X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    ja również się witam.

Trzymajcie za mnie kciuki a raczej za moją szyjkę :) Dziś mam wizytę u lekarza i po wczorajszych bólach brzucha strasznie się denerwuje.

tym bardziej, że troche muszę podokupować rzeczy dla małego, łóżko nie gotowe a wózek zamówiony i już powinien być a go nie ma

Trzymam kciuki mocno :)
    Co do wózka napewno dojedzie
    A zakupy dasz radę :)

Wczoraj nacxytalam sie o waszych bólach brzucha u dziś tez mnie boli nie wiem czy to podświadomośc czy serio boli
    Do tego trafiłam na straszny artykol o bardzo rzadkiej chorobie nie wykrywalbej na usg i miałam koszmary w nocy wrrr

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti niczym się nie przejmuj:) Zakupy zawsze można zrobić przez internet:) A wózek jeśli już jest zamówiony, to na pewno przyjdzie!
    I trzymam mocno kciuki za dzisiejszą wizytę!:)

Miriam! Masz kopa za czytanie pierdół(nie dosłownie)! Weź dziewczyno nic nie czytaj, bo wiedza zabija! I dodatkowo Cię tylko stresuje!! Jak to Martynika raz pisała" Jej lekarka w wieku 42 lat zaszła w ciążę, a jako, że jest lekarzem od chorób genetycznych, to wymyślała najróżniejsze choroby u swojego dziecka!" Nie ma co świrować, teraz czytaj party i pudelka a nie nowinki!!!!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie szukałam tego trafiłam przez przypadek czytając informacje o 37 tyg ciazy
    To co zobaczyłam poprostu mnie przeraziło i jak wiadomo zaczęłam szukać informacji na ten temat głupi pusty łeb ze mnie powinni mi zabrać dostęp do internetu

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewuchy jak wrócę z wizyty to się odezwę (pewno około 19).

Miriam masz zakaz czytania! tylko same pozytywne rzeczy :)
    A tymi bólami to się nie przejmuj ja też jak tylko ktoś do mnie przyjdzie i mówi że u niego w rodzinie ktoś przeziębiony jest to mnie już gardło boli hehe :)

Miriam lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tak myśle ze nacxytalam sie i waszych bólach i zaczęło i mnie boleć haha gorzej jak serio boli i prxegapie hahah

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a ja właśnie dostałam info ze kolejna koleżanka z terminem na 10 urodziła w nocy hehe miałam pierwsza termin na 1 kwietnia
    A tu już koleżanki z 14 i 10 sie rozpakowaly a ja nadal w dwupaku z czego sie bardzo cieszę jakoś mam takie uczucie ze jednak powinnam do terminu dotrwac to chyba strach przed porodem bo niby dziś już ciaza donoszona i do terminu 22 dni
    Chociaż z jednej strony porod przed terminem mniejszy ból bo dxiwcko mniejsze ale jednak wole rodzic w terminie

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam najwyzej w domku urodzisz, a co:-) taki zarcik;)
    Haybeauti czekam na info!

Miriam lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Miriam gratulacje 37 tydzień - ciąża donoszona ale SUPERRRR :)

Miriam lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Miriam najwyzej w domku urodzisz, a co:-) taki zarcik;)
    Haybeauti czekam na info!
    A wcale bym sie nie obrazila gdybym miała możliwość rodzenia w domu :) ale w pl nie jest to jeszcze tak powszechne jak w stanach a pozatym jestem straszna panikara :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    Właśnie Miriam gratulacje 37 tydzień - ciąża donoszona ale SUPERRRR :)
    A dziękuje Dxiekuje :)

A oglądałas ten film czy nie bo wkoncu nie wiem :D

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamy w ten piękny słoneczny dzień :)

Miriam lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, nie ma takiej zasady, że przed terminem mniejszy ból, bo dziecko mniejsze. Rozmiar główki ma znaczenie, reszta jakoś przelezie :) Nie kombinuj.

Limerikowo, Miriam lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to na koniec tej ciazy to na głowę cos upadło nie dość ze zrobiłam sie strasznie wredna to jeszcze wymyślam :)

• MariaAntonina Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka...

Pokaze wam kącik mojego juniora.. czekam jeszcze na komode i pokój bedzie gotowy...na 100% najgorsze ze ta komoda to moja reczna robota ale z racji ciazy to moj N musi mi ja smarnąć na biało i tak czekam moze na porodówce bede wykanczała bo jak narazie to ma full innych spraw, a ja juz bym temat dawno ogarneła ale nie bede z farbami latała.. jedną zrobiłam i teraz czekam na to kiedy zrobie 2???????????

Wiec chyba zabiorę sprzet pt. wałek i pizgne** w łeb by dokonczyć pokój.I jak tu na faceta wpłynąć????

f74967c9c0d89b16m.jpg

20ceee223f2d490bm.jpg

394e427bc01ab88fm.jpg

łóżeczko ma około 30 lat, fotel tez jest wiekowy około 30 lat z tym ,że zrobiłam nowe bielone oparcia ..no i czekam na komdę!!!!!!!!!!!

a kosz Mojżesza idzie do sypialni

pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2014, 12:40

Miriam, Nusiaa, Kaja, Matylda36, magdalena, Lalita2710 lubią tę wiadomość

aniołek 13.11.2012 r.

GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ślicznie :)

Kaja lubi tę wiadomość

Wysłany: 10 marca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Ślicznie :)

Dziekuje... pytanie czy małemu bedzie tam dobrze..??

aniołek 13.11.2012 r.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dlaczego miało by nie być ?

Wysłany: 10 marca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    A dlaczego miało by nie być ?

Bo z reguły maluchy ladują w łóżku z rodzicami.. hee skad to znam ..a ja chce by miał swoj pokój i tam spedzał czas..ale zapewne jak z 2 poprzednich bedzie tak: ze spanie w łóżku na koncu wyeksmituje ojca albo do salonu albo na ten fotel..hee

przerabiałam juz rozne opcje a i tak na koncu było jak pisze wyzej, tym bardziej jak sie karmi piersią..:)

No ale nie ma reguły.. maluchy sie tak szybko uczą, nie spostrzeżesz sie a on będzie rządził..nawet twoim snem..:)

lece po niunke bo konczy własnie dzis o 13..:)

pa kochane i przy tak sprzyjających okolicznościach przyrody czekamy na nowe maluszki..:)

U mnie dziś taka pogoda ,wiosennie jak nic..

95c01ddf46b7f823m.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2014, 13:34

Miriam, Kaja lubią tę wiadomość

aniołek 13.11.2012 r.

• Nusiaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam właśnie też dopiero teraz zauważyłam ,że już 37 tydz. :) oczywiscie i ja Ci gratuluję i czekam na wieści ale nie spiesz się za bardzo :* ;p

MariaAntonina- Bardzo ładny pokoik :)

heybeauti - to czekam do 19 na wiesci .

Ja mam wizytę jutro o 18 i już się nie mogę doczekać :P

Miriam, Kaja lubią tę wiadomość

cab360a44b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a ja miałam sie wziąć za ogarniecie mieszkania bo focha na Czarka przez weekend miałam i nic nie zrobiliśmy a ja jakoś zebrać sie nie moge
    Pranie nastawione to chop na piłkę i za tel i belly :) poczytalam i poszłam pościel wynieść do ogorodka wyniesiona to chop na piłkę i za tel na belly i tak na raty robię zamiast dupę spiac i ogarnąć nawet włączyłam Czesława zeby tv nie zamulalo mnie ale to chyba za spokojna muzyka :D zawsze jak nie miałam weny do sprzątania to puszczalam rammshtaina lub slipknota ale kurde odkąd jestem w ciazy boje sie ze mała wystrasze kurde może jakieś hey czy ona bedzie dobre :)

Czarek sie przez tel śmieje żebym polo tv włączyła to mi adrenalina skończy i napewno posprzątam

‹‹ 1228 1229 1230 1231 1232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ