III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Miriam wiesz ja mam taakiego duużego wałka do ciasta heh , na bramie ( w Nasz ślub dostałam ) hehe nie no mężuś Twój na pewno odreaguje te emocje przed porodem mój się zapytał dzis tez czy może małego browarka , to mu pozwoliłam , bo potem to juz nie bedzie mógł, kurcze sama bym się napiła;p
Miriam lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny cały czas mnie niepokoii usg z czwartku a wizta dopiero we wtorek u swojego lekarza prowadzącego...wedlug usg to wymiary mojej Blanki
BPD 88mm - 36
HC 318mm -35+2
AC 371mm - 38+3
FL 75mm - 38+2
Szacowana masa ok. 3800g
Strasznie duza róznica miedzy glowa a brzuszkiem czy to nie jest dziwne:( juz sama nie wiem co myslec:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2014, 19:20
-
Kochana jezeli lekarz nic niepokojacego nie stwierdził to nie masz co się martwic , usg to maszyna wiec wyniki nie muszą byc miarodajne
ja mam znów w wynikach wiekszą główkę a kość udową mniejszą
wiem że oniqa też miała róznicę w tygodniach a wszystko było ok jak się Natalka urodziła
-
Hejka kobietki...wszystkiego naj w tym naszym świecie.
Jestem padnieta, też w nocy nie mogłam spać. To chyba stres albo taki urok końcówki ciąży...dzis mylam okna w pokoju juniora , szykowalam łóżeczko.tylko czekam na komodę jeszcze no i chyba czas się spakować...bo kto wie ...??aniołek 13.11.2012 r.
GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.
Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni. -
Lepiej mieć zawczasu spakowaną torbę niż później podczas godziny W denerwować się,że nikt nie może nic znaleźć a Ty dobrze wiesz gdzie co leży i co dokładnie chcesz zabrać MariaAntonia jak to szybko minęło ... pamiętam jak pisałyśmy jeszcze pod wykresami na ovu a teraz już końcówka (ostatnie "30" dni) na belly super
-
nick nieaktualnyhaybeauti wrote:dziewczyny czy na tym etapie ciąży ruchy naszych naluszków są spokojniejsze i średnio odczuwalne?
mój synuś jakoś spokojnieje. naliczyłam 10 ruchów w 30 min. ale to były takie delikatne ruchy. wprawdzie rano jest mniej aktywny ale jakoś się wystraszyłam.
Gdy mój mały zbyt długo się nie gimnastykował i zaczynałam się stresować to brałam pozytywkę i robiłam mu pobudkę ( zrobiłam tak chyba 3razy) efekt po 1-2minutach
haybeauti lubi tę wiadomość
-
Klemens86 wrote:Dziewczyny cały czas mnie niepokoii usg z czwartku a wizta dopiero we wtorek u swojego lekarza prowadzącego...wedlug usg to wymiary mojej Blanki
BPD 88mm - 36
HC 318mm -35+2
AC 371mm - 38+3
FL 75mm - 38+2
Szacowana masa ok. 3800g
Strasznie duza róznica miedzy glowa a brzuszkiem czy to nie jest dziwne:( juz sama nie wiem co myslec:( -
nick nieaktualnyU mnie brzuszek i glowka idealnie takie same tyg tydzień do przodu a kość udowa krótsza lekarz kazał sie nie przejmować bo niby tydzień i 2 dni ronicy tylko do Czarka zaczol sie śmiać zeby sprawdził czy nie ma krótko nogiego sąsiada bo my raczej długie nogi mamy poczym dodał ze żartuje ze to napewno błąd pomiatowy bo to zależne od ułożenia dziecka
Jezu zgaga mnie wykończy dziś w nocy -
Sylvia z tego co dziewczyny pisały , bóle okresowe sa normalne na tym etapie ciąży ja tez takie mam to są prawdopodobnie skurcze za niedługo rodzimy
Nusiaa, sylvia lubią tę wiadomość
-
Kibica ma racje. Macocha przygotowuje sie do porodu. Niedługo rozwiazanie wiec takich boli z reguły jest coraz więcej i nie masz sie czym martwić. Wszystko zmierza w dobrym kierunku.powodzenia:)
sylvia, juicca lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
haybeauti jak ja miałam takie gdzieś w 34tyg i powiedziałam lekarzowi to powiedzial, że to sa skurcze i miałam wtedy nakaż leżenia bo szyjka była bardzo krótka i mialam rozwarcie ale nie chce Cie oczywiście straszyć bo u Ciebie może być to normalne. Tak naprawde co organizm to tez inaczej
-
Miriam wrote:Kurde wy macie te bóle a ja nie czy za mną cos nie tak
Ja jakoś szczególnie wczesniej objawów porodu nie miałam a urodziłam;)
Przyjdzie pora kochana zobaczysz to jeszcze będziesz narzekać, że boli;)Miriam lubi tę wiadomość
-
paula22 wrote:haybeauti jak ja miałam takie gdzieś w 34tyg i powiedziałam lekarzowi to powiedzial, że to sa skurcze i miałam wtedy nakaż leżenia bo szyjka była bardzo krótka i mialam rozwarcie ale nie chce Cie oczywiście straszyć bo u Ciebie może być to normalne. Tak naprawde co organizm to tez inaczej
-
sylvia wrote:Kurde chciałabym już urodzić [/QUOTE
No to ruszaj na schody myj okna oto. No i dużo sexu..podobno nasienie ma w sobie jakiś składnik który przyspiesza poród... Ile w tym prawdy.?? Nie wiem, ale co sobie odmawiać przed połogiem;)
U mnie to juz różnicy nie zrobi jeden mc w ta czy ta.i tak cała ciążę bez..serduch:/ hmmmm.
Poczytajcie w macie o sposobach może akurat coś się uda wyczytać..
A ja siedzę przed chatka słońce prazy,chce lato;) no i swoje 56kg w bikini..hee marzenie ściętej głowy.Nusiaa lubi tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.
Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.