III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnysla.s wrote:Ja miałam podawaną ponieważ CC była planowana i przed zabiegiem nie miałam skurczy, a macica sama się tak łatwo nie obkurczy. Więc po zabiegu przed 3 dni chyba 2 razy dziennie albo 3 miałam podawaną oxy w zastrzyku
ok, to zapewne też mnie to czeka, bo ja za dwa dni mam planowaną:)a na ktg jeden skurcz się pojawił w piątek:) i trochę mi twardnieje brzuch, może ta oxy przed cięciem coś pomoże:)Miriam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja tych wszystkich kremów i oliwek nie traktuję poważnie, jako skuteczną broń przeciwko rozstępom, bo według mnie wysiłek podczas porodu, a póxniej np. szybkie chudnięcie po ciąży, a w niektórych przypadkach tycie wraz z powiekszającym sie brzuchem w trakcie ciąży i stres to są przyczyny rozstępów i specyfiki na to nie działają.
Ja te oliwki i kremy stosuję jako ulgę w suchości skóry i swędzeniumoni_c, Miriam lubią tę wiadomość
Mama najcudowniejszych skarbów -
Miriam wrote:Marysia najlepiej jak byś popytala w aptece mi mama wysyła krem ze Szwajcarii wiec nie Polsce ci producenta którego nie znam ale w aptece napewno cos doradza
musi być ślimak chilijski to podstawa, bo reszta to niewarte pienidzyMiriam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
paula22 wrote:mi też pojawiły sie rozstępy na brzuchu;|
liczyłam się z tym ale nie myslałam, że po kilka z każdej strony...
Paula, nie przejmuj się, mnie też zaczynają wychodzić po bokach brzucha, wyglądam jakby mnie tygrys łapą przejechał po brzuchu z jednej i z drugiej stronya też smaruję 3 specyfikami (babydream oliwka i balsam, bio oil), prawda jest taka, że jak ktoś ma skłonności to i tak mu wyjdą, chociaż by nie wiem co robił.
cóż takie uroki ciąży, ale głowa do góry
paula22 lubi tę wiadomość
-
Pisałam ,ale będę powtarzać to do końca życia i jeden dzień dłużej...
W ciąży wzrasta poziom kortyzolu ,hormonu stresu... , kortyzol osłabia włókna kolagenowe i elastynowe...
Aby zmniejszyć poziom kortyzolu trzeba spożywać kwasy dha... które go zmniejszają w organizmie.
Wówczas jest mniejsze prawdopodobieństwo wystąpienia rozstępówMiriam, juicca, JEDRNA5, magdalena, paula22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLalita ja biorę omegamed DHA Optima i powiem Ci że i tak popękałam jak nie wiem niestety jak ktoś ma popękać to i tak popęka tak ale warto próbować i jak już brać jakieś witaminy dla cieżarnych to właśnie z DHA jak pisałam w jedną noc obudziłam się rano i wyglądałam jak zebra ale myślę że tak jak lekarz powiedział u mnie to z wysiłku bo ta noc dała mi popalić tym rota wirusem na szczęście ja aż tak nie przejmuje się wyglądem
trudno najwyżej na plaże będę chodzić w piance do nurkowania
HAHA zsiresztą przytyłam 25 kg no to co się dziwić że się pojawiły
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 19:01
kaaasiaczek_, Ancia77, Iwo123, magdalena, Matylda36 lubią tę wiadomość
-
mi na razie powychodziły na cyckach te głupie rozstepy i na udach - posladkach ale na szczęście brzuch jest oszczedzony ale na jak długo hm....
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZnalazłam dobrą oferte na witaminy http://allegro.pl/pharmaton-matruelle-60-kaps-wysylka-gratis-i3909102899.html
Jeśli któraś ich używa to polecam -atrakcyjna cena. Ja je zażywam od miesiąca ,wcześniej femibion 2 i teraz mam dużo lepsze wyniki.
Ja już kupiłam:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 20:34