X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Ja miałam podawaną ponieważ CC była planowana i przed zabiegiem nie miałam skurczy, a macica sama się tak łatwo nie obkurczy. Więc po zabiegu przed 3 dni chyba 2 razy dziennie albo 3 miałam podawaną oxy w zastrzyku :)

ok, to zapewne też mnie to czeka, bo ja za dwa dni mam planowaną:)a na ktg jeden skurcz się pojawił w piątek:) i trochę mi twardnieje brzuch, może ta oxy przed cięciem coś pomoże:)

Miriam lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 wrote:
    miriam a co to za badanie moczu, z posiewem? bo ja zawsze robie ogólne i nie ma tam aż takich szczegółów.
    Badanie ogólne moczu i morfologia krwi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 15:53

• Perełka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez całą ciążę smaruje dwa razy dziennie różnymi balsamami przeciw rozstępom i miałam trzy małe wokół pępka. A któregoś dnia się obudziłam z całym stadem rozstępów na brzuchu....widocznie tak miało być:(

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tych wszystkich kremów i oliwek nie traktuję poważnie, jako skuteczną broń przeciwko rozstępom, bo według mnie wysiłek podczas porodu, a póxniej np. szybkie chudnięcie po ciąży, a w niektórych przypadkach tycie wraz z powiekszającym sie brzuchem w trakcie ciąży i stres to są przyczyny rozstępów i specyfiki na to nie działają.
    Ja te oliwki i kremy stosuję jako ulgę w suchości skóry i swędzeniu ;-)

moni_c, Miriam lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi rozstępy się po porodzie porobiły nawet przy pępku :/ na dodatek dość szybko chudnę bo mam już -17 a to tez swoje robi...

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tez mam rozstepy nie duze ale mam na górnej części ud. I kilka na piersiach.... Boje sie właśnie ze tak jak piszecie dopiero po porodzie wyjdą :((( mnie skóra aż tak nie swedzi, tylko piersi strasznie mnie swedza, najbardziej brodawki ://

82dox1hp47sulw8a.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie brodawki swędzą zawsze na mróz :D częściej smaruję je wtedy balsamem :D

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Marysia najlepiej jak byś popytala w aptece mi mama wysyła krem ze Szwajcarii wiec nie Polsce ci producenta którego nie znam ale w aptece napewno cos doradza :)

musi być ślimak chilijski to podstawa, bo reszta to niewarte pienidzy :)

Miriam lubi tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też pojawiły sie rozstępy na brzuchu;|
    liczyłam się z tym ale nie myslałam, że po kilka z każdej strony...

lprktv73nye615w2.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy wy tez tak macie takie klujace bole podbrzusza? mam tak od 3 dni mały jak sie rusza tez czuje takie klucie

iv092n0amkzp6vtf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancia ja tak mam od jakiś 2 tyg jak chodze jak leże czy siedze jest ok we wtroek ide do lekarza i zapytam o to

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    mi też pojawiły sie rozstępy na brzuchu;|
    liczyłam się z tym ale nie myslałam, że po kilka z każdej strony...

Paula, nie przejmuj się, mnie też zaczynają wychodzić po bokach brzucha, wyglądam jakby mnie tygrys łapą przejechał po brzuchu z jednej i z drugiej strony :D a też smaruję 3 specyfikami (babydream oliwka i balsam, bio oil), prawda jest taka, że jak ktoś ma skłonności to i tak mu wyjdą, chociaż by nie wiem co robił.

cóż takie uroki ciąży, ale głowa do góry :)

paula22 lubi tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam ,ale będę powtarzać to do końca życia i jeden dzień dłużej...

W ciąży wzrasta poziom kortyzolu ,hormonu stresu... , kortyzol osłabia włókna kolagenowe i elastynowe...
    Aby zmniejszyć poziom kortyzolu trzeba spożywać kwasy dha... które go zmniejszają w organizmie.

Wówczas jest mniejsze prawdopodobieństwo wystąpienia rozstępów

Miriam, juicca, JEDRNA5, magdalena, paula22 lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita ja biorę omegamed DHA Optima i powiem Ci że i tak popękałam jak nie wiem niestety jak ktoś ma popękać to i tak popęka tak ale warto próbować i jak już brać jakieś witaminy dla cieżarnych to właśnie z DHA jak pisałam w jedną noc obudziłam się rano i wyglądałam jak zebra ale myślę że tak jak lekarz powiedział u mnie to z wysiłku bo ta noc dała mi popalić tym rota wirusem na szczęście ja aż tak nie przejmuje się wyglądem :) trudno najwyżej na plaże będę chodzić w piance do nurkowania :D HAHA zsiresztą przytyłam 25 kg no to co się dziwić że się pojawiły :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 19:01

kaaasiaczek_, Ancia77, Iwo123, magdalena, Matylda36 lubią tę wiadomość

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też przyjmuję DHA i jednak wychodzą.

Miriam, z tą pianką to nie głupi pomysł. :D

Miriam, magdalena lubią tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi na razie powychodziły na cyckach te głupie rozstepy i na udach - posladkach ale na szczęście brzuch jest oszczedzony ale na jak długo hm....

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy Wy liczycie ruchy dzidziusia i gdzieś zapisujecie na kartce te informacje?

• juicca Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie liczę bo to tylko stres

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz rację ważne ,że sie rusza :)

juicca lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam dobrą oferte na witaminy http://allegro.pl/pharmaton-matruelle-60-kaps-wysylka-gratis-i3909102899.html
    Jeśli któraś ich używa to polecam -atrakcyjna cena. Ja je zażywam od miesiąca ,wcześniej femibion 2 i teraz mam dużo lepsze wyniki.

Ja już kupiłam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 20:34

‹‹ 1144 1145 1146 1147 1148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ