III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBilirubina w moczu ciąży
Norma: bilirubina całkowita: poniżej 1,1 mg/dl; bilirubina związana: poniżej 0,3 mg/dl. W ciąży wzrost stężenia bilirubiny całkowitej nie musi oznaczać niczego niepokojącego. Wzrost stężenia bilirubiny związanej sygnalizuje
natomiast problemy z wątrobą, może np. oznaczać cholestazę.
Wszystko zależy od tego jak wysoką masz tą bilirubinę. U noworodków bilirubina oznacza żółtaczkę
-
Paula córeczka poczeka na pewno w Twoim brzuszku jeszcze
)) Będzie dobrze!
Blondi super wiadomości, ze u Was wszystko ok, i mała ładnie je i nie płacze) brakuje Ciebie na forum... Ale niedługo wszystkie będziemy ograniczone czasowo, przecież o to chodziło by mieć maluszki przy sobie.
Pozdrawiam :*Effcia28, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny
Tyle piszecie, że nie ogarniam..
Blondi Witaj z powrotem:) Chwilę temu czekałyśmy na akcję, a teraz już tydzień masz Izunie ze sobą
A tak w ogóle witam w lutym!! Z tej okazji zaczęłam pakować torbę
Z tą torebką to się nie zastanawiałam..Dobrze, że poruszyłyście temat. Ale chyba przepakuje co trzeba do torby bo za dużo tych rupci się nazbiera.
Szkoda tylko,że nic się nie zapowiada.. Żadnych kłuć, bóli, skurczy i innych rewelacji. Normalnie bajka;)
milola86, kotek27, Effcia28, Mirella lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy mialyscie moze różowe uplawy ok 30tc?
Ja przed chwilą zauwazylam bardzo bladorozowo-pomarańczowe slady na wkladce. Zaniepokoilam sie. Mam,zalozony Pessar od 6tygodni ale nigdy nic takiego sie nie dzialo. Myslicie, ze poczekac do poniedziałku i wbić sie na wizyte do lekarza, czy lepiej IP?
Nie mam bóli ani skurczów, jedyne co,to mialam zaparcia straszne wczoraj i sie nameczylam trochę. Czy to moglo mieć jakiś wplyw? -
;oniqa wrote:Kochane u mnie 3 próba dostaje oxytocyne oby zadziałała
Kochana ja w szpitalu byłam z dziewczyną co też 3 dawki oxy i też nie działało. Niestety musieli wykonać cc... bo ona próbowała sama pobudzać + kroplówki... i dupa nic...
Trzymam kciuki kochana :** -
Hej dziewczyny
Oniqa kciukamy mocno juz pewnie wykonczona jestes ! Kurcze dziewczyny u mnie tez cisza w czwartek mam wizyte u gina mam nadzieje ze bedzie mial dla mnie dobre wiescichociaz tez uwazam ze pewnie urodze po terminie a bardzo bym tego nie chciała
-
oniqa trzymaj się dzielnie, niech cie coś wreszcie ruszy twardzielko
perełka, ty już za chwilę będziesz po terminie;) lutówki zatwardziałe jakieś sąEffcia28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
czesc dziewczynki.ale leci ten czas na jutro mam termin a moj bąbelek jest ze mna prawie 2 tyg. rozpakowujcie sie dziewczyny przezycie cudowne i nie bojcie sie porodow naprawde ja wogole nie pamietam czy mnie bolalo czy nie maluszek sprawil ze o wszystkich niedogodnosciach ciazy i porodu zapomnialam. czas po porodzie dla mnie troche ciezki bo nie moge siedziec na tylku ale i tak jestem szczesliwa ze tak to sie potoczylo.
oniqa do boju mam nadzieje ze cie ruszy
buziaki dla wszystkichPerełka, Kocur, inezz, pillow, Marysia0312, paula22, Ancia77, kaaasiaczek_, kotek27 lubią tę wiadomość
-
;Oniqa Mam nadzieję, że masz chociaż w tym oczekiwaniu fajne towarzystwo. Ja do dziś mam kontakt z niektórymi dziewczynami, z którymi czekałyśmy na poród. Wsparcie dużo daje.
Ancia77 To ja mam wizytę w piątek- dzień po terminie z OM. Chyba muszę sobie zmienić suwaczek i ustawić dalszą datę, co by się nie stresować
Z kalendarza ovu wychodzi mi 12 luty- więc może akurat się sprawdzi.
A wy prowadziłyście tu pewnie tez wykresy? I jak wam terminy wychodzą??
Magdziunia Mnie się wciaż wydaje jak by to było wczoraj-kiedy razem z tobą czekałyśmy aż się ruszy.. To samo z Blondi, Plemniczką.. No masakra. To mi daje do myślenia, że najpewniej za 2 tyg i ja będę rozpakowana... Aż strach. Ciekawe tylko, czy ten czas też mi tak szybko zleci.
Póki co nie narzekam. Końcówka ciąży wydaje mi się nawet miła:) Jak byłam dziś na zakupach, to nawet myślałam, jaka to wygoda z dzieciątkiem w brzuszku chodzić a nie z fotelikiem, całym oporządzeniem i starszym dzieckiem..Kocur, Ancia77 lubią tę wiadomość