X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle wrote:
    Dziewczyny, to i ja się spytam o wyniki.

Głównie chodzi mi o hemoglobinę - od jakich wartości dostawałyście ewentualne żelazo w tabletkach? Dzisiaj odebrałam morfologię i hemoglobina wynosi 10,9. To by tłumaczyło, dlaczego wciąż nic mi się nie chce i tylko bym spała...

Jak było u Was z żelazem?

Normy to minimum około 12 zależy od laboratorium, ale dla kobiet w ciąży minimalna wartość to 11 ja na ostatnim badaniu miałam 11,9 i nie dostałam na razie żadnych leków, ty masz minimalnie poniżej 11 więc decyzja należy do lekarza, ale myślę że powinien ci coś przepisać :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to czuje sie dziś jak trup niedobrze mi w głowie sie kręci
    A tu jeszcze tel ze koleżanka moja z terminem na 14 kwietnia urodziła syna teraz już robi sie poważnie kurde naprawdę sie boje ja jednak wole donosić do min 39 tyg a najlepiej do 1 kwietnia

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może któraś z was wytłumaczy mi jak czuć skurcze bo ja to chyba nie miałam albo nie potrafię ich rozpoznać kurde żebym tylko ich nie przegapila

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam ten sam problem bo albo skurczy nie mam ani twardnienia brzucha albo ich nie rozpoznaję :), a tych porodowych to chyba nie przegapisz :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po przypadku mojej koleżanki dziś zaczynam sie obawiać ze mogę przegapić dojechala do szpitala z pełnym rozwarciem chociaż nie była pewna czy jest potrzeba jechania do szpitala a ona do szpitala ma 10 min samochodem a ja przez cała Warszawę muszę dojechać do szpitala

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec boje sie ze poprostu prxegapie i bedzie za późno i będę musiała rodzic w pierwszym lepszym szpitalu a tego to nie chce

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to są rzadkie przypadki u większości kobiet poród rozpędza się długo, ale o tym sama na pewno wiesz :), więc bez paniki będzie dobrze :)

Miriam lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Wiec boje sie ze poprostu prxegapie i bedzie za późno i będę musiała rodzic w pierwszym lepszym szpitalu a tego to nie chce

Miriam, skurczy porodowych nie można przegapić:) Miałaś bolesne @? To właśnie są skurcze. Tylko podejrzewam, że te porodowe są o WIEEEEEEEEEEEEELE silniejsze:)

Miriam, Limerikowo lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane juz niedlugo dolacze do was :) nie moge sie doczekac :D 3mam kciuki za wasze rozwiazania:*

zpbndf9hsafopz9u.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam podobno takie nagle porody to raczej przy kolejnych ciążach, przy pierwszych położna mowila, ze babeczki raczej za szybko niż za późno przyjeżdżają do szpitala.

Limerikowo lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • MariaAntonina Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to was zaskocze mojej bratowej siostra 1dziecko urodziła w domu..hard core...nie zdążyła mala pchsla się tak szybko ze jak zaczęła to kkaretka nie zdążyła dojechać..i chyba tu nie ma reguły..

Ja mam cc a co by było jakby mały pchal się prędzej, przecież organizm nie wie ze jest tak ze mam cc.raczej przygotowuje się do naturalnego porodu nie ma zaprogramowanej cc.;)

A ja mam do szpitala 50km...więc nie było by za wesoło.;)

Odliczam juz do tego czasu jak się da.

aniołek 13.11.2012 r.

GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku skoro skurcze porodowe są o wiele bardziej bolesne niż miesiączkowe to masakra :( ja miałam okropnie bolesne miesiączki .. eh no ale dam rade , najważniejsza jest Mała dla niej wszystko wytrzymam ;p

Maria Antonina - ja również mam 50 km do szpitala ;p obym dotarła na czas bo droga jest bardzo ruchliwa a na dodatek ostatnio ją zaczęli remontować ..

Bea_tina lubi tę wiadomość

cab360a44b.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szpitala mam mniej bo 40km. Ale kolo 35tc zamierzamy obadac najszybsza trase w razie W, choc i tak czeka mnie pewnie cc. Ale trza sie na wszystko przygotowac;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mamy to w planach ;p

cab360a44b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ok 40 km ale jak zacznę rodzic w godzinach szczytu to przebić sie z Piaseczna na Pragę to o ku*** masakra

Maria Antonina ta koleżanka właśnie tez pierwsze dziecko wiec jestem przerażona
    Kurde ja miałam rożne @ zazwyczaj bolesne ale do zniesienia najgorsza była pierwsza po zabiegu lyzeczlowania to na ketonalu lecialam wiec mam nadzieje ze nie bedzie tak zle jak wtedy ale i nie prxegapie :)

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaczek urodziła gratuluję :)

Nusiaa, Miriam, juicca, Lalita2710 lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam dasz radę :) u Cb na suwaczku tak ten czas zasuwa ..;p

Czekam aż któraś napisze ,że coś się ruszyło bo od dłuższego czasu jest taka tu cisza.. ale to pewnie cisza przed burzą :p

cab360a44b.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ale miałam wyczucie :) gratuluję !!

Miriam, Effcia28 lubią tę wiadomość

cab360a44b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do nas przyjechał przyjaciel Czarka i piją wishy kurde Zoja błagam Cie siedz jeszcze dzisiejsza noc i jutrzejszy dzień w brzuchu bo jak ja dojade jak twój tatuś jest tak nie odpowiedzialny

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam na pewno nie pomylisz skurczy porodowych to na bank :P

Nusiaa ale masz nosa :D

Uciekam Dobranoc :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 21:34

Nusiaa, Miriam lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
‹‹ 1223 1224 1225 1226 1227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ