III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
;oniqa wrote:Witajcie ja nadal nic oxytocyna nie zadzialala czekam na wizyte zobaczymy co mi powiedza juz jestem wykonczona wszystkim
Hej , niech juz cię przestana męczyć. wiwrze ci ze juz mas dość. Moja poprzednia ciąża też byl zakończona perypetiami porodowymi. U mnie po oxyrocynie małej spadało tetno. I zabrali mnie na Cc. A miała się rodzic sn. Po 9 latach ublagalam lekarza na poród sn po 1cc. A i tak się nie udało.
Ale byłam wymeczona, bo też trafiłam prędzej do szpitala, później juz małej na ktg teyno spadało i się mniej ruszała to po interwencji rodziny podjęli decyzje o porodzie. Mowie wam ze trzeba dziękować Bogu ze można urodzić z bólami , jechać prosto na porodowke , zrobic swoje i wyjść do domu.
Teraz mój 3porod a boje się go najbardziej. Na 100% cc. I jak pomyśle co mnie znów czeka. Ehhh
Pozdrawiam.
Trzymaj się oniqa.;oniqa lubi tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.
Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny;oniqa wrote:Witajcie ja nadal nic oxytocyna nie zadzialala czekam na wizyte zobaczymy co mi powiedza juz jestem wykonczona wszystkim
;oniqa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny;oniqa wrote:Witajcie ja nadal nic oxytocyna nie zadzialala czekam na wizyte zobaczymy co mi powiedza juz jestem wykonczona wszystkim
Kurde ale sie nameczysz ale malutka szybko Ci to wynagrodzi jestem tego pewnatrzymam kciuki za was.
;oniqa lubi tę wiadomość
-
;Oniqa Może niech ci zrobią masaż szyjki, dadzą żel, czy balonik.. Metod jest wiele. Szkoda, że musisz tak długo czekać.. Ale nagroda- w postaci szczęśliwego spotkania z Maluszkiem już blisko!
Ja nadal jestem śpiąca i zmęczona. Wczoraj coś mnie zabolało w krzyżu i brzuch zaczął się stawiać, więc moooże jednak coś tam ciało zaczyna powoli trenować.
MariaAntonina Rozumiem, że drugi poród też nie chciał sam się zacząć i musiałaś mieć cc? U mnie też spadało tętno dziecka na skurczach po oxy i miałam cc. Drugą ciążę poroniłam w 18tyg przez jakąś infekcje i teraz dziewczyny na jednym forum mnie straszą, że ryzykuje chcąc spróbować rodzić naturalnie, że to wiąże się z czekaniem bla bla.. I już mam mętlik;oniqa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyInezz ja jestem tego zdania zeby dziewczyn nie słuchać bo fora maja to to siebie ze dziewczyny lubią sie nakręcac słuchaj lekarza jeżeli daje Ci zielone światło na sn to on przecież wie co i jak napewno gdy było by ryzyko to by zakazał
Poronienie w 18 tyg to jakiś koszmar współczuje ja poronilam w 12 i nie mogłam sobie z tym poradzić do tej pory zreszta łapią mnie gorsze dni a w 18 gdy już ruchy czuć nie mogę sobie nawet tego wyobrazić jaki to musi być bólPerełka, Matylda36 lubią tę wiadomość
-
Inezz, a masz wskazania? Skonsultuj to z innym lekarzem jak masz wątpliwości- poszukaj opinii medycznych. MYślę, że takie opinie dadzą Ci więcej sensownych argumentów. My tutaj, czy dziewczyny na innych forach bardzo subiektywnie postrzegamy te sprawy, a decyzję musisz podjąć Ty sama. Jak jest jakiekolwiek ryzyko to ja bym wybrała cesarkę- bo zdrowie dzidzi najważniejsze. Ale jak można rodzić SN, to bym trzymała się tej opcji- tym bardziej, ze lekarze powinni ( choć to róznie bywa) w razie problemów zrobić cesarkę, więc ta opcja zawsze pozostanie. Choc wiem, jak ciężko teraz zaufać lekarzom.
Mnie w nocy brzuch pobolewał, a rano kręgosłup dość mocno. Teraz co zjem...chwila moment i kibelek- moja przemiana materii nabrała zaskakującego tempa:P I coraz więcej śluzu.... Mała kopie, ale te kopniaki inne są już- jakies bardziej skoordynowane ( takie mam odczucie). Musi jej być już strasznie ciasno:P
Miriam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry wszystkim
Ja od 3 dni tylko spie masakra nie mam na nic siły
u mnie twardnienia brzucha sa duze ale to tylko tyle
Perełka czekamy teraz na Ciebie.
Oniqa kochana współczuje mam nadzieje ze wkoncu sie ruszy !Perełka, ;oniqa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny