X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • inezz Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia Gdybym liczyła to już dawno zeszłabym z nerwów.. ;) Naprawdę długo ruchy były nieregularne, o różnych porach i właściwie tak jest do teraz- jedne dni Mała ma bardziej aktywne niż inne. Grunt,żeby zwracać uwagę W OGÓLE. Jakąś tam regularność, czy pory aktywności da się wychwycić.

Marysia0312 lubi tę wiadomość

km5szbmhlbn8250p.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia ja też nie liczę ruchów, ani nie zapisuje. Po porostu przez cały dzień zwracam uwagę czy mały się rusza. Jak długo nie czuję ruchów wtedy obserwuję się baczniej. Ostatnio w nocy synek szaleje, śpię dosyć twardo, jak przekręcam się z boku na bok, dopiero się orientuję że w brzuchu buszuje :)
    Ciekawe jak tam Oniqa... Się biedna wyczeka :(

Marysia0312 lubi tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek mam to samo. Nigdy nie liczyłam, ale się obserwuję w ciągu dnia, np. kiedy się obudzę to wiem, ze mały zaraz zacznie kręcić dupką, albo jak coś mnie zaniepokoi to kilka łyków coli i zazwyczaj go to budzi :)

Cały dzień myślę o tym jak tam Oniqa się trzyma. Bardzo już wymęczyli oby poród poszedł dość gładko.

Co do rozstępów- u mnie kompletnie nic. Samarowałam dużo na początku ciąży teraz już wyłącznie jak mnie zaswędzi skóra. Witamin całą ciążę nie brałam i nie będę brała. Tylko jak leciało mi w dół bardzo mocno żelazo to je uzupełniałam przez ok. miesiąc, ale wszystko staram się stabilizować wyłącznie przemyślaną dietą. I mam nadzieję, ze to zadziała w przypadku skóry. Spuchłam porządnie, nie mówię tylko o brzuchu, ale od tygodnia czy dwóch mam nogi jak balerony :( na szczęście też brak rozstępów. Jedynie na tyłku i udach celulit, ale to miałam przed ciążą.

Bierze mnie przeziębienie cholera na razie katar, kaszel i ból oskrzeli :/ na samym finiszu jeszcze takie cuda - niedobrze. Mąż mnie zaraził, bo go coś rozbiera. Poproszę o jakieś sposoby najlepiej domowe i sprawdzone no i czy jak mnie bardziej rozbierze to myślicie, że można wziąć jakieś leki?

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co lekarz mi kazał liczyć ruchy płodu na 3 godziny minimum 10 ruchów czy Wam też dali takie zalecenia ?
    szczerze Wam powiem,że ja lepiej czułam ruchy jak nie musiałam tego robić teraz aby się wsłuchuję i schizy łapie jak się nie rusza :(
    Moja córcia rusza się bardziej w godzinach 15-16 i potem zaczyna szaleć od 21-22 tak do północy

Dziś spakowałam wreszcie torbę do szpitala :)

Doczytałam że była o tym mowa dzisiaj :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 22:44

Kocur lubi tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur mleko z miodem masłem i czosnkiem obrzydliwe ale u mnie działa no i napar z majeranku łyzeczka majeranku na szklankę wody zalać odcedzic wypić jak mnie na początku gdzieś ok 13 tyg rozłożyła choroba i poszłam do lekarza to pozwolił paracetamol na gorączkę wapno i wit c i rutinoscorbin nic wiecej

Kocur lubi tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam ,a może po prostu zestresowałaś się zakażeniem rota... i wówczas poziom hormonów wzrosnoł ze stresu i dlatego jak wiecie ludzie z powodu stresu mogą osiwieć w jedną noc.
    + odwodnienie...

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita a może masz racje nie pomyślałam o tym

• Perełka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o rozstępy, to na to wpływa wiele czynników. Także na moje nie ma co się doszukiwać. I lalita ma rację, i reszta dziewczyn też. Jedno jest pewne - nie mamy na to 100% wpływu. Możemy jedynie zwiększać bądź zmniejszać prawdopodobieństwo. Mnie dziś krocze mocno ciągnie i biodra bolą. Jak wstałam, a raczej starałam się wstać z popołudniowej drzemki, to miałam problem by na nogach się utrzymać- dopiero po chwili biodra spełniły swą funkcje. Jest coraz ciężej...A nie wiadomo ile jeszcze to potrwa. Jestem już tym zmęczona. Zaraz pora snu, a ja wiem, że noc jak zwykle będzie ciężka, bo będę parę razy wstawać siusiu, i za każdym razem będę miała problem aby skulac się z łóżka. Ehh...Ale narzekam... dobrze że już niedługo spotkam się z Małą ;-)
    Okres aktywności mojej małej przypada właśnie na teraz między innymi :-P także szaleje na całego i mocno wbija się w krocze i pupę.

Effcia28 lubi tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Perełko żebyś wiedziała.
    Ja miałam np na piersiach przed ciążą , moja waga zawsze była od 53 kg 58kg , Potem 60kg z powodu duphastony przytyłam...
    Więc formalnie nie miałam nigdy drastycznych spadków wagi ,a jednak one się pojawiły. W ciąży starałam się jeść ryby + tabl z dha ale też nie codziennie...
    Kremowałam oliwkowałam i nic nowego nie wyszło.

Pare dni po porodzie po 3 mini z każdej strony brzucha...

Perełko czekamy:)) na Ciebie

dqprepoku4out2uw.png

• Perełka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie spojrzałam na mój suwak...aż niemożliwe...dotrwalam do 40-tego tygodnia, wow :-P
    A z tymi rozstępami pytałam kiedyś lekarza medycyny estetycznej, dość dobrze zaznajomionego w temacie i opowiedział mi o nich. Mniej więcej spuentowal to w ten sposób, że jak mamy je mieć to je mieć będziemy. Stąd moje wnioski.

Matylda36, kotek27, Ancia77, Miriam, milola86, Iwo123, szczessciara, Kaja lubią tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełko, imponująca liczba tygodni na Twoim suwaczku.
    Już za chwileczkę, już za momencik będziesz mieć maleństwo ze sobą ;-)

Perełka lubi tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka no już 40 tydzień ciąży u Ciebie, coraz bliżej do szczęśliwego finału :)))) SUPER!!
    U mnie na suwaku prawie 37 tydzień, też nie mogę uwierzyc ;o
    Tak bardzo chcę, by już ta ciąża skończyła się pomyślnie i wszyscy żyli długo i szczęśliwie :)))

ps. wczoraj późnym wieczorem gdy próbowałam już zasnąc, naszły mnie takie mdłości, lekki skurcz brzucha i musiałam na wc. Napiłam się wody i na szczęście przeszło zasnęłam. Ech trochę się zestresowałam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 08:25

Perełka, Effcia28 lubią tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę zakupić Tantum Rosa, do szpitala (takie info znalazłam na stronie szpitala),sądzicie że same saszetki czy z tym irygatorem? Jestem zielona ;(

82dox1hp47sulw8a.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Ja juz tez jestem zmeczona cieżko mi sie chodzi , spi eh i jestem stale zła :) a najgorsze jest to ze nic sie nie dzieje . Perełka kiedy idziesz do lekarza?
    Kotek 27 u mnie w szpitalu tez trzeba miec tantum rosa albo prawdziwe szare mydło ja brałam z irygatorem

kotek27 lubi tę wiadomość

iv092n0amkzp6vtf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek27 wrote:
    Dziewczyny muszę zakupić Tantum Rosa, do szpitala (takie info znalazłam na stronie szpitala),sądzicie że same saszetki czy z tym irygatorem? Jestem zielona ;(

U nas chcą,żeby był w sprayu... Ja na razie nie kupowałam, jak rzeczywiście będzie potrzebne, to na dole w szpitalu jest apteka i wyśle męża...

kotek27 lubi tę wiadomość

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za podpowiedź, w sprayu to nie wiedziałam że takie istnieje...

82dox1hp47sulw8a.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a wiadomo cos co u Oniqi?

iv092n0amkzp6vtf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z dziewczyn tu pisała ze zamiast Krystian lepsza jest butelka po wodzie taka z dziubkiem ale nie wiem

Ma tak ogólnie to dzień dobry :) właśnie próbuje sie sturlac z łóżka lecz ból krocze ktory towarzyszy mi od jakiś 2-3 tyg z dnia na dzień jest coraz mocniejszy :( już nie daje rady :( jutro wizyta u ginka mam nadzieje ze zaradzi cos ta to bo jak leże to mnie boli jak wstane to boli jak chodzę to boli jak siedzę to jest w miarę ok

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancia z tego co widzę na fb dalej cisza...

Kurcze w tym szpitalu za długo ją trzymią coś;/

Rozumiem że chcą u pierworódki żeby rozpoczęło się samo. No ale ...

dqprepoku4out2uw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a dlaczego jej tak wcześnie zaczęli wywoływać ? Tenim miska na 9 lutego bo nie doczytalam chyba jaki był powód

‹‹ 1145 1146 1147 1148 1149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ