III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Inezz, mi według wykresu wychodzi na wczoraj
czyli ostatni dzień stycznia, a według usg na wtorek, czyli 4 luty. Ja na termin z wykresu nie patrzę.
Oniqa, mam nadzieję, że już jesteś szczęśliwa mamusia....ja tak sobie myślę, że jakby zaczęło się jutro w nocy u mnie, to by było fajnie
Kocur, inezz, kotek27 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki ale tu straszna cisza
ja dzis pospałam
inezz mnie wychodzi 10 luty termin z usg 12 luty zobaczymy ale wiem ze napewno wczwsniej nie urodze i tak jak Ty zmienie suwaczek hehe bo napewno bedzie po terminie. Ja tez nie narzekam na koncowke ciazy ogolnie na cala ciaze bo przechodze ja super. Ale to czekanie jest najgorsze chciałabym miec małego juz przy sobie
a to sie tak dłuży
-
oniqa, to pewnie Ci nie pomoże, ale wiedz, że wiele z nas cały czas tutaj myśli o Tobie i wspieramy Cię mentalnie.
Wierzę, że jesteś wykończona, ale to musi się wreszcie kiedyś skończyć i życzę Ci, żeby stało się to dzisiaj
Apel do Maluszka Oniqi:
Maluszku wychodź już, dzisiaj się cieplej na zewnątrz zrobiło, poza tym fajni mama i tata na Ciebie czekają i datę na dzień urodzin też będziesz mieć fajną, 02.02.2014No już, nie dawaj już na siebie dłużej czekać, bo inne ciotki forumowe też są w kolejce do rozpakowania ze swoimi dzidziusiami
Daj dobry przykład koleżankom i kolegom w brzuszkach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 10:13
Ancia77, lusia22, Miriam, paula22, ;oniqa, juicca, kotek27 lubią tę wiadomość
Mama najcudowniejszych skarbów -
nick nieaktualnyjej myślałam, że już przeczytam,ze tulisz swoje maleństwo...
Ja dziś wstałam, rzucam się od dwóch dni z prawego na lewy bok, i patrzę a brzuch mam tak duży, jakbym bliźniaki miała... i koło pępka wyszło mi z dnia na dzień skupisko rozstępów. Maziam się dwa razy dziennie, i oliwką i kremem na rozstępy i guzik pomagają.'
Czy was też tak skóra swędzi w miejscu gdzie macie ta linie?
Już nie wiem co mam robić -
JEDRNA5 mnie też od paru dni strasznie skóra wokół pępka swędzi, ale na razie nie mam ani jednego rozstępu. Mi bardzo pomaga Bio-oil, tylko teraz muszę się częściej smarować niż 2 razy dziennie. Jak użyję jakiegoś innego specyfiku, to za 3 minuty znowu swędzi strasznie.
JEDRNA5 lubi tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Ja też próbowałam różnych kremow, oliwek. Wszystko szybko się wchłaniało i miałam suchą, napiętą skórę i zaczynała szybko swędzieć. DOpiero ten Bio-oil u mnie się sprawdził. Niekiedy maznę się czymś innym, ale wszystko działa tylko na chwilę. Ciekawe jak u Ciebie ten olejek się sprawdzi. Mam nadzieję, że też ci pomoże
JEDRNA5 lubi tę wiadomość
;oniqa wrote:I dupa nic nie zadzialalo jedynie to ze rozwarcie na 3 palce i czop odchodz w dużych ilosciach. Jestem juz wykonczona, nie mam juz sił i nerwy puszczają
Oniqa Jak to nie ruszyło?? Toż 3 palce to całe 6cm I jak czop porządnie odchodzi to nie ma wyjścia i musi się rozkręcić w ciągu najbliższej doby. TRZYMAM KCIUKI!! -
nick nieaktualnyOniq trzymam kciuki już bliżej niz dalej
Co do rozstepow to smarowalam sie na zmianę bio oil i oliwka z rossmana i było ok dopóki nie złapalam tego Rota wirusa i tej nocy tak mnie popwkalam ze szok uda az do kolan nerki na brzuchu nic lekarz powiedział ze to z wysiłku gdy mięśnie spinalam i zeby nastawic sie na to ze podczas porodu bedzie tak samo albo i gorzej taka moja natura podobnomoja mama miała to samo ale jej wszystko poznikalo wiec tym sie pocieszam dobry na rozstepy które już powstały jest krem ze sluzu slimaka polecam na rozstepy i blizny jest super.
Mam do was pytanie dostałam właśnie wyniki
Barwa żółty
Przejrzystość lekko mętny przejrzysty
pH 6,0 5,0 - 8,0
Ciężar właściwy 1029 g/L 1010 - 1030
Białko ujemny ujemny
Glukoza ujemny ujemny
Ciała ketonowe 5,0 mg/dl ujemny
Urobilinogen 0,0 mg/dL 0,0 - 1,0
Azotyny ujemny ujemny
Bilirubina ujemny ujemny
Bakterie 117 /ul 0 - 130
Bakterie (w polu widz.) 21 wpw 0 - 24
Leukocyty 12,5 /ul 0,0 - 20,0
Leukocyty (w polu widz.) 2 wpw 0 - 5
Nabłonki płaskie 19,4 /ul 0,0 - 20,0
Nabłonki płaskie (w polu widz.) 3 wpw 0 - 4
Nabłonki okrągłe 13,0 /ul 0,0 - 8,0
Nabłonki okrągłe (w polu widz.) 2 wpw 0 - 1
Kryształy 365,2 /ul 0,0 - 40,0
Kryształy (w polu widz.) 66 wpw 0 - 7
Drożdże 0,0 /ul 0,0 - 25,0
Drożdże (w polu widz.) 0 wpw 0 - 5
Pasma śluzu 1 /ul 0,0 - 10,0
Pasma śluzu (w polu widz.) 0 wpw 0 - 2
Weryfikacja mikroskopowa osadu moczu .
Erytrocyty częściowo wyługowane 0-2 w polu widz. 0-2 wpw
Leukocyty 2-5 w polu widz. 0-5 wpw
Bakterie nieliczne nieobecne
Nabłonki płaskie pojedyncze pojedyncze wpw
Kryształy szczawianu wapnia liczne pojedyncze wpw
Kom Ciała ketonowe: STĘŻENIE SKŁADNIKÓW CHEMICZNYCH (białka, glukozy, związków ketonowych, bilirubiny, urobilinogenu) OZNACZONO METODĄ PÓŁILOŚCIOWĄ.
Morfologia pełna - analizator - krew 01/02/2014
Krwinki białe (WBC) 6,45 G/l 3,50 - 10,00
Krwinki czerwone (RBC) 3,61 T/l 3,50 - 5,00
Hemoglobina 11,4 g/dl 12,0 - 16,0
Hematokryt 33,0 % 37,0 - 47,0
MCV 91,4 fl 83,0 - 103,0
MCH 31,6 pg 28,0 - 34,0
MCHC 34,5 g/dl 31,0 - 35,0
Płytki krwi 232 G/l 125 - 400
RDW-CV 13,3 % 11,5 - 14,5
MPV 11,1 fl 9,0 - 12,6
% neutrocytów 62,0 % 45 - 70
% limfocytów 25,4 % 20 - 45
% Monocytów 10,1 % 4,0 - 12,0
% Eozynocytów 2,2 % < 5,0
% bazocytów 0,3 % < 1,0
Liczba neutrocytów 4,00 G/l 1,80 - 7,70
Liczba limfocytów 1,64 G/l 1 - 5
Liczba Monocytów 0,65 G/l <0,8
Liczba eozynocytów 0,14 G/l <0,45
Liczba bazocytów 0,02 G/l <0,2
Zastanawiają mnie te cialka ketonowe i krysztalli
Czy to cos poważnego wizytę mam we wtorek -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny;oniqa faktycznie bardzo Cię męczą. Siły dla Ciebie i cierpliwości
Ja po porodzie miałam podawaną oksytocyne i byłam umordowana, a co dopiero Ty mając córeczkę w brzuchu. Mi przynajmniej mogli podawać oksy i zaraz po niej ketonal albo morfinę. Trzymaj się dzielnie -
nick nieaktualnysla.s wrote:;oniqa faktycznie bardzo Cię męczą. Siły dla Ciebie i cierpliwości
Ja po porodzie miałam podawaną oksytocyne i byłam umordowana, a co dopiero Ty mając córeczkę w brzuchu. Mi przynajmniej mogli podawać oksy i zaraz po niej ketonal albo morfinę. Trzymaj się dzielnie
a powiedz mi dlaczego po porodzie podawali Ci oxy? ja po pierwszej cc nie miałam, ale była wykonywana przy niemal 10 cm rozwarciu i skurczach partych może to dlatego. teraz moja ginekolog powiedziała że podadzą mi małą dawke oxy przed cesarką, jeśli na ktg nie będzie żadnych skurczy, żeby na "sucho" nie przeprowadzać cc. -
nick nieaktualnyMarysia0312 wrote:Miriam niestety nie pomogę Tobie w interpretacji wyników. Myślę,że to nic poważnego.
A powiedz mi jaki krem ze śluzu ślimaka polecasz? jakiego producenta? bo na allegro jest tego dośc dużo
Marysia najlepiej jak byś popytala w aptece mi mama wysyła krem ze Szwajcarii wiec nie Polsce ci producenta którego nie znam ale w aptece napewno cos doradzaMarysia0312 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyasienka28 wrote:a powiedz mi dlaczego po porodzie podawali Ci oxy? ja po pierwszej cc nie miałam, ale była wykonywana przy niemal 10 cm rozwarciu i skurczach partych może to dlatego. teraz moja ginekolog powiedziała że podadzą mi małą dawke oxy przed cesarką, jeśli na ktg nie będzie żadnych skurczy, żeby na "sucho" nie przeprowadzać cc.