X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Ja miałam podawaną ponieważ CC była planowana i przed zabiegiem nie miałam skurczy, a macica sama się tak łatwo nie obkurczy. Więc po zabiegu przed 3 dni chyba 2 razy dziennie albo 3 miałam podawaną oxy w zastrzyku :)

ok, to zapewne też mnie to czeka, bo ja za dwa dni mam planowaną:)a na ktg jeden skurcz się pojawił w piątek:) i trochę mi twardnieje brzuch, może ta oxy przed cięciem coś pomoże:)

Miriam lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 wrote:
    miriam a co to za badanie moczu, z posiewem? bo ja zawsze robie ogólne i nie ma tam aż takich szczegółów.
    Badanie ogólne moczu i morfologia krwi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 15:53

• Perełka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez całą ciążę smaruje dwa razy dziennie różnymi balsamami przeciw rozstępom i miałam trzy małe wokół pępka. A któregoś dnia się obudziłam z całym stadem rozstępów na brzuchu....widocznie tak miało być:(

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tych wszystkich kremów i oliwek nie traktuję poważnie, jako skuteczną broń przeciwko rozstępom, bo według mnie wysiłek podczas porodu, a póxniej np. szybkie chudnięcie po ciąży, a w niektórych przypadkach tycie wraz z powiekszającym sie brzuchem w trakcie ciąży i stres to są przyczyny rozstępów i specyfiki na to nie działają.
    Ja te oliwki i kremy stosuję jako ulgę w suchości skóry i swędzeniu ;-)

moni_c, Miriam lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi rozstępy się po porodzie porobiły nawet przy pępku :/ na dodatek dość szybko chudnę bo mam już -17 a to tez swoje robi...

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tez mam rozstepy nie duze ale mam na górnej części ud. I kilka na piersiach.... Boje sie właśnie ze tak jak piszecie dopiero po porodzie wyjdą :((( mnie skóra aż tak nie swedzi, tylko piersi strasznie mnie swedza, najbardziej brodawki ://

82dox1hp47sulw8a.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie brodawki swędzą zawsze na mróz :D częściej smaruję je wtedy balsamem :D

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Marysia najlepiej jak byś popytala w aptece mi mama wysyła krem ze Szwajcarii wiec nie Polsce ci producenta którego nie znam ale w aptece napewno cos doradza :)

musi być ślimak chilijski to podstawa, bo reszta to niewarte pienidzy :)

Miriam lubi tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też pojawiły sie rozstępy na brzuchu;|
    liczyłam się z tym ale nie myslałam, że po kilka z każdej strony...

lprktv73nye615w2.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy wy tez tak macie takie klujace bole podbrzusza? mam tak od 3 dni mały jak sie rusza tez czuje takie klucie

iv092n0amkzp6vtf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancia ja tak mam od jakiś 2 tyg jak chodze jak leże czy siedze jest ok we wtroek ide do lekarza i zapytam o to

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    mi też pojawiły sie rozstępy na brzuchu;|
    liczyłam się z tym ale nie myslałam, że po kilka z każdej strony...

Paula, nie przejmuj się, mnie też zaczynają wychodzić po bokach brzucha, wyglądam jakby mnie tygrys łapą przejechał po brzuchu z jednej i z drugiej strony :D a też smaruję 3 specyfikami (babydream oliwka i balsam, bio oil), prawda jest taka, że jak ktoś ma skłonności to i tak mu wyjdą, chociaż by nie wiem co robił.

cóż takie uroki ciąży, ale głowa do góry :)

paula22 lubi tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam ,ale będę powtarzać to do końca życia i jeden dzień dłużej...

W ciąży wzrasta poziom kortyzolu ,hormonu stresu... , kortyzol osłabia włókna kolagenowe i elastynowe...
    Aby zmniejszyć poziom kortyzolu trzeba spożywać kwasy dha... które go zmniejszają w organizmie.

Wówczas jest mniejsze prawdopodobieństwo wystąpienia rozstępów

Miriam, juicca, JEDRNA5, magdalena, paula22 lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita ja biorę omegamed DHA Optima i powiem Ci że i tak popękałam jak nie wiem niestety jak ktoś ma popękać to i tak popęka tak ale warto próbować i jak już brać jakieś witaminy dla cieżarnych to właśnie z DHA jak pisałam w jedną noc obudziłam się rano i wyglądałam jak zebra ale myślę że tak jak lekarz powiedział u mnie to z wysiłku bo ta noc dała mi popalić tym rota wirusem na szczęście ja aż tak nie przejmuje się wyglądem :) trudno najwyżej na plaże będę chodzić w piance do nurkowania :D HAHA zsiresztą przytyłam 25 kg no to co się dziwić że się pojawiły :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 19:01

kaaasiaczek_, Ancia77, Iwo123, magdalena, Matylda36 lubią tę wiadomość

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też przyjmuję DHA i jednak wychodzą.

Miriam, z tą pianką to nie głupi pomysł. :D

Miriam, magdalena lubią tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi na razie powychodziły na cyckach te głupie rozstepy i na udach - posladkach ale na szczęście brzuch jest oszczedzony ale na jak długo hm....

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy Wy liczycie ruchy dzidziusia i gdzieś zapisujecie na kartce te informacje?

• juicca Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie liczę bo to tylko stres

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz rację ważne ,że sie rusza :)

juicca lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam dobrą oferte na witaminy http://allegro.pl/pharmaton-matruelle-60-kaps-wysylka-gratis-i3909102899.html
    Jeśli któraś ich używa to polecam -atrakcyjna cena. Ja je zażywam od miesiąca ,wcześniej femibion 2 i teraz mam dużo lepsze wyniki.

Ja już kupiłam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 20:34

‹‹ 1144 1145 1146 1147 1148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ