X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pochwalę się kącikiem dla swojego synusia :)

355c971335fb418fmed.jpg

Perełka, Miriam, szczessciara, Ewelina, milola86, Ancia77, lusia22, AISAK, juicca, moni_c, Lissa, maja2024, inezz, asienka28, JEDRNA5, kotek27, ;oniqa, Blondi22 lubią tę wiadomość

• Perełka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia, śliczny kącik:) Ja właśnie rozmyślam nad tym, jak samemu zrobić szablon malarski i ozdobić ściany w pokoiku Karinki. W sklepach te szablony mi się do końca nie podobają- poza tym są drogie. A i tak na raz to będzie. I teraz zastanawiam się, czy wydrukować szablon jaki mi się podoba na drukarce ( jakiś grubszy papier) i nanieść to na ścianę? czy moze odrysować ołówkiem na ścianie i zamalować samodzielnie? Hmmmm...czasu coraz mniej, a ja nadal nie wiem:P

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka, mój mąż robił szablony ze starych zdjęć rentgenowskich :) wycinał nożem do tapet szablon z tego co pamiętam :)

Oniqa bidulko, trzymam kciuki zeby sie ruszyło. Leżenie i czekanie tym bardziej w szpitalu musi być cholernie męczące :/

Ja właśnie po wizycie. Doktor stwierdził, ze szyjki prawie nie mam, więc nie am co mieerzyć :P pobrał wymaz na GBS i mam teraz 2 tygodnie leżeć i zaciskać nogi zebym przyszła jeszcze na wizyte i odebrać wynik. Ot, żartowniś :P Coś czuję, ze ja jeszcze do połowy marca będę chodziła na wizyty :P On mnie tak straszy już od jakiegoś czasu ;)

Perełka lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia, sliczny kącik.
    a gdzie kupilas takie fajne literki do imienia na ścianę?

relgh371zv6v421k.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kocur, to tak jak u mnie, szyjka 2 tyg temu była już zgładzona i prof móiła że dobrze by było gdyby dwa tygodnie jeszcze posiedziała.2 tyg minęły a u mnie 0 objawów zblizającego się porodu...pewnie będzie po terminie;)

Kocur lubi tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy tez nagle zaczynacie płakać bez powodu u mnie zdarza sie to coraz częściej i nie wiem jak sobie. Tym poradzić

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuska ja miałam cc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia wrote:
    Marysia, sliczny kącik.
    a gdzie kupilas takie fajne literki do imienia na ścianę?

Tutaj u tej dziewczyny:)
    http://allegro.pl/literki-imie-dziecka-25cm-recznie-szyte-gratis-i3904705212.html
    Bardzo ładnie i starannie wykonane.

Natalia lubi tę wiadomość

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oniqa ale Cię męczą strasznie długo. Trzymaj się ile tylko masz sił i życzę by maluszek wreszcie był z Tobą.

;oniqa lubi tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • juicca Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    A do mnie właśnie mąż zadzwonił ze teściowa z tesciem nie przyjadą bo slisko i drogi zasypane :) hahaha śmiech szatana }:> moje prośby zostały wysłuchane uf :)
    Miriam TY to diablica jesteś hihi żart oczywiście :P

Monika może rozkręci się już u Ciebie ;), trzymamy kciukasy
    Perełka to oczyszczanie to jakiś znak ;)

Perełka lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca wrote:
    ;) ja juz po wizycie , lekarz przesunął mi wizyte z 20 na 17 i sie dowiedziałam:

mały waży 2030g , oczywiście ręką zaslonił buzinkę
    ułozony GŁÓWKOWO szok , że obrócił się przy dwurożnej macicy, pytam sie lekarz czy zrobiłby mi CC on bo do niego mam zaufanie , a on na to oj nie wiem czy będziemy sie ciąć bo mały główkowo ułożony i może będę rodzic naturalnie, chyba że się obróci ponownie

Następna wizyta 25 lutego , to bd 36t1d

szyjka twarda zamknięta :)

juicca to Ci maluch zrobił niespodziankę :-) Zaskoczenie wielkie.

• juicca Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszę że szczerze sie zaskoczyłam, bo lekarz mówił że przy dwurożnej macicy dziecko b.rzadko sie obraca główka w dół a tu taaki Zonk ;) nast wizyta dop 25.02 do tego czasu mały jeszcze może zmienić pozycję , ale jeśli pozostanie tak jak teraz poród naturalny będzie wchodził w grę

a TY Matylda jak sie czujesz ? jak mała Ania?( bo chyba o takim imieniu pisałaś )

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezły ten Twój przypadek juicca, naprawdę :-)
    Nie czuję się najgorzej, tylko ciężko :-D W weekend wreszcie zacznę trochę wstawać, by parę kroków zrobić więcej i trochę posiedzieć ;-) Leki też już odstawiam i czekam na Maleństwo :-)
    Tak na razie jest Ania, ale dopuszczamy możliwość zmiany imienia, jeśli inne nam podpasuje jak zobaczymy córeczkę ;-)

juicca, Lissa, Miriam, haybeauti lubią tę wiadomość

• juicca Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda ja Was podziwiam ;) całą ciążę na leżąco , ale dla dzieciaczka warto :) teraz juz pod koniec możesz dac sobie więcej na luz tzn żeby już pomału wstać mała juz donoszona ;) a i TY musisz nabrać siły ,pamietam jak ja wstałam po tych 7 tyg to 2 kroki mnie meczyły

ja Acard odstawiam za 2 tyg i magnez

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• moni_c Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Dziewczyny czy wy tez nagle zaczynacie płakać bez powodu u mnie zdarza sie to coraz częściej i nie wiem jak sobie. Tym poradzić

popłacz sobie, to hormony :)

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj o wylam sie ze szok az zadzwoniłam do mamy i jej sie wyplakalam mówiła ze ze mną tez tak miała a ja pózniej jak milam 2-3 latka tez tak płakałam bez powodu i mówiłam ze płacze bo mam problem mietowy nie do rozwiązania i płakałam rozbaqila mnie trochę tym o już jest lepiej nie chce zeby Lily była placzka wiec muszę sie ogarnąć zauważyłam ze jak płakałam to mała sie nie ruszala a teraz gdy jest lepiej to znów sie kręci i kopie :)

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca wrote:
    Matylda ja Was podziwiam ;) całą ciążę na leżąco , ale dla dzieciaczka warto :) teraz juz pod koniec możesz dac sobie więcej na luz tzn żeby już pomału wstać mała juz donoszona ;) a i TY musisz nabrać siły ,pamietam jak ja wstałam po tych 7 tyg to 2 kroki mnie meczyły

ja Acard odstawiam za 2 tyg i magnez

szczerze, to nie bardzo miałam wyjście :-) chociaż, nie wiem czy drugi raz bym się na coś takiego zdecydowała.
    Też mi się wydawało, że pod koniec dam sobie na luz, popędzę tu i tam, a ja nie mogę 2 kroków więcej zrobić bez wysiłku i ogromnego bólu. Z resztą do ciągłego bólu już się przyzwyczaiłam na tyle, że spokojnie mogą mnie ciąć bez znieczulenia, ha ha :-) Żart oczywiśice.
    Ale tak naprawdę, to myślałam, że będzie łatwiej.

Fajnie, że też leki odstawiasz, człowiek już nie czuje się jak na smyczy :-)

• Natalia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicca - zazdroszcze ułożenia główkowego. U mnie Mała na razie w poprzek i glowke wsadzila pod zebra w jeden róg macicy:( Male szanse ma na odkrecenie sie im jest większa, ale czytalam o ćwiczeniach które moga pomoc w obrocie. Generalnie wszystko z pupa wyżej niż Glowa - będę próbować.

Matylda, tak jak sie zapomina trudy porodu to moze i Tobie sie zatrze trochę ten ciezki czas ciąży jak malutka będzie z Wami. Nie podejrzewam zebys zapomniala, ale na pewno będzie to wynagrodzone po stokroć:)

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia moja koleżanka do 39 tygodnia miała ułożenie posladkowe i już cc umówione itd, a ty hyc mała nagle się odwróciła, mała nie była bo urodziła się 4kg więc wszystko jest możliwe :)

juicca lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlaśnie mąż odebrał wynik GBS - wynik ujemny:) hura!!!

Ancia77, JEDRNA5, Nusiaa, haybeauti, Perełka, juicca lubią tę wiadomość

‹‹ 1140 1141 1142 1143 1144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ