III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
JA właśnie skończyłam się bawić z moim synkiem. Stukałam w brzuszek a on mi odpowiadał a jak przestałam (nie chciałam go męczyć) to on bił w brzuszek mamusi jak bokser dopuki nie zapukałam
od razu mi się humorek poprawiłMarysia0312, Paulina1986, agata86, Kaja, MariaAntonina, magdalena, Lalita2710 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny zazdroszczę Wam tych kopniaków OD ŚRODKA! Sama bym chciała znów je poczuć. Tzn. Chciałabym / nie chciała. To cudowne czekanie na pierwszego kopniaka, na poznanie płci itd. I każdego ranka ten kop w żebra który boli, ale cudowne uczucie. A teraz kopniaki dostaje od wewnętrznej strony. Kocham go niesamowicie! Ale w brzuszku tak nie krzyczał haha
Miriam, nutka, haybeauti, Marysia0312, agata86, MariaAntonina, Lalita2710, Effcia28 lubią tę wiadomość
-
Hej mam pytanie do dziewczyn kótre niedawno urodziły ... czy szacowana masa dziecka z ostatniego usg bardzo różniła sie od realnej wagi Waszych maluszków???
Ja jestem troche przerazona bo pod koniec 37 tyg moja corka wazy okolo 3800 a podobnio termin wydłuzył sie jeszcze o tydzień czyli do 41 tyg... boje sie ile ona bedzie wazyć!
-
klemens mi lekarz tłumaczył, że waga dziecka jest wyliczna z obwodu główki, brzuszka, kości udowej i długości od pupy do głowy i to przypisane jest jakieś tam wadze. I wystarczy, że twoje dziecko ma dłuższe nóżki i waga rośnie poza tym dziewczyny pisały, że rzadko to się pokrywa z realem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 08:41
-
Klemens86 wrote:uuuu to troche mnie uspokoiłaś bo moja Blanka ma bardzo dluga kosc udową wiec może to być to:) dzięki za info!
-
moj maly w szpitalu na usg mial miec ok 3500-3600 a urodzila sie kruszynka 2800.
dziewczyny jak ten czas leci miriam ja pamietam jak chyba w 24tyg ty juz pakowalas torbe do szpitala i mialas wszystko idealnie zorganizowane gdzie ja po 30tyg tak zorganizowana nie bylam a teraz mam 7tyg synka a ty za momencik przytulisz swoje malenstwo. nie mam za bardzo czasu zeby was podczytywac bo mojje dziecie coraz mniej w dzien spi i zabiera caly czas i uwage. a jak mam chwilke to albo sprzatne w domku albo cos poczytam na pielegnacji zreszta juz niedlugo tam sie zobaczymy:-P trzymam kciuki dziewczyny za szybkie rozwiazanie;-) u was wszystkich pozdrawiamy:-*Miriam lubi tę wiadomość
-
Klemens86 wrote:Hej mam pytanie do dziewczyn kótre niedawno urodziły ... czy szacowana masa dziecka z ostatniego usg bardzo różniła sie od realnej wagi Waszych maluszków???
Ja jestem troche przerazona bo pod koniec 37 tyg moja corka wazy okolo 3800 a podobnio termin wydłuzył sie jeszcze o tydzień czyli do 41 tyg... boje sie ile ona bedzie wazyć!
u mnie była identyczna, co do grama, ale to się rzadko zdarza.
Mama najcudowniejszych skarbów -
nick nieaktualny
-
magdalena wrote:hej dziewczyny mam pytanie w których tygodniach najbardziej rośnie brzuszek? i waga dziecka?
w ostatnich U mnie po 32 tc brzuch rósł b. szybko choc wczesniej tez nie był mały ;p a dzidzius w ostatnich tygodniach przybiera nawet ok 300 gram tygodniowomagdalena lubi tę wiadomość
-
Klemens u mnie w 35 tc mały wazył 2880 na USG a urodził sie w 37 tc z waga 3180 wiec orientacyjnie by sie zgadzało:) u mojej kolezanki w dzień porodu mała na usg wazyła 3800 a urodziła 3100 ;p takze kompletnie nie ma reguły chyba duzo od sprzętu zależy
Ana jakiej podstawie lekarz przesunał date porodu na 41 tc?Skoro mała jest taka duża to parametry na USG wskazuja wczesniejszy porod Z reszta zagadka wagi zostanie rozwiazana z chwila narodzin -
Hej dziewczyny , a ja dziś normalnie "umieram" mdli mnie , zołądek boli jak cholera , brzuch uciśnięty , taka ospała jestem , biegunka każdego dnia...dobrze że mojemu sie nocki skończyły
a co do wagi gdy byłam 1,5 tyg temu mały ważył orientacyjnie 2683g
głowę miał juz na 38 tydzień a kośc udową na 35 ;/ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
z wagą nie ma reguły, rzadko się zdarza,że lekarz tak zmierzy dzidziusia idealnie by urodziło się ze wskazana wagą.u mnie w 36 tc ważyła 3200 i 3 tygodnie póżniej na szpitalnym usg również 3200, a urodziła się 3700;)
co do brzuszka to mi najwięcej urósł przez ostatni miesiąc, z każdym dniem sama widziałam różnicę
powiem wam dziewczyny, ze jak juz sie nie czeka na poród to czas zaczyna biec na prawde szybciej;)
miriam ty juz za moment bedziesz mamusią hihi tak jak juicca
powodzeniajuicca lubi tę wiadomość