek27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykotek27 wrote:Dziewczyny muszę zakupić Tantum Rosa, do szpitala (takie info znalazłam na stronie szpitala),sądzicie że same saszetki czy z tym irygatorem? Jestem zielona ;(
U nas chcą,żeby był w sprayu... Ja na razie nie kupowałam, jak rzeczywiście będzie potrzebne, to na dole w szpitalu jest apteka i wyśle męża...kotek27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKtóraś z dziewczyn tu pisała ze zamiast Krystian lepsza jest butelka po wodzie taka z dziubkiem ale nie wiem
Ma tak ogólnie to dzień dobrywłaśnie próbuje sie sturlac z łóżka lecz ból krocze ktory towarzyszy mi od jakiś 2-3 tyg z dnia na dzień jest coraz mocniejszy
już nie daje rady
jutro wizyta u ginka mam nadzieje ze zaradzi cos ta to bo jak leże to mnie boli jak wstane to boli jak chodzę to boli jak siedzę to jest w miarę ok
-
nick nieaktualny