III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Elle wrote:Dziewczyny, to i ja się spytam o wyniki.
Głównie chodzi mi o hemoglobinę - od jakich wartości dostawałyście ewentualne żelazo w tabletkach? Dzisiaj odebrałam morfologię i hemoglobina wynosi 10,9. To by tłumaczyło, dlaczego wciąż nic mi się nie chce i tylko bym spała...
Jak było u Was z żelazem?
Normy to minimum około 12 zależy od laboratorium, ale dla kobiet w ciąży minimalna wartość to 11 ja na ostatnim badaniu miałam 11,9 i nie dostałam na razie żadnych leków, ty masz minimalnie poniżej 11 więc decyzja należy do lekarza, ale myślę że powinien ci coś przepisać -
nick nieaktualnyJa to czuje sie dziś jak trup niedobrze mi w głowie sie kręci
A tu jeszcze tel ze koleżanka moja z terminem na 14 kwietnia urodziła syna teraz już robi sie poważnie kurde naprawdę sie boje ja jednak wole donosić do min 39 tyg a najlepiej do 1 kwietnia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPo przypadku mojej koleżanki dziś zaczynam sie obawiać ze mogę przegapić dojechala do szpitala z pełnym rozwarciem chociaż nie była pewna czy jest potrzeba jechania do szpitala a ona do szpitala ma 10 min samochodem a ja przez cała Warszawę muszę dojechać do szpitala
-
nick nieaktualny
-
Miriam wrote:Wiec boje sie ze poprostu prxegapie i bedzie za późno i będę musiała rodzic w pierwszym lepszym szpitalu a tego to nie chce
Miriam, skurczy porodowych nie można przegapić Miałaś bolesne @? To właśnie są skurcze. Tylko podejrzewam, że te porodowe są o WIEEEEEEEEEEEEELE silniejsze:)
Miriam, Limerikowo lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
No to was zaskocze mojej bratowej siostra 1dziecko urodziła w domu..hard core...nie zdążyła mala pchsla się tak szybko ze jak zaczęła to kkaretka nie zdążyła dojechać..i chyba tu nie ma reguły..
Ja mam cc a co by było jakby mały pchal się prędzej, przecież organizm nie wie ze jest tak ze mam cc.raczej przygotowuje się do naturalnego porodu nie ma zaprogramowanej cc.
A ja mam do szpitala 50km...więc nie było by za wesoło.
Odliczam juz do tego czasu jak się da.aniołek 13.11.2012 r.
GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.
Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni. -
Jejku skoro skurcze porodowe są o wiele bardziej bolesne niż miesiączkowe to masakra ja miałam okropnie bolesne miesiączki .. eh no ale dam rade , najważniejsza jest Mała dla niej wszystko wytrzymam ;p
Maria Antonina - ja również mam 50 km do szpitala ;p obym dotarła na czas bo droga jest bardzo ruchliwa a na dodatek ostatnio ją zaczęli remontować ..Bea_tina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam ok 40 km ale jak zacznę rodzic w godzinach szczytu to przebić sie z Piaseczna na Pragę to o ku*** masakra
Maria Antonina ta koleżanka właśnie tez pierwsze dziecko wiec jestem przerażona
Kurde ja miałam rożne @ zazwyczaj bolesne ale do zniesienia najgorsza była pierwsza po zabiegu lyzeczlowania to na ketonalu lecialam wiec mam nadzieje ze nie bedzie tak zle jak wtedy ale i nie prxegapie -
nick nieaktualny