X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja nadal nic oxytocyna nie zadzialala czekam na wizyte zobaczymy co mi powiedza juz jestem wykonczona wszystkim :(

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • MariaAntonina Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    Witajcie ja nadal nic oxytocyna nie zadzialala czekam na wizyte zobaczymy co mi powiedza juz jestem wykonczona wszystkim :(

Hej , niech juz cię przestana męczyć. wiwrze ci ze juz mas dość. Moja poprzednia ciąża też byl zakończona perypetiami porodowymi. U mnie po oxyrocynie małej spadało tetno. I zabrali mnie na Cc. A miała się rodzic sn. Po 9 latach ublagalam lekarza na poród sn po 1cc. A i tak się nie udało.

Ale byłam wymeczona, bo też trafiłam prędzej do szpitala, później juz małej na ktg teyno spadało i się mniej ruszała to po interwencji rodziny podjęli decyzje o porodzie. Mowie wam ze trzeba dziękować Bogu ze można urodzić z bólami , jechać prosto na porodowke , zrobic swoje i wyjść do domu.

Teraz mój 3porod a boje się go najbardziej. Na 100% cc. I jak pomyśle co mnie znów czeka. Ehhh

Pozdrawiam.

Trzymaj się oniqa.

;oniqa lubi tę wiadomość

aniołek 13.11.2012 r.

GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniqa trzymam kciuki aby w końcu coś się ruszyło! Chociaz może lepiej jak Ci zrobia CC bo pewnie jesteś wymeczona.

Jesteśmy z Toba! Trzymaj się:)

;oniqa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    trzymam kciuki żeby coś się ruszyło, i bardzo Ci współczuje że Cie tak męczą i przeciągają sprawę:/

;oniqa lubi tę wiadomość

• pillow Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 12:08

;oniqa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:

Kurde ale sie nameczysz ale malutka szybko Ci to wynagrodzi jestem tego pewna :) trzymam kciuki za was. :)

;oniqa lubi tę wiadomość

• milola86 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oniqa współczuję;/ życzę ci,żeby wszystko szybko się już potoczyło..

;oniqa lubi tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oniqa, trzymamy kciuki za szybkie rozwiązanie....niech już dzieciątko będzie z Tobą.

;oniqa lubi tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • inezz Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;Oniqa Może niech ci zrobią masaż szyjki, dadzą żel, czy balonik.. Metod jest wiele. Szkoda, że musisz tak długo czekać.. Ale nagroda- w postaci szczęśliwego spotkania z Maluszkiem już blisko!

Ja nadal jestem śpiąca i zmęczona. Wczoraj coś mnie zabolało w krzyżu i brzuch zaczął się stawiać, więc moooże jednak coś tam ciało zaczyna powoli trenować.

MariaAntonina Rozumiem, że drugi poród też nie chciał sam się zacząć i musiałaś mieć cc? U mnie też spadało tętno dziecka na skurczach po oxy i miałam cc. Drugą ciążę poroniłam w 18tyg przez jakąś infekcje i teraz dziewczyny na jednym forum mnie straszą, że ryzykuje chcąc spróbować rodzić naturalnie, że to wiąże się z czekaniem bla bla.. I już mam mętlik

;oniqa lubi tę wiadomość

km5szbmhlbn8250p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inezz ja jestem tego zdania zeby dziewczyn nie słuchać bo fora maja to to siebie ze dziewczyny lubią sie nakręcac słuchaj lekarza jeżeli daje Ci zielone światło na sn to on przecież wie co i jak napewno gdy było by ryzyko to by zakazał :)

Poronienie w 18 tyg to jakiś koszmar współczuje ja poronilam w 12 i nie mogłam sobie z tym poradzić do tej pory zreszta łapią mnie gorsze dni a w 18 gdy już ruchy czuć nie mogę sobie nawet tego wyobrazić jaki to musi być ból

Perełka, Matylda36 lubią tę wiadomość

• Perełka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inezz, a masz wskazania? Skonsultuj to z innym lekarzem jak masz wątpliwości- poszukaj opinii medycznych. MYślę, że takie opinie dadzą Ci więcej sensownych argumentów. My tutaj, czy dziewczyny na innych forach bardzo subiektywnie postrzegamy te sprawy, a decyzję musisz podjąć Ty sama. Jak jest jakiekolwiek ryzyko to ja bym wybrała cesarkę- bo zdrowie dzidzi najważniejsze. Ale jak można rodzić SN, to bym trzymała się tej opcji- tym bardziej, ze lekarze powinni ( choć to róznie bywa) w razie problemów zrobić cesarkę, więc ta opcja zawsze pozostanie. Choc wiem, jak ciężko teraz zaufać lekarzom.
    Mnie w nocy brzuch pobolewał, a rano kręgosłup dość mocno. Teraz co zjem...chwila moment i kibelek- moja przemiana materii nabrała zaskakującego tempa:P I coraz więcej śluzu.... Mała kopie, ale te kopniaki inne są już- jakies bardziej skoordynowane ( takie mam odczucie). Musi jej być już strasznie ciasno:P

Miriam lubi tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.youtube.com/watch?v=LwV2ZZdP3X4

niesamowity bobas ;)

Ancia77, Marysia0312 lubią tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka może już sie oczyszczasz czyli cos zaczyna sie dziać :)

• Perełka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, kto wie...może faktycznie tak jest:P Albo sobie wkręcam:P Bo teraz już wypatruje każdego najmniejszego objawu;)

Miriam lubi tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim :) Ja od 3 dni tylko spie masakra nie mam na nic siły ;) u mnie twardnienia brzucha sa duze ale to tylko tyle :) Perełka czekamy teraz na Ciebie.
    Oniqa kochana współczuje mam nadzieje ze wkoncu sie ruszy !

Perełka, ;oniqa lubią tę wiadomość

iv092n0amkzp6vtf.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    http://www.youtube.com/watch?v=LwV2ZZdP3X4

niesamowity bobas ;)

Ale kochany bobasek :)

iv092n0amkzp6vtf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie właśnie mąż zadzwonił ze teściowa z tesciem nie przyjadą bo slisko i drogi zasypane :) hahaha śmiech szatana }:> moje prośby zostały wysłuchane uf :)

Perełka, Matylda36, juicca, Bea_tina, asienka28, kaaasiaczek_, kotek27 lubią tę wiadomość

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odchodzi mi znow czop może nsie cos rozkreci mam nadzieję caly czas czekam

Miriam, pillow, haybeauti, Ancia77, juicca, Lalita2710, inezz, JEDRNA5, kaaasiaczek_, kotek27, Blondi22 lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa współczuje Ci, że musisz się tak męczyć i na pewno nie jest tak jak to sobie zaplanowałaś. Ale moment na który czekasz jest niezapomniany i na pewno wynagrodzi Ci to wszystko! :)

• Martusska Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s a Ciebie nacinali przy porodzie ?? w ogóle to jak się czujesz ??

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

‹‹ 1139 1140 1141 1142 1143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ